LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Reclame toendertijd voor de droomprodukten

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
zoex
Berichten: 407
Lid geworden op: 18 nov 2003 08:37

Reclame toendertijd voor de droomprodukten

Ongelezen bericht door zoex »

Zo werdt er door Labouchere reclame gemaakt voor hun aandelenleaseprodukten, wie zou daar niet in trappen zoals het hier omschreven wordt, er wordt hier ook alleen maat over inleg gesproken en niet over een lening.


Producten | Labouchere


Bank Labouchere Beleggingsproducten heeft een slagvaardige reputatie als het gaat om het ontwikkelen van innovatieve en creatieve beleggingsproducten. Onderdeel daarvan zijn de effectenleaseproducten, waarmee Bank Labouchere marktleider is. Deze bieden wij u aan via gespecialiseerde financieel adviseurs. De zorgvuldig geselecteerde financieel adviseurs kunnen u in deze fiscaal ingewikkelde tijden deskundig begeleiden bij de snelle en efficiënte opbouw van een aantrekkelijk kapitaal. De financieel adviseurs van Provalent worden continue getraind, ondersteund en op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en producten. Het spreekt voor zich dat Bank Labouchere en Provalent geregistreerd staan bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer te Amsterdam.

De Hefboomwerking

Door aandelen te leasen hoeft u niet ineens een groot kapitaal te storten. Ondanks dat u maandelijks een relatief laag bedrag inlegt, beschikt u toch direct over het volledig voorgefinancierde aandelenpakket dat direct voor u aan het werk gaat. Het rendement op uw inleg verhoogt u hierdoor aanzienlijk. Dat is het voordeel van de financiële hefboomwerking.

Droomproducten

De bekendste beleggingsproducten van Bank Labouchere zijn: Capital Effect, Profit Effect, Euro Effect, AEX™ Plus Effect en Triple Effect. Stuk voor stuk droomproducten die het mogelijk maken met een relatief geringe maandelijkse inleg maximale koerswinsten op aandelen te behalen. En waarmee uw dromen al snel binnen handbereik komen. Voor de meeste producten geldt een minimale inleg van € 45,38 / ƒ 100,- per maand. Daarnaast is het bij een aantal producten mogelijk om met een éénmalige inleg te profiteren van een kortingsregeling. Elk product kent zijn eigen specifieke voordelen.

Deze informatie heeft mijn tussenpersoon o.a gebruikt om mij 1 van deze produkten aan te smeren.
Deze informatie dient o.a. als bewijsmateriaal in de rechtzaak die ik ga aanspannen tegen mijn tussenpersoon en Dexia.

Snip
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 nov 2003 09:17

Re: Reclame toendertijd voor de droomprodukten

Ongelezen bericht door Snip »

Dag Zoex,

Ik weet niet of dit wel zo'n sterk bewijs zal zijn. Er staat immers letterlijk:
Ondanks dat u maandelijks een relatief laag bedrag inlegt, beschikt u toch direct over het volledig voorgefinancierde aandelenpakket dat direct voor u aan het werk gaat.
Het lijkt mij dat er dan toch duidelijk sprake is van een lening. Immers als er iets wordt voorgefinanceerd dient e.e.a. ook te worden terug betaalt. Aangezien de aanbieder een bank is, is het niet geheel onlogisch als er dan over het voorgefinancierde bedrag ook nog rente in rekening wordt gebracht.

Nogmaals, ik ben er niet van overtuigd dat dit nu het meest overtuigende bewijs is voor je zaak. In ieder geval succes!

groet,
Snip

16again
Berichten: 16125
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Reclame toendertijd voor de droomprodukten

Ongelezen bericht door 16again »

m.i. misleidend genoeg. Uitgelicht:
De zorgvuldig geselecteerde financieel adviseurs kunnen u in deze fiscaal ingewikkelde tijden deskundig begeleiden bij de snelle en efficiënte opbouw van een aantrekkelijk kapitaal.
Er is sprake van afbraak, geen opbouw. Wanprestatie!
voorgefinancierde aandelenpakket
Hier is tussen de regels te lezen dat het mogelijk een lening betreft.
Het rendement op uw inleg verhoogt u hierdoor aanzienlijk. Dat is het voordeel van de financiële hefboomwerking.
Door de hefboomwerking wordt het rendement groter, zowel in positieve , alsook in negatieve zin! Toch wordt deze hefboom als voordeel gepresenteerd , terwijl nog onbekend is welke kant de hefboom op gaat werken!
droomproducten die het mogelijk maken met een relatief geringe maandelijkse inleg maximale koerswinsten op aandelen te behalen
De droom is inmiddels in nachtmerrie veranderd, waar de folder alleen sprak van koerswinsten:

Ik vraag mij af of Dexia de slagvaardige reputatie waar blijft maken bij de schadeloosstellingen......

Ikwaseenbeetjedom
Berichten: 2956
Lid geworden op: 20 nov 2003 11:33

Re: Reclame toendertijd voor de droomprodukten

Ongelezen bericht door Ikwaseenbeetjedom »

Ha die snip,

Al staat er 100 keer letterlijk:

Ondanks dat u maandelijks een relatief laag bedrag inlegt, beschikt u toch direct over het volledig voorgefinancierde aandelenpakket dat direct voor u aan het werk gaat.

dan nog dacht ik, wel eens van call opties en puts gehoord te hebben, dat je inderdaad voor een klein bedrag (puts of calls, maar dat weten de experts van Legio Lease wel) een heleboel aandelen kon kopen en dat je niet meer dan de premie voor die calls en of puts kon verliezen. Maar ik ben dan ook geen expert zoals Legio Lease, anders had ik dat wel zelf gedaan. een lening had ik zelf wel en nog veel goedkoper kunnen bij een andere instelling kunnen afsluiten!

Gesloten