Vragenlijst KNAB: mag een bank je verplichten een vragenlijst in te vullen?

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Badjak
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 nov 2020 14:47

Vragenlijst KNAB: mag een bank je verplichten een vragenlijst in te vullen?

Ongelezen bericht door Badjak »

Hieronder de mail van KNAB:[/b]

Waarom moet je de vragen beantwoorden?
De antwoorden die je ons geeft, gebruiken we om de risico's op financiële criminaliteit - zoals witwassen, fraude en terrorismefinanciering - in te schatten. In de app stellen we onze natuurlijke personen dezelfde vragen. Aan bedrijven stellen we gerichte vragen op basis van het bedrijfsprofiel. Doordat al onze klanten deze informatie met ons delen, krijgen we een goed beeld van het gemiddelde gebruik van de rekeningen en het transactiegedrag. Zo kunnen we afwijkende transacties makkelijker opsporen. Het verzoek om de vragen te beantwoorden, is dan ook niet vrijblijvend.

Wat gebeurt er als je dit niet doet?
Na ontvangst van de eerste e-mail heb je vier weken de tijd om de vragen te beantwoorden via de Knab App. Doe je dit niet? Dan kun je na deze periode niet meer in de Knab App en Persoonlijke Bankomgeving. Als je daarna nog steeds niet reageert, blokkeren we je betaalpas en betaalrekening met een debet credit blokkade. Zorg dus dat dit niet gebeurt en beantwoord de vragen zo snel mogelijk.

Moneyman
Berichten: 30204
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Vragenlijst KNAB: mag een bank je verplichten een vragenlijst in te vullen?

Ongelezen bericht door Moneyman »

Ja dat mag.

Gebruik de zoekfuntie eens, of Google, of vraag het direct aan Knab. En je antwoord staat natuurlijk ook gewoon al in de tekst die je hier kopieerde.

Gesloten