LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] PERSBERICHT ADVOCATUUR

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
henkgeluk
Berichten: 302
Lid geworden op: 29 apr 2005 20:05

PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door henkgeluk »

heb net mijn advocaat aan de telefoon gehad.

ER KOMT EEN PERSBERICHT ALS REACTIE OP AANBOD DUISENBERG C.S


vgr


henk geluk

Henk1
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 aug 2003 08:30

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Henk1 »

Dit is een origineel persbericht.

Op 7 mei a.s. organiseert Beursklacht en de Vereniging Payback in Maarssen, een informatiemiddag inzake collectieve akties aangaande effectenlease, in samenwerking met verschillende advocaten.

Beursklacht en Payback willen door middel van collectieve akties, in de vorm van gezamenlijke rechtszaken, ervoor zorgen dat bedrijven zoals Aegon / Fortis-Groeivermogen / Fortis-Defam / Dexia / Levob / DSB, verantwoording afleggen voor hun aandeel in de lease-affaires. Door de samenwerking van Beursklacht, Payback en advocaten vormt er zich een bundeling van specialismen, kennis en ervaring, waardoor een sterk blok gevormd wordt. De door Payback en Beursklacht geselecteerde advocaten hebben hun sporen in de rechtzaal inzake effectenlease ruimschoots verdient.

Ook zal er tijdens de middag gesproken worden over de Dexia problematiek en ons standpunt in dit geheel. Het schikkingsvoorstel van de heer Duisenberg is nog geen definitief voorstel. De leden van de stichting Leaseverlies worden al wel gevraagd om te stemmen. Echter bij het stemmen op het voorstel moet men met een aantal zaken rekening houden. Indien er geen stem wordt uitgebracht, wordt dit gezien als een ja-stem. Ook zijn op individueel niveau nog veel zaken onduidelijk. Hoewel het om details gaat, zijn deze zaken wel van belang. Deze details kunnen net het verschil uitmaken of men wel of niet in aanmerking komt voor het schikkingsvoorstel. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te maken of men wel of niet voor het schikkingsvoorstel gaat stemmen.

Door de middag heen, welke start om 14.00 uur, ontvangt u informatie inzake de collectieve akties, werkwijze van de akties, status van de verschillende akties en achtergrondinformatie van de verschillende sprekers, gepresenteerd door degene verantwoordelijk. Tussentijds is er gelegenheid voor alle aanwezigen om vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 7 mei 2005, in

Pim Jacobs Theater, Harmonieplein 4, Maarssen. De zaal is om 13.30 uur open.

Voor de redactie: Meer info via emailadres: [email protected] / [email protected] of via telefoonnummer: 0900 - 2552248

Gast

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb gehoord dat beursklacht bestaat uit dexia medewerkers!

shamyrah
Berichten: 395
Lid geworden op: 11 mei 2004 22:52

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door shamyrah »

Standpunt schikking advocaten en overige belangenbehartigers


Dit is een origineel persbericht.

Advocaten en overige belangenbehartigers nemen gezamenlijk standpunt in ten opzichte van het schikkingsvoorstel Dexia.

Bemiddelaar Wim Duisenberg presenteerde op 29 april een schikkingsvoorstel dat een einde moet maken aan de jarenlange strijd tussen gedupeerde beleggers en Dexia.

Er is een samenwerkingsverband gevormd van belangenbehartigers Leaseverlosser, Leaseproces, Leaseleed, Beursklacht, Vermogensmonitor, Platform Aandelenlease, Payback en ruim 20 advocatenkantoren die bij elkaar circa 10.000 gedupeerden vertegenwoordigen, waarvan een groot deel al tegen Dexia procedeert.
Het gezamenlijke schadebedrag van deze gedupeerden beloopt circa 275 miljoen euro.

Tijdens een bijeenkomst in De Meern op 3 mei 2005 heeft dit samenwerkingsverband het schikkingsvoorstel besproken.

Het voorstel is nog slechts in hoofdlijnen gepubliceerd en op tal van punten leven nog vragen. Op basis van wat thans over het voorstel bekend is komt het samenwerkingsverband tot de volgende conclusie.

Met het oog op de huidige ontwikkelingen in de rechtspraak moet het schikkingsvoorstel als te mager worden beschouwd. Het voorstel behelst alleen kwijtschelding van een deel van de restschuld en laat de ingelegde bedragen volledig voor rekening van de gedupeerde. Gedupeerden moeten eerst het volledige contract uitdienen (het voorstel geldt niet voor degenen die gestopt of achter zijn met de maandelijkse betalingen); zij zullen in veel gevallen nog gedurende een lange periode hun maandelijkse betalingen moeten verrichten. Gedupeerden lopen over die periode nog steeds koersrisico.

Uit de huidige rechtspraak komt het volgende beeld naar voren.

Eega-verweer is van toepassing
Als tijdig en rechtsgeldig door de echtgenoot is vernietigd, betekent dit dat er geen restschuld is en dat de volledige inleg moet worden terugbetaald.

Dexia heeft de zorgplicht geschonden
In veel procedures wordt vastgesteld dat Dexia de op haar rustende zorgplicht heeft geschonden. Vaak levert dit voor gedupeerde een kwijtschelding van 75 tot 100 procent van de restschuld op en soms ook tot teruggave van een deel van de inleg.

Wet op het Consumentenkrediet (WCK) is van toepassing
Diverse rechtbanken hebben de WCK van toepassing verklaard op de aandelenlease-producten van Dexia. Omdat Dexia niet beschikte over de vergunning die door de WCK is
voorgeschreven zijn de contracten nietig. In principe brengt dit mee dat er geen sprake is van een restschuld en dat de volledige inleg moet worden terugbetaald. In een aantal uitspraken passen rechtbanken een bepaalde billijkheidscorrectie toe. Deze uitspraken lijken met name in het voordeel te zijn van gedupeerden met schade die vooral uit verlies van inleg bestaat.

Ook beroepen op dwaling en misbruik van omstandigheden worden soms gehonoreerd.

Daarnaast valt niet uit te sluiten dat in de gerechtelijke procedures zal blijken dat bij Dexia onregelmatigheden hebben plaatsgevonden bij de beweerde aankoop van effecten. Vermoed wordt dat Dexia in vele gevallen niet de contractueel met de klant overeengekomen aandelen voor de klant heeft gekocht maar deze positie slechts met opties heeft afgedekt en ook over de gehanteerde aan- en verkoopkoersen bestaan twijfels. In die gevallen vordert Dexia ten onrechte restschulden terug.

Nu de meeste rechters de gedupeerden grotendeels danwel geheel in het gelijk stellen doet het schikkingsvoorstel geen recht aan de juridische positie van partijen.

Voor drie groepen gedupeerde beleggers is het schikkingsvoorstel het overwegen waard. In de eerste plaats zijn dit de gedupeerden die een bescheiden inleg hebben betaald en geconfronteerd worden met een restschuld van slechts enkele duizenden euros. Wanneer de resterende looptijd van het contract kort is (het contract moet immers eerst worden uitgediend en de rentekosten van ongeveer 13% per jaar lopen dan gewoon door) kan kwijtschelding van de restschuld uitkomst bieden.
In de tweede plaats de groep die geen beroep kan doen op het eega-lease argument (de ontbrekende handtekening van de partner) met een inleg tot ongeveer 15.000,- euro en een niet te lang doorlopend contract.
In de derde plaats kan het schikkingsvoorstel van betekenis zijn voor die gedupeerden die er teveel tegenop zien om de strijd met Dexia aan te gaan.

Voor alle anderen lijkt (voort-)procederen tegen Dexia veel meer perspectief te bieden. Die beslissing is natuurlijk aan de individuele benadeelden.

De tot het samenwerkingsverband behorende advocatenkantoren zijn:

BBS
Benthem & Gratama
Bonnier Messink
Bosman
BS
Dijks Leijssen
Dommerholt & Van Dijk
EBH
Fides juridische bijstand +
Holla Poelman
Houben
Kaiser Van Steijn
KBS
Lagro
Rompelberg
Schieman
Tiebout
Van Diepen
Van Korlaar
Van der Woude De Graaf
Wendelgelst

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud
van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.



04 mei 05 18:06
Laatst gewijzigd door shamyrah op 05 mei 2005 01:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Piet »

Het interview n.a.v. het persbericht is te zien op:
http://www.rtl.nl/financien/rtlz/video/index.xml
en klik op: Platform Aandelenlease niet blij met schikking

Ondanks overleg van te voren dat het om een gezamenlijk standpunt ging is toch de naam van PAL overheersend gebruikt, dat was niet de afspraak en niet de bedoeling.

Komende vrijdag schenkt het AD ook aandacht aan het voor en tegen van het schikkingsvoorstel.

Dit is het begin van onze gezamenlijke campagne om alle gedupeerden te informeren over de consequenties van de schikking, de eenzijdige berichtgeving hierover en de kansen en mogelijkheden om via een gerechtelijke procedure je geld terug te krijgen.

Groeten,
Piet

ZEG NEE !! tegen de schikking van Dexia en Duisenberg.
Uitspraak rechtbank in Amsterdam op 7 april: Gedupeerde krijgt de volledige inleg van ruim 100.000 euro terug
Uitspraak in Amsterdam op 28 april: Gedupeerde krijgt volledige inleg van bijna 4000 euro terug!
Hoezo schikken!
Laatst gewijzigd door Piet op 05 mei 2005 22:03, 1 keer totaal gewijzigd.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Elias »

Piet e.a. belangenbehartigers.

Ik geloof mijn eigen ogen bijna niet. Dit is geweldig. Ik hoop dat deze eensgezindheid uitgroeit tot een hechte samenwerking.
Dan hebben Dexia, aanhang en "hun belangenbehatigers" geen lans en geen kans meer....

pewi
Berichten: 679
Lid geworden op: 16 feb 2005 20:52

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door pewi »

Piet, jij geeft precies weer wat er zoal speelt. Hulde.
Vrgr Pewi

learner
Berichten: 343
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:59

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door learner »

Het lijkt inderdaad wel een 'droom' en bijna te mooi om waar te zijn . . . :shock:

Toch verschijnen er nu zaken hier, 'die daadwerkelijk gedrukt staan' . . . :o

Mensen, proficiat . . . ! :P

En doe zo voort . . . :!:

mvg, learner . . . :wink:

Pieter
Berichten: 1874
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:06
Contacteer:

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Pieter »

Eendracht maakt macht.

De alliantie is groeiende en wordt met de dag (samen) sterker.

Overigens een kleine notitie mijnerzeids.
Voor gedupeerden met een lage restschuld/inleg zoals in persbericht over gesproken wordt, bestaat de mogelijkheid om tegen redelijke prijs te procederen.
Steek je licht eens op bij www.beursklacht.nl www.leaseproces.nl
Informatie hieromtrent is te vinden op http://www.pay-back.nl/page_display.asp?pid=30
Mocht je voor toevoeging in aanmerking komen dan is een individuele advocaat ook een optie.

Wil je weten welke rechtshulpverlener in jouw regio actief is en bekend is met aandelenlease problematiek?
Raadpleeg dan onze database http://www.pay-back.mine.nu/advocaatzoeken.htm.asp

Bel ze gerust op, aan het eerste orienterende gesprek zijn vaak geen kosten verbonden.


Mvg,
Pieter

Okerene
Berichten: 529
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:40

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Okerene »

Pieter,

Geweldig nieuws over deze nauwe samenwerking waarbij de Vereniging Pay Back haar complete database open heeft gesteld voor het raadplegen van de nodige rechtshulp voor gedupeerden. Het is beslist een overwinning te noemen dat nu een steeds sterkere oppositie tegen Dexia en andere Aandelenleaseaanbieders die de fout zijn in gegaan, is gevormd. Mijn sluimerend lidmaatschap krijgt nu plotseling weer glans. Ik weet zeker dat velen hier erg blij mee zullen zijn. Dit geeft een boost de goede kant op. Ga zo door met z'n allen. Samen staan we inderdaad veel en veel sterker.

Okerene :D

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Piet »

PAL heeft vanaf het begin alle informatie opengesteld en ter beschikking gesteld voor de gedupeerden.
Geen contributie maar steun en informatie.
Eindelijk begint nu payback dit ook te begrijpen en heeft de advocatenlijst die door mij is opgezet ook openbaar gemaakt.
Nu nog iets aan de contributie doen!
Waarom bij payback betalen voor iets wat je bij PAL gratis krijgt!

De afgelopen jaren is payback terecht boos geweest op Leaseverlies omdat zij weigerden hun leden te informeren over de demonstraties van payback.
Deze demonstraties zijn georganiseerd dor een paar nu ex payback leden.
Nu PAL deze demonstraties organiseert zoals volgende week woensdag bij Aegon in Leeuwarden, weigert payback hun leden te informeren over deze demonstratie.
Payback is zo een tweede Leaseverlies!
Waarom weigert payback hun leden te informeren over de demonstratie volgende week woensdag in Leeuwarden!!
Het bestuur is tijdig gevraagd dit bekend te stellen, maar helaas is ook in de laatste nieuwbrief van afgelopen week niets gezegd hierover.

Is payback en belangenbehartiger of harkt zij alleen maar geld binnen om de declaraties van de kaderleden van te betalen?

PAL staat PAL op 11 mei in Leeuwarden, jij ook?

Groeten,
Piet

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door ad snoeren »

Niet doen Piet, het past niet bij je grootheid.
Dit was het eerst wat bij me binnenschoot. :oops: :wink:

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door pluutje »

Vind ik ook Ad!
Blijf er boven staan Piet!

Recht op het Doel af is het beste. :idea:

Okerene
Berichten: 529
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:40

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Okerene »

Ik weet het Piet.
De bestuursvoorzitter is persoonlijk niet zo gecharmeerd van protestacties. Dit heeft hij ook bij zijn aantreden ruiterlijk toegegeven. Niettemin had hij geen bezwaar als anderen van de vereniging zich hiervoor gingen inzetten. Wat niet is kan dus nog komen. Een begin is er tenminste met de openstelling van de database van advocatenkantoren voor gedupeerden met kostenberekeningen.

Het voorbeeld van PAL met vergaande openheid van zaken heeft hier zeker toe bijgedragen. Ik zie dit als een compliment voor Platform Aandelenlease. Niettemin blijf ik kritisch de vereniging volgen en vind ook dat zij in sommigen dingen erg star zijn en hoop nog steeds op verbetering. Onze doelstellingen liggen gelukkig niet van elkaar en we zouden er zeker beter aan doen elkaar te (blijven) steunen in allerlei acties.

Okerene :oops: :wink:

Pieter
Berichten: 1874
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:06
Contacteer:

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Pieter »

Okrene,

De Nederlandse bankwereld en verantwoordelijke overheden hebben te lang misbruik gemaakt van hun machtspositie en de mogelijkheden om alles in een doofpot te kunnen stoppen. Welke tenkosten gaat van de slachtoffers. Die confortabele positie van hoge heren en bankwereld begint langzaam maar zeker af te brokelen.

Samen sterk staan is vanaf dag één ons motto geweest. Niet alleen onder gedupeerden onderelkaar maar ook rechtshulpverleners horen daarbij. De eerste stappen zijn gezet naar een sterke "oppositie" zoals je het omschrijft. Er liggen nog meer zaken opstapel die de samenwerkingsverbanden in de alliantie gaan (ver)sterken.

Eendracht maakt macht.

Mvg,
Pieter

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door ad snoeren »

Okerene je bent een lieverd, waren we allemaal maar zo :wink:

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Truus2004 »

Okerene, zoals jij de mening van velen verwoordt en daarbij iedereen in zijn waarde weet te laten, daar heb ik oneindig veel respect voor!
Laatst gewijzigd door Truus2004 op 05 mei 2005 02:06, 1 keer totaal gewijzigd.

woest
Berichten: 862
Lid geworden op: 30 okt 2004 11:28

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door woest »

Helemaal mee eens! Okerene is een van de parels; altijd! Petje af.
Truste,
Loes

Pieter
Berichten: 1874
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:06
Contacteer:

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Pieter »

Een van de parels is het wck topic van Okrene en Hans Aarsten.
Dat stukje wordt denk ik een mokerslag in het gezicht van vele aanbieders.
http://forum.trosradar.nl/forum/viewtop ... 481de80b5c

Goud waard

Mvg,
Pieter

Okerene
Berichten: 529
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:40

Re: PERSBERICHT ADVOCATUUR

Ongelezen bericht door Okerene »

Dat klinkt hoopgevend Pieter, maar dan moet het toch zeker mogelijk zijn om aan het verzoek van Piet tegemoet te komen en alle PayBackleden te informeren over de aanstaande protestdemonstraties?

Dan staan we samen sterker!

Okerene :oops: :)

Gesloten