background branding

Wat betekenen het groene en oranje bolletje op je iPhone?

03102020iPhonoe.jpg

Mensen die onlangs de nieuwe iOS op hun iPhone hebben geïnstalleerd, zullen het wel herkennen. Het oranje en groene bolletje dat af en toe rechtsboven in beeld verschijnt. Wat betekenen deze bolletjes eigenlijk?

Deze bolletjes hebben te maken met de privacy van jou als iPhone-gebruiker.

  • Het groene bolletje verschijnt in beeld als een geopende app je camera gebruikt. Dus bijvoorbeeld tijdens het maken van foto’s op Facebook en Instagram. 
  • Het oranje bolletje verschijnt in beeld wanneer de microfoon wordt gebruikt door een app. Bijvoorbeeld tijdens het inspreken van een spraakbericht op Whatsapp of bij het gebruik van je dictafoon. 

Hoe controleer je of een app je camera of microfoon gebruikt?

Het kan zijn dat een app je camera of microfoon op de achtergrond gebruikt. Verschijnen de gekleurde bolletjes op je scherm, maar heb je geen idee waar deze vandaan komen? Controleer dan je bedieningspaneel. Bovenaan komt te staan welke app jouw microfoon of camera gebruikt.

03102020ins.jpg
Bovenaan zie je welke app je camera of microfoon gebruikt

Zo stop je het

Om dit te stoppen moet je de app uitschakelen. Hoe je dit doet verschilt per iPhone. Op iPhones met een homebutton doe je dit door twee keer op deze button te drukken en vervolgens de app die je wilt afsluiten naar boven te vegen. Op de nieuwere iPhones swipe je van beneden naar boven om de recent geopende apps te bekijken. Om apps af te sluiten veeg je net zoals op de andere iPhones de gewenste apps naar boven.

Meer over