LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] atag blauwe engel

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
skyliner
Berichten: 56
Lid geworden op: 13 jul 2005 18:43

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door skyliner »

REACTIE op SANDERHGZ.
Het doorwarmen van de installatie kan te maken hebben met dat de pomp op continu staat, onderste blauwe knopje of ledje moet uit zijn.
Als het een combiketel is kan het binnenwerk van de diewegklep vast zitten (komt overigens bij meerdere merken ketels voor).
het lekken bij het deurtje duid toch zeker op een lekkage, dan wel van de wisselaar zelf dan wel van de sifon die wel eens doorgescheurd zijn omdat ze te strak aangedraaid zijn, of soms het overstortventiel in het toestel zelf, maar zou u toch aanraden om er iemand naar telaten kijken.

en een handleiding kunt u downloaden bij atagverwarming.com.

fam_e
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 aug 2006 21:28

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door fam_e »

Allereerst niets dan lof over het installatiebedrijf. Na een belletje reageren ze onmiddelijk en de storing wordt verholpen. Ook zijn diverse onderdelen ondanks verlopen garantie vervangen of zijn uurkosten niet in rekening gebracht.

Onze Engel met Brain had al problemen in de eerste week na installatie. Dat was in de fraaie zomer van 1998. bij temperaturen van 30+ graden stookte de ketel driftig mee. Bleek te liggen aan een verkeerd afgeregelde brain en defecte nieuwe buitensensor. In Brain zit nog een service menu, waarmee e.a. geconfigureerd wordt schijnt.

Nog geen week later bleek Brain het begeven te hebben. Dat lag aan ons domme gebruikers, want om het gestook van de ketel te beteugelen hadden we alle radiatoren dicht gedraaid. Schijnt niet te mogen er dient minimaal 1 radiator open te staan. Mischien handig om in de handleiding op te nemen.

Om brain en de ketel in bedwang te krijgen is de monteur denk 4 maal langs geweest. Uiteindelijk stookt hij, alleen bij weersovergangen, met name in lente en herfts zit je 2 a 3 dagen in de kou of te puffen omdat de brain iets aan het veranderen is, stooklijn of zo? Schijnen we te moeten accepteren. Wie heeft dezelfde ervaring?

Daarnaast geleerd dat je een winter en zomerstand hebt, dus trouw het knopje omzetten. Helaas kan brain dat niet en moet dat op de ketel.

Gemiddeld zitten we ieder jaar een keer of 5 zonder warm water of verwarming omdat er een foutmelding is, die via resetten en herprogrammeren van brain weer verdwijnt.

In 2001 printplaat vervangen, ik moet ook zeggen als de kast eraf is ziet het er allemaal niet zo solide uit, maar nu ken ik geen andere ketels van binnen.

In 2004 is de warmte wisselaar en pomp vervangen, Toch nog onder de garantie weten te krijgen.

En nu in 2006, lekkende sifon (bruine plekken in plafond duiden erop
dat er iets mis was), Vervolgens 1 maand later de drukregelaar, vandaag kwam de rekening, waarop Brain bedacht dat het weer eens tijd werd voor een dagje geen warm water.
Klok gereset, en zaak opnieuw geprogrammeerd.

De ketel is voor ons een grote teleurstelling, naast onverwachte kosten, laat hij ons regelmatig in de steek. en blijkt geheel van buitensensor/binnentermostaat en Brain die het allemaal regelt niet het comfor te brengen dat ons was beloofd.

Mijn vraag is eigenlijk hoelang tegenwoordig een HR-ketel mee gaat. Ik had begrepen een jaar of 15, maar ondertussen hoor ik al geluiden van 10 jaar? In iedergeval begon de monteur al te oppperen dat we eens over een vervanger moest gaan nadenken.

Roderik

skyliner
Berichten: 56
Lid geworden op: 13 jul 2005 18:43

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door skyliner »

vind het een beetje een apart verhaal, met name de brain....bel atag consumenten lijn eens op en laat daar u informeren hoe u de brain moet instellen, ik vermoed dat ze u zowiezo de functie adaptief uit laten schakelen..........verder geen warm water, geeft de brain dan ook een foutmelding? en zo ja welke, in mijn ervaring komt dat niet voor dat er geen foutmelding is, aangezien u al en nieuwe brain en een vernieuwde print hebt, zal u geen ,in vakjargon, geen elektronische bevriezing hebben wat in de toestellen van medio `96 tot`98 nog wel hadden. de winter zomerstand vind ik een beetje onzinnig want als de kamer thermostaat geprogrammeerd staat tot niet stoken zal de ketel ookniet reageren. dus dat zou ik persoonlijk weer gauw vergeten.....
verder de problemen die u omschrijft over druksensor, wisselaar, en pomp komen mij bekend voor, en het lekken van de sifon is waarschijnlijk gekomen om dat er iemand de sifon beker stark aangedraaid heeft wat absoluut niet nodig is omdat er al een rubberen afdichting halverweg zit.

roberto1977
Berichten: 85
Lid geworden op: 05 jul 2005 16:39

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door roberto1977 »

skyliner heb jij bij die atag ketels er ook last van dat die nuldruk elk jaar verloopt en met die siphons heb ook al een paar keer meegemaakt dat ze al waren gescheurd voor dat er iemand aan zat

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chat »

De ketel is van 98, dit kan dus nog best de oude versie zijn.

Zomer winterstand kan best een besparende regeling zijn bij weersafhankelijk stoken deze moet wel goed ingesteld zijn. dit heeft te maken met je gebouwconstante. een gebouw met veel energieopslag stel je een vertraging in waneer de ketel mag stoken, dus als de buitentemperatuur voor een x aantal uren onder het instelpunt blijft start de ketel op. Als de instelling te groot is kan het betekenen dat je mischien wel een dag of wat in de kou zit voordat de ketel wordt vrijgegeven.

Ik heb het idee dat je eens moet zoeken naar een andere cv monteur met wat verstand van de regeltechniek.

Ook de verklaring van een kapotte brain door het dichtdraaien van alle radiatoren lijkt me heel sterk. de ketel zal er op maximaal temp. uitgaan en in storing blijven tot er gereset wordt, een besturing gaat niet stuk als de keteltemperatuur te hoog wordt.

Stook je weersafhankelijk dan zitten er alleen termostaatkranen in huis die voor de ruimtetemperatuur in bedwang houden zodat er geen overschrijding onstaat. zit er in de woonkamer geen termostaatkranen waar de termostaat dus staat moet de ruimtecompensatie ingesteld worden is dit niet ingesteld kan het inderdaad 30 graden worden. een zomerstand ook wel zomergrens genoemd zorgt er voor dat als het buiten een graad of 17 is dat de ketel niet meer opstart omdat die warmte niet meer nodig is, het huis komt dan (afhankelijk van de isolatie) van zichzelf al op de gewenste temperatuur.

Dit zij zo ongeveer mij bevindingen als ik dit allemaal lees, je grootste probleem is denk ik een monteur die het zelf ook allemaal niet snapt en dat er zo al een aantal bezoeken en vervangingen minder nodig waren geweest om het huis behagelijk te houden zonder deze klachten en kunstgrepen.

skyliner
Berichten: 56
Lid geworden op: 13 jul 2005 18:43

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door skyliner »

Aan roberto.
ja dat heb ik al een diverse malen gehad, maar dat zie ik bij diverse toestellen, alleen atag en vaillant beweren bij hoog en bij laag dat het niet kan...tsja mijn meter liegt niet en word elk jaar gecallibreerd.
wat betreft de sifon, heb ik geen duidelijk antwoord op, heb wel vaak gezien dat ze strak aangedraaid worden , terwijl met een kwart slag terug volstaat, van fabriek af misschien?

fjlv
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 sep 2006 19:25

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door fjlv »

ook wij zijn nu enkel keren binnen een week zonder warm water.

cv ketel atag enigma pomp doet het niet meeren geeft foutcode
bl85.
Is hier zelf wat aan tedoen?
Kennelijk ben ik de zoveelste.
Klopt het dat ATAG hier gratis een pompmodule inclusief arbeidsloon voor levert?

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chat »

Je ketel ziet geen waterstoming.

Je kunt de ontluchtingsciclus starten, verder kun je de pomp controleren of deze loopt en de waterdruksensor op de juiste werking.
Dit laatse kun je beter aan een vakman over laten.

berna
Berichten: 154
Lid geworden op: 29 sep 2005 21:37

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door berna »

hier aan kun je dus mooi zien dat al dat getest van de consumentenbond GROTE FLAUWEKUL is. De BE kwam als beste uit de test, maar het blijkt dus de allerslechtste te zijn. Er is nog nooit een ketel gemaakt die zoveel problemen kent als de BE. En dat komt echt niet omdat er zoveel van verkocht zijn.

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chat »

Het is ook flauwekul dat ieder geschreven mankement die ook legio andere ketels voorkomt dit naar voren te halen.
Er zijn nog genoeg van deze in omloop en toch zie je niet zoveel berichten meer. het nieuwe type heb ik nog helemaal niks van gezien

Lastig leven met oogkleppen, of niet? :lol:

fjlv
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 sep 2006 19:25

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door fjlv »

cv installateur maandagochtend gebeld, het speet hem dat hij niet direct kon komen, maar 's middags pas om 16.00 uur.
Had toen al een nieuwe module bij zich en was na 10 minuten klaar.
Ketel tevens getest. Module en arbeidsloon waren gratis.
Had van de ATAG al een doos vol nieuwe modules ontvangen omdat er inderdaad een fout in de oude modules zit.

FDCP_NEO
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 apr 2006 11:48

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door FDCP_NEO »

Ik heb zelf met de vertegenwoordiger van ATAG gesproken over het feit van de Bl85 en het vervangen van de pompmodule van die pomp!
Je maakt van een modulerende pomp een aan/uit pomp wat tot gevolg kan hebben dat je dus geluid overlast kunt krijgen omdat de pomp maximaal draait.

Tegen mij is gezegd dat als de klant lastig doet en perse een modulerende pomp wil dat ik als monteur contact moet opnemen met de service dienst van ATAG.
Daar kan ik doorgeven dat de pomp in zijn geheel vervangen moet worden omdat de klant het er niet mee eens is dat alleen de module wordt vervangen.
De klant krijgt deze dan gewoon in zijn geheel vergoed onder garantie (als die er nog is).

Los hier van het volgende:
De max. pomp belasting is in te stellen met (code 123) en dan hoofdstuk PARA en dan parameter 49 die normaal op 100% staat.
Zet deze in stappen terug naar BV: 80% tot je de stroming grotendeels niet meer hoort.
Let wel op !!! als je deze te ver terug zet kan het tot gevolg hebben dat de radiators die het verst weg zitten niet meer goed warm worden.

Voor de mensen die meer willen over de ATAG BEII kunnen hier de Storing Handleiding downloaden: http://www.fdcp.eu/forum/viewforum.php?f=33

Ga hier bij die instellingen ook niet te veel experimenteren als je niet weet wat je moet doen.
Maar het is wel fijn om te weten wat je ketel allemaal aangeeft!

Mvg

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chat »

De heren van Atag zullen het wel weer druk krijgen als er wordt geexpirimenteerd met de para`s. :lol:

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chat »

Los hier van het volgende:
De max. pomp belasting is in te stellen met (code 123) en dan hoofdstuk PARA en dan parameter 49 die normaal op 100% staat.
Zet deze in stappen terug naar BV: 80% tot je de stroming grotendeels niet meer hoort.
Let wel op !!! als je deze te ver terug zet kan het tot gevolg hebben dat de radiators die het verst weg zitten niet meer goed warm worden.
Dit kan een oorzaak zijn, maar om dan dit iedereen aan te raden zegt al dat je zelf ook niet beseft waar je mee bezig bent. Laat dit gewoon aan de specialisten over.

cv boy
Berichten: 14
Lid geworden op: 04 nov 2006 22:40

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door cv boy »

de prijs van een atag staat zeker niet tot de kwaliteit van de ketel.
zelf veel problemen gehad als service monteur met lekke wisselaars en kapotte pompen. voor die prijs heb je 2 andere cv ketels

miraltje
Berichten: 155
Lid geworden op: 26 okt 2003 16:09

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door miraltje »

@FDCP_NEO ,
wat jij zegt kan niet.

als je de modulerende regeling vervangt van de pomp voor een aan/uit module heeft de parameters 48/49 geen funtie meer.

de pomp draait dan alleen nog maar op 100%,

de pompsnelheid werd nml geregeld door de modulatie module deze had een minimale (48)25% en een maximale(49) 100%.

met deze 2 parameters stel je de bandbreedte in van de modulerende pomp.

tussen deze 2 para's kan de electronica dan zelf bepalen hoe snel/langzaam de pomp moet/kan draaien

jij zegt nu als je hem terug zet op 80% zou hij langzamer draaien, ik weet echter wel zeker dat dat niet werkt.

dan zou de spanning dus minder worden geen 230V maar 184V, de regling is nml vervangen door een aan/uit type en dan kun je alleen de spanning nog verlagen/verhogen

diederdik
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 dec 2006 15:48

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door diederdik »

Dus dit is een installateursforum geworden?

In plaats van dat klanten ervaringen over ketels en installateurs uitwisselen doen installateurs hier de nodige vakkennis op?

Henk van der Zwart
Berichten: 22
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:26

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door Henk van der Zwart »

Mijn ketel van 5 jaar oud is beland op de schroothoop. er was niets meer mee te beginnen, hij lekte aan alle kanten, onderdelen waren weg gerot, heel veel onderdelen verenieuwd, dus wegwezen.

technichien
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 jan 2007 08:19

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door technichien »

Na een blauwe Engel eerste generatie in ons vorige huis, 100% tevreden!!! In 1998 weer een Blauwe Engel met de schuine warmte wisselaar en boiler 150 liter van Atag aangeschaft. Geen storingen aan de ketel zelf, wel om de zoveel tijd een nieuw overdrukventiel geplaatst en een modificatie op de condenswater afvoer. THATS ALL.
:D

Henk van der Zwart
Berichten: 22
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:26

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door Henk van der Zwart »

Diverse cv deskundigen zeiden tegen mij, wie heeft er een hekel aan jou om zo een ketel te adviseren. Zo zie je maar weer, de een gooit hem weg en de ander (jij bent de eerste van wie ik hoor, dit is een prima ketel) zegt prima ketel.

Gesloten