LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ook Dexia aan de beurt?

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: ook Dexia aan de beurt?

Ongelezen bericht door peewee »

VOLKSKRANT
Fortis-belegger wil zelfde als Dexia-investeerder
Bert Lanting
gepubliceerd op 13 oktober 2008 07:42, bijgewerkt op 07:44

Brussel - En waarom wij niet? Dat was afgelopen weekeinde de reactie van berooide Fortis-beleggers op het nieuws dat de Belgische regering zich samen met die van Frankrijk en Luxemburg garant stelt voor leningen aan de Dexia Groep. Op die manier wilden de drie regeringen voorkomen dat ook Dexia onderuit zou gaan in het geweld van de financiële crisis.

De Belgische premier Yves Leterme verzekerde meteen dat ook andere ‘systeembanken’ bij de overheid kunnen aankloppen voor een soortgelijke staatsgaranties, maar voor de aandeelhouders in Fortis was dat natuurlijk mosterd na de maaltijd.

Hun stukken zijn bijna waardeloos geworden nadat de trotse bank-verzekeraar in stukken werd opgehakt en in Nederlandse en Franse handen overging.

Waarom heeft de overheid niet hetzelfde gedaan voor Fortis? Dat willen aandeelhouders en werknemers van de bank weten. Als Fortis ook een staatsgarantie had gekregen, had het bedrijf misschien wel overeind kunnen blijven, redeneren zij. In ieder geval had het bedrijf dan voor een veel hogere prijs verkocht kunnen worden.

Bij de onderdelen die zijn overgebleven van Fortis wordt geklaagd dat de regering de bank op de knieën heeft gedwongen om voldoende geld over te houden om Dexia uit de brand te kunnen helpen.

Volgens de gedupeerden heeft de Frans-Belgische bank de voorkeursbehandeling te danken aan het feit dat Dexia nauw verweven is met de politiek. Eén van de grote aandeelhouders in het bedrijf is de christelijke vakbeweging ACW, dat een hele reeks vooraanstaande politici heeft voortgebracht, onder wie ex-premier Jean-Luc Dehaene. Hij werd deze week tot bestuursvoorzitter bij Dexia werd benoemd.

Dexia is bovendien de huisbankier van de Vlaamse overheid en ook tal van gemeentes laten hun bankzaken vooral via Dexia lopen. En je eigen bank laat je natuurlijk niet in de steek
.


B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: ook Dexia aan de beurt?

Ongelezen bericht door B17 »

Daarom is Dexia in Nederland van haar geloof gestapt en is jarenlang
als een duivel bezig geweest bij argeloze mensen de rekeningen blijvend te plunderen en alle regels over het effectenverkeer zwaar geschonden te hebben, en alles onverschuldigd te laten betalen, wilt u dat nu eens normaal teruggeven en geen verdere uitvluchten verzinnen.

Anders krijgt u met anderen te maken.



b17

truus 2004
Berichten: 18
Lid geworden op: 21 sep 2008 20:32

Re: ook Dexia aan de beurt?

Ongelezen bericht door truus 2004 »

goedendag
Laatst gewijzigd door truus 2004 op 15 okt 2008 10:46, 1 keer totaal gewijzigd.

coño
Berichten: 140
Lid geworden op: 08 feb 2008 21:26

Re: ook Dexia aan de beurt?

Ongelezen bericht door coño »

Ach, laat ook maar......

Laatst aangepast door coño op 15 Okt 2008 02:12, in totaal 84 keer bewerkt

Gesloten