Zo maak je meubels en kleding vrij van katten- en hondenharen

Haren-24-7-2020.jpg

Wanneer je een of meerdere huisdieren in huis hebt rondlopen, komt het geregeld voor dat je kleding en meubelen onder de haren komen te zitten. Voornamelijk in de lente- en zomerperiode wanneer honden en katten in de rui zijn. Wat kun je het beste doen om die rondzwervende haren weg te halen? Radar zocht het voor je uit.

Volgens Wendy Govers, gediplomeerd dierverzorger en praktijkdocent aan het HKI Huisdier Kennis Instituut is een huis zonder haren een illusie als je een huisdier rond hebt lopen. 'Je zult altijd wel verdwaalde haren terugvinden, maar je kunt wel verschillende dingen doen om die haren weg te halen. Naast alternatieve manieren om de losse haren bij een huisdier te verwijderen, kun je ook op verschillende manieren je meubelen en kleding haarvrij krijgen', aldus Govers.

  • Het is voor de hand liggend, maar probeer zo vaak mogelijk te stofzuigen. Vooral in de lente- en zomerperiode wanneer de huisdieren het meeste ruien. Dit werkt het beste als je een stofzuiger hebt met een HEPA-filter. Dit soort filters kunnen meer en kleinere stofdeeltjes vasthouden.
  • Gebruik veel plakrollers. Daarmee verwijder je heel gemakkelijk losse haren van je kleding of van andere plekken.
  • Gebruik rubberen borstels voor het verwijderen van haren op matjes bijvoorbeeld. Deze rubberen borstels worden eigenlijk verkocht om de kattenvacht mee te kammen, maar die trekken onnodig veel haren uit. Als je zo’n borstel hebt, hoef je het niet weg te gooien. Je kunt het beter gebruiken voor het afnemen van je bankstel, kleed of mat enzovoort.

Zo zorg je dat je hond of kat minder haren verliest

Deel jouw tips voor het verwijderen van haren uit je huis hieronder!