Ziggo-klanten goedkoper uit door nieuw contract Fox Sports?

1-csm_ziggo-fox-11-05-2017-780_5c0790c7a7.jpeg

Kabelaanbieder Ziggo mag de Eredivisie-kanalen van Fox Sports vanaf 1 augustus niet meer doorgeven aan abonnees die vroeger klant waren van UPC. Er moet voor hen een nieuw contract worden gesloten met Fox, zo heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald.

De huidige afspraken van het vroegere UPC met Fox lopen eind juli af. Ziggo, dat UPC in 2014 overnam, heeft nog een deal met Fox tot 2020 en wilde de uitzending aan UPC-klanten voortzetten volgens de voorwaarden van dat contract. Daar was Fox het echter niet mee eens.

Nieuw contract

Ziggo zei eerder overigens best te willen praten over een nieuw contract met Fox, als dat tot gunstige voorwaarden zou leiden. Maar dat was volgens Ziggo niet het geval. Fox betwist dat en zegt nu juist lagere prijzen voor de Eredivisie-kanalen te hanteren dan voorheen. Die zouden bij onder meer KPN, Delta, CAIW en T-Mobile ook al doorgevoerd zijn.

Goedkoper uit?

Volgens het Algemeen Dagblad is de kans nu groot dat Ziggo-klanten minder gaan betalen om op Fox Sports live naar de Eredivisie te kijken. Ziggo-klanten betalen nu voor het meest uitgebreide Fox-pakket (eredivisie en buitenlands voetbal) 25 euro per maand. Bij de concurrent KPN is dat ongeveer 10 euro minder per maand.

KPN was eerder al aan de beurt voor een contractverlenging bij Fox, zo meldt het AD. Dat ging met een nieuw model: lagere tarieven zodat meer mensen een abonnement nemen. Fox meent dat zo'n prijsverlaging nu ook aanstaande is voor Ziggo-klanten.

Een woordvoerder van Ziggo zegt tegen het AD dat het geen optie is dat voormalig UPC-klanten en Ziggo-abonnees een ander tarief gaan betalen.

Bron: ANP / AD