LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Hans van Doorn
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 okt 2007 13:55

De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Hans van Doorn »

Al jaren wordt geklaagd over de financiele sector, wordt gewezen op de sprinkhanenmentaliteit, de torenhoge provisies, het totale gebrek aan openheid.

Er werd niet geluisterd, de politiek deed niets. En zie daar, DSB gaat failliet en ineens kan het allemaal wel. Ineens buitelt men over elkaar van goed bedoelingen, worden (interne, yeah right) onderzoeken gestart.

Ik stel voor dat de volgende eisen binnen een half jaar worden ingewillgd:
- Provisies van maximaal een half procent op op de inleg bij financiele produkten, geroofd geld wordt, tegen 8% (dat is immers het zo vaak voorgespiegelde rendement) terugbetaald.
- Banken die de belastingbetaler hebben gechanteerd voor miljarden (too big to fail) zijn te groot om te bestaan. ING, ABN AMRO en de andere grootbanken worden opgedeeld in tenminste 20-30 klaine banken, die bij wanbeleid gewoon failliet gaan.
- Inkomens boven E 500.000 worden 100% wegbelast. Vertrouwt U uw geld toe aan een bankier toe die zo slecht met geld om gaat dat-ie aan E 10.000.000 per jaar nog niet genoeg heeft ?
- Volgende week start een parlementaire enquete naar de gang van zaken in het roversnest
- Banken die gebruik hebben van belastingotwijkende constructies (Kanaal-eilanden, Antillen etc) krijgen geen cent belastinggeld. Als je weigert mee te betalen moet je wel hondsbrutaal zijn om nu om belastinggeld te vragen.

Ik stel voor dat wanneer deze eisen niet onverkort worden ingewilligd de consumenten in die land zich beraden over de bank die over een half jaar failliet zal gaan, als waarschuwing.

Kiezen de bankiers en politici er dan nog steeds voor om de burgers van dit land nog steeds als oud vuil te behandelen dan gaat ziet de burger zich gedwongen een half jaar later de volgende bank failliet te laten gaan, etc etc.

Welke bank gaat op 1-5-2010 failliet ? Tijd voor een discussie.

Het is mooi geweest !

Altijd wat anders
Berichten: 145
Lid geworden op: 24 sep 2009 14:22

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Altijd wat anders »

Tijd voor een discussie... leuk maar wat je voorstelt dat gaat nooit gebeuren. Je ziet wie er in de RvC zitten/zaten van DSB en een AFAB. Old boys network van VVD t/m PvdA. De curator van DSB bank is degene die Dirk zou vervangen. Kijk maar eens wat er in RvC/RvB van grote banken zit. Zalm die als chef MinFin heel NL eerst genaaid heeft met de waarde van de gulden tov de euro zit snel overgestapt van DSB ineens bij AAbank. Geeft het zelfs toe dat hij NL wbt de euro genaaid heeft. Ach een foutje... :evil:

Je ziet toch wat er doorgeramd wordt? ALLE regeringspartijen hadden '65 blijft 65' in hun verkiezingsprogramma. En toch wordt het er 2 jaar later doorheen geramd. Achterban.. laat maar komen zegt Wout. Schijt aan! Wouter als chef MinFin die 2 jaar terug ineens de heffingskorting van de staatsinkomsten AOW is gaan aftrekken en daardoor bewust een 'tekort' in de AOW heeft gecreerd.

JPB die over onze ruggen doorstoomt naar EU, nee dat zou hij niet doen en blabla. Zitten we ook nog opgescheept met de Balkenende-norm. Nu moeten verkeersleiders vliegvelden weer gekort worden, want boven JPB-norm. Het maaiveld is JPB geworden en als je kop daarboven uit steekt dan kop eraf.

Excuses voor het gedeeltelijk offtopic maar het is ter illustratie waarom er nooit iets écht gaat gebeuren. Het hele systeem is door en door verrot.

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Janny »

Dus op naar de ouwe kous onder het kussen/matras .of de kelder.
wie weet er een betere plek. In een cannister in de stortbak van de WC.
:wink: :roll:
janny

Noble
Berichten: 1128
Lid geworden op: 13 dec 2006 12:23

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Noble »

Hans van Doorn schreef:consument heeft een wapen!
klopt, en een zeer máchtig wapen.. alleen, ze weten:
1) er niet mee om te gaan op het juiste moment
2) zijn te lui om het te gebruiken....

3) TENZIJ ze zélf de dupe zijn.. en dan moet iedereen met ze meedoen..

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door juwita »

De consument heeft een machtig wapen, een WAARSCHUWING tegen een aanstaande bankrun. Zo'n waarschuwing is denk ik al voldoende om bepaalde banken de stuipen op het lijf te jagen. Ik denk dan hierbij vooral aan banken-en andere financiele instellingen die al jaren onder vuur liggen, vaak talloze (slepende) rechtszaken tegen zich hebben lopen en maar weigerachtig blijven gemaakte fouten te erkennen en schadevergoedingen uit te keren. DSB werd dit maandenlang traineren van adequate oplossingen fataal. Mogelijk straks ook Afab. Maar er zijn er (veel) meer. Wat de te denken van AEGON, dat al sinds 2003 rechtszaken tegen zich heeft lopen van 120.000 misleide Sprintplan-gedupeerden en een (aparte) rechtszaak van de circa 650.000 belazerde Koersplan-klanten. AEGON was (als eigenaar van Legio Lease) de spin in het web van aandelenlease (en verkocht zelf ook nog eens 200.000 aandelenleaseproducten. Aegon is de grootste woekerpolisverzekeraar van Nederland met circa 1,3 miljoen verkochte woekerpolissen.

Ik zou hier dan ook alle klanten die méér dan 100.000,-- euro aan spaargeld hebben staan bij AEGON ook het advies willen geven hun spaarsaldi z.s.m. weg te halen............ Het is al voorbij ''vijf vóór twaalf'''voor AEGON.

En voor Janny, geen zorgen dat er geen (wel betrouwbare) spaarbank overblijft. Die zijn er wel, al zijn ze helaas in Nederland op één hand te tellen.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door peewee »

@Hans van Doorn,
Een uiterst nuttig discussie item.
De consument heeft inderdaad (theoretisch) een machtsmiddel die hij decennia node mistte, althans niet goed onderkende.

Te vrezen valt echter dat al de belangen- en advocatenstichtingen die de afgelopen weken en maanden (als paddestoelen in de herfst) zijn ontstaan, niet veel verder komen dan elkaar vliegen af te vangen. De financiele sector en het beleidsbepalende deel van de Haagse politiek zal hier ongetwijfeld een beleid van ''verdeel-en-heers'' op toepassen.

Hans van Doorn
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 okt 2007 13:55

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Hans van Doorn »

Goed punten allemaal. Vooral op de laatste reaktie wil ik ingaan.

Er is een verschil met voorheen. We hebben nu internet om ons te organiseren. De tijd van praten, belangengroepen/advocaten die, uiteindelijk, inderdaad, ook niks voor elkaar krijgen.

De banken en de politiek hebben al jarenlang de tijd gehad om iets aan de problemen te doen maar zij hebben de beslissing genomen de cosument uit te lachen en gewoon door te gaan op de oude voet.

Het wordt tijd dat de consument 9en belastingbetaler, denk aan al die miljarden waar ze nu om bedelen), georganiseerd via internet, de beslissing neemt zich niet langer als een stuk oud vuil te laten behandelen.

Afab gaat binnenkort faiiliet (zie andere thread), wie volgt ?

stofzuigertje

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

ING?

Hoewel ze 7½ Miljard aan aandelen willen verkopen.....
Gisteren 18% gedaald.

Dankzij de daling huizenprijzen is de ING USA hypotheken nu minder waard dan de Nederlandse DSB portefeuille.

Ooit was Postbank gratis.... nu ING pasje €12,40 die Dirk Scheringa nog steeds gratis aanbood, ook de 2e pas voor partner!

Postbank gaf nooit rente, DSB daalde helaas naar slechts 1%....

Postbank was vaak off line, DSB pas na de Lakeman oproep.

NS, De Postbank en nu ING pasjes weigeren nog regelmatig.. DSB nooit...

Dus mag Pieter Lakeman vragen om de Oranje Leeuw spaarrekening uit te kleden?

Noble
Berichten: 1128
Lid geworden op: 13 dec 2006 12:23

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Noble »

mag nu, ik heb mijn plukje vanochtend weg gedaan.. ga uw gang :wink:

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door peewee »

@HansvanDoorn,
Internet was er 10 jaar terug ook al, maar dit maakte in de aandelenlease-affaire en woekerpolis-affaire tot nu toe geen verschil.

In de stukken van de Tweede Kamer las ik al dat meneer Irrgang (SP) namens de Vaste Kamer commissie voor Financien onlangs al die meneer Hendrickx heeft ontvangen van de Stichting Probleemhypotheken. Dat is de typische strategie gevoerd door ambtelijk en politiek Den Haag: alleen met die belangenclub praten die bereid is met de kleinste schadefooi genoegen te nemen. En verder alle anderen (de meer kritische partijen) buiten de deur houden.

Een herhaling van zetten. We zagen dit eerder in de aandelenlease-affaire toen de uiterst magere Duisenberg-schikking door Zalm /Wellink c.s. van harte werd toegejuicht. Vervolgens wederom in de woekerpolis-affaire, waarbij er opaangekoerst wordt om de ''Wabeke norm'' annex Verliespolis/Woekerpolisclaim schadefooi tot standaardnorm te verheffen.

Een mobilisatie van de in totaal circa 6 miljoen belazerde klanten van de financiele sector ? Ik help het je hopen, maar heb er toch een hard hoofd in.

gtp
Berichten: 596
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:02

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door gtp »

AFAB is GEEN bank maar een intermediar evenals O&B ,Amstelkrediet,HDN,Amstelgeld,NVB,enz. REAAL staat ook onder druk onderdeel van SNS

Borgdrone
Berichten: 56
Lid geworden op: 15 sep 2009 02:05

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Borgdrone »

Afab heeft wel een bank!!! De dochter van afab is de Hollandse Disconto Bank.
Er kwam destijds een adviseur van de Rentekortingscentrale en zei duidelijk: ik ben van HDV onderdeel van Afab. centrale heet nu overigens krediet contact centrum en is ook een onderdeel van O&B Finance.

1 en 1 is 2

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door peewee »

AFAB lijkt mij inderdaad een volgende aan te pakken financiele instelling voor een ''bankun'' . In dit geval is het woord ''bankrun'' niet helemaal juist. Afab beschikt niet over een volledige bankvergunning en kent dus geen spaarders. Dat maakt het ook eenvoudiger een faillissement van Afab uit te lokken. De banken waarbij Afab blijkbaar een schuld heeft van vele tientallen miljoenen, zullen vermoedelijk niet zo snel op een faillissement aansturen; ondanks alle zekerheden (pandrechten) zullen deze banken dan uiteindelijk flinke schade lijden. Bovendien zijn ze dan hun ''verkoopkantoren'' (=Afab) van hun producten definitief kwijt. Denk verder aan de imagoschade voor deze geldschieters van Afab bij een faillisement (wie met pek omgaat............)

Hoe pak je zoiets aan ?:
Afab heeft ongetwijfeld de voorbije jaren vele tienduizenden kredieten verleend die onder de Wet op het Consumentenkrediet (Wck) vallen. Indien daarbij verboden koppelverkoop heeft plaatsgevonden, dan zijn deze overeenkomsten van rechtswege ''nietig'' (ook de koppelverkochte nevenproducten overigens). Die van rechtswege nietige contracten worden dan geacht nimmer rechtsgeldig te hebben bestaan en dienen te worden ''teruggedraaid''. Zie hierover artikel 33 lid 1 onder b Wck. Klanten die dit betreft kunnen dus alle betaalde rente terugvorderen (verhoogd met de wettelijke rente, welke laatste te berekenen is vanaf het moment van betaling van de rente). Wel dient de klant van zijn kant het nog niet afgeloste deel van de lening terug te betalen (eventueel te verrekenen met de terug te betalen rente). Van belang is wel dat de kredietverstrekker Afab zelf of een Afab dochter is (bijvoorbeeld de Hollandse Disconto Bank). Is de feitelijke kredietverstrekker een andere partij (d.w.z. géén onderdeel van het Afab imperium), dan geldt het vorenstaan ook, maar daarmee bereik je niet het faillissement van Afab. Omdat de nietigheid van de overeenkomst in dit geval een nietigheid van rechtswege is, bestaat er ook van rechtswege een terugbetalingsverplichting bij Afab/HDB (uit hoofde van onverschuldige betaling ). Voldoet Afab of de HDB niet aan een sommatie tot terugbetaling, dan kan de klant direct het faillissement van Afab resp. van HDB bij de rechtbank aanvragen. Waarschijnlijk is de dreiging van een faillissements aanvraag al voldoende om Afab/HDB razendsnel tot terugbetaling te doen overgaan.

Ik ben benieuwd wie dit oppikt.
Laatst gewijzigd door peewee op 29 okt 2009 16:14, 2 keer totaal gewijzigd.

Hans van Doorn
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 okt 2007 13:55

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Hans van Doorn »

Goed verhaal.

In de eerste plaats: Afab is eigenlijk al failliet en iedereen die daarmee zaken doet heeft teveel geld en te weinig hersens.

Ik hoop dat wanneer het faillisement van AFAB eenmaal is uitgesproken (volgens de directie (Schoonewater en van Rozendaal) is Afab al failliet) de waarschuwing eindelijk wordt gehoord.

Zo niet ? Dan gaat de volgende.

Net zolang tot het roversnest is opgeruimd.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Wanneer wordt Dexia aangepakt met zijn lease schandaal?
Zo lang ze door de rechters beschermd worden NOOIT!!!!

Hans van Doorn
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 okt 2007 13:55

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Hans van Doorn »

Janneke,

Weet je meer dan wij ? Is Dexia ook failliet ? Is het falliisement van Dexia aanstaande ?

Ik zou m'n geld maar eens weghalen.

Je weet maar nooit...

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Janneke52 »

MIJN geld is daar al weg :D

Hans van Doorn
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 okt 2007 13:55

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Hans van Doorn »

Waar rook is is vuur. Zou Dexia ook, net als DSB en AFAB op het punt staan faiiliet te gaan ?

Misschien dat het roversnest dan wordt opgeruimd. Zo niet ? Dan gaat de volgende bank failliet.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door peewee »

Als Dexia Nederland failliet zou gaan (die Nederlandse tak van het Frans/Belgische Dexia heeft geen spaarklanten) zou dit wel een hele mooie rel geven. De Nederlandsche Bank weet dan al jaren dat er 20.000 Dexia klanten met schadeclaims rondlopen en zou dus een verscherpt solvabliteitstoezicht op Dexia Nederland moeten uitoefenenen. Gaat Dexia Nederland toch failliet dan kan Noud Wellink eindelijk daadwerkelijk z'n boeltje pakken. De al overvolle emmer (na het Van der Hoop failissement, de woekerpolis-affaire en de DSB ellende) is dan toch echt overgelopen.

Het kan natuurlijk dat er in Belgie of Frankrijk ook een verre neef van Lakeman rondloopt die ook zo'n oproep doet voor een bankrun in B en F.

Zeilkuif
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 okt 2009 15:08

Re: De consument heeft een wapen, de BANKRUN.

Ongelezen bericht door Zeilkuif »

Ach, wat een grote woorden toch allemaal.
Het is net alsof we blij moeten zijn als alle instellingen waar wat verdiend wordt, failliet worden "gemaakt".
Niemand heeft het over het (vaak grote) onbenul waarmee mensen in zee gaan met hypotheken en leningen. Het vragen van een second opinion is meer gebruik bij het kopen van een televisie of stereo dan bij het nemen van kredieten.
En nu vinden we dus ook dat de spaarders maar moeten boeten voor het onbenul van degenen die een krediet hebben genomen bij een instelling waar men nu tegenaan schopt?!
Wat leven we toch in een maatschappij.........

Gesloten