LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Badkamer verbouwen nieuwbouw

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Barrie28
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2007 10:10

Badkamer verbouwen nieuwbouw

Ongelezen bericht door Barrie28 »

Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht. Vanwege de GIW kan de badkamer niet casco opgeleverd worden. De prijs voor het meerwerk vinden wij te duur en wij willen de badkamer graag later verbouwen.
Wanneer er standaard geen bad en toilet in zit (alleen douche en wastafel), weet iemand of dit dan later nog wel aangesloten kan worden qua afvoer etc?

Groeten van een aankomende klusser, Barrie

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Badkamer verbouwen nieuwbouw

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Als het goed is liggen die water koud/warm en afvoer standaard in de muur! Je kan dat ook vragen! Verdere werkzaamheden moet je dan zelf doen.

Rexomnium
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 mar 2007 22:30

Re: Badkamer verbouwen nieuwbouw

Ongelezen bericht door Rexomnium »

Een afvoer van een WC is 110 mm. Als deze er niet ligt, dan zul je zelf een dergelijke pijp moeten aanleggen, wat vaak een hoop moeite kost. Je kunt ook gebruik maken van een faecaliënvernietiger, oftewel een poepvermaler :). Dit is een apparaat die het afval van je toilet versnipperd en het geschikt maakt om het door een gewone leiding (40mm?) af te voeren. Mocht je deze opties niets vinden, dan zou je nog gebruik kunnen maken van een Bidet ipv een WC, die je dan alleen maar kunt gebruiken voor een plasje. Voor het zwaardere werk zul je dan naar beneden moeten.

Een bad aansluiten op een doucheafvoer is voor zover ik weet geen probleem.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Badkamer verbouwen nieuwbouw

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Het aansluiten van een douche-afvoer op een WC-afvoer is wel een probleem. Zodra de WC wordt doorgespoeld trekt het vacuum het syfon leeg en komt de rioolstank in de badruimte te hangen. Hoezo geen probleem?
De doucheafvoer en toiletafvoer dienen tot aan de horizontale hoofdleiding onder de vloer of in de kruipruimte gescheiden te worden opgesteld om dit probleem te voorkomen. Bovendien moet er een beluchtingsbuis op de standpijp van het toilet geplaatst worden om niet ook het syfon in het toilet leeg te laten slobberen.
Noem dat maar geen probleem, daar ben je vakmensen voor nodig.

Gesloten