LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] intrum justitia

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Helmer

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Helmer »

Ik ontving gisteren (terwijl ik een jaar geleden ook al een brief van Intrum Justitia heb ontvangen en de zaak mijn insziens was opgelost) een 'dreigbrief' met daarin maar 2 regels : betalen binnen 3 dagen anders slepen ze me voor de rechter.

Nu heb ik met mijn advocaat gesproken en die vertelde me ook dat Intrum Justitia nogal bluffers zijn. Ik wil dus neit betalen en ga denk ik ook een klacht indienen bij de Nederlandse Vereniging voor Incassoburea's.

Bij mij ging het trouwens ook over een aantal facturen van LaDot die ik neit betaald zou hebben en waarvoor ik (volgens LaDot) 2 aanmaningen voor ontvangen zou hebben.
Deze aanmaningen heb ik nooit ontvangen en toen ik vorig jaar na die brief van Intrum Justitia verhaal ging halen bij zowel IJ als LaDot werd ik afgeblaft en voor een wanbetaler uitgemaakt en ik moet mijn mond maar houden en braaf betalen.
Natuurlijk heb ikd at niet gedaan (althans niet de gehele vordering). Ik heb ze een bezwaarschrift gestuurd met daarin uitleg waarom ik niet wenste te betalen en dat ik wel de OORSPRONKELIJKE factuur wilde betalen mits ze mij daar even een kopie van stuurden. Dit hebben ze gedaan en ik heb braaf die factuur betaald.

Probleem opgelost zou je denken....niets is minder waar! Gisteren kreeg ikd us die dreigbrief..... maar goed we betalen niets...bellen heeft toch geen zin. Ik ga maar weer een bezwaar schrijven en ik stuur het dossier maar mee op (kopietjes dan)....

Gast

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Gast »

Na 5 jaar vervalt de plicht om een schuld te betalen tenzij je in die 5 jaar contact hebt gehad en op directe of indirecte wijze de schuld hebt erkend.

Dus de vordering blijft wel bestaan maar ze kunnen je na 5 jaar niet meer dwingen.

Joshua
Berichten: 931
Lid geworden op: 01 mei 2004 11:29

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Joshua »

Actualiteiten
Erasmus Centrum voor recht en samenleving
http://www.rechtensamenleving.nl/php/sh ... at_id=1467

De komende tijd zal Huls zich bezighouden met de volgende onderwerpen:

Samen met Marc Loth is Huls programmaleider Rechtspleging en geschilbeslechting, een van de onderzoeksterreinen waar de EUR zich de komende tijd verder gaat profileren. Hij bereidt een congres voor over de relevantie van Legitimation durch Verfahren, de rechtssociologische klassieker van Niklas Luhmann
Multi-disciplinaire regulerings- en handhavingsvraagstukken) . Kritische reflectie op concepten als bruikbare rechtsorde, recht in de tweede linie, o.a. voor de Vereniging van wetgevingsbeleid (WOK) en het Ministerie van verkeer en waterstaat, het expertisecentrum Handhaving van the ministerie van Justitie en het project Next generation Infrastructures (met TUD).
Krediet en schulden.De Wet Consumentenkrediet wordt vervangen en de WSNP wordt vernieuwd. We streven naar een nieuwe onderzoekslijn waar crediteurengedrag vooropstaat (Crediteurenplatform; Intrum Justitia, deurwaarders)
Juridische professies en beroepsethiek,. No cure no pay, juridisch loket en toegang tot het recht. Commercialisering van het notariaat.

Gesloten