background branding

Weinig energiebesparingen in huis

Veel huishoudens doen niets om te besparen op hun energierekening, ondanks het feit dat steeds meer Nederlanders moeite hebben hun rekeningen te betalen. Een derde houdt zich liever helemaal niet bezig met energie. Dit schrijft Nu.nl.

Dit zijn de uitkomsten van een onderzoek van energieleverancier E.ON. Ruim 80 procent van de consumenten denkt energiezuiniger te kunnen leven. Desondanks wordt dit niet gedaan. Dertig procent vindt het een lastige taak en bijna een vijfde vindt het tijdrovend. 

Slechts 18 procent zegt wel energiebewust te zijn gaan leven. Besparen is het belangrijkste motief hiervoor. Ook het milieu speelt een rol bij het energiebewuster leven. 

Licht uitdoen

Het licht uitdoen is de meest genoemde maatregel. Ook het lager zetten van de verwarming, de lader uit het stopcontact halen en het letten op het energielabel bij de aanschaf van apparaten zijn populaire handelingen.

Maandelijkse kosten

Verder blijkt dat mensen met een koophuis gemiddeld een maandelijke energierekening van 162 euro hebben. Huurders komen op gemiddeld 121 euro uit.

Bron: Nu.nl