background branding

Zo kun je op een veilige manier een buurtmarkt organiseren op Koningsdag

KoningsMarkt_23.04.2020.jpg

Heb jij de coronacrisis aangegrepen om een opruimdag te houden en ben je veel goede spullen tegengekomen die je niet meer gebruikt? Gooi deze dan niet weg! Koningsdag komt eraan, en daar horen buurtmarkten bij. Vanwege de coronamaatregelen niet zoals vanouds, maar dat betekent niet dat de markten helemaal niet mogelijk zijn.

Radar spreekt met Marlon Mintjes van Milieucentraal. In haar buurt is er een creatieve manier bedacht om met de inachtneming van de anderhalve meter een markt te organiseren.

Buurtapp

Als je een markt wilt organiseren, zal je dit samen moeten doen. Dit kan gemakkelijk en verantwoord als je een groeps-whatsapp met je buurt hebt. Als je deze nog niet hebt, doe je er goed aan om het initiatief te nemen om er een aan te maken, wie weet komt het in de toekomst van pas.

Om de telefoonnummers van je buren te achterhalen, kun je een briefje in de bus te doen met jouw telefoonnummer. Zo kunnen zij jou een bericht sturen en verzamel je uiteindelijk alle telefoonnummers van je buurtgenoten.

Foto's maken

In de buurt van Mintjes is het idee om op Koningsdag foto's te maken van spullen die je wilt verkopen en deze te versturen in de groepsapp, eventueel met een prijs. De buren kunnen dan op jouw spullen bieden. Als je iets verkocht hebt, kun je het voor de deur zetten en kan je buurman of -vrouw je betalen via internetbankieren en de gekochte spullen meenemen.