background branding

Wat betekent 2016 voor mijn portemonnee?

geld-portomonnee.jpg

Ga je er financieel op voor- of achteruit in 2016? De overheid ontwikkelde een speciale website die je dit helpt uitzoeken.

De veranderingen van de inkomstenbelasting die met het nieuwe jaar ingaan zijn erg ingewikkeld. Daarom heeft overheidsplatform Wijzer in geldzaken een tool op zijn website gezet met de naam 'Wat betekent dit voor mij?'.

Persoonlijk overzicht

Daarmee kunnen Nederlanders eenvoudig een persoonlijk overzicht krijgen van de veranderingen waarmee zij rekening moeten houden. De meeste mensen gaan er honderden euro's per jaar op vooruit, maar er zijn ook groepen voor wie het voordeel maar enkele tientjes is. Er zijn er ook die in 2016 meer belasting gaan betalen.

Het is volgens Wijzer in geldzaken lastig om te bepalen wat de precieze impact is van de belastingveranderingen. Dit komt omdat er zowel wijzigingen zijn in de schijven als in de heffingskortingen. Naast de inkomstenbelasting verandert nog een flink aantal andere regelingen.Wijzer in geldzaken is opgezet door het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap werken hierin samen.

Bron: ANP / Radar