LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] middeling

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
Tineke1000
Berichten: 7
Lid geworden op: 08 okt 2007 14:15

middeling

Ongelezen bericht door Tineke1000 »

dit is een belastingregeling welke doorgaans zeer onbekend is onder de belastingbetalers

voor degene die in 3 opeenvolgende jaren wisselende inkomens hebben gehad is er een mogelijkheid belasting terug te vorderen

bij interesse wil ik de wijze waarop wel aangeven

tineke

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: middeling

Ongelezen bericht door Frankkk »


Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: middeling

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Klopt, het is inderdaad zonde dat zoveel mensen hier niets van weten. Wel zijn er een aantal voorwaarden en geldt er een drempel, maar als je het slim aanpakt en je hebt drie jaren met sterk wisselende inkomens (je bent bijvoorbeeld ondernemer, je bent net begonnen met werken, je hebt een enorme salarisverhoging gekregen) dan kan je er een leuke teruggave aan overhouden.

Het is grappig, ik heb laatst een mailtje gekregen met een excel spreadsheet waarmee je zelf je teruggave kon berekenen. Met de drempel werd geen rekening gehouden en in een bepaald vakje verscheen automatisch een bedrag van "10% beloning voor de tipgever". Het mailtje raadde iedereen aan het aan zoveel mogelijk mensen door te sturen. Dat was dus een middelings-kettingbrief of een middelings-piramidespel, dat bestaat blijkbaar dus ook al tegenwoordig!

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: middeling

Ongelezen bericht door kweenie »

De drempel om geld terug te krijgen ligt bij ruim 500 euro. Dat betekent dat het verschil tussen de nu betaalde belastingen en de belastingen na middeling meer dan 500 euro moet zijn. Dan moet er wel veel verschil in je inkomens zitten. Als je bijvoorbeeld in een jaar 5.500 euro in de hoogste belastingschaal betaalt en dit door middeling allemaal in de een na hoogste belastingschijf zou vallen, dan zou je wel aan die drempel komen. Maar dat betekent dat je in dat ene jaar dus minstens 8000 euro meer verdiende dan in de twee andere jaren. (Want: je moet in die andere jaren nog ongeveer 3000 euro 'over' hebben in de een na hoogste box).

Het is dus vooral iets als je heel veel verschil hebt in inkomens.

Gesloten