Zo krijg je lekker zachte handdoeken, zelfs zonder droger

22-05-09-handdoek-droger-droogdoek-zacht-wasverzachter-truc-145323957_s.jpg

Wat is er lekkerder dan een handdoek die net uit de droger komt? Zacht, warm, donzig en troostend. En wat is er vervelender dan een handdoek die zonder droger is opgedroogd? Ruw, stug, hard als een plank. Kon je het effect van de droger maar nabootsen als je het apparaat niet hebt. Gelukkig kan dat! Radar heeft de beste tips voor jou verzameld. 

Allereerst een disclaimer: een dunne handdoek van matige kwaliteit wordt vlugger stug dan een kwalitatief, dik exemplaar. Een betere handdoek zal je waarschijnlijk ook meer geld kosten. 

Wapperend buiten drogen

Hang je handdoeken buiten aan de waslijn, zodat ze kunnen drogen in de buitenlucht. Zorg dat ze niet compleet windstil hangen, want hierin ligt de truc: een doek die wapperend in de wind droogt, wordt zachter dan een doek die stil aan het wasrek hangt. 

Weken in een teiltje met azijn

Meng koud water in een teiltje of emmer met een scheut azijn en laat je handdoeken daar een uur of twee in weken. Natuurazijn, appelazijn... - het maakt niet uit welke soort. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over de geur. Want de volgende stap is om de handdoeken in de wasmachine te mikken, op een gewone cyclus. De wasmachine laat de azijngeur verdwijnen en de azijn maakt de doeken zacht. 

Bekijk op Instagram

Azijn in plaats van wasverzachter maakt de was zachter

Je kunt de scheut azijn ook toevoegen in de wasmachine, in het bakje dat voor wasverzachter is bedoeld. Ook op deze manier zorgt azijn voor zachte handdoeken, en het heeft nog twee extra voordelen.

Ten eerste gebruik je zo geen wasverzachter. Dat is een voordeel omdat handdoeken minder vocht kunnen opnemen als ze met wasverzachter zijn gewassen. Ten tweede ontkalkt azijn ook nog eens je wasmachine. 

Berg je handdoeken op met een zwier

Als je handdoek eenmaal droog is, schud hem dan flink uit voordat je hem opbergt. Laat de doek en je handjes wapperen. Vouw de handdoek vervolgens op met lichte toets, dus niet te strak. En leg hem op een plek met voldoende ruimte. Prop dus niet al je handdoeken in een klein kastje, want dan pers je de donzigheid eruit, bij wijze van spreken.

Andere tips en truc voor jouw wasmachine

Wist je trouwens dat je best een bonte was kunt draaien met wit wasmiddel, maar alleen als je hier rekening mee houdt? En dat het belangrijk is of je je wasmachinedeur open laat of dichtdoet na een wasbeurt?

Bron: RTL Nieuws, Huishoudbeurs