LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HU studente heeft uw hulp nodig

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Hu Studente
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 feb 2014 15:19

HU studente heeft uw hulp nodig

Ongelezen bericht door Hu Studente »

Hallo iedereen!

Ik ben een tweedejaars studente International Business and Management studies, en ben op dit moment bezig met een onderzoek naar online cursussen, en dan voornamelijk naar het vinden van zo een cursus. U zou mij ontzettend helpen met het invullen van deze enquête, hij duurt maar 5 minuutjes!

Alvast ontzettend bedankt!


Wij doen onderzoek naar online cursussen, en dan vooral hoe potentiële kandidaten de zoektocht naar de juiste cursus ervaren en of er verbeteringen mogelijk zijn. Wij hebben 3 primaire problemen vastgesteld, en nu zijn we benieuwd of onze hypotheses ook kloppen. Deze drie problemen zijn:

1. Dat het lastig is een cursus uit te kiezen, aangezien er zoveel cursus aanbieders zijn die hetzelfde aanbieden. (b.v. Als je “cursus Spaans” Googled, krijg je 10 pagina’s met aanbod)

2. Dat vanwege het grote aanbod, er geen efficiënte manier is om de prijs en kwaliteit van cursussen te vergelijken.

3. Dat het voor sommigen lastig is om over het internet te navigeren (Vooral voor ouderen)

1. Hoe relevant zijn deze problemen voor u?

Probleem 1:

Probleem 2:

Probleem 3:

2. Hoe belangrijk is het voor u om een oplossing te vinden voor deze problemen? (Zeer/Een beetje/Niet) en waarom?

Probleem 1:

Probleem 2:

Probleem 3:

3. Als uzelf een top drie zou moeten maken met problemen die u tegenkomt als u een online cursus opzoekt, welke zouden dat dan zijn?

Probleem 1:

Probleem 2:

Probleem 3:

4. Wat doet u nu om deze problemen op te lossen/te omzeilen?



Wij denken dat een oplossing voor de onoverzichtelijkheid van online cursussen een “zoekmachine” te creëren die alle cursussen op 1 website verzameld. Op deze website kunt u dan met sleutelwoorden invullen waar u naar opzoek bent, en de site genereert dan een lijst voor u met de opties. Websites als dit bestaan al, maar in dit geval zouden er ook prijsvergelijkingen bij komen te staan, en daarnaast komt er een ranking systeem, zodat potentiele cursisten zouden kunnen zien wat hun voorgangers van de cursus vonden en hoe hoog het in hun achting staat.


5. Denkt u dat dit een goede oplossing is voor de genoemde problemen?


6. Als de zoekmachine gratis was, zou u er dan gebruik van maken?


7. Hoeveel zou u bereid zijn te betalen voor zo een dienst?


8. Wat is uw leeftijd?

tenormin
Berichten: 6829
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: HU studente heeft uw hulp nodig

Ongelezen bericht door tenormin »

Waar is de link dan naar die enquête? Niemand gaat dit toch publiekelijk invullen op de manier zoals jij de vragen stelt. Nog maar eens overdoen lijkt mij dan, met link naar je enquête.

puma73
Berichten: 5876
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: HU studente heeft uw hulp nodig

Ongelezen bericht door puma73 »

tenormin schreef:Waar is de link dan naar die enquête? Niemand gaat dit toch publiekelijk invullen op de manier zoals jij de vragen stelt. Nog maar eens overdoen lijkt mij dan, met link naar je enquête.
en in het juiste sub forum (onderzoek) geplaatst.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: HU studente heeft uw hulp nodig

Ongelezen bericht door olaf79 »

Probleem hier is dat je hypothesen niet gefundeerd zijn op onderzoek. Dat je denkt dat iets een probleem is, maakt niet dat je daaruit een hypothese kunt destilleren en al helemaal geen probleemstelling. Dit dient voort te komen uit een vooronderzoek of een secundair onderzoek.

Zomaar een paar probleemstellingen poneren omdat jij denkt dat DAT het probleem is, leidt niet tot gedegen onderzoek, en dus zijn de antwoorden op die stellingen van geen waarde.

Dan je zoekmachine. Dit is zeer lastig omdat een zoekmachine voor cursussen op steekwoorden ongewenste resultaten geeft. De cursus is namelijk gebonden aan een inhoud en een inhoud kan hetzelfde zijn terwijl de cursus omschrijving andere steekwoorden gebruikt. De kans dat je een zoekmachine gaat ontwikkelen die hier grotendeels mee overweg kan is vrijwel nihil en dus zullen de cursus aanbieders nooit mee gaan werken.

Dan de prijs. Hoe ga je op prijs vergelijken? Een cursus marketing van 3 dagen, maar 3 uur per dag, is wat anders dan een cursus marketing van 3 dagen maar 6 uur per dag. Bovendien wordt de prijs bepaald door secundaire aspecten zoals, is het inclusief lesmateriaal (en zo ja welk, en wat is de kwaliteit daarvan), inclusief lunch, diner, koffie, etc.

Nog een tip: Meestal bestaat iets niet voor een reden. Je moet van goede huizen komen om iets dat ontbreekt zo te maken dat die reden wordt weggenomen.

Al met al lijkt me dit een hele uitdaging te gaan worden voor jullie

kuklos
Berichten: 9781
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: HU studente heeft uw hulp nodig

Ongelezen bericht door kuklos »

Je kan nog niet eens het juiste subforum vinden. Of de enquête fatsoenlijk online plaatsen. Dan heb je inderdaad nog wat hulp nodig om op hbo niveau te komen.

Gesloten