Wijziging voorwaarden Fox 'niet nadelig voor consument'

voetbal-tv-spanning-780.jpg

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn er onvoldoende aanwijzingen dat consumenten schade ondervinden van de wijziging in de voorwaarden die Fox vorig jaar stelde aan het doorgeven van Eredivisie live voetbal. De toezichthouder stopt daarom met het vooronderzoek.

Kabelmaatschappij CAIW had aan de ACM gevraagd of Fox met de wijzigingen de Mededingingswet overtreedt.

Media- en entertainmentbedrijf Fox heeft als enige partij de uitzendrechten voor live Eredivisievoetbal. Fox exploiteert de rechten via de joint venture Eredivisie Media en Marketing. Voor distributeurs als CAIW, Ziggo en KPN is er geen mogelijkheid om live Eredivisievoetbal van een andere aanbieder te krijgen.

Contract met Ziggo loopt nog tot 2020

Vorig jaar veranderde Fox de voorwaarden voor de uitzendrechten voor een groot aantal distributeurs. Alleen Ziggo, waarvan het contract nog tot 2020 doorloopt, heeft nog de oude voorwaarden. Verandering van voorwaarden zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor consumenten, maar daar heeft de ACM op dit moment 'onvoldoende aanwijzingen' voor. De autoriteit vindt verder onderzoek daarom nu niet nodig.

Gevarieerde pakketten, lagere prijzen

De prijzen van de verschillende pakketten met Eredivisie Voetbal zijn gevarieerd en veelal lager geworden, aldus de ACM. Het onderdeel 'Eredivisie live wedstrijden' is één van de onderdelen die distributeurs in hun tv-pakketten kunnen opnemen.

Bron: ACM / Fox Sports