LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Moet er meer aandacht komen voor 'beter vlees'?

Geef jouw mening over het laatste (consumenten)nieuws.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5510
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Moet er meer aandacht komen voor 'beter vlees'?

Ongelezen bericht door Radar »

De supermarkten Jumbo, Emté en Dirk hebben de eerste vier maanden van dit jaar helemaal geen reclame gemaakt voor 'beter vlees'. Supermarkt Plus daarentegen promootte in dezelfde periode veelvuldig vlees met twee of drie Beter Leven-sterren of biologisch vlees. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier trok deze conclusie op basis van de folders.

Van de ruim 4000 vleesaanbiedingen in de eerste vier maanden van 2017, heeft 4 procent twee of drie sterren of het biologisch keurmerk. Ongeveer een kwart draagt één Beter Leven-ster. Het gros (69 procent) van het vlees waarvoor reclame wordt gemaakt heeft geen zichtbaar dierenwelzijnskeurmerk.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van vrijdag 9 juni

Moet er meer aandacht komen voor biologisch vlees of ligt de verantwoordelijkheid voor een bewuste keuze volledig bij de consument?

scontra
Berichten: 3963
Lid geworden op: 27 mar 2014 17:34

Re: Moet er meer aandacht komen voor 'beter vlees'?

Ongelezen bericht door scontra »

Radar schreef: Moet er meer aandacht komen voor biologisch vlees of ligt de verantwoordelijkheid voor een bewuste keuze volledig bij de consument?

Naar mijn inzien ligt de keuze en daarmee ook de verantwoordelijkheid bij de consument.
Wordt helemaal niet goed van al dat overdreven gedoe van al die zgn. en zelfbenoemde keurmerken en het uitreiken van die "beter leven sterren".
Maar al die keurmerkuitbaters verdienen er een aardige boterham an en daar gaat het allemaal om.
Het meeste vlees dat in Nederland wordt verkocht komt uit het buitenland en daar hebben deze clubjes helemaal geen zicht op. Bij binnenkomst in Nederland een stempeltje er op en "klaar is Kees".
Het dierenwelzijn in Nederland is zo slecht nog niet geregeld, alleen dat vlees wordt voor veel geld geëxporteerd, dat komt niet op Nederlandse bordjes terecht.
En biologisch vlees, is van runderen die alleen biologisch gras eten uit het zelfde weiland waar al die andere runderen ook grazen ??
Nee natuurlijk niet, die beesten weten niet eens hoe een weiland er uit ziet, die staan hun hele korte leventje in een stal omdat dat efficiënter is voor de boer.
Over dierenwelzijn gesproken !!

BL2
Berichten: 4839
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Moet er meer aandacht komen voor 'beter vlees'?

Ongelezen bericht door BL2 »

.....Moet er meer aandacht komen voor biologisch vlees......
Nee, dat hoeft niet. Wij eten af en toe vlees, en denken er eerlijk gezegd absoluut niet bij na waar dat vlees nu vandaan komt, laat staan hoe het in de supermarkt is terecht gekomen.
Ziet het er goed uit, is de prijs netjes, willen we het hebben, dan kopen we het :D

Mucha

Re: Moet er meer aandacht komen voor 'beter vlees'?

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Moet er meer aandacht komen voor 'beter vlees'?

Ongelezen bericht door kweenie »

Ik dacht even dat dit topic weer het standaard-verhaal zou zijn, maar het valt mee. Het valt mij namelijk ook op dat in Nederland bio-vlees veel minder vaak in de aanbieding is. Sterker nog, vaak wordt het expliciet uitgesloten. Dan is bijvoorbeeld al het gehakt met 25% korting, behalve biologisch gehakt. Op die manier wordt dus juist de consumptie van niet-biologisch vlees gestimuleerd en die van biologisch vlees afgeremd.

Ik zou het wel leuk vinden als er een soort gedragscode zou komen dat winkels bij 'gewone' aanbiedingen ook een vergelijkbare aanbieding (of beter) van biologisch zouden moeten hebben. Dus is de plofkip met 25% korting, dan ook de biologische kip met 25% korting.

Gesloten