Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Advocaat De Brouwer
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 jul 2018 21:29

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door Advocaat De Brouwer » 16 jul 2018 21:45

Je moet jezelf afvragen of je hier nog wel wil blijven werken. Een exit hoeft niet erg te zijn, ALS je maar een zachte landing maakt. Dat je werkgever een dergelijke brief aan jou schrijft (of je echt ziek bent), maakt je zaak alleen maar sterker dus daar moet jij je niet door laten afschrikken. Dit zou wel eens goed voor jou kunnen uitpakken!

Erthanax
Berichten: 4041
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door Erthanax » 17 jul 2018 00:24

De werkgever kan, als hij zijn plichten verzaakt, door het UWV een loonsanctie opgelegd krijgen. Dan wordt het voor hem een langdurige en kostbare zaak. Hij kan zich maar beter aan de regels houden; beter voor de werknemer, beter voor de werkgever.

stofzuigertje

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 17 jul 2018 09:05

Ik mag als zieke werknemer de genezing niet belemmeren door dingen te doen waardoor ik langer ziek ben!

Dat geld ook voor werkgever die niet overspannen persoon mag lastig vallen waardoor deze juist langer ziek zal blijven!
Ga eens naar UWV met het gekregen bewijs als je brief kreeg...

En als ze bellen, elke Smartphone heeft opname knop en dat mag in dit soort gevallen gebruikt worden!

televiesie
Berichten: 35
Lid geworden op: 10 jul 2018 20:26

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door televiesie » 17 jul 2018 19:05

volgens mij begrijpen sommige het verhaal nog niet ik ben gepest,geintimideerd en bedreigd [ik kijk het nog 2 maanden met je aan en je moet weg .ik heb pesten,en intimideren bij mijn collega,s gezien .dit kan ik niet verwerken ik praatte 7 dagen per week uren per dag over deze problemen op de werkvloer thuis.mijn man heeft toen een mailtje naar hogerhand.met de mededeling dat het niet goed gaat met mij .dat ik dingen zie als pesten en intimideren.met de mededeling mijn vrouw is overspannen er hoeft niet veel te gebeuren of het word erger .ik ben die week meerdere keren gepest door deze leidinggevende en op de laatste heeft zij gedreigd met ontslag.dit werd in de avond zo erg dat ik niet meer wilde leven.opmerking u had moeten komen kon niet omdat ik praatte over de dood [psychose het leven heeft geen zin meer]daarna zwaar overspannen ik wilde in de gevangenis dan laten ze mij wel met rust. dus man belde manager mag ik mee nee zij de manager man antwoordde dan kunnen we helaas niet komen.de huisarts heeft op mijn medisch dossier dat mijn man mee moet ook bij de dreigbrief mocht man niet mee .toen mijn man antwoordde dat hij mee moest mocht hij mee om het verhaal kort te maken .man werd geschoffeerd en ik werd geïntimideerd om weer te komen personeelszaken en manager spelen doktertje maar in de avond kreeg ik weer een terugval .dus voor mijn man kan en mag ik niet meer werken voor deze werkgever .maar wist u dat de bedrijf van de arboarts niet hoeft uit te voeren? het is maar advies het zou toepasselijk zijn als zij als ik tenminste opknap ik ben nog steeds niet goed in mijn hoofd en bang en onzeker om een plek te krijgen buiten deze bedrijf. wist u dat pesten zwaarder gestraft word dan slaan het kan blijvend gevolgen hebben. ik hoop gauw iets te lezen van de bedrijfsarts

sake1987
Berichten: 394
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door sake1987 » 17 jul 2018 19:26

Denk dat u en uw man het zichzelf extra moeilijk maken. Zoals al eerder geadviseerd laat de communicatie over aan een professionele partij die u bijstaat.
Uw man is emotioneel betrokken en als hij zich laat schofferen door uw werkgever is hij echt niet de persoon die u bij dit geschil moet bijstaan. Dit lijdt alleen maar tot escalaties. Laat hij u bij uw ziekte bijstaan.

BreejKC
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door BreejKC » 17 jul 2018 19:55

De enige met wie u over deze situatie nog moet praten zijn uw echtgenoot, uw huisarts, uw bedrijfsarts en uw eventuele advocaat. Telefoontjes van of namens uw werkgever neemt u niet meer aan of u beantwoord ze met een kort "neemt u maar contact op met mijn bedrijfsarts of advocaat" niet meer, niet minder. Geschreven brieven opent u en beschouwd ze als gezien. Ook niet meer dan dat. T.z.t. komen zulke brieven wel ter sprake als er maatregelen tegen dat stuk werkgever getroffen worden.

Het enige wat voor u en voor uw echtgenoot op dit moment belangrijk is, is dat u rust en ontspanning vindt. Bespreek met uw bedrijsarts of u er, om die rust te vinden, er een poosje tussenuit mag. Daar zal hij weinig bezwaar tegen hebben. De uitingen die u deed zijn nogal wat. Daar mag best eens serieus naar gekeken worden. Stel dat u voor behandeling ergens opgenomen zou moeten worden, dan komt u ook in zo'n rustiger omgeving terecht. Misschien is het zelfs wel zinvoller dit eens met uw huisarts te bespreken en te zien wat het beste en wat er mogelijk voor u is. Zou u een periode worden opgenomen, dan weet u in ieder geval zeker dat die vreselijke werkgever een toontje lager zingt.

snuffel1
Berichten: 3564
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door snuffel1 » 18 jul 2018 14:47

televiesie schreef:volgens mij begrijpen sommige het verhaal nog niet ik ben gepest,geintimideerd en bedreigd [ik kijk het nog 2 maanden met je aan en je moet weg .ik heb pesten,en intimideren bij mijn collega,s gezien .dit kan ik niet verwerken ik praatte 7 dagen per week uren per dag over deze problemen op de werkvloer thuis.mijn man heeft toen een mailtje naar hogerhand.met de mededeling dat het niet goed gaat met mij .dat ik dingen zie als pesten en intimideren.met de mededeling mijn vrouw is overspannen er hoeft niet veel te gebeuren of het word erger .ik ben die week meerdere keren gepest door deze leidinggevende en op de laatste heeft zij gedreigd met ontslag.dit werd in de avond zo erg dat ik niet meer wilde leven.opmerking u had moeten komen kon niet omdat ik praatte over de dood [psychose het leven heeft geen zin meer]daarna zwaar overspannen ik wilde in de gevangenis dan laten ze mij wel met rust. dus man belde manager mag ik mee nee zij de manager man antwoordde dan kunnen we helaas niet komen.de huisarts heeft op mijn medisch dossier dat mijn man mee moet ook bij de dreigbrief mocht man niet mee .toen mijn man antwoordde dat hij mee moest mocht hij mee om het verhaal kort te maken .man werd geschoffeerd en ik werd geïntimideerd om weer te komen personeelszaken en manager spelen doktertje maar in de avond kreeg ik weer een terugval .dus voor mijn man kan en mag ik niet meer werken voor deze werkgever .maar wist u dat de bedrijf van de arboarts niet hoeft uit te voeren? het is maar advies het zou toepasselijk zijn als zij als ik tenminste opknap ik ben nog steeds niet goed in mijn hoofd en bang en onzeker om een plek te krijgen buiten deze bedrijf. wist u dat pesten zwaarder gestraft word dan slaan het kan blijvend gevolgen hebben. ik hoop gauw iets te lezen van de bedrijfsarts
Uw relaas is wel triest en ik begrijp best hoe u zich nu voelt maar feit blijft dat u niet op het gesprek verschenen bent terwijl u daar wel een plicht toe had. Wat ik wel begrijp is dat u absoluut niet meer met deze werkgever verder wil en dat is uw keuze. De meest snelle manier is ontslag nemen maar dan heeft u geen recht op een werkeloosheidsuitkering maar is wel de snelste manier om het leven weer op te pakken. Door blijven sukkelen met een ARBO arts die enkel advies kan geven een huisarts die evenals uw man zeer partijdig zijn en een advocaat die enkel de juridische kant kan verdedigen en eventueel een rechtszaak aan gaat spannen maakt de kans dat u gaat winnen niet groter en levert enkel verliezers op. Mijn advies is nog steeds in samenspraak met de ARBO arts en het UWV ontslag op medische gronden aan te vragen en deze nare periode achter u te laten. U bent niet arbeidsongeschikt maar u heeft tijd en rust nodig om het gebeurde te verwerken. Nogmaals het is en blijft uw keuze en die moet u zelf maken.

Fleur71
Berichten: 65
Lid geworden op: 15 feb 2018 12:08

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door Fleur71 » 18 jul 2018 14:58

Uw Jurist schreef:Uw werkgever hoort het advies van de bedrijfsarts te volgen of een deskundigenoordeel te vragen bij het UWV. De werkgever bepaalt niet zelf of u ziek bent. Neem contact op met de arboarts hierover, zodat deze op de hoogte is. Verwijs de werkgever naar deze arts en schakel een arbeidsrechtjurist in. Geef de arts en de jurist een kopie van de brief.

Met vriendelijke groet,
mr. Monique Doomernik
Een bedrijfsarts bekleedt een adviserende functie en zijn of haar advies is niet bindend.
Een werkgever dient deze " in principe op te volgen , tenzij... "


De gemeente welke mensen bijvoorbeeld een vangnetuitkering verstrekken, mogen overigens wel een advies
naast zich neerleggen als zij willen dat er toch gewerkt gaat worden vanuit die positie. Dat is maar al te bekend;
ook dat gemeenten uitslagen van arbeidsgerelateerde onderzoeken vervalsen.

snuffel1
Berichten: 3564
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door snuffel1 » 18 jul 2018 16:17

De ziektewet bestaat al heel lang niet meer want werkgevers dienen zelf het salaris bij ziekte door te betalen. Er is wel een mogelijk om die kosten te verzekeren maar dat kost een boel geld en veel werkgevers kiezen voor een ARBO dienst die als voorportaal dient waarbij een basisarts een adviserende functie heeft, de werkgever kan en mag van dat advies afwijken als er twijfels voor wat de betreft de zieke medewerker zijn. De ARBO arts staar wel onder toezicht van een gespecialiseerde bedrijfsarts die toezicht houdt. Ik wil het niet bagatelliseren maar pesten en intimideren door managers en personeel komt vaker voor maar als degene die er slachtoffer van is niet bij machte is om de werkgever er op aan te spreken blijft het pesten gewoon doorgaan. Het relaas van Ts heeft een voorgeschiedenis maar wordt éénzijdig geschreven want de nadruk ligt op een slechte werkgever die wel in gesprek wil gaan maar die kans niet krijgt omdat Ts eisen stelt en als die niet ingewilligd worden niet op komt dagen. De externe invloed van huisarts, advies van de ARBO arts en echtgenoot hebben gemaakt dat Ts zich in een slachtofferrol heeft gedrukt en hun advies heeft opgevolgd zonder te beseffen dat het niet verschijnen grote consequenties zo kunnen hebben.

sake1987
Berichten: 394
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door sake1987 » 18 jul 2018 19:20

snuffel1 schreef:De ziektewet bestaat al heel lang niet meer want werkgevers dienen zelf het salaris bij ziekte door te betalen. Er is wel een mogelijk om die kosten te verzekeren maar dat kost een boel geld en veel werkgevers kiezen voor een ARBO dienst die als voorportaal dient waarbij een basisarts een adviserende functie heeft, de werkgever kan en mag van dat advies afwijken als er twijfels voor wat de betreft de zieke medewerker zijn. De ARBO arts staar wel onder toezicht van een gespecialiseerde bedrijfsarts die toezicht houdt. Ik wil het niet bagatelliseren maar pesten en intimideren door managers en personeel komt vaker voor maar als degene die er slachtoffer van is niet bij machte is om de werkgever er op aan te spreken blijft het pesten gewoon doorgaan. Het relaas van Ts heeft een voorgeschiedenis maar wordt éénzijdig geschreven want de nadruk ligt op een slechte werkgever die wel in gesprek wil gaan maar die kans niet krijgt omdat Ts eisen stelt en als die niet ingewilligd worden niet op komt dagen. De externe invloed van huisarts, advies van de ARBO arts en echtgenoot hebben gemaakt dat Ts zich in een slachtofferrol heeft gedrukt en hun advies heeft opgevolgd zonder te beseffen dat het niet verschijnen grote consequenties zo kunnen hebben.

En daarom het gesprek niet mijden, maar een professional mee nemen. Dit mag de werkgever niet weigeren. En zoals je al schrijft, wij horen maar 1 kant van het verhaal en de werkgever wordt hier erg slecht neer gezet. Ik wil de werkgever niet verdedigen, maar weet uit mijn ervaring, dat het ook wel eens andersom is.
Goed voorbereid en met kennis het gesprek aangaan er kunnen al veel problemen uit de weg worden geruimd.

BreejKC
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door BreejKC » 18 jul 2018 19:49

Snuffel1. Sorry dat ik u persoonlijk moet aanspreken, maar u leest niet goed of u wilt het niet goed begrijpen. Uit mijn eerdere reacties zult u begrepen hebben dat ik met het lot van TS nogal begaan ben. Duidelijk mag ook zijn dat ik het met werkgevers die het niet zo nauw nemen met de regels en (zieke) werknemers onder druk zetten niet erg op heb. Gelukkig zijn echt zieke werknemers bij wet beschermd. Of dat nou Ziektewet, wet Poortwachter of hoe het dan ook heet doet, denk ik, niet zoveel ter zake. Laten wij de situatie voor TS nou niet erger maken met verkeerde aannames of zaken die we niet goed gelezen hebben, of niet willen begrijpen.

Verwijt TS niet dat ze niet op het gesprek met de werkgever verschenen is. Feit is dat de werkgever, zolang de zieke werknemer onder behandeling van de bedrijfsarts is, helemaal niet de werknemer op gesprek mag laten komen, zolang de bedrijfsarts daar geen toestemming voor gegeven heeft. Desondanks is TS zo onder druk gezet door die werkgever dat ze daar geen weerstand meer tegen had. Ze is op die eerste, onterechte, oproep niet verschenen omdat ze van dat brok werkgever niemand mocht meenemen die haar bijstond. Dat is dus de tweede fout die dat stuk werkgever maakte. Maar die werkgever voelde wel degelijk nattigheid en dat hij fout zat. Schoorvoetend heeft hij toegegeven dat TS wél iemand op het gesprek mocht meenemen, maar heeft zijn vuile plannetje wel voorbereid. Wie TS vervolgens meeneemt, haar echtgenoot, een advocaat, oom, tante, sinterklaas of de kerstman, doet niet ter zake. Vervolgens is TS dus, geheel onverschuldigt, wel op dat gesprek verschenen.

Het feit dat dat stuk werkgever de druk vervolgens zo heeft opgevoerd dat zijn zieke werknemer en echtgenoot geheel ontdaan uit dat gesprek gekomen zijn kun je, mijns inziens, niet aan TS verwijten.

Vandaar mijn bovengenoemde tip van nu af aan van die werkgever helemaal niks meer aan te trekken totdat ze zo ver hersteld is, dat de bedrijfsarts het zinvol acht dat de gesprekken dan weer op gang komen.

Wat er daarna gebeurd doet nu niet ter zake. Vermoedelijk zal die werkgever op een ontslag aansturen. Doet hij dat, dan weten het UWV en/of haar advocaat en eventueel de rechter daar wel raad mee. Heus daar komt dat brok werkgever echt niet zomaar mee weg. Maar in geen geval raadt ik TS aan om de handdoek maar in de ring te gooien en zelf ontslag te nemen. Rust, rust en nog eens rust is de enige therapie wasr TS en haar echtgenoot nu bast bij hebben.

riddert
Berichten: 1508
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door riddert » 18 jul 2018 20:18

BreejKC schreef:. Maar in geen geval raadt ik TS aan om de handdoek maar in de ring te gooien en zelf ontslag te nemen. Rust, rust en nog eens rust is de enige therapie wasr TS en haar echtgenoot nu bast bij hebben.
Ik zou TS juist wel aanraden om zo spoedig mogelijk een andere werkgever te zoeken. De arbeidsrelatie komt niet meer goed, dat is een ding wat zeker is. Het beste voor de algehele toestand van TS lijkt me dan ook een werkomgeving te zoeken waar deze beter op zijn plaats zal zijn, en een prettige werksfeer heerst.
Doormodderen met de huidige situatie zal nog veel meer stressvolle momenten geven, en je staat stil in je ontwikkeling op professioneel en wellicht ook op persoonlijk gebied. Dat je recht op allerlei vergoedingen hebt bij een ontslagprocedure, dat kan wel zo zijn, maar het zal een lange adem vergen eer het zover is dat deze geschiedenis kompleet afgesloten kan worden.

Blijf niet hangen in deze negatieve sfeer en zoek iets anders waar je met plezier naartoe gaat, luid dan ook mijn welgemeende advies.

Erthanax
Berichten: 4041
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door Erthanax » 18 jul 2018 22:19

riddert schreef:Blijf niet hangen in deze negatieve sfeer en zoek iets anders waar je met plezier naartoe gaat, luid dan ook mijn welgemeende advies.
Op zich ben ik dat met u eens, maar TS is nu ziek. Een andere werkkring vinden lukt dan nauwelijks. Eerst herstellen, evt. met een fikse schadevergoeding het dienstverband beëindigen (slecht werkgeverschap, verstoorde arbeidsrelatie). En dan in positieve sfeer iets anders zoeken. Dat lijkt mij het beste.

YvonneOussoren
Berichten: 22
Lid geworden op: 18 feb 2016 10:17
Contacteer:

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door YvonneOussoren » 19 jul 2018 13:23

wat een situatie waar u zich in bevind televisie... Een heel nare! Ik herken uw situatie helaas maar al te goed. gepest worden en niet op durven komen omdat u dicht slaat. Heeft u op dit moment nog hulp? Toen mij het zelfde overkwam heb ik eerst zelf om een gesprek gevraagd met de bedrijfsarts. Die was het met mij eens. Vervolgens heb ik mijn werkcoach gevraagd om mee te gaan. Dit heb ik wel gecommuniceerd maar niet gevraagd. Ik heb dit gezegd: "S, ik neem mijn werkcoach mee bij het volgend gesprek. Dit er informatie." Natuurlijk heeft mijn manager gezegd dat het niet hoefde en dat we er zelf uit konden komen (op een heel agressieve toon) maar dat heb ik ter kennisgeving aangenomen en nog steeds de coach mee genomen.
Wat ik hiermee bedoel te zeggen is: Neem iemand mee die voor uw belangen opkomt op een zakelijke manier, want het enige waar deze managers mee bezig zijn is geld en hoe geven wij zo weinig mogelijk uit.

Wat betreft uw problemen, ik sluit me aan bij Riddert maar ook bij Breekc. Rust en ontspanning is het beste voor herstel, maar dat betekend niet alleen maar thuis zitten. Probeer dagbesteding te vinden, bijvoorbeeld bij de plaatselijke verzorgingshuis/verpleeghuis (als ze die nog hebben), ga met mensen op pad, maar probeer vooral niet alleen maar thuis te zitten.Dat biedt geen ontspanning en u vereenzaamd.

Ik wens u veel kracht en wijsheid toe en natuurlijk heel veel sterkte en beterschap!

televiesie
Berichten: 35
Lid geworden op: 10 jul 2018 20:26

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door televiesie » 21 jul 2018 18:02

ik mag van de assistent van de arboarts niet eens naar buiten? zij vroeg mij zelfs of ik al contact had gemaakt met de werkgever verder zei zij als u zoveel problemen heeft kunt u beter ontslag nemen. mijn man heeft deze dame teruggebeld met de vraag waarom gaat u tegen het advies in van de arboarts in.deze dame antwoordde de arboarts geeft alleen maar advies,[mijn vrouw heeft door deze persoon bloedneuzen gekregen wij zijn naar onze huisarts gegaan deze heeft gezegd dit komt door de spanningen en hij heeft weer een mail naar de bedrijfarts gestuurd] onze advocaat heeft werkgever gebeld dat zij moeten stoppen met pesten.deze week weer telefoontje gehad van deze dame deze was een stuk milder.zij laat ons een maand met rust. de bedrijfsarts lijkt ons een aardige man hij adviseerde ga naar buiten probeer wat te genieten. hij gaat het verder onderzoeken .

televiesie
Berichten: 35
Lid geworden op: 10 jul 2018 20:26

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door televiesie » 23 jul 2018 21:49

voor iedereen die mij steunde ik geef jullie hierbij een hint ga naar google en lees spparel zonder glans ik zal het bedrijf niet noemen maar hier lees je bijna hetzelfde verhaal na 10 jaar is er nog niets veranderd .mijn man heeft nu ook de mail naar rijksoverheid gemaild .en wachten op hun reactie pesten en dreigen mag niet .mijn man heeft al 20 jaar een goede baan in de zorg hij heeft ook met enkele doktoren en de psychiater gesproken .zodoende kon mijn man mij verzorgen.mijn man heeft mij verteld de waarheid moet verteld worden .

snuffel1
Berichten: 3564
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door snuffel1 » 24 jul 2018 19:18

Dat u (nog) niet in staat bent om arbeid te verrichten begrijp ik volkomen maar iedereen in uw kring bemoeit zich met uw situatie en geeft u adviezen waar de werkgever niets mee van doen heeft. Feit blijft dat u door al die adviezen/eisen niet bent verschenen en dat is iets wat u aangerekend kan worden dus wat dat betreft kan ik de werkgever ook begrijpen want u bent al een tijd buiten beeld geweest. U weet inmiddels dat de ARBO dienst advies geeft, uw huisarts en uw man niet objectief zijn omdat zij uw kant kiezen zonder een oplossing die voor u zou kunnen werken aan te dragen behalve zoals uw man u ingeeft 'nooit meer teruggaan'. Met excuus maar u bent gezien de berichten die u schrijft intelligent genoeg om een eigen mening te hebben maar naar uw mening wordt misschien niet meer geluisterd omdat u de beslissingen aan uw kring overlaat. Mijn advies zou zijn, naar de huisarts gaan en een doorverwijzing vragen naar een specialist die u wel van uw klachten af kan helpen en echt naar uw situatie gaat luisteren, zonder uw man dus echt alleen.

Offtopic, als het gaat om ziek thuis blijven met behoud van het volledige salaris dan wens ik u veel succes.

BreejKC
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door BreejKC » 25 jul 2018 10:24

Feit blijft dat u door al die adviezen/eisen niet bent verschenen en dat is iets wat u aangerekend kan worden
Er is hier iemand die kan niet lezen, niet goed wil lezen of niet goed begrijpt wat hij/zij leest. Meerdere keren is dit door TS en door mij duidelijk naar voren gebracht. TS is WEL bij de werknemer verschenen, echter niet geheel op de voorwaarden die de werkgever stelde.

Het is heel normaal dat je in een situatie waarin TS zich bevindt, je iemand meeneemt naar een moeilijk gesprek, die je kan ondersteunen. Dat zoiets tegen het zere been van de werkgever is kun je TS niet verwijten wat hier, voor de zoveelste keer, weer gebeurt. Toen de werkgever weigerde dat TS iemand meenam is TS, geheel terecht, niet op dat gesprek verschenen. Nadat de werkgever schoorvoetend toegaf dat er dan toch wel iemand met TS mee mocht naar dat gesprek, is zij WEL verschenen op dit gesprek. Voor de rest zou ik in herhaling vallen.

Van belang hierbij is eveneens het feit dat dit hele gesprek onverschuldigd was, omdat TS, in deze situatie, alleen nog in gesprek hoeft te gaan met de bedrijfsarts en niemand anders, totdat de bedrijfsarts het verstandig vindt dat de gesprekken tussen werkgever en werknemer weer op gang komen.

Langzamerhand begin ik mij af te vragen of diegene die TS dit soort verwijten maakt en blijft maken niet zelf de betrokken werkgever is. Het zinnetje: "als het gaat om ziek thuis blijven met behoud van het volledige salaris dan wens ik u veel succes" lijkt mij afkomstig van een werkgever die wel degelijk weet hoe het zit maar moeite heeft om zijn zieke werknemer door te betalen. Maar gelukkig gaan domme werkgevers daar niet over. Daar hebben we echte deskundigen als bedrijfsartsen, ARBO-artsen, huisartsen, specialisten, het UWV, arbeidsrechtadvocaten en uiteindelijk de rechter voor.

sake1987
Berichten: 394
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door sake1987 » 25 jul 2018 10:49

"of topic"
Grappig deze discussie tussen Snuffel 1 en BreejKC.
Beiden komen op voor en willen TS van goed advies dienen, maar beiden vanuit een ander gezichtspunt.
BreejKC die zo te lezen wel van de hoed en de rand weet, voelt helemaal mee met TS maar wordt mijn inziens ook een beetje partijdig.
Snuffel 1 trekt de manier waarop TS het aanpakt in twijfel en geeft de werkgever nog enig voordeel van twijfel.
Als ik dit verhaal zo lees ( ben jaren lang kaderlid bij de bond geweest) is dit conflict door onprofessioneel handelen zowel aan de kant van de werkgever als werknemer verkeerd gegaan.
Wij kennen TS niet en alleen haar kant van het verhaal. De kant van de werkgever zullen we hier ook echt niet vernemen. Een huisarts kan adviseren op gebied van gezondheid, maar de ARBO arts bepaald de re-integratie.
Je mag altijd iemand meenemen naar het gesprek, de werkgever zit er ook niet alleen. Maar neem nooit iemand mee die zo emotioneel betrokken is, dit escaleert alleen maar. Alleen een onpartijdig (professioneel) persoon mee nemen die het gesprek in goede banen houdt.
Heb ook meegemaakt, dat de werknemer probeerde een afkeuring uit een situatie te halen en de werkgever van alle kanten zwart maakte.
Weet dat er veel slechte werkgevers zijn, maar ook dat er veel slechte werknemers zijn.
En zoals al eerder genoemd dit verhaal kent 2 kanten en het is met de beperkte informatie alleen maar wat je emotioneel aantrekt.

Charlotte68
Berichten: 63
Lid geworden op: 14 okt 2017 12:02

Re: Dreigbrief ontvangen van werkgever na ziekte

Ongelezen bericht door Charlotte68 » 25 jul 2018 10:55

televiesie schreef:volgens mij begrijpen sommige het verhaal nog niet ik ben gepest,geintimideerd en bedreigd [ik kijk het nog 2 maanden met je aan en je moet weg .ik heb pesten,en intimideren bij mijn collega,s gezien .dit kan ik niet verwerken ik praatte 7 dagen per week uren per dag over deze problemen op de werkvloer thuis.mijn man heeft toen een mailtje naar hogerhand.met de mededeling dat het niet goed gaat met mij .dat ik dingen zie als pesten en intimideren.met de mededeling mijn vrouw is overspannen er hoeft niet veel te gebeuren of het word erger .ik ben die week meerdere keren gepest door deze leidinggevende en op de laatste heeft zij gedreigd met ontslag.dit werd in de avond zo erg dat ik niet meer wilde leven.opmerking u had moeten komen kon niet omdat ik praatte over de dood [psychose het leven heeft geen zin meer]daarna zwaar overspannen ik wilde in de gevangenis dan laten ze mij wel met rust. dus man belde manager mag ik mee nee zij de manager man antwoordde dan kunnen we helaas niet komen.de huisarts heeft op mijn medisch dossier dat mijn man mee moet ook bij de dreigbrief mocht man niet mee .toen mijn man antwoordde dat hij mee moest mocht hij mee om het verhaal kort te maken .man werd geschoffeerd en ik werd geïntimideerd om weer te komen personeelszaken en manager spelen doktertje maar in de avond kreeg ik weer een terugval .dus voor mijn man kan en mag ik niet meer werken voor deze werkgever .maar wist u dat de bedrijf van de arboarts niet hoeft uit te voeren? het is maar advies het zou toepasselijk zijn als zij als ik tenminste opknap ik ben nog steeds niet goed in mijn hoofd en bang en onzeker om een plek te krijgen buiten deze bedrijf. wist u dat pesten zwaarder gestraft word dan slaan het kan blijvend gevolgen hebben. ik hoop gauw iets te lezen van de bedrijfsarts
Wat bedoeld u met: ik ben nog steeds niet goed in mijn hoofd en bang en onzeker om een plek te krijgen buiten deze bedrijf. Bent u te onzeker dat u niet ergens anders durft te solliciteren. Het zal eng zijn om ergens anders te solliciteren, maar ze bestaan echt hoor, bedrijven waar je met plezier naar toe gaat. Ik heb gelukkig niet anders meegemaakt. En ik gun het jouw ook zo.

Plaats reactie