LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Gast

Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Gast »

Hallo,

Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?
Daar bedoel ik mee auto's van maximaal 4 a 5000 euro en met een een aanbetaling van 25%.

Graag hoor ik van jullie meer........

nick groenland
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 aug 2007 02:05

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door nick groenland »

..
Laatst gewijzigd door nick groenland op 30 jul 2009 00:27, 2 keer totaal gewijzigd.

caruso
Berichten: 1170
Lid geworden op: 20 jul 2005 16:47

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door caruso »

Goedenmorgen!Vraag is 26 maanden oud! Da's dus ruim twee jaar! Denk dat "Gast" inmiddels wel een autootje heeft gehuurd!

Tip; kijk eens naar de datum, denk na,sla jezelf drie keer op jewanegen en vraag danje dan nog maar eens af of het zin heeft te antwoorden!Bovendien heeft vraaggsteller geen profiel, zal allang weer elders zijn.
WAKE UP!

een
Berichten: 320
Lid geworden op: 05 aug 2006 08:16

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door een »

Nounou, caruso, effe een beetje dimmen. Deze persoon heeft gewoon niet naar de datum gekeken en dan hoef je 'm niet zo af te branden. Kun je ook op een normale manier melden.

Overigens kan iemand anders nog wel wat hebben aan het (late) antwoord

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door D1RK »

Caruso heeft gelijk, ruim 2 jaar.....

Maar ik heb de ervaring dat dit soort leningen dus koppelverkoop niet de goedkoopste zijn, verder is de AFM juist tegen deze koppelverkoop, en het word steeds minder gedaan.

Ik weet het niet zeker maar er waren plannen om dit te verbieden, maar of het ook is ingevoerd weet ik niet.

Verder hoeft een simpele verkoper niet te weten wat de prive gegevens van mij zijn, als bij afwijzing door bank weet hij dus mijn BKR status...?

Niet doen dus.

caruso
Berichten: 1170
Lid geworden op: 20 jul 2005 16:47

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door caruso »

@een: of ik ga dimmen maak ik echt zelf wel uit! Als je ook een beetje nadenkt dan zou je kunnen bedenken dat iemand die een vraag stelt als "gast", waarschijnlijk al lang niet meer actief is! Dus eerst zelf die grijze massa maar eens aan het werk zetten....

Ratz
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:56

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Ratz »

Wat is het weer gezellig :roll:

Joyyyyy
Berichten: 380
Lid geworden op: 19 jun 2007 00:35

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Joyyyyy »

caruso is zo'n beetje de Bassie van ut forum, je zit um overal maar echt veel heb je der nie aan en leuk issie ook niet

we houden nogs teeds van je schatje caruso :)

Fuseekogel
Berichten: 97
Lid geworden op: 30 jul 2008 08:20

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Fuseekogel »

Alhoewel het alweer een jaar geleden is :D

Wilde ik toch even mensen waarschuwen voor het volgende, de reactie van Dhr Groenland is niet geheel objectief. Het door hem aanbevolen bedrijf is hijzelf..

Nick Groenland Automobielen
Sloterweg 260
1171 VH Badhoevendorp
http://www.nickgroenland.nl/?file=kop1.php

U vindt “Autohuurkoop West” en het centrale magazijn aan de Sloterweg 260, 1171VH in Badhoevedorp. “Autohuurkoop West” is een onderdeel van Autohuurkoop Nederland.
http://www.huurkoopnederland.nl/

Ik denk dat de wijze waarop meneer hier handelt ook wel wat zegt over zijn handelswijze qua autoverkoop. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat zijn ruime sortering aan auto's hoofdzakelijk bestaat uit niet onderhouden auto's met hoge km standen of minder "gewilde" modellen die hij onder een huurkoop constructie voor de maximale prijs wil verkopen. Mensen die voor een huurkoop constructie kiezen hebben vaak geen andere keuze, en gaan noodgedwongen toch akkoord met de geboden propositie. ik zou willen adviseren hier niet op in te gaan vanwege de enorm hoge koopprijs voor de auto en de onkosten die nog komen.

Tijdens mijn bezoek stond er op het gehele terrein geen enkele auto die zonder kosten probleemloos konden rijden, tevens was er een klant welke enorm veel problemen had met zijn auto en al een aantal maal was terug gekomen en daarboven op ook nog eens zelf kosten had gemaakt. Omdat de handelaar geen zin meer in het nakijken (naderhand uit een gesprek met de klant bleek dat het meer NAAR kijken was dat wat anders, maar goed) kreeg deze een andere auto aangeboden. Dit was een 11 jaar oude Ford, waar hij welgeteld €4000 moest betalen...

Ik vond het heel zuur dat meneer na ongeveer €5000 (auto en onkosten reparaties) een hoop gezeur en een 11 jarige Escort overhield.

Vandaar dat ik mensen hierop probeer te wijzen. Ik zeg niet dat bovengenoemde verkoper een oplichter is of dat zijn auto's slecht zijn. Maar hoop dat mensen dit ter kennis aannemen en dit meewegen in hun mening over al dan niet te kiezen voor deze constructie of handelswijze.

vanderleegte
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 sep 2008 21:46

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door vanderleegte »

Hallo zeg Fuseekogel,

Ik rij al bijna een jaar probleemloos rond met mijn Opel, gekocht bij Autohuurkoop West. Zeer vriendelijke mensen. Zelfs toen ik even een maandje krap bij kas zat, was dit geen probleem. Gewoon een kwestie van even bellen.

Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik in totaal iets meer betaal, dan dat ik de auto in 1 keer betaald had. Maar goed, dat geld had ik niet en zo vind ik het perfect opgelost.

Voor die €95 die ik per maand (12X) betaal voor de huur, huur ik echt nergens anders een auto. En ik mag de auto aan het eind van de looptijd nog houden ook!! Ga dat maar ergens anders zoeken.

De verkoper vertelde mij inderdaad dat ze wel eens een auto weg moeten halen, maar dat betreft dan ook mensen die niet of nauwelijks betalen en ook nog eens nooit wat van zich laten horen. Vind je het gek!

Mij hoor je niet over ze. Ik overweeg zelfs mijn volgende auto gewoon weer daar te kopen. :)

dweebi78
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 sep 2008 11:19

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door dweebi78 »

SLUIT ME VOLLEDIG BIJ VDLEEGTE AAN...IK RIJ OOK MET VOLLE TEVREDENHEID IN EEN AUTO VAN AHW ROND.

ER ZITTEN DAAR TROUWENS INDERDAAD TWEE BEDRIJVEN OP HETZELFDE ADRES MAAR HEBBEN NIKS MET ELKAAR TE MAKEN...

EN JIJ MISZ..., JE MOET NATUURLIJK WEL BETALEN...ANDERS HADDEN ZE JE AUTO ECHT WEL LATEN STAAN... :wink:

Fuseekogel
Berichten: 97
Lid geworden op: 30 jul 2008 08:20

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Fuseekogel »

Tja, dat je de auto mag houden na afloop van de huurperiode lijkt me niet meer dan normaal, anders zou ze het geen huurkoop noemen natuurlijk.

Het principe van huurkoop is trouwens relatief simpel, je betaald een deel aan, de rest mag in delen. Het bedrag wat je aan moet betalen staat gelijk aan het inkoop bedrag wat zij er voor betaald hebben, hun winst mag je in delen betalen. Bij duurdere auto's ligt die verhouding iets anders maar bij de "goedkopere" auto's werkt het zo. Hun inkoop bedrag ligt vrij laag, ze ruilen tenslotte in en kopen auto's op (bel maar eens een gemiddelde handelaar op en vraag wat je cash nu voor je auto krijgt) en kunnen daardoor hun "aanbetaal"bedrag relatief laag houden.

Voor wat betreft twee bedrijven... twee bedrijven die hun auto's door elkaar zetten? een kantoorruimte delen van 40 m2? dezelfde auto verkopen? Ik denk dat de verwevenheid wel iets verder gaat dan het delen van adres.

Voor wat betreft het "weg halen"indien niet betaald wordt, wat blijkbaar normaal gevonden wordt. Stel je koopt bij een elektronicawinkel een wasmachine (of flatscreen, is momenteel heel populair) je mist 1 a 2 betaling, dan staan zij toch ook niet in je woonkamer de spullen af te koppelen? Komt gewoon een incassobureau of deurwaarder langs. (en die haalt het dan weg) Maar dat is wat anders als iemand die het waarschijnlijk zonder te melden wegrijd met de auto zoals bij mis_z blijkbaar is gebeurt.

Wat trouwens wel opvallend is, is dat twee tevreden huurkoop west klanten elkaar zo kort achter elkaar vinden in een onderwerp waar de antwoorden qua datum zo ver uiteen liggen (de on-topic antwoorden dan).

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door kweenie »

fuseekogel, er is een groot (juridisch) verschil tussen het in termijnen betalen van een tv en huurkoop van een auto. Bij huurkoop blijft de auto eigendom van de verhuurder, en word je pas eigenaar als je de laatste termijn hebt betaald. Bij het in termijnen betalen word je meteen eigenaar en krijg je daarnaast een schuld. Dit zijn twee heel verschillende situaties en dus onvergelijkbaar.

Fuseekogel
Berichten: 97
Lid geworden op: 30 jul 2008 08:20

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Fuseekogel »

Ben heel benieuwd wat het verschil is daartussen.

Ik denk niet dat er enig verschil is tussen het kopen van TV of auto, de wetgever maakt hier geen onderscheid in.

Je kan nog beargumenteren dat er sprake is van een huurovereenkomst en dat deze door de huurder niet wordt nagekomen en verbroken wordt.

Echter gezien het feit dat je de auto mag houden na de huurovereenkomst is er sprake van een koopovereenkomst en kan er nooit sprake zijn van een huurovereenkomst. Als men het contract dusdanig zou indelen dat men na de huurperiode de auto kan kopen (al is het maar voor €1,-) zou men het nog wel een huurovereenkomst kunnen blijven noemen.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door kweenie »

Er is inderdaad geen verschil tussen een TV en een auto, maar wel tussen huurkoop en kopen op afbetaling.

Bij huurkoop is de koper pas eigenaar van het gekochte wordt nadat de laatste termijn is voldaan (dus: nadat de lening volledig is afgelost). Daarvóór is de verkoper dus nog steeds eigenaar.

Als de koper zich niet aan zijn betalingsverplichtingen houdt, dan kan de verkoper een rechterlijk bevel tot teruggave van het gekochte verkrijgen. Het gekochte kan dan opnieuw (aan een ander) worden verkocht, en als de opbrengst daarvan niet voldoende is om de nog openstaande schuld (meestal verhoogd met een boete) af te lossen, dan blijft de oorspronkelijke koper verantwoordelijk voor de betaling van het ontbrekende bedrag.

Als je, zoals jij suggereert, het contract dusdanig zou indelen dat men na de huurperiode de auto kan kopen (al is het maar voor €1,-), en dit dus optioneel is en niet als verplichting in de overeenkomst opgenomen, dan is het een vorm van leasen.

Bij kopen op afbetaling, zoals vaak bij een tv, word je wel meteen eigenaar van de tv, maar heb je daarnaast een schuld die je moet afbetalen. Overigens kun je auto's vaak ook op afbetaling kopen, of d.m.v. een financiering, en zijn de kosten daarvoor in het algemeen lager dan bij huurkoop.

jschraal
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 okt 2008 20:04

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door jschraal »

Volgens mij is huurkoop allen geschikt voor mensen met een bkr
notering en dan vooral met betalingsachterstand codering

Daarom adviteren deze bedrijven ook met
GEEN TOETSING BKR
GEEN INFO WERKGEVER

Je moet alleen wel 25% aanbetalen en daar ziet het um
voor die 25% kopen hun die auto in,En de rente mag je in termijnen
betalen

Fuseekogel
Berichten: 97
Lid geworden op: 30 jul 2008 08:20

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door Fuseekogel »

Het is heel simpel waarom ze het huurkoop noemen, voor financieringen en leningen moet je een vergunning hebben in Nederland. Natuurlijk komen autohandelaren hier bijna niet voor in aanmerking, zal wel wat met hun administratie te maken hebben ;-)

Dus noemen ze het huurkoop.

Maar het is heel simpel, of je koopt, of huurt iets. Iets wat je huurt is nimmer je eigendom. De handelaren vangen dat op door de slot termijn, het aankoop bedrag te maken (tenminste als ze slim zijn).

Vaak zitten de contracten van handelaren slecht in elkaar, waardoor het contract op een leningsovereenkomst lijkt, maar leningen verstrekken zonder vergunning is verboden in Nederland. Dat is ook de reden dat "handelaren"bij wanbetaling de auto "stelen" van de koper. Zij weten immers zelf wel dat mocht dit ter behandeling bij de kantonrechter terecht komen men aan het langste eind trekt.

Het grote verschil tussen lening en kopen op huurkoop is dat huurkoop wettelijk gezien niet bestaat. je koopt iets of je huurt iets, punt. De term huurkoop is iets wat in de volksmond gebruikt wordt, maar wettelijk gezien is het niet mogelijk. (vandaar de slottermijn het aankoop bedrag is bij "gerenommeerde" verstrekkers). Tijdens de loop periode ben je huurder, na voldoen van de laatste termijn, eigenaar.

Maar dat zitten de handelaren niet op te wachten, immers als zij de verhuurder zijn van het voertuig, moeten zij ervoor zorgen dat men mobiel blijft tijdens de "huurperiode" immers mobiliteit is de dienst die zij verlenen. En moeten zij in de contracten opnemen wanneer de huurder recht heeft op vervangend vervoer indien defect en wie verantwoordelijk is voor onderhoud, maar niet geheel onbelangrijk reparaties. Als je iets huurt wat na een dag stuk gaat, waar je als huurder geen invloed op heb gehad, dient de verhuurder dit kosteloos te verhelpen. Dit is ook de reden waarom grote merken zoals Ford (Options) het alleen bij nieuwe auto's "huurkoop"doen.

Quote;

Als de koper zich niet aan zijn betalingsverplichtingen houdt, dan kan de verkoper een rechterlijk bevel tot teruggave van het gekochte verkrijgen. Het gekochte kan dan opnieuw (aan een ander) worden verkocht, en als de opbrengst daarvan niet voldoende is om de nog openstaande schuld (meestal verhoogd met een boete) af te lossen, dan blijft de oorspronkelijke koper verantwoordelijk voor de betaling van het ontbrekende bedrag.
____________________________________________________________________

Klopt, maar geen verschil bij huur of lease hoor, als jij een auto least voor 5 jaar en na 1 jaar betaal je niet meer, vorderen ze de overige 4 jaar ook gewoon. En tenzij je tot een afkoop kan komen, zal je die betalen ook.

Quote

Volgens mij is huurkoop allen geschikt voor mensen met een bkr
notering en dan vooral met betalingsachterstand codering.
____________________________________________________________________

Tja, deze mensen maken er wel het meeste gebruik van, ik vindt het dan ook misselijkmakend dat juist deze mensen nog verder de schulden in worden geholpen door dit soort constructies.

woody54
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 nov 2008 21:23

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door woody54 »

De vraag van de eerste poster was of Huurkoop West een betrouwbaar bedrijf is. De discussie omtrent het begrip huurkoop is op zich interessant, maar daar gaat het hier niet om. toch een paar korte opmerkingen hierover.
De vooroordelen zijn niet van de lucht:
- De algehele teneur is dat huurkoop iets is voor armlastige sloebers (ongetwijfeld met een A-codering bij het BKR) die nergens anders meer voor geld aan de bak komen. Jeetje wat arrogante generalisatie!
-Autobedrijven verdienen grof aan deze constructie. Is dat zo, en zo ja, wat dacht je dan van merkendealers die je een financiëring verkopen?
Veel mensen schijnen niet te beseffen dat geld een handelsartikel is waar winst op wordt gemaakt. Kun je daar niet tegen, spaar dan gewoon een paar jaartjes door en koop je auto contant.

Maar goed, nu over Huurkoop West. Fuseekogel, die op mij overkomt als een ontevreden klant, maakt een aantal opmerkingen waar ik graag op wil reageren.
Ik denk dat de wijze waarop meneer hier handelt ook wel wat zegt over zijn handelswijze qua autoverkoop.
-Het was inderdaad onhandig van dhr. Groenland om op deze site reclame te maken voor een bedrijf dat, hoewel apart opereert, toch enigszins verstrengeld is met het zijne. Ik begrijp alleen niet waarom dit iets zou moeten zeggen over zijn handelswijze qua autoverkoop. Sluikreclame is gemeengoed in onze huidige maatschappij en bovendien heeft hij keurig onder zijn eigen naam gepost.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat zijn ruime sortering aan auto's hoofdzakelijk bestaat uit niet onderhouden auto's met hoge km standen of minder "gewilde" modellen die hij onder een huurkoop constructie voor de maximale prijs wil verkopen.
-Daar kan ik mij echt niet in herkennen. Er staan oude barrels en courantere modellen met lage kilometerstanden. Voor elk wat wils. Op verzoek kan een Nationale Autopas worden aangevraagd. Als je bewust voor een zeg, vijftien jaar oud Opeltje kiest dan mag je niet verwachten om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Wat betreft de "minder gewilde" modellen; ja sorry dat is een kul-argument. Daar ben je natuurlijk zelf bij en dat zegt niets over de kwaliteit. "niet onderhouden auto's"... Kunt u dat aan de buitenkant zien?
Mensen die voor een huurkoop constructie kiezen hebben vaak geen andere keuze, en gaan noodgedwongen toch akkoord met de geboden propositie. ik zou willen adviseren hier niet op in te gaan vanwege de enorm hoge koopprijs voor de auto en de onkosten die nog komen.
-Over het vooroordeel jegens huurkoop klanten heb ik het hierboven al gehad.
Van een aantal auto's die daar stonden heb ik de dagwaarde nagezocht en deze bleek in alle gevallen conform of zelfs lager dan vermeld in de koerslijst.
Tijdens mijn bezoek stond er op het gehele terrein geen enkele auto die zonder kosten probleemloos konden rijden
-Hoe kunt u dat weten? Heeft u in alle plm. 60 auto's gereden en er een ANWB-keuring op losgelaten?
tevens was er een klant welke enorm veel problemen had met zijn auto en al een aantal maal was terug gekomen en daarboven op ook nog eens zelf kosten had gemaakt. Omdat de handelaar geen zin meer in het nakijken (naderhand uit een gesprek met de klant bleek dat het meer NAAR kijken was dat wat anders, maar goed) kreeg deze een andere auto aangeboden. Dit was een 11 jaar oude Ford, waar hij welgeteld €4000 moest betalen...
-Ja, ik ken die frustratie maar al te goed. Alleen niet bij een vermeende louche autoverkoper maar bij Volvo Nederland en later in iets mindere mate ook bij de Renault dealer. In beide gevallen ging het om jonge occasions met Bovag garantie... In het geval van de Volvo moest zelfs de geschillencommissie van de BOVAG er aan te pas komen, en dat terwijl het om een redelijk lullig bedrag ging.

Het is in wezen toch simpel: Iedereen weet dat wanneer je een wat oudere occasion koopt, je een zeker risico neemt. Zelfs de beste monteur ter wereld kan niet door een motorblok heenkijken, noch heeft hij voorspellende gaven om te kunnen zien wanneer de waterpomp, dynamo, etc, etc, de geest gaat geven. Het is en blijft een gok en ga er maar vanuit dat je altijd wel wat kosten zult hebben. Ironisch genoeg heb ik met mijn 2e-hands'jes het altijd nog het best getroffen bij bedrijven a lá Groenland/Huurkoop West.
ik zeg niet dat bovengenoemde verkoper een oplichter is of dat zijn auto's slecht zijn.
-Dat zegt u juist wel, of u suggereert dat op z'n minst!

Even kort mijn verhaal. Ik was op zoek naar vervanging voor onze wat bejaarde auto. Prima karretje, maar ik wilde een wat meer praktisch vervoermiddel. (kleinkinderen een keer meenemen, bagageruimte en zo) Via via kwam ik uit bij Groenland en omdat er een aantal potentiële kandidaten tussen stonden die binnen mijn budget (PLM. 4000.-) vielen, afgelopen week een kijkje genomen.
Toegegeven, de eerste indruk is niet best; het ziet er wat shabby uit allemaal, maar dat hoeft niets te zeggen over kwaliteit en service. De ontvangst en behulpzaamheid was uitermate goed en ook was ik dik tevreden met de inruilprijs die geboden werd voor mijn auto. Particulier had ik er niet veel meer voor kunnen krijgen (ja, een hoop ellende en grapjassen aan de deur!) Met een paar kanshebbers in gedachten zijn we huiswaards gekeerd om er nog eens rustig over na te denken.
Omdat achteraf mijn vrouw mijn keuzes van te groot formaat vond ben ik verder gaan zoeken en kwam uit bij Huurkoop West die de voor ons ideale opvolger had staan. Ik was ook wel verbaasd om te lezen dat het op het zelfde adres was gevestigd maar dat was voor mij geen reden tot wantrouwen. Dus vandaag opnieuw naar Badhoevedorp en ontvangen met koffie. Mijn wensen kenbaar gemaakt en omdat het nu even wat beter uitkwam in principe voor huurkoop gekozen met de optie om het hele bedrag eind december te voldoen, wat nog eens een flinke korting zou opleveren. En nee, ik heb géén BKR codering en geen deurwaardersbrieven op de schoorsteenmantel. Ja, ik had ook naar de bank kunnen gaan maar dat vond ik teveel gedoe. Gewoon een keuze.
Mij werd precies uitgelegd wat huurkoop inhield en ook dat de auto zou worden weggehaald bij betalingsonmacht. Lijkt me redelijk; je weet dus waar je aan begint. Nog voordat we de auto gingen bekijken werd mij verteld dat er wel wat kleine schade's waren (vandaar dat de prijs ruim 1000 Euro onder de courante waarde lag) en er een wiellager vervangen moest worden. Omdat de auto stond ingebouwd heb ik geen proefrit kunnen maken (wel de motor laten draaien en die liep als een zonnetje) en schriftelijk vast laten leggen dat de proefrit nu voor aflevering gaat plaatsvinden en dat wanneer er gebreken aan het licht komen, ik zonder meer van de koop mag afzien. Verder zag de auto er zeer netjes uit en had een zeer lage kilometerstand (!)
Al met al heb ik er tot op heden een goed gevoel over. Woensdag kan ik de auto waarschijnlijk ophalen en mocht ik na enige tijd vinden dat ik ben misleid of opgelicht, dan zal ik zeker daarop terugkomen in dit forum.

Voor de goede orde: Ik ben op geen enkele wijze zakelijk betrokken bij Huurkoop West of Groenland. Ik kan er alleen niet zo goed tegen als mensen op grond van een persoonlijk slechte ervaring een bedrijf in zijn algemeenheid gaan afkraken met argumenten die óf aan alle kanten rammelen, óf op gespannen voet leven met de waarheid.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door sjoegel »

Voor een autohandelaar kun je je gedachten goed op papier zetten :D

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Wie weet garagebedrijven die aan huurkoop doen?

Ongelezen bericht door D1RK »

Het vol zetten doen ze ter voorkoming proefrit en zo krap zetten dat je de krassen moeilijker kunt zien.
Ook de belofte van reparatie is soms niet uitgevoerd.
Ik kan niets over deze auto of bedrijf zeggen maar heeft U al de KM stand gecontroleerd?
Of via www.rdw.nl gekeken of bouwjaar klopte en hoelang de vorige eigenaar deze had.
de datum staat online en als dit erg kort is zou het een misser kunnen zijn waar deze graag vanaf wilde.

dus kijk eerst eens online of je iets kunt vinden.
Er zitten daar ook hele goede tussen maar ik hou altijd rekening met €2000,- aan eventuele reparatie's, en als niet, dan heb ik geluk.

Gesloten