background branding

Weer spammails in omloop over 'drie jaar gratis Netflix'

3 Jaar Netflix

Een aantal jaar geleden waarschuwt Radar al eens voor nepmails waarin staat dat men kans maakt op drie jaar gratis Netflix. Wij hebben vernomen dat vrijwel dezelfde mail wederom wordt verstuurd. 

Wat staat er in de mail?

Wij vroegen degenen die de Radar-facebookpagina volgen om screenshots te sturen van de mail die op dit moment in mailboxen belandt. De tekst is vrijwel identiek aan de mail die in 2020 ook al wordt gestuurd. 

 De spammail begint met: "Gefeliciteerd! Jij bent een van de kanshebbers om gratis Netflix toegang te krijgen voor drie jaar!" Daarna volgt de tekst: "Zoals je weet hebben wij elke week nieuwe acties bij HappyBox. Aangezien Netflix razendpopulair is in Nederland en wij continue door onze 600.000 leden gevraagd worden naar een Netflix actie is het deze week feest." Vervolgens zijn de woorden meer informatie aanklikbaar en zie je daar weer onder een grote, rode button staan met de tekst 'Bekijk jouw prijs'. 

Hoe weet je dat dit spam is?

Vanzelfsprekend is het verstandig om niet om de aanklikbare links in deze mail te klikken, want het gaat hier om spam. Het bedrijf waar de mail van afkomstig lijkt te zijn, bestaat immers niet. Het echte bedrijf, dat Happy Box heet, verklaart dit ook op de site.Daarnaast kun je, door je muis over de aanklikbare segmenten te bewegen, zien dat deze je helemaal niet naar een actiepagina brengen. 

Soortgelijke melding ook in agenda's

Het schijnt ook zo te zijn er meldingen over gratis Netflix verschijnen in de agenda's van mobiele telefoons. Wij kregen daar screenshots van toegestuurd door de volgers van onze facebookpagina. Dit lijkt - voor zover wij hebben kunnen zien - vooral voor te komen bij mensen die een iPhone hebben. Hoe je dit soort agenda-spam tegengaat, kun je lezen op de website van iPhone-fabrikant Apple.