Wat betekent de staking in Hollywood voor jouw favoriete series en films?

hollywood.jpg

In Hollywood wordt niet meer gewerkt. Het bestuur van vakbond SAG-AFTRA heeft bekendgemaakt te gaan staken. De onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden lopen spaak, waardoor de acteurs zich voegen bij de scenaristen, die al twee maanden aan het staken zijn. Lopen films en series hierdoor vertraging op? En zo ja, hoelang moet je wachten?

Matt Damon

Vakbond SAG-AFTRA vertegenwoordigt ruim 160.000 film-, televisie- en radioacteurs, schreef NRC. Acteur Matt Damon steunt de actie, zo zei hij kortgeleden tijdens de première van de film Oppenheimer: “ We steunen de mensen die staken. Er worden miljoenen verdiend in deze sector, we moeten ervoor zorgen dat dat geld ook de onzichtbare mensen in de marges bereikt.” In de praktijk betekent de staking dat alle Amerikaanse film- en televisieproducties stil komen te liggen, schrijft De Telegraaf. Maar om welke films gaat het nu precies?

Ontvang jij de gratis Radar-nieuwsbrief al?

Deze producties hebben vertraging

De stakingen hebben dus effect op alle Hollywood-projecten, maar aan welke titels moet je dan denken? Het gaat bijvoorbeeld om Avatar 3 en 4, Wonder Woman 3, Ghostbusters 4, Mufasa: The Lion King, Blade en Spider-Man 4.

Ook zul je langer moeten wachten op de volgende series: The Handmaid's Tale seizoen 6, Game of Thrones-spinoff A Knight of the Seven Kingdoms, Stranger Things seizoen 5, The White Lotus seizoen 3, The Last of Us seizoen 2, Emily in Paris seizoen 4, Euphoria, Cobra Kai seizoen 6, Wonder Man.

Disney liet eerder al weten de releasedatum van enkele grote blockbusters te verplaatsen naar aanleiding van de staking. Avengers: Kang Dynasty verschijnt  bijvoorbeeld een jaar later in de bioscoop dan gepland. De derde Deadpool-film, die in de zomer van 2024 zou verschijnen, kan nu pas in het najaar van 2024 in première. En Avatar Way of Water wordt met een jaar uitgesteld, schrijft het Algemeen Dagblad.

Bronnen: NRC, NOS, Algemeen Dagblad, De Telegraaf