LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Ilona91
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2012 12:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Ilona91 »

OOH ik ben zooo boos over de gang van zaken hier!!

Ik hoop zo snel mogelijk mijn diploma te kunnen behalen en een deel van mijn geld terug te krijgen. Binnenkort gaan we weer actie voeren, mocht dit niet voldoende zijn, hoop ik echt in de uitzending te mogen komen van radar. Deze school gaat veel te ver, en is super slecht! We moeten toekomstige studenten waarschuwen, hier niet naar school te gaan.

Geen aandacht!
Slechte begeleiding!
Slechte uileg!
Alles word hier maar een beetje weggelachen.
Als je ziet wie er voor examens slagen en wie niet?! Dit is te zot voor woorden!!

Moet ik ook nog is met mijn eigen mobiele telfoon kosten een KLANT van school afbellen!

Ik ben zo boos over deze rot school!
Weet gewoon niet meer wat ik moet doen..

cjb1962
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 feb 2013 20:02

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door cjb1962 »

Ik heb alle berichten gelezen. Er staat niet altijd bij om welke vestiging het gaat en dat is jammer.
Mijn dochter wil zich inschrijven voor de opleiding allround schoonheidsspecialiste in Amsterdam.
Gaan jullie verhalen ook over deze opleiding? Is er iemand die hier iets over kan zeggen?

Ilona91
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2012 12:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Ilona91 »

hallo,
ik zit in meppel op school.
maar zo ver ik weet, gaat het op elke vestiging zo.

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Ilona, ik weet niets van dit soort opleidingen maar ik vind het heel erg voor je. Vooral omdat je straks toch aan de slag zal willen... en aangezien je opleiding dus niet goed genoeg was, hoe moet dat dan? Je lijkt me iemand met veel pit en een goed stel hersens, dus jij zal je wel redden, maar wat met de 'studenten' die straks gewoon het niveau niet hebben dat nodig is voor een leuke baan?
Ik zal voor je duimen dat er iets gedaan kan worden.
Succes!

Ilona91
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2012 12:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Ilona91 »

yes! ik ben het helemaal met je eens, je haalt me de woorden uit me mond! please, laat iemand ons helpen!!

prisma64
Berichten: 63
Lid geworden op: 30 jan 2013 13:15

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door prisma64 »

ik volg een opleiding als pedicure ( niet bij imko ) en als ik dit zo lees is een particuliere opleiding gewoon een melkkoe.

ik heb mijn opleiding gedaan in emmen en daar was het al net zo,n zooitje, theorie ging wel goed maar kregen pas halverwege de opleiding te horen dat het een versnelde traject is ( nou dat hebben we geweten ) het was niet leren maar stampen om 1e hoofdstuk patalogie en anatomie er in te krijgen.

en praktijk moet je zelf voor klanten zorgen ( vind ik prima ) maar er stond ook een klantenbak in het lokaal en als je daar dan een paar klanten uit hebt gehaald gaven die al aan : nee dit doe ik niet meer :

onder praktijk les begaven de motoren het wel heel vaak, ( klant moest dan weer wachten tot we een andere motor hadden opgescharreld ) de ham regels die je aan moest houden , nou dat ging daar wel heel moeilijk , toilet vies lokaal vies enz enz .

praktijk examen , daar gingen van de 8 kandidaten 6 motoren van defect :roll: niet een nee echt 6 stuks en dit noem ik geen toeval meer, de motoren werd gezegd waren een dag van te voren nog helemaal nagekeken ( ja ja met een blinddoek voor zeker ) kortom een waardeloze examen.

examens worden afgenomen door het tci en elk examen kost een bak vol met geld: ben je gezakt : hopa betaal maar even weer 55 euro en nee niks gratis.

aov kost 104 euro
theorie 5 maal 55 euro
praktijk incl ham 150 euro

en steeds maar weer 6 weken wachten op de definitieve uitslagen

en op klachten word alleen maar gereageerd dat wij een ongemotiveerd groep waren ( ja want er mankeerde elke keer wel weer wat en dan raak je gedemotiveerd ) op alle klachten is tot op heden nog niks gedaan en zelf nog geen enkele excuus na het praktijk examen over de defecte motoren.

opleidingsinstituut is ook nog aangesloten bij provoet nou die moeten daar eens gaan kijken dan werden ze er gelijk uitgezet.

pff dit was even mijn verhaal. Dames zet jullie klachten door om anderen te waarschuwen voor dit

tulpje
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2013 12:32

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door tulpje »

Beste mensen,

Momenteel zit ik ook op de IMKO voor de kappersopleiding.
Ik voel me zeer bedrogen dat ik hier aan ben begonnen, inmiddels heb ik nog geen stage plek en ik word daar ook nergens mee geholpen terwijl ze in het begin aangaven dit wel te doen.

Ook wat ik hier boven lees is bij ons ook zo, de producten zijn altijd op en dan moeten we inderdaad maar wat aanklooien met mengen.
Onze school bestaat ook meer uit dingen schoonmaken als dat we dingen leren. Als we even niets te doen hebben moeten we standaard permanenten ipv dat we nog aanleer lessen krijgen.
Heel veel stijl en krul tangen zijn kapot waardoor we ook niet kunnen oefenen.
Nee.. de IMKO is echt een zeer slechte school, je leert er kort om zeer weinig en na een jaar school ben je écht nog niet klaar voor je examen.
Soms hebben we klanten die maar 1 of 2 folies hebben en dan zegt de leraar oh reken alleen maar knippen af, terwijl wij als leerlingen ALLES moeten betalen terwijl wij voor de opleiding al 6000 euro hebben betaald.
Ik vind echt dat de IMKO hier mee moet stoppen want mensen krijgen echt veel te weinig voor wat ze betalen.

dinekevangeerenstein
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 mar 2013 14:50

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door dinekevangeerenstein »

ik ben woedend op het imko... nooit meer naar deze school dat zoiezo! en als het aan mij ligt al m'n geld terug.. wat en ongereglde bende ik hoop dat tros radar en redder kan zijn voor iedereen die over het imko na denkt niet doen!

Nathalie90
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mar 2013 23:06

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Nathalie90 »

Beste allemaal,

Wat schrik ik van deze berichten zeg. Ik volg nu zelf de 1 jarige deeltijd vakopleiding schoonheidsspecialist bij het Imko College in Amsterdam. Ik doe het in 1 jaar wat in houdt dat we op de maandag gelaat hebben en op de vrijdag lichaam.
Wat een ontzettende ongeorganiseerde zooi is het daar. Ik zal het even allemaal opnoemen...:
- wij zijn begonnen in de maandag klas met 22 man. Er werd mij ook tijdens de intake verteld dat er niet meer dan 20 mensen in 1 klas mochten. Inmiddels zijn er een aantal ingestroomd die helemaal niet weten waar ze aan toe zijn, en wij nu met 28 man in de klas zitten. Veel te veel.
Daar komt nog bij dat wij in het afgelopen half jaar al 5 docenten hebben gehad. De eerste was heel goed, leuk mens en zeer bekwaam in lesgeven. We kregen een aantal invallers die je andere technieken aanleerde, wat dus voor enorme verwarring zorgt.
Nu hebben we ter compensatie van de 28 leerlingen 2 docenten gekregen op de maandag. Maar omdat die nieuwe leerlingen er zijn, krijgen die meer aandacht dan wij, en is het dus nog steeds hetzelfde liedje. Je moet lang wachten tot er een docent naar je toe komt om te kijken of je het goed doet. En als ze er zijn is het hooguit een halve minuut.
- de examens word ik helemaal gek van. Elke keer veranderen de data, heel laat van te voren krijg je pas de tijden en de locaties door. Zo kregen wij bijvoorbeeld te horen dat het ham examen op 26 maart zou plaats vinden. Locatie nog onbekend. 2 weken daarna werd het 2 april.
Afgelopen maandag was ik niet aanwezig op school maar nu bleek dat iedereen een formulier moest invullen om zich op te geven voor het Ham examen op 2 april. Deed je dit niet voor 10 uur smorgens, moest je het op 27 mei doen. Wat dus betekend dat je 3 examens van theorie op 1 dag hebt. Niet te doen. Vanmorgen heb ik gebeld naar school om te vragen of er al een tijdsindicatie is van het examen. Is er niet, ook niet of het smorgens of smiddags is. Nu ga ik binnenkort verhuizen en moet ik afspraken plannen en dat heb ik ook uitgelegd maar daar wordt niet naar geluisterd. Het enige wat je te horen krijgt is ja,nee ik heb geen idee, ze zijn er mee bezig. Dat examen is over minder dan 1 maand en ik weet niet waar, niet hoelaat en ook niet of ik er überhaupt aan mee kan doen omdat ik dat formulier niet heb ingevuld.
- de spullen waarmee wij werken zijn onhygiënisch, verouderd en werken niet goed. De stoelen zijn wel goed maar de rest is prut. Bovendien leer je werken met apparatuur die sterk verouderd is (komt uit het jaar kruik) en die je noooooit in een salon nu ziet. Dit is een examen eis om dat te kunnen doen maar ik begrijp niet waarom.
- iedereen in mijn klas betaald een ander bedrag per maand. Waarom? Geen idee. We hebben het geprobeerd uit te zoeken maar we worden er niet wijs op.
-op de vrijdag hadden wij een hele leuke docente. Zij is onverwachts op kantoor geplaatst op de vrijdag omdat een andere docent (die we nu ook op de maandag hebben) op vrijdag ook les geeft. Wij kregen dit op een maandag te horen, en het ging meteen die week in. Wij hebben dus niet een normale overdracht gekregen. De docent die we nu hebben geeft opzich prima les alleen is ze niet bepaald aardig. Nu is dit natuurlijk niet het belangrijkste maar als je een band hebt met 1 docent en daar tevreden over bent is het jammer dat het zo moet lopen.

Naja dit is een kleine opsomming van alles, er is nog veel meer maar ik kom daar even niet op. Morgen ga ik weer bellen naar het hoofdkantoor om mijn beklag te doen.
Ik vind het echt belachelijk dat je zo ontzettend veel geld betaald voor een school die zogenaamd zo goed staat aangeschreven maar waar er dus op elke locatie, zo veel mis gaat.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en ik hoop ook echt dat radar hier wat mee kan doen. Imko is een zooitje. Ik moet doorbetalen dus dat is voor mij een rede om te blijven maar wat heb ik er een spijt van zeg. Wat een enorme tijd en geldverspilling.

Groetjes,

Nathalie

dinekevangeerenstein
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 mar 2013 14:50

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door dinekevangeerenstein »

opeens een mailtje waarom ben je afwezig, net een paar dagen na dat ik het incasso heb ingetrokken .. ze missen natuurlijk dat geld en nu laten ze wat horen en altijd bellen ze zogenaamd maar ik ben niet gebeld zover ik weet.. van mij krijgen ze geen cent meer en ik wil hier echt wat aan doen

mvdgaag
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2013 13:44

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door mvdgaag »

Hallo allemaal,

Wij schrikken hier ook erg van!!!
Wij volgend nu de opleiding Schoonheidsspecialiste NIV4. in Rotterdam
Vorig jaar hebben wij hier ook SV NIV3. gevolgd maar alles is stukken achteruit gegaan.

We hebben een aantal punten:
- Leraren komen te laat in de les!!
- De kosten zijn bij elke leerling verschillend terwijl we dezelfde examens doen
- Leraren die onbevoegd zijn
- Onze leercoach snapt zelf niets van onze opleiding of opdrachten
- We worden van de een naar de ander gestuurd en niemand heeft een antwoord op onze vragen
- We krijgen boeken en materialen van vakken die we al afgesloten hebben
- We hebben belachelijk veel materiaal geld betaald waar we niets veel te weinig voor hebben gekregen
- We hebben geen Visagie B pakket gekregen terwijl we dat wel horen te krijgen
- Bij de inhoud van de opleiding zou Nagelstyling zitten maar dit is er plots uitgehaald, terwijl we er dus wel voor betaald hebben
- We krijgen na een halfjaar opeens te horen dat we extra opdrachten moeten maken, die horen bij vakken die we in de eerste periode hebben gehad. Nu moeten we dus opeens opdrachten gaan maken over vakken waar we al examen in hebben gedaan!!

Zo zijn er nog veel meer klachten en we willen hier echt iets aan doen.
Kan Radar ons helpen?? Misschien kunnen we allemaal Radar oproepen om hier iets mee te doen.

Ik hoop dat het ons gaat lukken!

studentje1
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jun 2013 11:39

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door studentje1 »

hallo,
ik volg dan wel niet de deeltijd opleiding schoonheidspecialiste 1 jarige, maar heb de avond opleiding gevolgd van pedicure.

ik ben ook in gestapt bij de opleiding aangezien ik op dat moment ook een andere opleiding deed en deze een aanvulling was voor mijn vrije studie uur belasting.

vanaf dag 1 ging het al fout. kreeg geen compleet pakket boeken werd maar een beetje bij elkaar geraapt en bleek later in boeken al aantekeningen te zijn gezet.
dit duurde ongeveer een jaar voor ik een nieuw exemplaar kreeg. je werd er maar een beetje bij los gelaten om het zelf maar uit te zoeken, praktijkdagen waren een drama geen cliënten die je kon helpen en als je zelf eentje mee nam werd er gelijk een andere cursist bij aan geschoven en om het nog bonte te maken moesten deze mensen 5 euro betalen om hun voeten te laten doen. ik heb daar een stokje voor gestoken en heb gezegd toen ik mensen meenam dat zij zich beschikbaar voor mijn kennis en leermoment meekwamen en daar ook gewoon gratis gebruik van konden maken want het was al een probleem om mensen te kunnen krijgen om te kunnen oefenen.
verder was het met examens grote problemen. ik kreeg facturen toegezonden van theorie examens waar ik niet aan deel had genomen. maar wat in hun systeem stond dat telde! ik heb voor alle theorievakken examen gedaan en zou opeens niet geslaagd zijn voor algemene theorie terwijl ik eerder de melding kreeg wel te zijn geslaagd voor alle theorievakken. maar ook hier werd weer gezegd wat hier in het systeem staat dat geld. toen kwam er een verandering dat als je voor september van de öude"lichting was niet geslaagd was voor de theorievakken je dan onderneming erbij moest halen. ik was van mening dat ik alles wel gehaald had en mij dus voor praktijk examen had aangemeld voor die november. kreeg ik een week van te voren een brief niet deel te mogen nemen aan het praktijk examen aangezien ik niet alle theorievakken zou hebben behaald.
met pijn en moeite een juiste cliënt geregeld ook dit moet je zelf doen en laten goedkeuren voor examen. alles ging dus niet door.
vervolgens krijg ik alsnog een factuur gestuurd van deze betreffende praktijk examen. daar achteraan gebeld word er doodleuk medegedeeld dat ik wel op de lijst stond maar niet was komen opdagen en dan wordt het examen gewoon in rekening gebracht!

kortom ik heb dus nu via een deurwaarde een bedrag van 1000 euro moeten betalen (na veel mail verkeer met de deurwaarder en veel bewijstukken aangeleverd heb ik een aantal dingen eraf kunnen krijgen)
voor meerdere examens waar ik niet aan deel heb genomen. het materialen pakket waar ik maar twee schaartjes uit heb genomen aangezien ik de rest zelf al had door de andere opleiding, zijn dit dus dure schaartjes soms van 750 euro voor dit pakket en nog een paar lesuren. zo achteraf heb ik dus een hele opleiding betaald plus nog eens 1000 euro extra. maar nog geen diploma! moet dus eerst weer examens doen en kan dus niet verder en mocht ook van hun niet verder eerst moest het geld betaald worden voor ik weer deel mocht nemen aan de lessen! wil graag verder als pedicure maar de certificaten zijn maar een paar jaar geldig en ben nu alleen jaar bezig om dingen weer goed te krijgen. zo als het tegen zit moet ik alle vakken weer over doen!

aknoli
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jul 2013 23:23

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door aknoli »

Wat jammer van al jullie studies en verloren tijd. ik ben zelf docent schoonheid/pedicure en daarom juist om al die redenen zoals hoer vermeld, zelf begonnen met opleidingen in 2010. ik ben maar een klein instituut maar de studenten die we afgeleverd hebben met officiele diploma's voor schoonheid en pedicures hebben dan ook priveles gehad vwb de praktijk en de theorie in kleine groepjes. ik zal geen reclame maken hier op de site, maar we zitten in Lelystad.

Hoop dat ik jullie evt. kan helpen met praktijklessen schoonheid of pedicure.

aknoli
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jul 2013 23:23

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door aknoli »

sorry, hoer moet hier zijn, dat heb je met een ipad.:)

LaurieD.
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 aug 2013 22:23

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door LaurieD. »

IMKO College, de slechtste school die ik me kan bedenken. Ik heb hier over vestiging Eindhoven. Ik zal ook ieder die vraagt of hij of zij hierheen moet gaan een negatief!! advies geven.
Geldklopperij, geneigd naar oplichterij. Dat zijn de enige woorden hoe ik IMKO kan beschrijven.

Ik ben afgelopen studiejaar begonnen als schoonheidsspecialiste niveau 3. Ik schreef me pas laat in, daardoor had ik informatie avonden gemist etc. Maar ik wist echter ook niets over mogelijke stages. Dit was mij namelijk bij de intake nooit verteld, terwijl dit op de informatie avonden wel is benoemd. Daardoor heb ik met veel pijn en moeite toch een stage plaats gevonden. (Enige hulp vanuit school was er zeer zeker niet!) Spullen en dergelijke werden ook veel te laat geleverd. En je betaald veel en veel te veel geld voor wat je krijgt. Belachelijk.

Het begon dus al best vervelend, tot ik een paar weken verder was. Ik heb gekozen voor een particuliere school omdat ik dacht dan een stuk beter les te krijgen. Maar wanneer je oudste medeleerling 23 is, en je docente 24 en zich nog erg betrokken voelt heeft dit geen goed vooruitzicht.

Onze theorie les was puur het boek overgetypt op dias, vervolgens werd de tekst ook weer letterlijk voorgelezen. Uitleg? Die was kennelijk ver te zoeken.
Een goede begeleiding, goede les, goede docenten, goede uitleg, goede steun in de praktijk?! Niets was aanwezig.

Vervolgens komen de tussentijdse examens en zakt bijna de hele klas, en wij krijgen het op ons bordje. Terwijl de uitleg gewoon zo verschrikkelijk slecht is.
Al snel zakt de sfeer en de energie in de klas, puur omdat de docent gewoon niet bevoegd is om een fatsoenlijke les te kunnen geven. Er werd absoluut geen orde meer gehouden.

Uiteindelijk troggelen ze je ontzettend veel geld af voor herexamens (theoretisch), wat ook belachelijk is. De praktijk was gratis, maar de theorie HO maar..

Uiteindelijk ben ik wegens lichamelijke omstandigheden en een *** gevoel op deze school gestopt met de opleiding. Daarna heb ik met behulp van een advocaat het zo ver gekregen dat ik van niveau 4 (want ik had me voor 3 en 4 ingeschreven) wel mn geld terug zou krijgen. Dit werd bevestigd vanuit het hoofdkantoor in Waddinxveen.

En wat denk je, ja hoor ze schrijven gewoon weer alles af. En daar begint het gezeur weer opnieuw.
Wanneer je iemand probeert te bereiken weet niemand ergens van af.


En wat hier al is vernoemd, ben je halverwege je jaar, krijg je te horen dat er nog 50 opdrachten van periode 1 moeten worden gemaakt. Belachelijk gewoon.

Deze school / instantie moet worden opgeheven. Het is geldklopperij. Het is een oplichtingsinstantie. Het moet worden gestopt!!!!!!!!!!!!!

De examens zijn geweest in mijn klas, en 1 meisje van de 10 is geslaagd. Dit zegt genoeg lijkt mij.



Ga niet naar IMKO en vooral niet naar Eindhoven.

Yasmina
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 aug 2013 16:53

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Yasmina »

Hallo allemaal,

ik zit helaas nu ook al een tijdje op het imko,
de enigste dag wat het leukste was, was wanneer we een vervangende kracht kregen en zij én een bekwaam lerares was, en het gewoon harstikke leuk vond, en dat bracht zij ook zeker over.

ik zit nu aan het eind van de 'opleiding', ik kan het geen opleiding noemen, het is verschrikkelijk veel wat we moeten leren, maar uitleg? HO MAAR... ze leest het op uit het boek, en als we vragen hebben verwijst ze naar youtube en google.
lekker makkelijk lesgeven dan...?

gelukkig hebben we een start gehad van 6 personen in de klas, daarna kwamen er meer bij, dat ging totaal niet, daarnaast was de helft van de tijd de lerares afwezig, terwijl je toch echt die aandacht nodig heb, en dan word er gevraagd van de bestaande leerlingen de nieuwe leerlingen te helpen en te begeleiden, en dat zeker niet eenmalig!

maar goed, we zitten al aan het eind, terwijl er staat 10 maanden durende opleiding, kreeg ik halverwege te horen, ja maar je hebt pas volgend jaar examen! ok? hoe kan dat, en nu is het opeens zomer, waarvan het rooster ook al onduidelijk was en vaak veranderd... waardoor de helft op verkeerde tijden op school kwam, en nu word gezegd na de zomer heb je maar 1 les, dat mocht ook wel eerder aangegeven worden.
en dan zegt ze er ook nog lekker achteraan, ja voor meer lessen heb je niet betaald.
en tussen door krijg je allemaal foldertjes voor onzin cursussen, die belachelijk veel geld kosten,
IMKO is gewoon een geld trekker.

met onbekwame leraren en leraressen, stuk voor stuk. die ene die inviel was ook niet eens van imko, maar tijdelijk werkzaam...

tja, had ik toch wat meer gegoogled achteraf, tja wel 5000 euro armer...!

Ik heb ook niet eens de zin, de ambitie meer om het af te maken, vooral niet na de laatste les, dat mevrouwtje zij, als ik het wil, kan ik het doordrukken dat je zakt.

Tja kost je weer examengeld, terwijl je papiertje niet eens wat waard is, via deze opleiding.

ik had gegoogled vorig jaar op deze opleiding, maar niet veel gevonden... en nu vind ik zoveel negativiteit, had ik dat maar eerder gevonden!
maar goed, geld krijg je toch niet terug, tijd ook niet... ik ga me niet meer bezig houden met deze %^#$%@# school...

mocht er wat aan gedaan worden hoor ik het graag, en hetl iefst zie ik alle locaties tot de laatste steen afbranden, maar goed, laat ik hier niet meer verder over gaan want dan word ik gek, ik ga zo lekker op vakantie, en start dan maar op een normale ROC, waar daar zelfs de kwaliteit veel hoger ligt!

Ik heb het trouwens over locatie Arnhem, en mijn ervaring en mening deelt heel mijn klas, wellicht staat er al eentje bij...

ik raad NIEMAND, echt NIEMAND deze school aan!

FK_
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 feb 2013 16:40

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door FK_ »

Zeer slechte school.... Het hele jaar heb ik mijn best gedaan om uiteindelijk met een diploma weg te gaan maar dat diploma heb ik nu een hard hoofd in hoe meer herkansingen hoe meer geld.
Het hele imko draait om geld hoeveel herkansingen ik al wel niet heb gedaan en na mijn mening onterecht..

Ik vind dat het nu echt tijd word dat radar er wat mee gaat doen gezien er nog steeds nieuwe berichten bij komen!

SVH4
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 aug 2013 01:24

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door SVH4 »

Hallo allemaal,

Laatst heb ik mij ingeschreven voor de opleiding All-Round Kapper/Topstylist althans dat Dacht ik!.

Tijdens het intakegesprek had ik alles doorgelezen en ondertekend etc. De volgende maand werd ik gebeld en werd mij verteld dat ik toch maar met de opleiding Junior Kapper niv. 2 moest beginnen omdat de opleiding Topstylist omgezet werd naar een 1-jarige opleiding. Dit vond ik erg vreemd maar blijkbaar was dat nog niet alles! De mevrouw die ik aan de lijn had vertelde mij ook nog eens dat de opleiding Junior Kapper daardoor ook met €40,- verhoogd werd! Mocht je dan de opleiding Topstylist gaan volgen, dan zou je weer een maandelijkse korting van €40,- krijgen. Indien ik het hier niet mee eens zou zijn konden zij waarschijnlijk nog wel een andere regeling treffen. Hier schrok ik wel ontzettend van want dat zag ik natuurlijk niet aankomen! Alhoewel, de telefoniste beweerde dat iedereen hier schriftelijk bericht over had gekregen en dacht daarom dat ik wel op de hoogte zou zijn. Afijn ik mocht er even over nadenken en moest later die week nogmaals contact met hen opnemen.

Aan het eind van de week had ik teruggebeld en uitgelegd dat het voor mij onmogelijk zou zijn om nog eens €40,- p/m extra te gaan betalen. De mevrouw waarmee ik sprak had daar wel begrip voor en zei dat ik dan maar gewoon €495,- p/m moest betalen. Mocht ik verder willen gaan op niv. 3 dan zou ik alsnog €40,- p/m extra moeten betalen.

Ik vind het maar een vreemd verhaal en zeker nu dat ik de verhalen hier op dit forum heb gelezen begin ik erg te twijfelen!

Nou had ik echter nog wel de vraag of er iemand is die deze nare ervaringen ook met IMKO Breda (daar heb ik me namelijk ingeschreven) heeft of komen deze verhalen/ervaringen voor op meerdere vestigingen?

Graag hoor ik van jullie!

Clove
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 aug 2013 15:03

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Clove »

.
Laatst gewijzigd door Clove op 24 sep 2013 18:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Mimilott2
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 aug 2013 16:36

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Mimilott2 »

Oh verschrikkelijk dat het er overal op het Imko zo slecht aan toe gaat!

Ik volg zelf de opleiding schoonheidsspecialist niv 3 in Amersfoort. Bij ons is het ook een zooitje ongeregeld!

We kregen aan het begin van het jaar een flinke map met informatie over de opleiding, voorwaarden en regels. Er is daar nooit dieper op in gegaan. Op het moment dat je een vraag had over het systeem werd je gelijk doorverwezen naar die map; 'dat moet je daar opzoeken, alles staat daar in!!' Waaruit later bleek dat ze zelf niet eens wisten wat er in de regels staat.

Veel mensen zakte voor de tussentijdse theorie toetsen. In het begin dachten we dat we niet goed geleerd hadden. Tot 3 keer zakken aan toe voor de zelfde toets. Wat betekende dat je op de dag van toetsen soms 4 toetsen moest maken en dan nog niet alles ingehaald had. We wilden de toetsen inzien om te weten wat we fout deden. Maar ze maakte ons duidelijk dat dat niet was toegestaan. De rekeningen liepen hoog op aangezien we voor iedere herkansing €75 moesten betalen.

Nadat ik die map van onder tot boven heb uitgeplozen vond ik een klein stukje tekst, dat ging ongeveer als volgt:
De cijfers van de toetsen moeten binnen een paar weken bekend worden gemaakt en hierna heb je 2 weken de tijd om je toets in te kunnen zien. Het duurde een eeuwigheid voordat we onze cijfers terug kregen, maar onze toetsen hebben we nooit in kunnen zien. Hierdoor verspilde je zo weer een aantal herkansingen. Nadat we veel zijn gaan zeuren over dat dit niet klopt kregen we een preek over dat we beter ons best moesten doen en niet goed leerden. Grote onzin dus want zo'n fout maak je ook maar 1 keer.

Verder krijg ik rekeningen van herkansingen waarvan ik die toets allang gehaald had. Ook kreeg ik rekeningen dubbel en natuurlijk moet je zelf overal achteraan bellen. Vaak duurde het dan weer lang voordat het probleem was opgelost.

Doordat de opleiding zoveel energie van mij vrat was ik bang dat ik het niet allemaal in het jaar af zou krijgen. Ik ben met de manager van die instelling in gesprek gegaan en ze bood mij opties aan van extra lessen:
Eind juli zou iedereen klaar zijn maar de school gaat maar 3 weken dicht dus zou ik in die tussentijd extra bij kunnen scholen om eventueel dingen in te halen. Ik ben het na gaan vragen bij mijn docent en die wist van niks. Ze beweerde gewoon vakantie te hebben en er zouden geen docenten meer op school zijn in die periode. Wie had mij dan ooit les kunnen geven?
Ik was tijdelijk gestopt met mijn stage en heb deze uren in de vakantie ingehaald. Nou heb ik aan een hoop dingen niet mee kunnen doen omdat ik mijn uren niet in orde had. Dit wist ik ook niet van te voren.

Er kwamen oproepen voor assesments terwijl we onze herkansingen nog niet eens in orde hadden. Het eind van het jaar kwam er aan en uiteindelijk is niemand van onze klas in 1 keer geslaagd. Nou moet ik 3 maanden bijkopen maar ook dit is weer een flinke rekening.

Op het moment dat je vragen had en die bij het hoofd van de school wilden stellen kreeg je alleen maar diepe zuchten en commentaar terug over dat we zoveel zeuren. Als ze de boel een beetje op orden hadden hoefden wij ook niet te 'zeuren'.

Ik had gekozen voor een particuliere opleiding omdat ik de orde en rust van een kleine school nodig had. In plaats daarvan kreeg ik de chaos en onrust van een school die niks op orde had. Ik heb hierdoor vertraging opgelopen en een hoop kosten gemaakt. Als ik over 3 maanden klaar ben met de opleiding moet ik maar hopen dat ik mijn eind examen kan doen en wanneer...

Wat een nare school! Ik gun dit niemand.

En owja, op het moment dat het weer eens voor komt dat je onverwachts een model nodig hebt voor de middag krijg je niet eens de kans om iets te regelen.
Je docent verteld je dat je het modellen boek erbij moet pakken en met de telefoon van school moet bellen. Prima, maar even later komt het hoofd van school boos naar je toe met de vraag waar je wel niet mee bezig bent. Om je daarna te vertellen dat je dat zelf moet doen met je eigen mobiel. Sorry maar mijn geld gaat al op aan school. Ik ga niet nog meer betalen om iets OP school VOOR school te regelen!

Gesloten