LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] C.O.I. opleidingen

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
kitvries
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mei 2010 10:36

C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door kitvries »

Wie heeft hier ook ervaringen met C.O.I. Opleidingen. Mijn moeder van 83 jaar is namelijk overgehaald een computercursus te gaan doen. Ze woont in een verzorgingshuis en is hulpbehoevend. Ze kan slecht zien, staat onder psychiatrische begeleiding en is daardoor niet in staat helder in te zien dat een cursus op een laptop niet meer te volgen is.
Ze heeft een contract ondertekend welke wij niet kunnen vinden en inmiddels was het geld er ook al afgeschreven. Gelukkig helpt de bank ons met allerlei dingen maar ik vind dit een schandalig verhaal.
Wij hopen dat dit met een sisser afloopt maar hier lig ik toch wel wakker van...het feit dat een bedrijf zo hard is om mijn moeder gewoon dit aan te smeren is gewoon een SCHANDE!!! Die mijnheer mag zich rot schamen.

kitty vries :oops: :oops: :oops: :oops:

beau4
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jun 2010 10:36

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door beau4 »

Wij hebben inmiddels ook ervaring met de "Adviseur van de C.O.I. opleidingen.
mijn moeder van 77 is ook benaderd door deze meneer en heeft uiteindelijk een contract getekend.
Nadat mijn moeder het contract had getekend werd er gezegd dat zij het contract niet eerder mocht openen dan op de eerste cursusdag. Tevens mocht zij niet aan haar kinderen meedelen dat zij zich had ingeschreven voor een computercursus omdat het dan leuk zou zijn dat zij aan ons kon laten zien hoe goed zij met de computer kon om gaan.Nadat deze meneer dit gezegd had ging er een lampje branden bij mijn moeder en heeft zij alsnog de enveloppe geopend.Toen kwam zij tot de ontdekking dat er een bedrag van €2190 van haar rekening zou worden afgeschreven. Gelukkig heb ik binnen het termijn van 7 dagen kunnen reageren om het contract te verbreken en met hulp van de bank het geld kunnen terugvorderen. Ik heb trouwens niets meer van dit bedrijf vernomen, ook geen bevestiging (heb ik wel om gevraagd) :evil: :twisted:
het is dus echt een SCHANDE !! en moet meneer R.van Beuningen zijn ogen uit zijn kop schamen dat hij zich hier voor leent. :oops: :oops: .L.scheffel

van Eembergen
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jun 2010 15:59

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door van Eembergen »

Hallo,
Ook onze moeder (76) is het slachtoffer van de firma C.O.I., die er een zeer agressieve verkoopmethode op na houdt. En blijkbaar vooral oudere mensen op slinkse wijze veel geld afhandig maakt. Onze moeder werdt telefonisch benadert met het verhaal dat ze namens de gemeente belden en dat er speciaal een computercursus voor oudere mensen is. Onze moeder wilden wel een afspraak maar dan graag met de buurbrouw erbij die meer verstand van computers heeft. De afspraak werd gemaakt, maar een dag later werd zij telefonisch benadert door de vertegenwoordiger (de heer Jan Smit!!!?) dat hij in de buurt was en graag meteen langs wilden komen. Onze moeder werd hierdoor overvallen maar stemde toe. Het gesprek vond dus nu plaats zonder de buurvrouw. Een mooi verhaal over het kunnen maken van foto's en filmpjes sprak onze moeder aan. Ze heeft een bedrag van 2190,00 Euro gepint en kreeg een enveloppe overhandigd die ze "verder niet open hoefde te maken, maar pas nodig had bij de eerste les"!
Gelukkig heeft ze een dag later een neef gesproken en het hele verhaal verteld. Deze heeft hierop direct een aangetekend schrijven gestuurd met een annulering van de cursus en de heer Jan Smit gebeld.
De heer Smit stond hierop een paar dagen later weer voor de de deur van onze moeder om verhaal te halen en haar alsnog die cursus te laten volgen.
Wij proberen nu al bijna twee weken het geld retour te krijgen (let op: minus 95,00 euro administratiekosten!!!). Maar volgens de dame bij het C.O.I. duurt dit nog twee maanden. SCHANDALIG!!!
Al met al, riekt dit naar pure oplichting en maken ze slachtoffers onder oudere, zwakkere mensen. De laptop die bij de cursus gekocht wordt kost 1295,00 euro, nou dat mag er dan wel een met goude knoppen zijn!!!

Mw. Broere
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jul 2010 19:45

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Mw. Broere »

Mijn moeder (83) heeft ruim een jaar geleden lessen gevolgd via het COI opleidigs instituut. Bij het inschrijven van de lessen was ik zelf aanwezig. Ik heb nog een zus in Amerika en mijn moeder wilde graag met haar gaan Skypen. Dhr. Smit heeft toen e.e.a. uitgelegd en ik vond het een prettig gesprek. Hij vroeg meerdere malen aan mijn moeder of ze achter haar besluit stond. De cursus werd gegeven in een kerk en omdat mijn moeder niet goed ter been is , werd ze gehaald en gebracht.Ze heeft aan de cursus leuke contacten over gehouden met wie ze nu nog mail contact heeft.Voor mijn moeder is deze cursus een uitkomst geweest omdat ze na de dood van mijn vader eenzaam werd.Nu Skyped ze (gratis) met mijn zus en heeft ze nieuwe kennissen opgedaan via de cursus. Het is niet de goedkoopste cursus maar mijn moeder heeft altijd goede ondersteuning gehad en ook nadat de cursus afgelopen kon ze met al haar vragen terrecht bij het opleidings centrum.Ze vond het vragen van hulp ook niet bezwaaarlijk omdat ze ervaren heeft dat haar leeftijdgenoten ook soms onder steuning nodig hadden. Conclusie : Niet de goedkoopste (ook niet de duurste)maar wel een goed instituut welke gespecialiseerd is in computer opleidingen voor ouderen. Mijn moeder en ik hebben het beslist niet ervaren zoals boven genoemde mensen.Je kan nu eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Mevr. M.A. Broere

M. van der Veldt
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 aug 2010 18:13

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door M. van der Veldt »

Ik ben geschokt dat ik dit lees over COI. Mijn opa en oma zijn ook cursisten geweest bij het COI en heb van hen niks anders dan lof gehoord. De lessen die hun krijgen waar helder, duidelijk en ze krijgen goede ondersteuning tijdens de cursus. Mijn opa (die totaal niet geintresseerd was in computers) e-mailt nu de hele familie elke week met een gedicht (wat zijn hobbies is) met wat hij deze week heeft meegemaakt. 2 maanden geleden was er een probleem met hun laptop die zij aangeschaft hadden bij COI. Het bleek dat mijn oma het interneticoontje had verplaatst en dat ze daarmee in de war was. Toch is de leraar die mijn grootouders les heeft gegeven nog langsgekomen om het nog een keer uit te leggen. DAT IS PAS SERVICE.

Over de prijs is volgens mij geen discussie mogelijk. Het klopt dat het een hoop geld is, maar je rijd ook geen Audi voor het geld van een Suzuki. En daarbij kon mijn opa voor de helft van het geld ook meedoen.

En daarbij vind ik eigenlijk dat het ook correct te melden dat als wij (de familie) mijn opa en oma het had geleerd dat het hen geld had gescheeld. De maatschappij veranderd en wij hebben niet de moeite/tijd genomen om onze grootouders/ouders te helpen met de veranderingen, dus nemen ze zelf maatregelen.

Dus nogmaals geschokt over de reacties over COI op trosradar.nl, ik vind dat dit bedrijf hier helemaal niet thuis hoort met deze slechte referenties.

petraa88
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 aug 2010 13:32

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door petraa88 »

Tevreden over COI

Een zeer tevreden fam. Kamphuis uit Zoetermeer laat weten juist zeer tevreden zijn over de werkwijze van COI. De kwaliteit prijs verhouding van de cursus de werkwijze, service en organisatie zijn prima in orde. Mijn man (73 jaar ) heeft ondanks zijn Parkinson toch ingeschreven voor een cursus. De eerste 2 lessen heeft hij vanwege vakantie thuis in de privé sfeer gekregen van een zeer bekwame en geduldige docent, zonder extra kosten.
Ook over de heldere en vriendelijke wijze van informeren van de consultant Jan Smit niets dan lof.
Nee, we zijn zeer te spreken over COI Opleidingen.

I.o.m. Mevr. Kamphuis.

Mina
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 aug 2010 14:05

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Mina »

Er is altijd wel wat!

Ik geef de cursus, organisatie en service echter een 8,5.
Ook de presentatie van adviseur Jan Smit krijgt een 8 als rapportcijfer.

Mevr Nooteboom - Tieleman
Vlaardingen

kitvries
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mei 2010 10:36

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door kitvries »

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden en gelukkig hebben wij het goed kunnen afsluiten maar dat ligt niet aan COI. Het is dat de bank ons hierin goed heeft ondersteund en dat is echt fantastisch. Door een tijdelijke blokkering op te werpen op het rekeningnummer van COI en het bedrag terug te halen hebben wij het geld terug en verder nooit meer iets gehoord van COI.
Het is belachelijk dat zij dit doen. Voor de mensen die een goede ervaring hebben, misschien waren dit andere tijden voor het bedrijf. Ik heb nu het idee dat zij hardere verkoopmaatregelen erop na houden. Misschien dat de recessie voor hen ook moeilijk is maar dan ga je dit niet op zo'n nare manier te lijf.
Ik hoop dat ook andere mensen hier hun verhaal schrijven want het klopt van geen kant!!

Kitty Vries :evil:

Verhorst B
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 sep 2010 20:53

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Verhorst B »

Mijn vrouw en ik zijn zeer tevreden over de docenten van de cursus in Leiden. Ben zelf 73, mijn ega 76 en moeilijk ter been. We werden gratis opgehaald met een busje, samen met 5 andere ouderen. Goede lesstof, geduldige docenten en begeleiders. Ik kan zelfs e-mailen met mijn zoon in Colombia en hem zien achter de webcam. Lof alom, niet goedkoop wel waar voor je geld. Ook weten we van een medecursiste die door omstandigheden niet verder kon met de cursus dat zij netjes een deel van het cursusgeld heeft terug gehad. Nogmaals bedankt, Piet, Wim en Ria. ( De docenten en begeleiders ).
Fam. Verhorst.

Natascha1
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 okt 2010 18:53

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Natascha1 »

:twisted: Mijn schoonmoeder werd onlangs telefonisch benaderd door een bedrijf, maar door de hoge leeftijd en de snelle babbel van de dame was er voordat ze iets kon zeggen een afspraak gemaakt bij haar thuis! De gladde/snelle vertegenwoordiger kwam eerst al bijna een uur te laat, en vervolgens had hij het over pc cursussen voor senioren die via subsidie worden aangeboden! Een mooie praat, of een BV. een subsidie kan krijgen betwijfel ik? Hij is niet verder dan de voordeur gekomen, en bij nader lezen op de internet komen we de naam Dhr. J. Smit toch wel erg vaak tegen om pc cursussen en wellicht de rest aan de ( oudere) man/vrouw te brengen. Op de vraag hoe men aan de adressen en gegevens komt van personen wist Dhr. niets van! Nee, het riekt naar onjuiste manieren om vooral ouderen een cursus in de maag te splitsen. Ga dus niet in zee met deze manieren van verkoop, maar zoek informatie op bij bv. Seniorweb. Hier komt de COI niet in voor kan ik u zeggen! :x

VINYL4U
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 nov 2010 16:10

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door VINYL4U »

:oops:
Volgens mij een typisch geval van zoek je gewillige slachtoffer.
Op het moment dat er wordt aangegeven dat er iemand bij de afspraak aanwezig is, wordt getracht de afspraak te vervroegen en daarna te verplaatsen met de smoes dat Dhr. Smit het niet gaat redden.
Ik zelf had als toehoorder wel wat kritische vragen, maar vooral hoe ze aan de gedetailleerde input zijn gekomen omtrent de huidige situatie van de beperkte computerkenneis van betrokkenen. Het staat namelijk niet op de voordeur.
Het loopt overigens wel paralel met een verzoek aan een bepaalde overheidsinstelling waar dit specifieke kennisniveau is aangegeven. :evil: Toeval???? :evil: :idea:
:cry: je wordt er wel verdrietig en wantrouwend van, blijf op je hoede!!!!
Overigens aardig verwarrend met L.O.I. en deze C.O.I. waar trouwens zo snel niet eens een site van te vinden is en dat voor een opleidingsinstantie voor Internet :o

rdaal2506
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2011 14:17

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door rdaal2506 »

Als vrijwilliger heb ik kennisgemaakt met C.O.I. Na 2 maanden heb ik de overeenkomst beëindigd, daar ik me totaal niet kon vinden in hun opdringerige manier van cursisten werven en verkoop van laptops van € 1295,- met daaraan vastgekoppeld een cursus van € 995,- . Ikzelf heb 2 proeflessen gegeven aan mensen van 87 jaar, die zowel lichamelijk als geestelijk totaal niet in staat waren iets op de computer te doen. Als mij ter ore komt dat zij ‘koud bellen’ en C.O.I. verkoper Dhr. Jan Smit zelfs langs de deur gaat om zaken te doen dan hoop ik met deze bijdrage ouderen te waarschuwen voor deze veel te dure aankoop en cursus.

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Zeer interessante verhalen allemaal, zowel positief als negatief. Ik heb de website ook even bekeken en ik moet zeggen, die ziet er zeer mooi en professioneel uit.

Echter, een nader onderzoek leert dat er eigenlijk vrij weinig wordt verteld. Het is voornamelijk bla-bla 'wij leren 50+ ers computeren', maar wat er aan deze 50+ ers wordt geleerd wordt niet verteld. Ook worden er geen prijzen genoemd en vermeldt de site niet zoals het hoort het KvK nummer.

Als ik de reacties bekijk zie ik bovendien dat de kritiek zich niet richt op de cursussen maar vooral op de agressieve acquisitie en de hoge kosten. De klantenwerving, daar kan ik me niet over uitlaten. Ik weet wel dat sommige bedrijven hier een handje van hebben, met name bij ouderen, bijvoorbeeld Pretium Telecom. Of dit bedrijf dat ook doet, ik weet het niet en ik hoop van niet.

De prijs is natuurlijk volledig bespottelijk. EUR 100-300 is een normale bandbreedte (ik betaalde EUR 200 voor 8x3-uur lessen Chinees) terwijl Seniorweb zelfs cursussen onder de EUR 100 aanbiedt.Een cursus van 1000 euro is natuurlijk bespottelijk. Daarbij zie ik niet in waarom een laptop van 1295 euro moet worden gekocht. Akkoord, die dingen zijn duur, maar waarom een laptop en waarom moet hij nieuw zijn? Ik heb minder dan de helft voor mijn pc betaald en hij doet prima wat ik wil.

Kortom, al is het 'hearsay', dit klinkt mij in de oren als onzuivere koffie en ik zou mijn grootouders (althans als ze nog leefden) dit niet aanbevelen.

w.berkhout
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 apr 2011 21:51

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door w.berkhout »

Ook mijn vriendin, multiple sclerose patient, geheel rolstoelafhankelijk, met een zeer beperkt gezichtsvermogen had zich voor de cursus ingeschreven.
Zij had op een folder gereageerd, daarop is er iemand van COI bij haar aan huis geweest en haar werd verteld dat iedereen de cursus zou kunnen volgen.
Dezelfde dag is zij met de vertegenwoordiger van COI naar de bank gegaan en heeft daar 2500 euro gepind en dus contant betaald voor deze cursus.
Ook haar is verteld dat zij het er met niemand over moest hebben.
Zij is naar de eerste les geweest en daar werd duidelijk dat zij met de daar aanwezige laptop niets kon. Haar werd geadviseerd om een gewone computer dan maar aan te schaffen maar die kan zij in haar zorgwoning niet plaatsen.
Dit zou haar probleem ook niet opgelost hebben. Haar motoriek is dermate verstoord dat zij de muis niet kan hanteren. Ook de letters op het toetsenbord kan zij niet zien.
Er is niets geleverd voor de 2500 euro, die zij betaald heeft. Er is geen laptop of computer bij haar in huis geweest.
Nadat ik haar probleem heb gehoord, heb ik direct, namens haar, een aangetekende brief gestuurd met het verzoek om het geld terug te storten.
Hierop is niet gereageerd, na een half jaar heeft een advocaat contact met het bedrijf opgenomen. Maar ook deze werd van het kastje naar de muur gestuurd.
Nu blijkt dat de toenmalige COI cv niet meer te bestaan, deze is overgenomen door een BV onder een bijna zelfde naam. De eigenaren zijn hetzelfde.
De huidige BV neemt geen verantwoordelijkheid voor de voormalige CV.
Een rechtzaak is geen oplossing omdat wij dan wel ons gelijk krijgen, maar er in de CV geen geld meer zit.
Dus kost het ons alleen maar geld.
Zo werkt dus COI.

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Dat riekt inderdaad naar oplichterij of in elk geval zeer agressieve handelspraktijken.
Overigens als COI in een c.v. was ondergebracht kan je wel degelijk via de c.v. de eigenaren aanspreken. Dit komt omdat de c.v. naast een commanditair (beperkt aansprakelijke) vennoot ook een beherend (onbeperkt aansprakelijk) vennoot. Als die poen heeft kan je wellicht achter hem aan.

tevredencursist
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 mei 2011 18:37

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door tevredencursist »

Ik heb positieve ervaringen met COI. Lessen en ( niet verplicht aan te schaffen ) apparatuur niet goedkoop, maar zijn de prijzen wel waard. De voorlichting is eerlijk en reëel en niet als agressief ervaren. De sfeer tijdens de lessen is rustig, ontspannen en goed rekening houdend met het ( vaak oudere ) publiek. Service en nazorg gaan heel ver, men staat altijd op een vriendelijke manier voor de klanten klaar, kortom; absoluut een aanrader.

Rinus Valkenburg
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jun 2011 12:56

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Rinus Valkenburg »

Na een aantal van de vorige reacties te hebben bekeken moet mij van het hart dat ik aan het volgen van de daadwerkelijke cursus van het COI een goed gevoel heb overgehouden.
De zes door mij gevolgde computerlessen gaven mij een goed gevoel over de kwaliteit ervan. De docenten, het lesboek, de aandacht die er voor de cursisten was, dat alles vind ik uitstekend. Ook wordt er ruimschoots rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de cursisten, die soms gezondheidsklachten hebben of, zoals in mijn geval, de deelname onderbroken zien door een ongeval thuis. Er wordt door de cursusleiding gezocht naar vervangende mogelijkheden om alsnog de cursus met goed resultaat af te ronden.
Zowel de docenten, de heldere wijze van lesgeven, alsook de begeleiding vond ik uitstekend.
Het cursusboek vond ik zeer helder. Met deze cursus wordt men van digibeet een vaardig
computergebruiker.
Rinus Valkenburg

Henkdd
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jun 2011 16:04

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Henkdd »

Dit bericht is verwijderd door de moderator i.v.m. het overtreden van de gedragsregels.

Tevredendame
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jun 2011 11:12

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Tevredendame »

Ik heb al zo'n 4 jaar ervaring met het C.O.I. en af en toe neem ik een opfris lesje om op de hoogte te blijven van alle nieuwe dingen die met computers en intenet te maken hebben. Ik ben tevreden met de cursus van C.O.I.

Eveline

Eva369
Berichten: 109
Lid geworden op: 17 mei 2011 13:53

Re: C.O.I. opleidingen

Ongelezen bericht door Eva369 »

vreemd dat alle mensen met een positieve ervaring maar 1 reactie achter laten, en zich hier speciaal voor aanmelden. Ik vind bijna 1300 euro voor een laptop duur, dat was de prijs die mijn ouders en 8 jaar geleden voor betaalde, nu kun je voor 700 a 800 euro een prima laptop kopen.
Tevens vind ik bijna 1000 euro voor een paar lessen ook erg duur. Als ik lees dat je er dan 6 lessen voor krijgt is dat 160 euro ruim per les. Als je daar 10 mensen per les hebt zitten is dat snel verdiend.

Gezien de doelgroep lijkt het mij inderdaad oplichting, ben ik blij dat mijn oma van 82 al goed is met de computer.

Gesloten