LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rekening van 455 euro

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door op=op »

Ik zou bij Holla Poelman voor 500 euro procederen tot aan de uitspraak nu krijg ik plotseling een extra rekening van 455 euro hoe kan dat?

hoekandat1
Berichten: 190
Lid geworden op: 05 okt 2005 20:25

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door hoekandat1 »

Heb je Holla Poelman gevraagd naar een verklaring hiervoor? En wat was het antwoord?

op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door op=op »

Afspraak was 500 tot aan de uitspraak ze komen nu plotseling met het verhaal dat die 500 een voorschot was er kunnen dus nog meer rekeningen komen ik voel me dubbel gepakt zie ook http://www.opgelicht.nl/forum/viewtopic.php?t=2285

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

hier kun je er tot sint juttemis over blijven vragen. het antwoord is bij de advocaat binnen 5 minuten te verkrijgen.

succes. Janny

op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door op=op »

Janny volgens Holla Poelman was die 500 een voorschot echter op dit forum werd duidelijk beweerd dat je voor dat geld kon procederen tot aan de uitspraak. Ik ben bezig om de belbus van kassa in te schakelen en roep andere gedupeerden van Holla Poelman op zich hierbij aan te sluiten.
Geplaatst op 13 Aug 2004 14:03 door hphjansen

je kunt je aansluiten bij de groep BRABANT (van Aert). zijn email staat wel ergens op deze site.

Er zitten 3 groepen van +/- 40 personen bij mr. Vergouwen te EINDHOVEN (kantoor HOLLA POELMAN) voor een MAXIMUMtarief van 500 EURO voor de hele zaak heb ik mij laten vertellen !!!!!!!!!!!!!!

Dat is tenminste beter dan die halfgare adviesjes van zo'n rechtsbijstandsverzekering waar je, zoals bekend, toch NIETS aan hebt.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door aert0001 »

hahaha :lol: :lol:
en wie NN zouden dit nu weer zijn?

T :lol: n

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Vertel Ton.

Ik zou het kunnen zijn want ik ben het volledig met hem/haar eens.....

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

Heeft dan niemand een afspraak op papier gemaakt?

Ging iedereen op die mooie blauwe ogen af.

We weten nu toch wel dat je, je daar niet in moet verdrinken.

Want een afspraak op papier is toch boven de tafel te krijgen als die er is, Ik begrijp echt niet dat er plm 400 gedupeerden zonder goede afspraak al hun gegevens op tafel leggen en gaan zitten afwachten op wat komen gaat.
We hebben toch wel iets geleerd.?

In afwachting Janny

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

dit was het eerste wat ik over Holla poelman vond op dit forum.



Geplaatst op 28 Okt 2004 09:03 door leasebak


--------------------------------------------------------------------------------

Ja daar zit natuurlijk ook wat in. Maar dan nog ben je beter af met een gespecialiseerde advocaat. Dat zal in het geld schelen, wat je uiteindelijk aan Dexia of een andere aanbieder moet betalen. Daarom ga ik voor Leaseverlosser.

Ik hoop dat je met 1 van de 10 beste advocaten niet de volgende bedoeld: Hollapoelman, Soslease en leaseproces. Want dat zijn nou juist de niet zo kundige op effectenrecht gebied. Ze switchen namelijk nogal vaak in het recht waarbinnen ze werkzaam zijn

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Ik weet niet of Ton of de advocaat mooie blauwe ogen hebben :D maar ik ben wel afgegaan op wat ze zeiden (geen beschuldiging hoor)

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

en dit is ook een niet te versmaden bericht.
Geplaatst op 27 Nov 2004 18:07 door Piet


--------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 26 november is er een informatie middag geweest voor de groep Vliegwiel gedupeerden die zich hadden opgegeven voor de gezamenlijke actie tegen Aegon.

Ongeveer 60 gedupeerden waren te gast bij Holla Poelman advocaten in Den Bosch.

Mevr. Mr. Kim Schobben gaf een duidelijke uiteenzetting over aandelenlease, het Aegon Vliegwiel, de laatste ontwikkelingen en besprak de procedure die gevolgd gaat worden.
De bijeenkomst duurde de hele middag en er zijn heel veel vragen gesteld en beantwoord.

Het is nog steeds mogelijk je op te geven en mee te doen met deze groep.

Na sluitingstijd van deze groep zal er een volgende groep worden geformeerd.

Bij een ander advocatenkantoor zijn ruim 100 Vliegwiel zaken in behandeling, dit kantoor zit vol.

Hieronder nogmaals de, eerder verschenen, informatie brief van Mevr. Mr. Schobben:

OPROEP: gezamenlijke procedure AEGON Vliegwielovereenkomsten

De procedures tegen Dexia zijn volop bezig. Niet alleen de collectieve procedures van de Stichting Leaseverlies en de Stichting Eegalease zijn in het nieuws, ook zaken van particulieren die het opnemen tegen Dexia leveren vaak verrassende (soms in voordelige zin, maar soms ook in nadelige zin) uitspraken op.

Minder aandacht is er weggelegd voor de effectenlease contracten die door andere aanbieders zijn afgesloten, zoals de Vliegwielovereenkomsten van AEGON. De constructie van de Vliegwielovereenkomsten lijkt echter wel op die van bijvoorbeeld de WinstVerdriedubbelaar van Dexia: er werd belegd met geleend geld. De vraag is of AEGON en Dexia hadden moeten waarschuwen voor het mogelijk kunnen ontstaan van een restschuld of dat deze mogelijkheid voldoende duidelijk bleek uit de contracten. Met andere woorden: er bestaat een spanningsveld tussen de zorgplicht van de effecteninstelling en de “eigen schuld” van de belegger. Ook dient de vraag te worden beantwoord of een overeenkomst kan worden vernietigd die voorzien is van slechts een handtekening van één van beide echtgenoten.

Duidelijk is dat het voeren van een procedure een kostbare zaak is. Het is moeilijk om een advocaat te vinden die de zaak op toevoegingsbasis kan en wil behandelen. Indien een gedupeerde niet in aanmerking komt voor een toevoeging en ook geen rechtsbijstandverzekering heeft die dekking verleent voor het voeren van een dergelijke procedure, komt al snel een “dure” advocaat met een hoog uurtarief in beeld.

Holla Poelman Advocaten biedt u in samenspraak met de Vereniging Payback de mogelijkheid van het voeren van een gezamenlijke procedure. Dit gaat als volgt in zijn werk:

- Er wordt een groep van minimaal 40 gedupeerden gevormd. Indien er veel meer dan 40 gedupeerden zijn worden er volgende groepen gevormd. Mochten zich er voor 15 november a.s. niet 40 gedupeerden hebben gemeld, dan vindt de procedure geen doorgang. Degenen die zich dan wel hebben aangemeld ontvangen hierover bericht.

- De advocaat stelt een gezamenlijke dagvaarding jegens AEGON op. Dit houdt in dat ongeveer 80% van de dagvaarding voor alle gedupeerden geldt. Een beroep op dwaling of misleidende reclame geldt voor iedereen. De overige 20% van de dagvaarding wordt gevormd door de individuele omstandigheden van iedere gedupeerde, zoals bijvoorbeeld het feit dat een gedupeerde ten tijde van het afsluiten van de overeenkomst slechts een WAO-uitkering genoot en geen eigen vermogen had;

- De gedupeerden besparen ieder gezamenlijk op advocaatkosten omdat het uurtarief (€ 200,-- per uur exclusief 19% BTW en exclusief 6% kantoorkosten) gedeeld wordt. Er wordt géén gebruik gemaakt van een toevoeging; de daadwerkelijk gemaakte uren worden afgerekend. Er vindt geen uitsplitsing plaats naar bestede tijd per persoon; het uurtarief wordt gedeeld door het aantal personen (minimaal 40). De voorschotnota per persoon bedraagt € 300,--.

Het voordeel is duidelijk: het grootste gedeelte van de procedure ziet op collectieve werkzaamheden zodat de kosten gedeeld worden
.

Mocht u mee deel willen nemen aan een dergelijke procedure dan kunt u zich – uitsluitend per e-mail! – aanmelden bij mr. K.V.A.J.M.M. Schobben:

[email protected]

Indien u niet bezit over internet dan telefonisch via: 073-61611151.
Zodra er 40 aanmeldingen binnen zijn ontvangt u een oproep voor een collectieve voorlichtingsbijeenkomst bij Holla Poelman Advocaten. Na afloop van die bijeenkomst dient u definitief aan te geven of u deel wenst te nemen aan de procedure. U dient daartoe een opdracht te verstrekken aan Holla Poelman Advocaten en de voorschotnota te voldoen.

Zodra alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond wordt een aanvang gemaakt van het in concept opstellen van de dagvaarding. U ontvangt op voorhand een concept van de dagvaarding thuis. U kunt vervolgens eventuele opmerkingen doorgeven aan de contactpersoon van de Vereniging Payback, die de opmerkingen zal bundelen en aan de advocaat zal doorgeven, zodat de wijzigingen in de dagvaarding kunnen worden doorgevoerd. De dagvaarding wordt vervolgens door de deurwaarder aan AEGON betekend. Hiermee is de procedure van start gegaan.

Uiteraard is de uitkomst van de procedure op geen enkele wijze te voorspellen. U dient er rekening mee te houden dat de rechter de vordering in zijn geheel afwijst.

Uw aanmeldingen zien wij graag tegemoet.

’s-Hertogenbosch, 16 september 2004
mr. K.V.A.J.M.M. Schobben

PS
De aanmeldingstermijn is inmiddels gesloten en er wordt gezocht naar een nieuw advocatenkantoor voor een nieuwe groep.
Aanmeldingen hiervoor kunnen worden gestuurd naar Peter, e-mail:
[email protected]

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Hier is dus wel duidelijk gecommuniceerd dat het een voorschotnota betreft.
Maar dit betrof niet Dexia!!

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

misschien is dit een aanvulling?

inderdaad bovenstaande was niet een dexia , maar onderstaand wordt wel naar dexia verwezen.
Bovendien lijkt het me aannemenlijk dat een eenzelfde verdeling voor de hand ligt.
Feit is dat met enig zoeken via zoeken heel veel te vinden is, wel het goede zoekwoord vinden.

Janny
Geplaatst op 30 Mei 2005 20:20 door Piet


Hallo DoubleU,

Pas op voor die ex dexia jongens van Beursklacht, het zijn geen juristen en ook geen advocaten.
Er zijn genoeg andere mogelijkheden.

Bereken eerst of je recht hebt op toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand).Hierdoor blijven je kosten voor een advocaat laag.
Voor alle informatie hierover kijk op onze site www.platformaandelenlease.nl onder Procedure toevoeging.
Onder Advocaten staan voldoende advocaten die met toevoeging werken bij jou in de regio.
Heb je geen recht op toevoeging dan is een goed advocatenkantoor
Meijer Advocaten in Haarlem
Mr. Meijer M.J., 023-5347156
[email protected]
www.meijeradvocaten.nl
Zij hebben een laag tarief voor aandelenlease gedupeerden en al meer als 300 klanten.

Een andere mogelijkheid is procederen op basis van "no cure no pay".
De instapkosten zijn laag of nihil en je betaalt alleen maar een percentage over hetgeen de rechter toewijst in een vonnis.
Voor meer informatie hierover, ga naar de website van Leaseproces, www.leaseproces.nl of bel 020-58111010

Gezamenlijk procederen kan bij Holla Poelman advocaten in Eindhoven.
Contpersoon is Ton, mail hem voor meer informatie op [email protected]
Doordat de kosten gedeeld worden ben je goedkoop uit met goede advocaten.


Kijk ook eens op onze website voor meer mogelijkheden en informatie.
Wil je nog iets weten, je kunt me ook mailen, [email protected]

Groeten,
Piet

pewi
Berichten: 679
Lid geworden op: 16 feb 2005 20:52

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door pewi »

Ik wil effe voor Ton en HollaPoelman in de bres springen. Er is mij, voordat ik ja zei, weldegelijk duidelijk gemaakt dat het om een voorschotnota ging.
Eind april zal er een voorschotnota ad € 350.—(excl. BTW) verstuurd worden. Prijs geldt per deelnemer (niet per contract), kinderen gaan voor de helft.
Door allerlei vertragingtactieken van dexia, zoals de duisenbergregeling en de WCAM, moeten de advocaten ook meer kosten maken Hierdoor gaat dit bedrag helaas omhoog.
De verantwoordelijkheid van deze verhoging ligt in eerste instantie bij dexia
Vrgr pewi

op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door op=op »

Mij was dat niet duidelijk ik ben er altijd van uitgegaan dat 500 een vaste prijs was tot de uitspraak, als ik het nazoek op het forum blijkt dat Piet het heeft over ongeveer 500 maar dan ga ik uit van hooguit 50 of 100 euro duurder niet zomaar een verdubbeling van het bedrag!
Geplaatst op 15 Jan 2005 23:49 door Gast
Piet die groepen van meneer Ton betalen € 500,00 zijn dat dan hun kosten tot aan de HR. of moeten ze dan bijbetalen ?

Bedankt,
Peter.

Geplaatst op 16 Jan 2005 12:47 door Gast
Dat is een lokkertje van die advocaat om zoveel mogelijk gedupeerden binnen te halen. Daarna slaan ze hun slag en dan wordt het dokken geblazen !!!!!!!!!


Geplaatst op 17 Jan 2005 10:40 door Piet
Hallo Gast,

Dit zijn ongeveer de kosten tot aan de uitspraak van de rechter.
Mocht dexia in hoger beroep gaan dan komen hier weer kosten bij.
Deze zijn vergelijkbaar met de eerste kosten.
Het zijn allemaal "ongeveer" kosten omdat de grootte van de groep de prijs bepaald.

Zelf denk ik niet dat dexia bij alle rechtszaken die zij verliezen in hoger beroep zullen gaan, laat staan naar de Hoge Raad zullen gaan.
Zij kunnen het nu al bijna niet logistiek trekken met 2500 rechtszaken op het rechtbank niveau.
De eerste uitspraken door de Gerechtshoven n.a.v. diverse hoger beroepen zullen van groot belang zijn voor de keus van gedupeerden om wel of niet te gaan procederen en voor dexia om wel of niet in hoger beroep te gaan in de andere rechtszaken.

Groeten,
Piet
hahaha
Ton schaam je je niet om zo te reageren het is een hoop geld voor ons. Als we dit vantevoren hadden geweten was onze afweging misschien wel heel anders geweest.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door aert0001 »

Ton schaam je je niet om zo te reageren het is een hoop geld voor ons. Als we dit van tevoren hadden geweten was onze afweging misschien wel heel anders geweest


ja een beetje wel; vooral omdat anonieme mensen die waarschijnlijk niets met welke groep dan ook te maken hebben het weer voor elkaar krijgen om tweespalt te creëren, daar kan ik me best voor generen,

Iedereen die op de informatiedagen is geweest is op het hart gedrukt dat het om voorschotten gaat, ook in de verslagen van deze dag staat dat nogmaals, mr. Vergouwen heeft het systeem op alle acht informatiedagen helemaal uitgelegd, ik weet dat, want ik was erbij


lees het verslag nog eens na!

T :wink: n

en nu stop ik echt met deze flauwekul en ongein

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

Ik wil effe voor Ton en HollaPoelman in de bres springen. Er is mij, voordat ik ja zei, weldegelijk duidelijk gemaakt dat het om een voorschotnota ging
Dit vind ik nou echte vriendschap, voor iemand gaan staan en het opnemen. Dank je wel.

Misschien is mij de ware intentie van mijn quotes ontgaan, maar het doel was om duidelijkheid te geven over hoe echt de vork in de steel zat. en zeker niet om t :) n of wie dan ook in een kwaad daglicht te plaatsen. Uitsluitend om te doen zien dat het voorschotten waren en men vooraf moest informeren naar het hoe en waarom.

Het werk dat hier door heel veel vrijwillegers wordt verzet , daar heb ik grote respect voor. dus zeker geen foutief beeld als doel.

Janny

Mensen blijf vechten voor recht en met een open vizier

Janny

op=op
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jan 2006 11:01

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door op=op »

Geplaatst op 15 Jan 2005 23:49 door Gast
Piet die groepen van meneer Ton betalen € 500,00 zijn dat dan hun kosten tot aan de HR. of moeten ze dan bijbetalen ?

Geplaatst op 17 Jan 2005 10:40 door Piet
Hallo Gast,

Dit zijn ongeveer de kosten tot aan de uitspraak van de rechter.
Mocht dexia in hoger beroep gaan dan komen hier weer kosten bij.
Janny en Ton hier gaat het om op dit forum is altijd beweerd dat de kosten voor deze procedure 500 euro zouden zijn en nu blijkt het meer dan het dubbele te worden. Mogen we daar niets van zeggen zonder beschuldigd te worden van tweespalt zaaien en mensen in een kwaad daglicht plaatsen? Of zijn we nu plotseling dexia medewerkers die van het forum verbannen moeten worden net als Idaho en Pipa? Zoals we het nu zien zijn we met een lokkertje binnengehaald en volgt een vette rekening nu er geen weg terug meer is dit is pure misleiding van Holla Poelman. Mensen stop met betalen we moeten gezamelijk een front vormen samen staan we sterk!

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Janny »

Dit is een ander geluid dan in het gequote van mij van eerdere datum. Daar werd duidelijk in aangegeven dat het een voorschot was. en dat heb ik herhaald.
Geplaatst op 03 Jan 2006 15:27 door Janny


--------------------------------------------------------------------------------

en dit is ook een niet te versmaden bericht.

Quote:
Geplaatst op 27 Nov 2004 18:07 door Piet
Holla Poelman Advocaten biedt u in samenspraak met de Vereniging Payback de mogelijkheid van het voeren van een gezamenlijke procedure. Dit gaat als volgt in zijn werk:

- Er wordt een groep van minimaal 40 gedupeerden gevormd. Indien er veel meer dan 40 gedupeerden zijn worden er volgende groepen gevormd. Mochten zich er voor 15 november a.s. niet 40 gedupeerden hebben gemeld, dan vindt de procedure geen doorgang. Degenen die zich dan wel hebben aangemeld ontvangen hierover bericht.

- De advocaat stelt een gezamenlijke dagvaarding jegens AEGON op. Dit houdt in dat ongeveer 80% van de dagvaarding voor alle gedupeerden geldt. Een beroep op dwaling of misleidende reclame geldt voor iedereen. De overige 20% van de dagvaarding wordt gevormd door de individuele omstandigheden van iedere gedupeerde, zoals bijvoorbeeld het feit dat een gedupeerde ten tijde van het afsluiten van de overeenkomst slechts een WAO-uitkering genoot en geen eigen vermogen had;

- De gedupeerden besparen ieder gezamenlijk op advocaatkosten omdat het uurtarief (€ 200,-- per uur exclusief 19% BTW en exclusief 6% kantoorkosten) gedeeld wordt. Er wordt géén gebruik gemaakt van een toevoeging; de daadwerkelijk gemaakte uren worden afgerekend. Er vindt geen uitsplitsing plaats naar bestede tijd per persoon; het uurtarief wordt gedeeld door het aantal personen (minimaal 40). De voorschotnota per persoon bedraagt € 300,--.

Het voordeel is duidelijk: het grootste gedeelte van de procedure ziet op collectieve werkzaamheden zodat de kosten gedeeld worden.



Uw quote is van latere datum nl uit 2005. van Gast en Piet.

mijn aanhalingen waren uit 2004.
Dus de zaken hebben niet goed vast gestaan.

In ben niet ingewijd! Ik heb alleen getracht oude info op te halen.

vanaf het begin ben ik begonnen om de oudste berichten hierover weer te geven. zie dus daarvoor nog eens het begin.van deze topic.

als u persoonlijk inderdaad een totaal-bedrag genoemd is , dan is er in de tijd iets veranderd. en nu weer. dit kan ik niet achterhalen.
Mijn gedachte is dat door iets aan te halen men niet uit is op tweespald, maar op duidelijkheid. iemand van tweespalt zaaien beschuldigen is voor mij niet aan de orde geweest.

Janny

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Rekening van 455 euro

Ongelezen bericht door Elias »

op=op heeft ( onder deze naam ) nooit eerder op dit foum gereageerd, nu ineens wel nu deze persoon zijn kans schoon ziet weer eens even
"te etteren".

Waarom anders:
Zoals we( ? ) het nu zien zijn we met een lokkertje binnengehaald en volgt een vette rekening nu er geen weg terug meer is dit is pure misleiding van Holla Poelman. Mensen stop met betalen we moeten gezamelijk een front vormen samen staan we sterk!
Pure opnaaierij en stemmingmakerij.

Gesloten