background branding

Wakker Dier herdenkt biologische melkkoeien in rouwadvertentie

advertentie-wd-03-04-17-780.jpg

Met een paginagrote rouwadvertentie in het AD en Trouw herdenkt Wakker Dier maandag Witkop 36, Rikkie 65 en zo'n 6000 andere biologische melkkoeien.

De organisatie laakt op deze manier het 'shitbeleid' van het kabinet waardoor de dieren naar de slacht moeten. Voor de koeien staat dan ook een condoleanceregister op de website van Wakker Dier.

Afschaffing melkquotum

De biologische koeien en hun eigenaars zijn slachtoffer van het feit dat de melkveesector te veel mest produceert. Veel boeren hebben flink uitgebreid omdat dat mogelijk werd door afschaffing van het Europese melkquotum in 2015. De mestproductie steeg mee, waardoor Nederland niet voldoet aan afspraken die in Europees verband zijn gemaakt.

Ingrijpen Brussel voorkomen

Om ingrijpen vanuit Brussel te voorkomen, heeft de Nederlandse overheid besloten dat tienduizenden melkkoeien naar de slacht moeten, zodat de mestproductie weer op een lager niveau komt. Niet alleen grote bedrijven, maar ook kleine biologische boeren zijn de klos. Oneerlijk, vindt Wakker Dier. 'Zij zijn niet verantwoordelijk voor de mestberg.'

Bron: ANP