Welk supermarktspaarsysteem heeft het hoogste rendement? | update NonStopPlayer

Er gebeurde deze week weer een hoop online! Wat speelde er in onze online community? Deze week zetten we op een rijtje bij welke supermarkt je het hoogste rendement haalt op je spaarzegels en er is een gerechtelijke uitspraak over mediaspelers, zoals die van NonStopPlayer.

Sparen op je spaarrekening levert niets meer op en beleggen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd, dus we moeten op zoek naar alternatieve methoden voor een hoog rendement op spaargeld. Diverse supermarkten bieden daarom spaaracties aan waarbij je zegels spaart die je later kan inleveren. Je krijgt er dan iets meer voor terug.

Bij Albert Heijn zijn de totale kosten 49 euro voor een volle spaarkaart. Als je hem inlevert krijg je er 52 euro voor terug, een winst van drie euro dus. Het rendement is 6%. Bij Jumbo en COOP levert je volle spaarkaart één euro op, je spaarkaart kost 25 euro en dat levert 26 euro op. PLUS heeft het hoogste rendement, want daar kost een volle spaarkaart vier euro en bij inlevering krijg je er zes euro voor terug. Dat is een rendement van twee euro. Klinkt niet als veel, maar het is wel 50% rendement.Lees hier het hele artikel

Twee weken geleden hoorde je voor het eerst over NonStopPlayer.nl. Deze website verkoopt mediaspelers die fungeren als koppeling tussen jouw televisie en illegale websites. Je hebt hierdoor toegang tot eindeloos veel films, series en anders betaalde televisiezenders. Afgelopen woensdag deed het Europees Hof van Justitie uitspraak in de zaak die Stichting BREIN tegen Filmspeler.nl had aangespannen. Filmspeler is een soortgelijke mediaspeler als NonStopPlayer.

Het Hof heeft bepaald dat het illegaal is om films en andere producties die auteursrechtelijk beschermd zijn via zo'n speler te streamen. Stichting BREIN spreekt alle verkopers van dergelijke kastjes om deze niet meer te verkopen. Indien verkopers wel doorgaan plegen zij beroeps- of bedrijfsmatige inbreuk en dat is strafbaar als misdrijf. Er staat een gevangenisstraf ten hoogste vier jaar op en en boete van 84.000 euro, of tien keer zoveel voor rechtspersonen. Stichting BREIN adviseert consumenten om hun kastje te retourneren naar de verkoper en hun geld terug te vragen, aangezien je als consument ook illegaal bezig bent. Je kijkt met zo'n kastje via illegale streams naar beschermde content.Lees hier het hele artikel