Wakker Dier in actie tegen plofkip KFC

kfc-plofkip-780.jpg

Wakker Dier komt in actie tegen het gebruik van plofkip door fastfoodketen KFC. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie zitten de 'real deals' van KFC volgepropt met plofkip. Vanaf maandag waarschuwt Wakker Dier op metrostations in Rotterdam en Amsterdam voor het dierenleed achter de emmers vol met kip.

KFC, dat in Nederland tientallen vestigingen heeft, ontving eind vorig jaar al de Liegebeestprijs van Wakker Dier. De keten zou het publiek het meest misleiden door gebruik te maken van plofkip, terwijl op de site van de onderneming de slogan: 'Don't worry, eat happy' valt te lezen.

KFC: Strenge kwaliteitscontroles

In een reactie geeft KFC aan dat het zeer zorgvuldig omgaat met haar kippen. 'Wij kopen ons kippenvlees uitsluitend bij gecertificeerde leveranciers die onderworpen zijn aan de strenge kwaliteitscontroles', zo laat het bedrijf weten.

De restaurantketen benadrukte dat KFC dierenwelzijn zeer ernstig neemt en daarom alleen samenwerkt met toeleveranciers die de wettelijk voorgeschreven EU-richtlijnen hierover in acht nemen.

Bron: ANP