Terugleverkosten Budget Energie

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
kckesie
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2024 17:15

Re: Terugleverkosten Budget Energie

Ongelezen bericht door kckesie »

Wanneer je kiest voor een beter milieuben je de pineut. Terugleverkosten t.g.v. de energiebedrijven, meer betalen voor elektrische auto’s, geen subsidies meer en hogere wegenbelasting voor elektrische auto’s omdat ze zwaarder zijn. Enz,enz. Je kunt beter geen zonnepanelen nemen en lekker in je dieseltje blijven rijden. Is veel beter voor je portemonnee.

klaartje59
Berichten: 77
Lid geworden op: 07 feb 2014 21:02

Re: Terugleverkosten Budget Energie

Ongelezen bericht door klaartje59 »

Corneliscool schreef:
20 feb 2024 12:28
Uitzending van 19 Febr. inderdaad teleurstellend. Als de consumentenbond het niet meer weet, dan is het voor de consument ook niet te volgen.
Er werd ook alleen maar gepraat over terugleverkosten van wat je teruglevert.
Maar bij budget energie bv. wordt je eigen verbruik als maatstaf gezien voor die kosten. Als je bv 2500 kwh verbruikt en je levert 3500kwh terug, dan betaal je over die 2500kwh kosten en van de resterende 1000kwh krijg je dan een teruglever vergoeding. Erg duidelijk was het in de uitzending allemaal niet.
Misschien bedoel je hetzelfde maar bij budget energie wordt voor terugleveringskosten gekeken naar de "saldeerbare teruglevering, dit staat ook op de site. Een gedeelte van wat je opwekt wordt meteen gebruikt dus dat telt niet mee voor gebruik en teruglevering. Ik dacht eerst dat saldeerbare teruglevering is wat je daadwerkelijk saldeert dus 2500 kwh. Maar blijkbaar is 3500 kwh de hoeveelheid kwh wat voor salderen in aanmerking kan komen!! Over die 3500kwh betaal je dus terugleverkosten. Daarnaast wordt dan 2500kwh gesaldeert wat betekent dat je voor 1000kwh een terugleververgoeding krijgt.

Paulus67
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 aug 2023 17:45

Re: Terugleverkosten Budget Energie

Ongelezen bericht door Paulus67 »

Ik ben het voor 200% eens met Passer Domus. De nutsbedrijven moeten weer terug naar de Staat.

Stineke
Berichten: 16
Lid geworden op: 18 jan 2024 14:45

Re: Terugleverkosten Budget Energie

Ongelezen bericht door Stineke »

Het terug leveren van stroom is onmogelijk. Je kunt geen stroom krijgen en dat dan terugleveren. Daar begint de leugen. Vaak wordt beweerd dat het aantal burgers met zonnepanelen groeit en op zonnige dagen veel stroom wordt geleverd aan het net. Dat klopt, maar vervolgens wordt dan beweerd dat energieleveranciers daaraan steeds meer kosten zouden hebben en dat is niet waar. Als burgers stroom leveren aan het net, gaat dat NIET naar hun energieleverancier. Energieleveranciers krijgen 0 kWh van hun klanten. Ze merken niet of en hoeveel je aan het net levert. Als je stroom levert aan het net, gaat dat in een fractie van een seconde naar de eerst volgende vraag naar stroom. In een woonwijk zijn dat buren in je straat of wijk. Deze buren betalen voor deze goedkope stroom van 1 cent of misschien zelfs -2 cent de prijs b.v. 28 cent zoals ze die hebben afgesproken met hun leverancier b.v. Vandebron.
Als jij ook klant bent bij Vandebron, krijgt Vandebron 28 cent van je buren PLUS terugleverkosten van jou. Dankzij jou krijgt Vandebron 28 cent voor stroom van -2 cent per kWh en als dank betaal jij daarbovenop terugleverkosten.
Terug leveren is onmogelijk en terugleverkosten is daarom al onzin. Als reden voor deze verzonnen terugleverkosten worden onbalanskosten van het stroomnetwerk en een drukker stroomnetwerk genoemd. Maar dat zijn netwerkkosten en die worden NIET betaald door de energieleveranciers zoals Vandebron. Netwerkkosten zijn voor de netbeheerder.
In een fractie van een seconde wek je stroom op, levert dat aan buren in de straat en worden zij 28 cent per kWh gecrediteerd en door salderen wordt jij gedebiteerd voor ongeveer 28 cent. Buren betalen salderen.
In minder dan een seconde is de hele transactie voltrokken en het heeft niets te maken met dure stroom in de winter.

Het wordt nog krankzinniger als je bedenkt dat het stroomnetwerk juist minder belast wordt DANKZIJ de burgers met zonnepanelen. Als burgers met zonnepanelen hun eigen stroom gaan gebruiken, verspillen of gaan opslaan dan moeten hun buren weer stroom krijgen van windmolens op de Noordzee of van kolencentrales ver weg.
Burgers met zonnepanelen zouden dus KORTING moeten krijgen op netbeheerkosten.
Als er al problemen zouden zijn op het stroomnetwerk door zonnepanelen, dan komt dat door de meer dan 60% zonnepanelen in weilanden. Niet de salderingsregeling is erg lucratief, maar de SDE+(+) regeling.
Als de zon veel schijnt kan het voorkomen dat zonneparken moeten worden uitgezet omdat anders het net te zwaar belast wordt en daardoor maken ze dan minder winst. Om de winst te maximaliseren moeten burgers de verzonnen terugleverkosten gaan betalen. Tussen de 60 en 70% van alle panelen liggen in weilanden, dat is HET probleem.

Met de groeiende elektrificatie wordt vooral in de winter het TEKORT aan stroom gigantisch.
In december wekken zonnepanelen maar 5% van hun jaaropbrengst op en in december gaan de warmtepompen aan die veel stroom vergen. Dan is het ONZINNIG om burgers te vragen hun eigen stroom te gaan gebruiken, verspillen of gaan opslaan. Deze stroom gaat immers anders in een fractie van een seconde naar buren in de straat. Het is ONZINNIG om burgers aan te moedigen om niet meer panelen te nemen dan voor eigen gebruik. Er is niets mis met het leveren aan buren in de straat of wijk, want anders zouden zij stroom moeten krijgen van windmolens op de Noordzee. Deze stroom ONTLAST dus het stroomnetwerk en ze zouden KORTING moeten krijgen op netbeheerkosten. De grote energieleveranciers willen af van de kleine concurrenten en als ACM niet ingrijpt, lukt dat hen heel erg goed. 28 cent per kWh ontvangen van de gebruikers en daarbovenop nog terugleverkosten van degene die het heeft opgewekt en geleverd. Wie bedenkt een grotere oplichterij?

Plaats reactie