LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Foutje??? AD meldt 1 miljard door kemp(han)en neergelgd

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Kees
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 okt 2003 21:10

Foutje??? AD meldt 1 miljard door kemp(han)en neergelgd

Ongelezen bericht door Kees »

Nu deze twee kemphanen samen bijna 1 miljard euro neerleggen voor het oplossen van de grootste beleggersopstand van Nederland kan de volgende hindernis aangepakt worden, de belangengroepen van gedupeerde beleggers. Met de een miljard euro van Dexia en Aegon wordt een akkoord met de aandelenleasers haalbaar.

Klopt dit wel? Wel een groot bedrag als dit klopt!

Kees

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Foutje??? AD meldt 1 miljard door kemp(han)en neergelgd

Ongelezen bericht door peewee »

Waarschijnlijk klopt het bedrag van 1 miljard wel, wanneer men althans een eerder compensatiepotje dat Dexia zegt te hebben gereserveerd optelt bij de nu 425 miljoen die Aegon en Dexia er bijlappen. Wanneer ook andere leasebanken naar rato van het aantal verkochte leaseproducten in totaal nog een miljard bijstorten, dan ontstaat er een kleine kans op een schikking. Een kleine kans want de grote vraag die zich opdringt is voor wie er een schikking wordt getroffen.
Voor alle circa 1 miljoen leasecontractanten die in de periode tussen, zeg, 1995 en 2002 aan het aandelenleasen sloegen, of alleen voor de hooguit 150.000 gedupeerden die zich aangesloten hebben bij collectieve rechtsprocedures of individuele rechtsprocedures voeren.
Er valt iets voor te zeggen: alleen voor die gedupeerden die zich aaneensloten en via hun contributie de rechtsstrijd mogelijk maakten en voor hen die individueel procederen.
De enkele honderdduizenden (ongeorganiseerde) leasedeelnemers die er voor kozen aan de kant te blijven staan en anderen de hete kolen uit het vuur te laten slepen, zouden dan terecht naast de pot pissen.

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: Foutje??? AD meldt 1 miljard door kemp(han)en neergelgd

Ongelezen bericht door painter »

Bedrag is 922 miljoen

Gesloten