Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Goede of slechte ervaringen met vakantieparken / campings? Geef hier jouw mening.
Peter1992
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 okt 2023 17:43

Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Ongelezen bericht door Peter1992 »

Een vraag.

Wij hebben onszelf in augustus op de lijst gezet voor een seizoensplaats voor 2024 op RCN de Flaasbloem in Chaam.

Nu hebben we gisteren de mail gekregen met een overzicht van de vrijgekomen plekken/nummers(seizoensplaatsen,voorseizoensplaatsen, zomerseizoenplaatsen naseizoensplaatsen) met de mededeling dat we voor 31 oktober moeten reageren.

Bij meer interesse zal er worden geloot. Er staat verder niets bij over hoeveel keuzes je door mag geven. Bij een belletje naar de camping bleek dat je zo veel mogelijk nummers mag geven als je zelf wilt. Verder wordt er ook met geen woord gesproken over hoe de loting nu precies werkt. Zie de bijlage voor de mail.

In eerste instantie wilden we onze voorkeuren voor een seizoensplaats doorgeven en daarnaast ook nog de voorkeuren voor een voor+naseizoenplaats voor het geval dat we niet door de loting voor een volledige seizoensplaats komen. We zijn nu echter bang doordat ze totaal geen inzicht over de loting geven dat ze ons dan sowieso naar een voor+naseizoen zullen geven.

Zijn er hier mensen met ervaring met dit soort dingen? Mag een camping dit zomaar doen zonder hier duidelijkheid over te geven? Hebben we niet recht op meer inzicht? Is deze mail niet veel te vaag en zou niet iedereen een zelfde aantal voorkeuren moeten doorgeven? Zo hebben we dit in het verleden bij andere campings meegemaakt.
Bijlagen
Screenshot_20231025_145755_Chrome.jpg
(49.96 KiB) 4 keer gedownload | Inbreuk op auteursrecht?

BL2
Berichten: 4840
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Ongelezen bericht door BL2 »

Tsja, nergens in de wet staat hoe een loting op een camping moet verlopen. Misschien hebben ze nog een soort regelement waarin er iets over te vinden is.
Verder is het natuurlijk gewoon, je doet er aan mee en accepteert de spelregels, of je doet er niet aan mee....

Speedy123
Berichten: 1173
Lid geworden op: 21 dec 2014 03:07

Re: Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Ongelezen bericht door Speedy123 »

Waarom zou een camping geen loting systeem naar eigen inzicht mogen hanteren? De camping verwacht duidelijk meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen dus gaan ze bij overinschrijving loten.

Het is aan u om u zelf in te schrijven of niet. Wilt u geen risico's lopen, dan moet u zich niet voor meer plekken / periodes inschrijven dan u daadwerkelijk wilt afnemen.

Wilt u de hoogste kans op een plekje, dan is inschrijven voor meerdere plekjes of periodes wellicht een optie echter het kan tot hogere kosten leiden.

De keuze is geheel aan u.

witte angora
Berichten: 30801
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Ongelezen bericht door witte angora »

Ik zou gewoon een voorkeurslijstje opsturen. Als ik de mail goed lees wordt er voor een plaats alleen geloot als er voor die plek meerdere belangstellenden zijn. Als jullie de enige zijn voor jullie droomplek nr. 1, krijg je die gewoon. Als er vervolgens 10 zijn voor jullie voorkeursplek nr. 2 wordt er geloot. En uiteraard doen jullie niet meer mee, want jullie hebben al je nr. 1.

Volgens mij is het allemaal niet zo moeilijk, maar je kan natuurlijk altijd nog even het bedrijf bellen met vragen hierover.

rwolters
Berichten: 1550
Lid geworden op: 28 sep 2022 13:32

Re: Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Ongelezen bericht door rwolters »

De volgende regering moet hier uiteraard extreem ingewikkelde wetten voor gaan maken. Iets wat niet in de wet geregeld is is onacceptabel in Nederland.

J. Deltoer
Berichten: 3088
Lid geworden op: 30 aug 2020 12:29

Re: Loting voor seizoensplaatsen bij RCN

Ongelezen bericht door J. Deltoer »

rwolters schreef:
29 okt 2023 10:23
De volgende regering moet hier uiteraard extreem ingewikkelde wetten voor gaan maken. Iets wat niet in de wet geregeld is is onacceptabel in Nederland.
Dan moeten de peilingen voor uw partij snel gaan stijgen want met deze voorspellingen wordt het niets.

Plaats reactie