LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Chief
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 nov 2005 15:43

Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door Chief »

Het schijnt geloof ik een taboe te zijn om over dit soort dingen te praten, daarom wilde ik dit onderwerp toch maar eens aankaarten.
Op het hele forum is er niets over terug te vinden, ik heb dus een herdenkingssteen besteld voor op een graf, het is een algemeengraf en daar mag je een steen op leggen van 50x50cm. Het goedkoopste is om de steen van de begraafplaats te gebruiken, dat is een betonnen steen die word dan gehaald en gebracht om er een inscriptie in te maken van eigen keuze, de prijs daarvan komt ongeveer rond de 250,- euro. Nu wilde wij dit niet wij wilde een mooie steen nu hebben wij de goedkoopste uitgezocht van graniet en die komt met inscriptie zo rond de duizend euro. Gelukkig is het geld er wel maar ik schrok van de prijs ik ben eerlijk gezegd ook niet verder gaan shoppen, en bestel je zoiets maar bij degene die jou benaderd via de uitvaartverzorging.
Wat ik mij echt afvraag worden wij niet verschrikkelijk uitgebuit met dit soort dingen, ik vind het veel geld voor een stuk graniet van 50x50.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Begraafplaatsen hebben allemaal eigen regels, soms onredelijke.
In ieder geval is het bij de Nieuwe Ooster Begraafplaat te Amsterdam gewoon toegestaan om welk soort herdenkingssteen dan ook op het graf te plaatsen.

In het geval van goede kennissen die ik van een camping in het zuiden van Frankrijk leerde kennen koos zij voor haar man die getroffen door een hartinfarct daar te rusten is gelegd een grote kei uit de bedding van het riviertje waar de camping aan gelegen was.

Ook had zij anders kunnen handelen.
Gewoon bij een importeur van natuursteen of een natuursteenbewerker had zij ook een stuk graniet of marmer kunnen nemen waarop een plexiglas plaat met naam enz. of een koperen plaat, een inscriptie in het marmer of graniet zelf gekocht en die op het graf geplaatst.

Voor een gepolijst stuk graniet van 50x50 voor € 1000,- is inderdaad wel erg veel!

Of in dit geval de begraafplaats strengere regels hanteert zult u daarvoor in eerste instantie met deze begraafplaats beheerder in contact moeten treden.

Chief
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 nov 2005 15:43

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door Chief »

Het gaat mij niet zozeer om de regels het gaat mij erom worden wij nabestaanden, niet verschrikkelijk belazerd met deze absurde prijzen,
voor een steen van 50X50 cm ik vind het namelijk heel veel geld.
Die duizend euro zijn dan wel incl. plaatsen er worden dan 26 letters ingegraveerd á 3.50 per stuk dit zit dan in de prijs verwerkt.

eliane
Berichten: 94
Lid geworden op: 17 feb 2006 17:39

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door eliane »

het is vooral duur omdat de letters per stuk een x bedrag kosten, de groote of het lettertype verschild ook erg.
En ja het is een broodverdienerij natuurlijk.

Voor ons zoontje waren wij 850 euro kwijt, een klein steentje uit Canada, wel erg mooi geworden.

Eliane

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door NAK »

Gelukkig is het geld er wel maar ik schrok van de prijs ik ben eerlijk gezegd ook niet verder gaan shoppen, en bestel je zoiets maar bij degene die jou benaderd via de uitvaartverzorging.

Ik denk dat je beter even verder had kunen shoppen.
Dan was je mogelijk bij steenhouwerijen uitgekomen die voor de zelfde prijs grotere en mooiere aandenken vervaardigen.

HvdC
Berichten: 233
Lid geworden op: 23 okt 2004 14:59

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door HvdC »

Heb je al eens in de Via-Via gekeken?
In Belgie heb je voor 750 euri een granieten steen van 125 X 85 cm gegraveerd!

Loont de moeite om eens rond te kijken.

slimfaster
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jul 2007 22:52

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door slimfaster »

Inderdaad zijn de prijzen veel te hoog, wij zijn zelf pas aan het shoppen geweest en kregen de tip om naar www.domanu.nl te gaan. We wisten niet hoe het kon, maar die man kwam bij ons thuis in het weekend en plaatste ook nog een leenmonument binnen een week. de prijs die we moesten betalen lag bijna op de helft van wat we ergens anders hadden gezien(inclusief de leensteen), en ook nog eens de zelfde kwaliteit. We vertrouwden het niet en zijn navraag gaan doen, en wat bleek!! die man doet het uit liefde en wil zelfs dat de kindermonumenten tegen kostprijs verkocht worden. ongelooflijk dat er nog zulke mensen zijn. de steen is ondertussen geplaatst en ziet er fantastisch uit. Tip voor iedereen die een mooi monument wilt voor een eerlijke prijs.

woeddath
Berichten: 15
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:22

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door woeddath »

Vanwege mijn site uitkinderliefde (die gaat over het organiseren van kinderuitvaarten, afscheid nemen van je overleden kind) maak ik me hier al een hele tijd zorgen over. Ouders die hun kind verliezen mogen toch niet ook nog eens geconfronteerd worden met torenhoge bedragen voor grafmonumenten.

Zie ook het document over kinderarbeid in granietfabrieken in India 'from quarry to graveyard'. Op Indianet of mvonederland met de nederlandse extenties erachter. Hier staan namelijk de kostprijzen in van het graniet.

Domanu is inderdaad een goede integere leverancier, dat heb ik ook vernomen van lotgenoten. Verder kun je ook terecht in Belgie bij: Bex Hamont Belgie
Memoriesinmosaic is opgericht door een ouder van een overleden kind en maakt mooie mozaiekgrafmonumenten. Dit kun je ook samen met haar doen. Wellicht een goed alternatief?

Voor meer vragen/info kun je mailen naar: [email protected] ik doe dit als vrijwilliger dus heb geen belangen bij diverse aanbieders.

cybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door cybertomaat »

Ik ben zelf een soort van kunstenaar.
Ik ben ook weleens gevraagd om een
grafmonumentje te maken ......
Misschien ook een goed idee voor anderen.
In samenwerking met een beeldhouder of
een ontwerper zelf iets unieks maken.
en het hoeft niet altijd duur te zijn ......
als het materiaal maar weerbestendig is
en de kunstenaar niet te veel geld vraagt.

>cybertomaat<

woeddath
Berichten: 15
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:22

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door woeddath »

Mail me dan maar eens je adres, dan zet ik je erbij op mijn site. Vooral omdat ik voortdurend op zoek ben naar voordelige/unieke grafmonumenten en andere uitvaartgerelateerde artikelen. Zo wil ik ouders van een overleden kind helpen bij hun keuzes, zodat ze achteraf niet voor onplezierige budgettaire verrassingen komen te staan.

groetjes Claudia Uitkinderliefde

cybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door cybertomaat »

@ claudia ... check je mailbox :wink:

cobijanssens
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jul 2008 22:04

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door cobijanssens »

:x De gedenkteken specialist[/b] is bij ons al meerdere malen zwaar in gebreken gebleven. meer dan 3000 euro betaald voor een steen van 50x50. Dan kun je wel zeggen ga verder shoppen, maar als je een diebare verliest sta je daar niet altijd bij stil, het bedrijf wordt geadviseerd door de uitvaartverzorger en jij denkt het zit wel goed. Kortom 7 maanden moeten wachten op uiteindelijke plaatsing en vanaf 4 maanden al toezegging dat het snel geplaatst zou worden. Contacten gehad met de directeur, schadevergoeding gehad en nog, na 1,5 jaar zijn de afspraken niet nagekomen.
Hoe voelen we ons: :evil: zwaar belazerd en uitgelachen door de gedenkteken specialist. Wat moet je hier nou mee??????

t.o.m.
Berichten: 14
Lid geworden op: 04 apr 2011 01:06

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door t.o.m. »

uitvaartondernemers en natuursteenhandelaren,...het speelt allemaal onder 1 hoedje.na de plechtigheid krijg je al snel post van een door de uitvaartondernemer aangeraden onderneming.
de prijzen rijzen de pan uit.500 euro voor een steentje van 50x50 met wat letters erin geplakt is geen uitzondering.dan nog een fototje erop van emaile,..ach ook nog even 100 euro erbij.ik dacht direkt...dat doe ik niet.
als je meerdere begraafplaatsen bezoekt zie je steeds vaker zelfgemaakte herdenkingstenen of beeldjes die nog uniek mooi zijn ook.
ik zal er dus ook een zelf gaan maken en ben erover aan het denken hoe en wat voor materiaal want het moet wel weerbestendig zijn natuurlijk.
ik denk dat ik een bekisting ga maken,mooi beton erin gieten dan beschilder met betonverf en vernis, met een mooi effect en dan mooie verchroomde letters erop vast ga maken.ik zag al mooie letters voor slechts 2 euro per stuk.
heeft u een goede tip?...dan hoor ik die graag.
de steen moet wel goedgekeurd worden door de begraafplaats,maar dat vind ik logisch want het moet wel netjes zijn natuurlijk.
ik denk dat ik helemaal klaar zal zijn voor minder dan 100 euro...en dat is toch een normaal bedrag vind ik.

Chief
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 nov 2005 15:43

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door Chief »

Oeps een heel oud topic van mij zelf ik heb toen toch maar de dure steen besteld. Toch vind ik het leuk dat er nog mensen hebben gereageerd, door dit taboe topic te openen zijn er toch reacties geweest waar iemand anders iets aan heeft. Leuk om dit terug te lezen.

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Herdenkingsteen (grafsteen) heel prijzig!

Ongelezen bericht door GJvdZ »

t.o.m. schreef:uitvaartondernemers en natuursteenhandelaren,...het speelt allemaal onder 1 hoedje.na de plechtigheid krijg je al snel post van een door de uitvaartondernemer aangeraden onderneming.
de prijzen rijzen de pan uit.500 euro voor een steentje van 50x50 met wat letters erin geplakt is geen uitzondering.dan nog een fototje erop van emaile,..ach ook nog even 100 euro erbij.ik dacht direkt...dat doe ik niet.
als je meerdere begraafplaatsen bezoekt zie je steeds vaker zelfgemaakte herdenkingstenen of beeldjes die nog uniek mooi zijn ook.
ik zal er dus ook een zelf gaan maken en ben erover aan het denken hoe en wat voor materiaal want het moet wel weerbestendig zijn natuurlijk.
ik denk dat ik een bekisting ga maken,mooi beton erin gieten dan beschilder met betonverf en vernis, met een mooi effect en dan mooie verchroomde letters erop vast ga maken.ik zag al mooie letters voor slechts 2 euro per stuk.
heeft u een goede tip?...dan hoor ik die graag.
de steen moet wel goedgekeurd worden door de begraafplaats,maar dat vind ik logisch want het moet wel netjes zijn natuurlijk.
ik denk dat ik helemaal klaar zal zijn voor minder dan 100 euro...en dat is toch een normaal bedrag vind ik.
Zo'n bedrag lukt alleen maar als je zelf zo'n steen kan maken. Als je het moet laten maken kost het ook een stuk meer.

Gesloten