LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zo kan het dus ook

Dierenmishandeling of ander dierenleed kan je hier bespreken.
portofino
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 nov 2009 21:23

Zo kan het dus ook

Ongelezen bericht door portofino »

Net weer beelden gezien van het ruimen van boerderijen waar geiten en schapen gehouden werden. Afschuwelijk om te zien. En waar is die hele grote rijke Dierenbescherming uit Den Haag nu? Enkel de PvdD begon een actie. Oh ja ik weet al waar ze waren. Druk met hun marketingplannen voor 2010. Hoe ze het vermogen van 80 miljoen euro verder kunnen opkrikken

Nieuws waar je wat vrolijker van wordt bestaat gelukkig ook nog. Al is het wel vreemd dat Nederland zich niets aantrekt van dierenleed op Nederlands grondgebied. En dat de verschillen zo groot zijn. Dat dieren in Nederland klaarblijkelijk meer rechten bezitten dan dieren elders binnen het koninkrijk.

Met een grootschalige en effectieve sterilisatiecampagne pakt stichting Dierenhulp het zwerfhondenprobleem op de Nederlandse Antillen aan. Met behulp van vrijwilligers en lokale dierenartsen zijn inmiddels sinds juni 2009 maar liefst 1100 zwerfhonden gesteriliseerd. Waarmee binnen 1 jaar maar liefst 9000 zwerfdieren werden voorkomen. Deze sterilisatiecampagne is de enige effectieve en diervriendelijke oplossing voor het grootschalige zwerfhondenprobleem op de eilanden. ( bron: www.dierenhulp.nl) Op de eilanden Bonaire en Curaçao is de Nederlandse Stichting Dierenhulp, die sinds 1996 deze aanpak al hanteert in Venezuela,hiermee succesvol begonnen. Dagelijks werken nu 6 dierenartsen mee om middels sterilisaties de zwerfdieren populatie terug te dringen. De effecten zijn groot: een rekenvoorbeeld leert dat met de sterilisatie van bijvoorbeeld 1000 dieren, binnen 12 maanden een geboortegolf van ruim 8000 dieren voorkomen wordt. Een teefje werpt gemiddeld 8 pups per worp.



En als je naar de beelden op het journaal kijkt van de ruiming dan word ik stil en boos. Want de overheid heeft ruim twee jaar lang niets gedaan. En nu is het devies afmaken. Schandalig is het.

Gesloten