LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verkooptactiek Stella e-bikes

Nieuwe fiets gekocht of problemen met jouw scooter? Bespreek hier jouw ervaringen.
Helvetia
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 feb 2019 10:42

Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door Helvetia »

Hoi,

Ik wil een betaalbare E-bike aan gaan schaffen en heb de brochure aangevraagd bij Stella.
In deze brochure staan alle E-bikes van Stella met de prijzen (vanaf) erbij. Mijn keuze was gevallen op een 5 tal type Stella fiets met een prijs vanaf €. 1499,00. Ik ben samen met mijn vrouw naar het Stella test centrum in de plaats Houten gegaan. De ontvangst was prima, maar er stonden maar weinig fietsen in de showroom. We schrokken van de prijzen die bij de fietsen stonden en klopten totaal niet met de prijzen die in de brochure vermeld staan. Er werd eerst gevraagd aan welk budget wij dachten, zodat de verkoper een keuze kon maken.
Ons budget was ongeveer €. 1500,= . De verkoper liet ons 1 E-bike met een voorwiel motor zien, voor een bedrag voor maar liefs €. 2299,= Met de prijs zou het wel goed komen, eerst moeten wij een test rit met deze E-bike maken. Omdat wij samen een test rit zouden maken en dat we nog niet besloten hadden of wij een E-bike met voor of midden motor zouden nemen, kregen wij ook een E-bike mee met een midden motor van maar liefs €. 2799,= om te kunnen vergelijken. De de test rit verliep goed en de keuze viel op de E-bike van €. 2299,= De verkoper met zijn vlotte babbel aan de slag om een berekening te maken.
Deze is als volg:

Advies prijs E-bike €. 2299,=
speciale korting €. -300,= (alleen deze week nog)
--------------
Subtotaal €. 1999,=
Minimale inruil korting fiets €. -600,= (speciale actie)
Verwijderings bijdrage accu €. +15,=

De verkoper zet aan de zijkant van zijn berekening het totaal bedrag neer van €. 1714,= en zegt nog eens een keertje, heeft u mooi 900 euro korting gekregen !
Als je goed kan rekenen 2299-300-600+15 = 1414 euro en niet 1714 euro, je word dus misleid !
De verkoper trekt die 600 euro af van de advies prijs, die hij eigenlijk met 300 euro verlaagd had.
Maar door zijn vlotte babbel en de druk die je krijgt om snel te beslissen, anders loop je die 900 euro korting mis, zullen veel mensen erin trappen en de E-bike kopen.
Ik ga niet over één nacht ijs, maar bereken alles na en lees de kleine lettertjes op de site of in de brochure van Stella. Op de site van Stella staat namelijk (verticaal) in zeer kleine lettertjes niet i.c.m. andere acties. Vraag één van onze E-bike specialisten naar de verdere voorwaarden. . De verkoper mag dus maar één korting geven, maar dat verteld hij er niet bij. Maar trekt gewoon die 600 euro van de advies prijs af, zoals het in de voorwaarden vermeld staat, die hij dan even zogenaamd vergeet te vertellen, omdat jij er niet om gevraagd hebt.
Kortom gezegd ze roepen dat 900 euro korting krijgt, maar omdat zij de voorwaarden moeten hanteren dat je maar recht hebt op één korting, krijg je geen 900 euro korting, maar dan 600 euro korting, zonder dat ze dat aan jou vermelden. Dit noem ik misleiding ! Ik heb gereclameerd bij Stella en die zegt gewoon,"had u maar de voorwaarden moeten lezen !"

Wees gewaarschuwd !

Lady1234
Berichten: 27128
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Ik mag toch aannemen dat u niets gekocht hebt?

jonis
Berichten: 2756
Lid geworden op: 23 okt 2007 01:45

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door jonis »

snuffel1 schreef:
09 feb 2019 14:11
Het klopt wel want de keuze is aan u. Er zijn twee acties van toepassing waarvan er één gebruikt kan worden, geen inruil 300 euro korting, wel een fiets inruilen 600 euro korting op de adviesprijs. Het is de één of de andere korting waar u gebruik van kunt maken maar niet van beide tegelijk.
Nope....verkoper zegt; u heeft 900,- korting gekregen
en zegt nog eens een keertje, heeft u mooi 900 euro korting gekregen
, maar TS krijgt maar 600,-.... zonder adequate uitleg was ik weggelopen en gunde een fatsoenlijke zaak wel mijn geld.
2300-900=1400,- en geen 1700,-

renewouters
Berichten: 3493
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door renewouters »

Bedrijven waar je voor dit soort producten om de tafel gaat zitten moet je sowieso mijden als enge ziektes. Gewoon producten van een prijskaartje voorzien en die prijs afrekenen bij de kassa. Net als die keukenzaken waar de prijzen in de prijslijst zo vloeibaar zijn als water. Het is ook niet gek dat steeds meer via internet verkocht wordt.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Zal ik ook maar deze brochure aanvragen, kost hun drukwerk en porto en nog koffie ook, en dan als ze nogmaals het bovenstaande proberen gewoon zonder aankoop weg gaan, werken ze voor niets en als vele dat doen moeten ze wel eerlijker worden.

Sorry, in de folder stond en zij dat niet leveren, doei!

Helvetia
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 feb 2019 10:42

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door Helvetia »

Lady1234 schreef:
09 feb 2019 13:42
Ik mag toch aannemen dat u niets gekocht hebt?
Nee, gelukkig niet zoals ik al aan gaf in mijn bericht " Ik ga niet over 1 nacht ijs" ! De redactie van Radar heeft mij gebeld en gaan er ook onderzoek naar doen naar deze praktijken van Stella. Dus het zal nog wel een vervolg krijgen.

k2p
Berichten: 1191
Lid geworden op: 04 mar 2012 01:35

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door k2p »

Helvetia schreef:
13 feb 2019 16:51
Lady1234 schreef:
09 feb 2019 13:42
Ik mag toch aannemen dat u niets gekocht hebt?
Nee, gelukkig niet zoals ik al aan gaf in mijn bericht " Ik ga niet over 1 nacht ijs" ! De redactie van Radar heeft mij gebeld en gaan er ook onderzoek naar doen naar deze praktijken van Stella. Dus het zal nog wel een vervolg krijgen.
Maar kreeg je nou wel of niet een offerte mee? En stond er op die offerte wel of niet een totaalbedrag vermeld?
Want zo ja, dan gaat dat boven de algemene voorwaarden.

lekkerbezig
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2019 18:02

Re: Verkooptactiek Stella e-bikes

Ongelezen bericht door lekkerbezig »

Mijn ervaring is ook dat de prijsstelling zeer schimmig is. Zelfs als je er over opbelt naar Stella moet je een extra keer worden doorverbonden om de prijzen te krijgen. Er is geen openbaar lijstje beschikbaar. De brochures geven alleen een vanaf prijs en de prijzen kloppen ook niet met de prijskaartjes in de showroom. Er is ook nog op andere vlakken sprake van misleiding.
We hadden een fiets uitgezocht die in de "aanbieding" was van 2599 naar 2099 euro volgens de folder. Maar de folder geeft aan dat er keuze is uit een Nexus naaf van 3, 7 of 8 versnellingen. Volgens het hoofdkantoor geldt de prijs in de folder voor de 3 versnellingen versie. De 7 versnellingen versie kost 2499 en de 8 versnellingen versie is 2799. Dat zijn allemaal aanbiedingen want eigenlijk kost de fiets met 8 versnellingen 3299 euro. PFFF
Het frappante is dat de 3 versnellingen fiets door de verkoper wordt afgeraden en dat er een lange levertijd op zit. Maar het prijsverschil tussen de 8 en de 3 versnellingen naaf is dus 700 euro. Ja jullie lezen het goed. 700 euro voor een Nexus naaf die misschien 150 euro meer kost dan een 3 versnellingen naaf. Het zijn dus lokkertjes die ze vervolgens zelf afraden.

We hebben zeer indringend gevraagd naar de verklaring van de 700 euro verschil tussen de naven, maar dat wordt afgedaan als een inkoop kwestie waar ze niets over kunnen zeggen. Ik heb ook over dat prijsverschil gebeld met Stella, maar ook daar onthouden ze zich van inhoudelijk steekhoudend commentaar.

Ik kan het produkt zelf niet aan- of ontraden maar de verkooptechniek riekt naar misleiding en dwaling. Oplichting van je het ook noemen wat mij betreft. Zo'n naaf kopen ze gewoon in net als de andere fietsmerken dezelfde naven inkopen, Het is geen specifiek Stella produkt. Dus het prijsverschil is alleen te verklaren vanuit verkoop strategie / marketing en in dit geval dus zeeeeeer dubieus.

Gesloten