LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Binnendringen huurwoning

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
JohnathanDoe

Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

Hallo allemaal.Wij zijn sinds febr 2006 in een huurhuis komen wonen in Best.Wij wonen in een pand van de verhuurster die ook de winkel beneden uitbaat.Het huurcontract via DirectWonen Eindhoven getekend met als ingangsdatum 1dec2006.De vorige bewoners, tevens familie van de verhuurster konden de datum niet halen en door omstandigheden zijn we langer moeten verblijven op het park van LandalGreenspark te Hapert.
Gelukkig is de verhuurster ons financieel tegemoed gekomen en ons langer verblijf doorbetaald.Wat niet meer dan normaal zou zijn. Wij zijn geen moeilijke mensen en zijn schappelijk geweest!.
In het begin was er 'goed' contact tussen ons en de verhuurster.Totdat er dingen defect begonnen te gaan oa. de deurbel,de vaatwasser
Het appartement hebben we gehuurd incl. vaatwasser. We betalen ruim 1000 euro netto per maand en gingen ze moeilijk doen over een vaatwasser.Toen hebben ze zich er goedkoop vanaf gedaan en een tweedehands vaatwasser gekocht wat niet goed functioneerde.

Laatst was mijn vrouw in bad en stond ineens één van de verkopers in het apppartement.
In onze hal beneden zitten de stoppen, e.d. van de winkel EN het appartment boven.Beneden in de keuken is een deur die naar de opslagruimte van de winkel gaat.Alleen hun hebben de sleutel ervan!!Dus mocht de stroom eraf vallen kunnen hun via de keuken in ons appartment.Daar zit een deur die via de opslag van de winkel naar de winkel gaat.
Wij hebben vanaf het begin al aangegeven dat we dat niet prettig vonden.
Dus ineens stond één van de verkopers binnen terwijl mijn vrouw naakt in bad zat.Gelukkig was ik niet thuis!
Mijn vrouw had boodschappen gedaan en onze auto stond nog voor op de oprit of ze die weg wilde zetten. Niet dat er klanten waren die ook iets van de winkel moesten inladen ofzo.
Dus wij kwaad dat ze ineens in ons appartement stonden.
Ik heb dus de politie van Best gebeld en situatie uitgelegd en die hebben verteld dat we de volgende keer hun moesten bellen.Ook raadden zij ons aan de deur te vergrendelen van binnen uit, wat we nu ook dus gedaan hebben.Het was niet ons probleem als ze niet bij de stoppen en electrische schakelkast konden.En gelijk hebben ze toch?!
Wat vinden jullie van deze situatie?
Wij zijn heel schappelijk geweest vinden wijzelf in het begin met de verhuisdatum.Kleine irritaties begonnen er te ontstaan toen er dingen in het appartement defect begonnen te gaan.Nog steeds niet opgelost en dan staat er ineens één van de verkopers in je appartement.Dat kan toch niet!!
Laatst gewijzigd door JohnathanDoe op 20 aug 2006 20:26, 1 keer totaal gewijzigd.

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door SJZ »

Ik denk dat een deurbel repareren onder klein onderhoud valt en dus voor rekening van de huurder is. Dus jij bent niet bereid te doen wat je moet doen, je legt de zaak bij de verhuurder neer, en dan klaag je dat het niet gebeurd?

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

Heb je zelf wel eens op de maan gezeten dan in een LM hahha.Waar slaat die opmerking nou weer op!Graag zinnige reacties plaatsen.\
En we betalen ruim 1000 euro netto per maand en dan mag je toch wel bepaalde privacy verwachten he. Jammer dat ik niet meer in de USA woon, had ik hem mogen neerschieten op mijn eigen property.

Volgens ons is de deurbel voor de verhuurster haar rekening omdat je alles huurt.Maar ze is zo laks en doet er niets mee als je het haar verteld. Heeft ook maanden geduurd voordat we een degelijke vaatwasser hebben gekregen die het naar behoren doet.
Als je ruim 1000 euro betaald voor een huurwoning mag je verwachten dat je er ook 'service' voor terug krijgt he!

En SJZ gelieve de zin 'Dus jij bent niet bereid te doen wat je moet doen, je legt de zaak bij de verhuurder neer, en dan klaag je dat het niet gebeurd?' uit te leggen wat je hiermee bedoeld?
We hebben alles al bij de verhuurster neergelegd, alle problemen en ze doet er gewoon niets mee. Dat mens is gewoon een laks en dom mens.
Een zaak ervan maken schiet al helemaal niet op.De kosten die daarmee gemoeid zijn is het niet waard.
Maar jullie zouden toch ook niet willen dat er ineens mensen in je appartement staan en zeker niet als je naakt in bad zit of staat te douchen.

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door SJZ »

Volgens ons is de deurbel voor de verhuurster haar rekening omdat je alles huurt.
Gaat er niet om om wat jij vindt, maar wat de wet zegt. En klein onderhoud is voor rekening van de huurder. TENZIJ contractueel anders afgesproken.
Dat mens is gewoon een laks en dom mens.

Als jij als huurder die deurbel niet repareert (wat onder jouw verantwoordelijkheid valt) ben jij zelf laks.

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

Hoe kom je erbij dat het repareren valt onder de kosten van de huurder en niet de verhuurder?heb in contract gekeken en in wetboek (mijn vrouw is advocate) en daarin staat duidelijk dat die kosten niet voor de huurder is, maar voor de eindverantwoordelijke van de woning.
Maar dit is niet het probleem waar het overgaat (is ook een probleem maar niet het hoofdprobleem).
Hoofdprobleem is dat er ineens iemand ongeoorloofd in de woning stond. En mijn vraag aan iedereen is 'of ze ook ervaring hier mee hebben of niet? En wat ze eraan hebben gedaan.
En voordat je iemand uitmaakt voor Laks zou ik maar eens even bij je zelf te raden gaan voordat je mensen uitmaakt voor laksheid.hahah ik laks, denk het niet.
Heb 7 jaar gediend bij de para commando's en heb twee jobs.muahhahah wat een giller.

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door karr-2 »

Ik huur ook een flat en daar valt de deurbel toch echt onder mijn eigen verantwoordelijkheid, althans de bel direct naast de voordeur. Als het de andere bel is beneden in de hal (de intercom zeg maar) dan is het voor de verhuurder.

Maar inderdaad is het niet netjes als er ineens een wildvreemde in je woning staat. Ik heb er geen ervaring mee, maar volgens mij is dat ook niet toegestaan. Zolang jij je huur betaald heb jij het recht om te bepalen wie er wel en niet in je woning mag. Iedereen die er niet hoort kan aanbellen of een afspraak maken lijkt mij, niet zomaar naar binnen rennen.

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

Dank u wel voor uw reactie.Als je huurt via een woningstichting dan zijn de regels en wetten weer ietsje anders heb ik vernomen.Als je privaat huurt is het OF het moet schriftelijk vastgelegd zijn in het huurcontract of de normale regels in de wetgeving geld.
Ja tis niet netjes nee en we hebben uit voorzorg sloten van binnenuit aan de deur vastgemaakt dat ze er ook niet meer in kunnen.(ook de politie heeft dit geadviseerd) Het is niet ons probleem dat ze de stoppen (electriciteitskast) in de hal van het appartement hebben gebouwd!
Zien hoe ze erop reageren,ben benieuwd!
Laatst gewijzigd door JohnathanDoe op 25 aug 2006 08:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Eugene Cernan
Berichten: 226
Lid geworden op: 06 apr 2006 20:52

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door Eugene Cernan »

En het feit dat je huurt betekent dus dat het juist niet je eigen property is.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste,

Natuurlijk heb je helemaal gelijk met de schending van de privacy.

De vraag is in dit soort gevallen echter, wie de slachtoffers zouden zijn als de verhoudingen verder verslechteren (bijvoorbeeld omdat in de winkel de stroom uitvalt op zaterdagmiddag, en jullie laten bv niemand toe om de zekeringen te vervangen...)

Ik denk dat het meest in jullie belang is om een werkbare verstandhouding te houden. Drijf het dus niet teveel op de spits.

Eugene Cernan
Berichten: 226
Lid geworden op: 06 apr 2006 20:52

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door Eugene Cernan »

Bij bovenstaande voorbeeld van balkon betrof het het bovenste balkon dat dus door de verstopte afvoer fungeerde als waterbak. En er stond uiteindelijk wel 15 cm. De ook al regenachtige augustusmaand van 2004.

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

@ Eugene,

Het Zutphense Waterkraanarrest is achterhaald door Lindebaum-Cohen en de invoering van het nieuwe BW. Ik ga niet over beiden uitgebreid uitweiden, maar een van de punten is dat ook een nalaten onrechtmatig kan zijn. Deze dame zou hier anno 2006 (zelfs al vanaf 1919) niet mee weg zijn gekomen. Soms is het dus niet rechtmatig om op je privacy te blijven staan. Ze kunnen dat overigens wel op een nettere manier doen dan zomaar bij je naar binnen stappen. Bijvoorbeeld kloppen of bellen. Je zou ze een brief kunnen sturen met uitleg hoe ze je wel kunnen bereiken, en eventueel bij vakanties iets afspreken. Maar je kan ze niet pertinent de toegang weigeren als ze daar schade door oplopen.

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

bedankt voor uw reactie.Ach voor ons is het een afgelopen zaak.Wij hebben gewoon de deur dicht gemaakt en ze zien maar hoe ze bij de stoppenkast komen.Ze krijgen alleen eenmalig toegang tot ons appartement om de electriciteit/stoppenkast om te leggen en in de winkel te bouwen.Als hun niet de dingen hadden gedaan in het begin en netjes alles hadden opgelost was er weinig aan de hand geweest.Zij zijn begonnen met de irritaties etc.Voor de rest boeit het ons totaal niet meer hoe of wat.We dienen ons contract uit (en gelukkig hoeven we niet meer lang) en gaan ergens anders wonen.Wij hebben via justitiele weg gehoord dat we de deur mochten dichtmaken en dat het verder hun probleem is hoe of wat....moi je mon fou!
Bedankt allemaal voor jullie reacties en misschien tot op een andere forum/topic.

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Het is sowieso een uitgemaakte zaak daar er zodanig in deze discussie is gesneden door de webmaster dat het verband steeds onduidelijker wordt.

wooley
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 aug 2006 09:14

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door wooley »

zoalang het niet in je huurcontract staat dat zij in je huis mogen komen,is het huisvredebreuk.
je mag dus zonder meer nieuwe sloten monteren.
of politie bellen als ze weer eens binnen komen.
je mag geen eigen rechter spelen.

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Natuurlijk is dat huisvredebreuk. Maar als ze vervolgens vragen "Mogen wij alstublieft de stoppen omzetten en daarvoor uw woning in, of zou u het anders kunnen doen voor ons?", dan mag je daar niet zonder meer "nee" op zeggen. Als ze schade oplopen (wat geheid het geval is bij stroomuitval) dan ben je wel aansprakelijk (gederfde omzet, schade aan bederfelijke waar).

Maar het doet er niet meer toe, de redactie heeft ervoor gekozen iedere reactie waar maar iets over Irak en Bush stond als zijnde off-topic te verwijderen, ook als er zinnige dingen staan, dus de hele structuur is uit de discussie gehaald.

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

sloten zijn erop gezet (die hun weg hebben gegooid in hun vuilnis container,dus gebruik hun eigen spul tegen hun hahhah),via justitie,advocaat gehoord dat we in ons recht staan en dat ze zelf maar moeten uitzoeken hoe en/of wat als er problemen zijn.Meer zeg ik er niet meer over en ze mogen deze topic sluiten.ze zullen in hun eigen beland de hele zooi moeten omleggen naar de winkel!Als we thuis zijn mag de technieker erin om het om te leggen,verder niemand.We hebben ze verteld dat we alles dicht hebben gemaakt en dat ze het spul moeten omleggen als ze er ooit bij willen.Aan hun wanneer ze dat doen!We werken allebei overdag en 's avonds (allebei 2 jobs) dus ze zoeken het maar uit.Moi je mon fou...

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Los van het feit dat het gewoon huisvredebreuk is, als iemand onaangekondigd en ongevraagd je woning betreedt, ga ik heel even in op de reparatie van de deurbel. Anders is het uiteraard met de vervanging of reparatie van de vaatwasser, voorzover die deel uitmaakt van het gehuurde.

Het kan in een onderhoudscontract zijn vastgelegd, wat er wel en niet voor eigen rekening komt. Het vervangen van een leertje in een kraan brengt al snel meer kosten voor de verhuurder met zich mee dan de waarde van het leertje, dus zoiets zal de huurder zelf moeten (laten) doen.

Ook kun je voor dit soort zaken een onderhoudscontract afsluiten bij veel woningstichtingen. Voor een habbekrats per maand zit je ook wat dat soort zaken betreft safe.

Natuurlijk is het wel zo dat sommige dingen die voorheen voor rekening van de verhuurder werden gerapareerd of vervangen, nu geld kosten, en daarvoor kun je het beste dat contract afsluiten, dan is er ook geen twistpunt over wie voor de kosten opdraait.

Een bel naast de voordeur: die dingen kosten 4 of 5 euro, goed mogelijk dat een woningstichting dan zegt: wanneer wij het moeten komen doen, kost het een veelvoud. Maar door een abonnement te regelen, voorkom je onduidelijkheid hierover.

Bij een particuliere verhuurder moet je dit soort zaken inderdaad specifiek vastleggen, dan kan daar ook geen onenigheid over ontstaan.

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

Bedankt voor uw reactie.Ja huisvredebreuk was het zeker.Helaas zijn wij genoodzaakt om privaat te moeten huren.Daarbij komt kijken dat we dus geen onderhoudscontract kunnen aangaan en bepaalde dingen zelf moeten repareren.De kleine dingen doen we zelf, bv. lamp kapot,kraankapot,zaken wat door gebruik kapot kan gaan.De deurbel is een technisch ding met camera,lcd venster etc. en is ineens opgehouden met werken.Wij gebruiken hem gewoonweg niet meer.Daar zitten we ook niet over in.Hoofdpunt was dat ze zonder onze toestemming in onze huurwoning binnen kwamen.En we hebben gemerkt dat het al eerder is gebeurd toen we niet thuis waren.Daarom hebben we op de ene deur sloten gemonteerd zodat ze niet meer (zonder de deur te moeten openbreken,wat dan inbraak is!) onze woning binnen kunnen.Wij hebben al eerder gemerkt dat ze onze woning zijn binnen geweest!Zijn natuulijk bepaalde zaken geweest in het begin en de irritaties werden meer en meer.Daarom hebben we besloten om geen toegang te verlenen wanneer dan ook.Het is nu hun probleem of ze alles laten omleggen of niet.Dat is de enige keer dat we nog iemand onze woning binnen laten.Onze advocaat en de politie hebben zelf geadviseerd om de deur sloten op te monteren en hebben gezegd dat we daarmee in ons recht staan.Dus....verder is het hun probleem nu.

commonsence

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door commonsence »

:D :evil:
Hier speelt geen beschaving of gewoon geen respect voor elkaar hebben weer de hoofdrol.
Met de instelling van de ouwe commando naar de verhuurster waarin blijkt dat hij geen enkel respect kan opbrengen voor de belangen van de verhuurster en zich verlaagt door dat te onderstrepen met zinloze scheldwoorden zoals "dom en lui", is een escalatie niet of maar wanneer!
Wees een beetje tactisch en beleefd, het is toch niet onmiddellijk oorlog? Je hebt toch nog wel iets goeds van Roozendaal meegenomen?
Spreek de verhuurster netjes aan en verzoek haar in het vervolg jullie privacy te respecteren en wanneer je 1000euro maandelijks kunt betalen om te huren ga je dan inkopen doen bij de zeeman? Nee, dus dan kun je toch zonder je op te winden en voor de vrede zelf je belletje even repareren?
Hun is trouwens een bezittelijk voornaamwoord meneer de commando dus het woordje "dom"zou ik maar niet meer zo gauw laten vallen.

JohnathanDoe

Re: Binnendringen huurwoning

Ongelezen bericht door JohnathanDoe »

Ten eerste hadden ze in het begin geen enkel respect voor ons,dus waarom zouden we het nu wel voor hun moeten hebben.Gezien de begin situatie dat we maanden nog niet in onze huurwoning konden (terwijl we op contract per 1dec2006 stond!) zijn we schappelijk genoeg geweest naar hun toe.Deden we toen moeilijk,NEE. En welke belangen van de verhuurster hahah laat me niet lachen!

En voordat u met respect en beschaving en zulke woorden begint te gooien,was u d'r bij NEE.Wij hebben respect en geduld genoeg opgebracht en kregen er niets voor terug.
En hoe zou u het vinden als er ineens iemand in je woning zou staan terwijl je vrouw naakt in bad zit.Kom je dan ook nog met respect en bla,bla,bla.
Ja dom en lui is ze ja,hebben bij wijze van spreke 100 keer alles aangekaart,reactie terug...niets.Ze wist de codes van d'r eigen alarm systeem niet eens meer hahahah.Het houdt een keer op he! Hebben 20 keer in 6 weken tijd vals alarm gehad van de winkel beneden.Netjes aangekaard,ze zou alles regelen etc
Contact gehad met beveiligingsbureau en ze heeft geen contact gehad.
En ja, voor 1000 euro per maand mag je toch wel iets verwachten van de verhuurder als er iets kapot gaat he,en dan heb ik het niet over een simpel iets wat betreft een lamp.Dat kunnen we zelf ook ja!

En zo'n belletje,tis zo'n luxe intercom die ik niet ga repareren (en zo technisch zijn we niet aangelegd!).Nee gaat nu om principe!
Ach wij nogmaals, wij zijn er klaar mee.hebben op de deur sloten aangebracht!Ze zien maar hoe ze erin komen.En als ze inbreken is het huisvredebreuk/inbraak (naar zeggen van de politie/advocaat).
Moi je mon fou! En ik heb niet in Roosendaal gezeten als para commando,gelukkig niet zeg...stelletje mietjes in NL.2èmeREP,1Cie.

Gesloten