LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Spaar Select / Bank Labroucere

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
wilma

Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door wilma »

Ik heb mijn eind vorig jaar in laten pakken door zo'n gladjanus van Spaarselect die mij zo ver om kon praten met zijn gladde praatjes en zijn Spaarselect mogelijk heden zoals, het Altijd doen Spaar plan. Het is zoasl uit de kleine lettertjes blijkt een Spaar Lease contract die door hun na 3 jaar nog eens zonder toestemming 3 jaar mag worden verlengd. Je belegt dan in 3 fondsen. (ING, ABN & AHOLD) Nou het klinkt natuurlijk voor een totaal leek erg goed en als je niemand kent die daar meer van weet denk je ach het is maar voor 3 jaar, nou laat ik het maar doen want daar hou ik best wat aan over. MAAR LET OP! Zou je nou een huis/auto of wat dan ook willen gaan kopen, je staat door dit achtelijke iets sta je wel mooi BKR (Bank Krediet Registratie) Geregistreed en dit zorg er voor dat je geen grote bedragen kunt lenen. Want Spaarselect leent gewoon een groot bedrag voor jou. Maar tja dat is je allemaal onduidelijk wanneer je je handtekening zet, want dit wordt er niet bij vermeld, ook niet in de kleine lettertjes.


Ik wil dan ook iedereen waarschuwen om hier mee uit tekijken. SPAARSELECT EN BANK LABROUCHERE zijn gemene streken.

Hou daar rekening mee.

Graag zou ik in contact willen komen met mensen die ook dit mee hebben gemaakt met spaarselect of zo iets dergelijks.

Groeten

Wilma

lianne

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door lianne »

ik kan me voledig bij jou aansluiten wij zijn ook zo stom geweest om bij spaarselect te gaan voor 5 jaar ik heb ze ook daarom een koude douche van nul graden gegeven als het zo doorgaat zijn wij 5 jaar inleg kwijt plus de rest als de aex geen 1100 punten wordt en dat wordt ie niet ik wil daarom ook andere mensen waarschuwen trap er niet in

Peter Hensema

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Peter Hensema »

Het is natuurlijk erg jammer dat jullie je zo bekocht voelen. Maar het gebrek aan juiste voorlichting is in dit geval de boosdoener geweest. Het produkt van Labochere is zeker geen slecht produkt, je moet het resultaat op termijn bekijken. De voorlichting van de adviseur heeft duidelijk wel te wensen overgelaten en dat is dan ook de waarschuwing die hiervan uit moet gaan.... Mocht je meer informatie willen hebben, kun je je natuurlijk altijd tot mij wenden.

lianne

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door lianne »

nou peter ik weet niet of jij een adviseur bent van spaarselect maar vertel jij er wel bij dat de aex op 1100 punten staat om je inleg terug te verdienen en dat binnen 4 jaar?

Stefan

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Stefan »

Hallo,

Naar mijn weten is het niet verplicht om een beleningsovereenkomst (want, dat is het 'spaarplan' van Spaarselect) te melden bij het Bureau Krediet Registratie.

Gezien de aandelen zijn verpand aan de kredietverstrekker, valt deze overeenkomst niet onder de Wet op het Consumentenkrediet (WCK).

Kortgezegd is het goed mogelijk dat Spaarselect u onterecht heeft geregisteerd (gezien de overeenkomst niet onder de WCK valt en dus ook niet op het BKR behoort te staan)

Alleen kredieten die vallen onder de WCK (doorlopende krediet etc) worden geregistreerd ; ook een zakelijke schuldregeling of een hypotheekachterstand kan bijv. gemeld worden (maar dit betreft een dan negatieve achterstandsregistratie)

Ik zou, indien problemen krijgt met deze registratie, Spaarselect verzoeken om binnen een schappelijke termijn de registratie te verwijderen bij het BKR.

indien u meer info wenst, kunt u mailen
naar swi@ribank. nl

Stefan Willems

kees van rooij uit ei

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door kees van rooij uit ei »

bij het afsluiten van een kontrakt zijn ze heel snel bij
spaarselect,bij klachten moet je 4 weken wachten,en na 4 weken is er niemand te bereiken,of ze zijn op vakantie,
bespreking,ziek,vrij,of telefoon is doorgeschakeld en als je
dan iemand hebt te pakken gaat hij of zij er niet over,je wordt dan door verwezen naar iemand anders(die er natuurlijk
niet is)dan begint het van vooraf aan.
-het is geen leugen maar een feit je geld ben geheid kwijt
(bij spaarselect)-
de sterke kant van spaarselect is dat ze de voorwaarden niet
bekend maken op papier, bij afsluiting van een kontrakt
wordt niet alles mondeling verteld,een gewaarschuwd mens telt voor. - ga er niet mee in zee -
het is een zinkend schip voor de deelnemers.
ps.zelf zitten ze in saltlake city...........
van ons geld.

Nanneke

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Nanneke »

Beste Wilma,
Wij zijn ook van die mensen die in zee zijn gegaan met zo'n constructie. Lees mijn verhaal maar eens onder legio lease op de radar site.
Groetjes en heel veel sterkte. Laten we hopen dat de beurs nog wat aantrekt, dan hoeven we tenminste niet op het einde nog een flinke som BIJ te betalen. Dan zijn we wel al een heleboel inleg (lees rente) kwijt.

Nanneke

Norbert

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Norbert »

Ik baal ook als een stekker kon geen huis kopen vanwege een BKR registratie. Wat ik overigens erger vind is dat ik er toen pas achter kwam dat ik een lening had.

Droopy

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Droopy »

Hallo Allen,

Waarschijnlijk hebben jullie 25-03 ook Breekijzer gezien. Oppassen dus met de tussenpersonen met hun mooie praatjes, want daar gaat het fout en velen zal het niet zo goed afgaan als het koppel in de uitzending dus hun geld terug krijgen. Wees gewaarschuwd!!! En wat betreft die BKR, wat een onzin, iedereen weet dat als je geld leent je shculd hebt en dus in Tiel staat geregistreerd, want de bank heeft nl een zorgplicht om te kijken of je voldoende middelen hebt, hiervoor moet dus een registratie zijn. Anders wordt het wel erg moeilijk om aan de zorgplicht te voldoen. Ik vind het erg jammer dat mensen zo klagen over die aandelenlease, iedereen ziet de beurs omhoog gaan wordt gretig en gaat op de beurs aan de slag, leent geld noem het maar op. Vervolgens wordt er verloren en dan is het janken maar, zet je geld dan op een spaarrekening op verstop het in een schoenendoos misschien nog veiliger.

gr,

Droopy

Frank Crooijmans

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Frank Crooijmans »

Ook ik ben zo stom geweest me te laten inpakken door de gladde praatjes van Spaarselect. Feit is dat ze absoluut niet gedaan hebben wat ik gevraagd heb. Ik ben dan ook op zoek naar een instantie waar ik een klacht kan indienen over deze gang van zaken. Wie kan mij helpen?
Het zou mooi zijn als er ook tegen Spaarselect een actie komt zoals tegen Legiolease.

groeten,

Frank

M. Verhoeven

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door M. Verhoeven »

Ik heb ook een "Sprintplan" van Spaarbeleg. Ik betaal iedere maand fl. 300,00 voor een periode van 5 jaar. Uiteindelijk betaal ik dus fl. 18.000,00. De waarde van mijn aandelenpakket t.w.v. fl. 45.000,00 moet dus stijgen naar fl. 63.000,00 om mijn inleg terug te krijgen. Om quitte te spelen moet je dus continu 8% + 4% inflatie = 12% winst hebben op je aandelen en die kans is natuurlijk nihil. Alles onder die 12% is puur verlies. Dit soort dingen is me nooit verteld door de onafhankelijke financieel adviseur die mij heeft overgehaald om een “Sprintplan” te nemen en het staat ook nergens te lezen in de folders van Aegon.

Droopy: niet iedereen is deskundig. Ik als leek ben overgehaald door een financieel advieseur die ik als deskundige zag. Dit grapje komt me duur te staan!!!!

Worden er door de vele gedupeerden nog stappen ondernomen?? Zo ja, waar kan ik mezelf aanmelden?

Wilfred

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Wilfred »

Ook wij hebben via Spaarselect op advies van een adviseur een Spaarlease overéén komst afgesloten bij Bank Labouchere!
Wij zijn nu ander half jaar bezig en als het een beetje tegen zit zijn wij over een jaar onze inleg van FL 50.000,-
geheel kwijt. De uitleg van Spaar select is anders geweest dan in de praktijk. Dit grapje komt ons erg duur te staan ik zou best wel eens willen weten of hier nog iets tegen te doen is? Als over een jaar mij Potje leeg is kan ik zelf uit eigen portomonee nog eens duizend piek gaan betalen ruim anderhalf jaar lang. Dan is mijn eerste termijn van vijf jaar vol en hoef ik geen boete meer te betalen.
Als er mensen zijn die dit ook tegen komen wil ik wel eens weten wat zij gaan doen.

Groeten Wilfred

hub en Ger

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door hub en Ger »

Hallo lotgenoten!!!!ja hoor !!!ook wij zijn erin gestonken bij die gladjakkers van spaarselect & Labouchere.Al vanaf aug.2000 proberen wij middels telefoontjes,pers.gesprekken,aangetekende brieven,juridische specialisten,enz.enz van die nep-lease af te komen.Het enigste wat je over je heen krijgt is de meest onmogelijke arrogantie die je je maar voor kunt stellen.Wij hebben opnames van telefoon gesprekken met labouchere,daar lusten de honden nog geen droog brood van!!! Het wordt gewoon hoog tijd dat die arrogante gasten eens aangepakt worden,daarom stel ik voor dat er eens een goede discussie op gang komt,opdat spaarselect flink door zijn gesponserd ijs zakt!!!!Bij ons betreft het dezgn.Gianni Romme effecten lease overeenkomst,zeg maar gerust het gigantisch gerommel effect!!!Please Mail!!!!

Denis

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Denis »

Het is niet voor een ieder duidelijk hoe een effectenlease werkt. De inleg is rente over een voorgeschoten kapitaal (hoofdsom). Van dit kapitaal wordt een pakket aandelen aangekocht van verschillende fondsen. De looptijden zijn verschillend, afhankelijk van het spaarplan.
Dergelijke producten / spaarplannen worden bij diverse maatschappijen bijvoorbeeld Bank Labouchere, Levob, Aegon, Legio Lease aangeboden.
Aan het einde van de looptijd van het spaarplan wordt gekeken naar de waarde van het pakket van de aandelen.
Er wordt bij aanvang uitgegaan van een te realiseren rendement van bijvorbeeld 12,5% en hierbij wordt dan gekeken wat de opbrengst zal zijn. De hoofdsom, ofwel het voorgeschoten kapitaal, moet van koersstijging worden terug betaald. De rest is de winst van de consument. De consument kan profiteren van een hefboomfactor; voor eenzelfde inleg per maand zelf beleggen zal niet het verwachte rendement behalen ten opzichte van de lease-vorm.

Er wordt bij het verwachte rendement gekeken naar de IN HET VERLEDEN gerealiseerde rendementen. Ook wordt gekeken naar de situatie aan het einde van de looptijd en niet TUSSENTIJDS, want het is een beleggingsvorm en geen speculatie (KORTE TERMIJN). Hierbij moet nu wel bij iedere consument duidelijk zijn dat IN HET VERLEDEN BEHAALDE RESULTATEN GEEN GARANTIE voor de toekomst zijn. Effectenleases zijn de laatste tijd in allerlei consumentenprogramma's naar voren gekomen en niet altijd, bijna altijd niet in goed daglicht gesteld. Een en ander heeft te maken met de malaise op de beurs en dat de koersen omlaag zijn gegaan.
.
De producten zijn ontstaan op een moment dat alles goed ging op de beurs en een neergang als afgelopen jaar (jaren) was toen niet denkbaar / verwacht. Ik ben het er mee eens dat de gevolgen van een negatief scenario mogelijkerwijs onderbelicht kunnen zijn. De STE, nu Autoriteit FM, die de richtlijnen afgeeft met betrekking tot voorlichting aan de consumenten heeft dit ook niet voorgeschreven; is per 01/01/2002 wel veranderd.
Ook spaarplannen zijn onderhevig aan verbeteringen. Een van de verbeteringen is bijvoorbeeld dat er nooit meer dan de inleg kan worden kwijt geraakt.

Indien er foutieve koersen worden berekend, dan ben ik het absoluut eens dat dit niet kan; en dit is eigenlijk hetgeen waar de discussie over ging.

Ik heb kennissen die in vroeger tijden, toen de beurzen stegen, in enkele jaren een winst van meer dan 50.000 gulden hebben gemaakt met een effectenlease. Deze verhalen hoor je echter niet….?!

gedupeerde Bank Laboucher

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door gedupeerde Bank Laboucher »

Ook wij zijn erin gestonken. Sloten 2 jaar geleden voor minimaal 5 jaar een AEX-Plus effect af via een adviseur van Bank Labouchere. Wij hebben hem gezegd dat we geen tot weinig risico wilden lopen. Het kon niet fout gaan zei hij, de laatste jaren deed de AEX het geweldig goed met een rendement van gemiddeld wel 12-14%. Helaas is de AEX de laatste 2 jaar echter alleen maar gezakt... daar gaat ons zuur verdiende geld.

Nu hebben wij een ander huis gekocht en daarvoor moesten we een nieuwe hypotheek regelen.
Het blijkt dat wij bij het BKR geregistreerd staan voor dit AEX-certificaat en dit levert problemen op bij het afsluiten van een hypotheek. Hierop waren wij nooit gewezen. Om de hypotheek te kunnen verkrijgen moeten we ons AEX-certificaat dus met spoed van de hand doen. Bank Labouchere doet daar nog best moeilijk over ook nog.

We hebben dus al 2 jaar ingelegd en moeten nog bij betalen om het certificaat af te kunnen kopen. Mooi **** dus.
Hopelijk krijg ik vandaag nog een bevestiging van Bank Labouchere dat het certificaat verkocht is en kan de akte morgen passeren...

Gedupeerde Overwaarde Eff

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Gedupeerde Overwaarde Eff »

Ook wij zijn er in gestonken door Spaarselect. Op een dag kwam er een zeer aardige dame langs die ons adviseerde om met dit plan in zee te gaan. Dan zou er over 5 jaar een auto vol met geld de straat in rijden om ons even 40.000 gulden winst uit te betalen (dit zei ze letterlijk). Het kon eenvoudigweg niet fout gaan, want tja, als je fondsen koopt als Ahold ING Unilever en Kon. Olie dan moet de wereld toch vergaan als dat fout gaat. Want eten moeten we toch, aldus de dame van Spaarselect. Zo zouden Unilever en Ahold daar heel sterk staan. ING, zo'n grote bank, maakte alleen maar winst, dus .......... Ons werd verteld dat er een minimaal rendement moest komen van zo'n 6%, dus leek het risico toch wel zeer klein.
Er werd echter helemaal niet bij verteld dat het geld in depot ook nog eens werd belegd in het Labouchere Global aandelenfonds. Dat fonds slonk enorm snel. Iedere maand moeten daar participaties worden verkocht om aan de leaserente te kunnen voldoen. Nou jullie begrijpen dat er op dit moment, nu bijna 2 jaar later nog nauwelijks geld meer overblijft. Over ruwweg een jaar zal ik die rente 590 euro per maand !!! zelf moeten betalen. De hypotheekrente voor de extra hypotheek die voor dit contract is opgenomen moet ik nu ook uit eigen middelen betalen : 200 euro per maand.
Met mijn inkomen is dat nauwelijks te behappen. Ik denk dat wij met z'n allen maar eens pittige brieven moeten schrijven naar Spaarselect en Labouchere. Ik ga dat in ieder geval wel doen. Ik eis dat ik het contract ophef zonder bijbetaling van boeterentes etc. Dan maar verlies nemen. Jammer dan. Misschien kunnen we nog wel een schadevergoeding opeisen ????
Met de huidige aandacht in de media voor dit probleem zal dit zeer waarschijnlijk lukken. Wie doet er mee ??? Reageer a.u.b.

Simon

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Simon »

Aandelenlease:
Ook wij zijn gedupeerd door de mooie verkooppraatjes van Spaarselect.Het ziet er op papier echt goed uit,maar wat ze in werkelijkheid doen dat vertellen ze je niet.Ze sluiten bovenop je hypotheek nog eens een lening af die meer als dubbel zo hoog is en berekenen je daar 0.96% rente per maand over.(=per jaar 12.5/13%)Dit betekend dus dat je minimaal 14 tot 15% rendement moet maken om "kiet te spelen"Over deze constructie vertellen ze je helemaal NIETS!En op het laatst moet je nog even een paar formulieren ondertekenen.(een formaliteit zeggen ze voor de bank met de beleggingsexperts,Bank Labouchere)
"Tillers"zijn het die jou onder valse voorwendsels geld laten beleggen, maar in werkelijkheid je lening verdubbelen.Het koers-verleis wil ik best nemen,dat risico was mij bekend.Maar deze constructie was mij niet bekend en er is zeker niet over gesproken wat de risico's van deze vorm waren.
Het kan niet fout gaan kijk maar naar de afgelopen jaren zij ze.(de mooie dame van spaarselect)
Ik zou haar nu nog wel eens willen spreken en haar willen vragen waarom ze hardwerkende mensen hun zuurverdiende geld op deze manier wil aftroggelen(maarja ze werkt er niet meer,kreeg ik toen te horen)
Ik wil iedereen vragen zijn of haar aandelenlease bij Spaarselect goed te bekijken of laten bekijken door iemand die onafhankelijk is.Daarna zich zo snel mogelijk aanmelden bij Radar.
Bij deze wil ik Radar vragen nu ze al veel gedupeerde mensen geholpen hebben die met Legio Lease in zee waren gegaan,ook bij Spaarselect te gaan kijken of ze deze "onafhankelijke"financieele adviseurs kunnen aanpakken
om op deze manier de gedupeerden op enigerlei wijze schadeloos te kunnen stellen.
Bijvoorbaat mijn hartelijke dank Simon

bernhard

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door bernhard »

ook wij zijn ZEER benadeeld door SPAAR SELECT / BANK LABOUCHERE. En om ons heen veel familieleden.
Onze situatie is vergelijkbaar met die van Simon van hierboven. Laten we met z'n allen zoveel mogelijk reageren en collectief actie ondernemen om deze praktijken een halt toe te roepen.WANT ALLEEN RED JE HET NIET!!!!!
bernhard

Annie

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door Annie »

Ook wij zijn gedupeerden van een legiolease contract. Toen wij vorig jaar een man van Questor over de vloer hadden hebben wij een Capital Effect Vooruitbetaling afgesloten. We zouden de rente van de 2e hypotheek kunnen betalen van het stockdividend. Mooi niet dus. We hebben voor 5 jaar belegd. Kun je hier eigenlijk tussentijds niet vanaf en de verloren gegane euro's van 1 jaar maar voor lief nemen? Nu is de schade nog beperkt, maar hoe is dit over 5 jaar?

spaar select fan

Re: Spaar Select / Bank Labroucere

Ongelezen bericht door spaar select fan »

Ben zelf zeer tevreden over de advisering van spaar select.
Als er wat is staan ze meteen voor je klaar, natuurlijk staat ook mijn effectenlease in de min maar je leest toch wat je tekent, zijn we ineens de goede tijden vergeten met effctenleasen en wat we er alleen aan verdient hebben.
Nee nu het slecht gaat gaan we met zijn allen klagen.
TRIEST!!!!!
Ik snap al die ophef dan ook niet zo, lezen jullie geen contracten. Het is altijd makkelijk om het af te schuiven op een adviseur of bedrijf maar jullie tekenen toch zelf?

Gesloten