EEN BENEDEN APPARTEMENT

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
Paco2002
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2022 14:45

EEN BENEDEN APPARTEMENT

Ongelezen bericht door Paco2002 »

Hallo wij staan bij de woningbouw vereniging Allee Wonen in Roosendaal al 12,5 jaar ingeschreven voor een andere woning en nu wonen we al in een appartement van hun maar dat is een hoog en wij willen en moeten naar een beneden appartement omdat wij beide geen trap meer mogen lopen en dat moeten we nu wel omdat onze lift om de haverklap kapot is nu hadden we verleden jaar al op een beneden appartement gereageerd en daar hebben ze ons toen mee aan het lijntje gehouden en op puntje voor paaltje aan een ander gegeven . Dit gebeurde omdat deze mensen verplicht naar een andere woning moesten omdat de wijk waar in hun woonde werd afgebroken en dat deze mensen dan voorrang hebben begrijpen wij maar deze mensen konden toch altijd geholpen worden want als wij naar het beneden appartement waren gegaan ,dan konden hun in het onze maar deze mensen wilde alleen naar het beneden appartement en wij zijn toen op kantoor uitgenodigd om hier over te praten en toen hebben ze gekeken naar de inschrijf duur van hun en ons en toen bleken deze mensen heel toevallig 2 maanden langer ingeschreven dan wij dus er kon niets aan gedaan worden , Maar ons is toen beloofd wat er in het vervolg ook zou gebeuren als er weer een beneden appartement zou vrij komen wij ten alle tijden de eerste keus zouden hebben ook omdat dit medisch noodzakelijk was ,nu zijn er 2 beneden appartementen vrij gekomen en wij hebben daar gelijk voor aan de bel getrokken voor een van de twee ,maar we blijken weer mis te grijpen en dit mag toch niet want een mondelinge belofte is toch net zo rechts geldig dan een schriftelijke ,maar ze trekken zich hier niets van aan dus nu is onze vraag wat kunnen wij hier nu nog aan doen ,kunnen we hier mee naar de rechter of heeft dit geen kans van slagen wij willen dit heel graag weten en we hebben ook een rechtsbijstand verzekering ,dus heel graag hulp gevraagd .

Seinhuis
Berichten: 2387
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: EEN BENEDEN APPARTEMENT

Ongelezen bericht door Seinhuis »

U heeft een rechtsbijstandverzekering. Mijn advies is om met hun contact op te nemen.

U geeft aan dat de lift regelmatig kapot is. Mijn advies is om elke keer als u dit probleem tegen komt om dit per mail of online door te geven aan de woningbouw. Maak een foto of filmpje als bewijs. Geef dit probleem aan bij uw rechtsbijstandverzekering. Hopelijk kan de rechtsbijstandverzekering de woningbouw dwingen om de lift goed te onderhouden.

Om vanwege medische redenen sneller naar een andere woning te verhuizen kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Dit doet u bij de gemeente. Zie www.regelhulp.nl/onderwerpen/wonen/urgentieverklaring

Meestal is er geen bewijs van een mondelinge verklaring. Tevens, bij een medische reden tot verhuizen kunt u ook naar een andere gebouw verhuizen. U heeft niet het recht op 1 woning. Daarom lijkt mij een rechtzaak starten nutteloos.


Kort gezegd,
  • *Neem contact op met uw rechtsbijstandverzekering
    *Neem contact op met uw gemeente voor een urgentieverklaring
    *Neem bij iedere lift storing per mail of online formulier contact op met de woningbouw. En maak een foto of video als bewijs.
www.regelhulp.nl/onderwerpen/wonen/urgentieverklaring

www.juridischloket.nl/

Ivo.w
Berichten: 1769
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: EEN BENEDEN APPARTEMENT

Ongelezen bericht door Ivo.w »

U heeft geen recht op één van de benedenwoningen in een specifiek gebouw/complex.

Als u om medische redenen moet verhuizen naar een 'traploze woning' dan kunt u een urgentieverklaring aanvragen en daarmee kunt u dan via de reguliere weg reageren op voor u geschikte woningen.

Ik betwijfel echter of u een urgentieverklaring zult ontvangen. In principe beschikt u nu namelijk ook al over een traploze woning, want u kunt normaal gesproken met de lift naar de etage waar uw appartement zich bevindt.
Dat de lift een aantal keren defect is geweest, is een hele andere discussie. Dat staat los van uw wens om op de begane grond te gaan wonen.

witte angora
Berichten: 31012
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: EEN BENEDEN APPARTEMENT

Ongelezen bericht door witte angora »

Paco2002 schreef:
10 nov 2022 15:06
Maar ons is toen beloofd wat er in het vervolg ook zou gebeuren als er weer een beneden appartement zou vrij komen wij ten alle tijden de eerste keus zouden hebben ook omdat dit medisch noodzakelijk was ,

[...]

maar we blijken weer mis te grijpen en dit mag toch niet want een mondelinge belofte is toch net zo rechts geldig dan een schriftelijk
Ik heb even de belangrijkste dingen er uit gehaald. Je frustratie is duidelijk en logisch. Geen idee wat er aan de hand is. Kan het zijn dat er nu een andere medewerker bij betrokken is die niet van de gemaakte afspraak af weet? Dat kan maar zo tegenwoordig.

Heb je al contact met de wbv gehad hierover? Je schreef ook dat je op één van de twee appartementen hebt gereageerd. Was de andere voor jullie dan geen optie? Misschien dat daar toch nog mogelijkheden zitten?

Methusalah
Berichten: 1217
Lid geworden op: 19 nov 2019 10:28

Re: EEN BENEDEN APPARTEMENT

Ongelezen bericht door Methusalah »

Jullie probleem is een stukke lift. Het kan heel goed zijn dat de mensen die voorrang krijgen een nog veel schrijnender probleem hebben.

Nijogeth
Berichten: 10128
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: EEN BENEDEN APPARTEMENT

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Het kan ook zo zijn dat die andere mensen voorrang krijgen, vaak staat dat vooraf aangegeven, en geen interesse hebben in uw appartement. Je kunt mensen niet dwingen te verhuizen naar een woning waar ze niet voor zijn ingeschreven. Ook bij de laatste 2 zullen er vast wel voorrangsregels gelden.

Plaats reactie