Vrouw mag in ander ziekenhuis naar eigen wens bevallen

zwangere-ziekenhuis-proces-14-03-2018.jpg

Een hoogzwangere vrouw uit Middelburg die zich in ziekenhuis Bravis in Roosendaal niet mocht laten begeleiden door haar eigen verloskundige kan in een ander ziekenhuis terecht om daar naar eigen wensen te bevallen. Haar verloskundige Pauline Doedens heeft dat woensdag gezegd.

Vorige week probeerde de vrouw via de rechter af te dwingen dat ze in het Roosendaalse ziekenhuis mocht bevallen onder leiding van haar eigen verloskundige maar ze verloor een kort geding.

Bravis wilde de wensen van de vrouw om medische redenen niet inwilligen. Volgens het ziekenhuis moet ze worden begeleid door een gynaecoloog omdat ze een risicopatiënt is, onder andere omdat haar eerste kind is geboren na een keizersnede.

Hulp en ruimte aangeboden

Doedens zegt dat ze na de rechtszaak is benaderd door een gynaecoloog van een ander ziekenhuis die hulp en ruimte heeft aangeboden. Om welk ziekenhuis het gaat wil de verloskundige niet zeggen maar ze laat weten dat het gaat om een ziekenhuis in de regio, op acceptabele afstand van Middelburg.

Aangifte tegen Bravis

Eerder sleepte een hoogzwangere vrouw het Bravis ziekenhuis voor de rechter omdat ze daar niet met haar eigen verloskundige mag bevallen. Het Bravis weigert de verloskundige de toegang omdat ze niet is aangesloten bij een zorgnetwerk waar het ziekenhuis mee samenwerkt.Hoogzwangere vrouw doet aangifte tegen ziekenhuis

Bron: ANP