Ziggo stopt vanaf volgende maand met analoge tv

vodafoneziggo-analoog-signaal-180308.jpg

VodafoneZiggo stopt vanaf volgende maand geleidelijk in Nederland met het aanbieden van analoge televisie. De kabelaanbieder wil binnen twee jaar overal in Nederland alleen nog maar digitale televisie aanbieden. Verreweg de meeste mensen kijken al tv via een digitaal signaal.

Capelle aan den IJssel en omstreken zijn als eerste aan de beurt voor een definitief afscheid van het oude televisiesignaal. Daarna volgen andere regio's. Met de overstap zijn geen extra abonnementskosten voor de klant gemoeid. Ook oude televisies kunnen digitale televisie aan. Daarvoor krijgen ze een kabelkastje, de zogeheten decoder.

'Klaar zijn voor de toekomst'

'Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst', zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Hogere beeldkwaliteit en meer mogelijkheden

Digitale televisie bestaat al jaren in Nederland. De beeldkwaliteit is over het algemeen aanmerkelijk hoger en digitale tv biedt mogelijkheden voor onder meer interactieve televisie en internetdiensten. Ziggo zegt dat klanten er ook zenders bij krijgen.

Het in de lucht houden van analoge tv naast het digitale signaal brengt extra kosten met zich mee. Daarnaast kan Ziggo door het schrappen van analoge tv de vrijkomende bandbreedte op de kabel gebruiken voor andere diensten en snellere verbindingen.

Onduidelijkheden en vragen

Ziggo laat aan Radar weten dat dat het bedrijf een speciale pagina heeft ingericht om klanten uit te leggen wat de wijziging voor hen inhoudt. De kabelaar hoopt hiermee onduidelijkheden weg te nemen.

Bron: ANP / Ziggo