LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bekendmaking

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Mr.P.
Berichten: 123
Lid geworden op: 30 sep 2004 22:55

bekendmaking

Ongelezen bericht door Mr.P. »

Wat is dit nu?
Ik gooi het e-mail adres van Mr.P/ R. Palland door google en kom bij een keukenadviesburo terecht, wordt vervolgens doorgelinkt naar een keukenzaak.

Lijkt mij een slechte zaak voor een consumenten forum.
Stel dat Gastronoom, Gastig , KS en vele anderen hun e-mail gaan vermelden en ons vervolgens doorlinken naar hun werkgevers / winkels.
Dit alles gaat toch ontaarden in een concurrentieslag?
Op verzoek van diverse mensen hier maak ik dus mijn naam bekend. En zie de reactie.
Waarschijnlijk ziet u het inderdaad te simpel. Heeft u in mijn antwoorden of topics reclame gelezen voor eender welke activiteit?

"ik gooi het adres door google" Wel ik hoop dat niet iedereen dat doet want anders kon ik het wel zo druk krijgen dat ik geen tijd meer overhou om hier een zo objectief mogelijk antwoord te geven.
Als u keukenverkoper bent hoopik dat u op een positieve manier mee wilt praten en adviseren in plaats van dit soort nutteloze informatie weer te geven.

Inderdaad verkoop ik keukens. Door dit al jaren te doen kan ik nu misschien anderen helpen bij het oplossen van problemen.

Ik hoop dat meer 'keukenmensen' uit de anonimiteit willen treden en de consument willen blijven ondersteunen met het oplossen van problemen.
Die concurrentiestrijd zal lopslopen want de meeste bezoekers hebben reeds gekocht en hebben alleen een vraag.

Zijn de vaste bezoekers het eens met "gastvrij" laat mij dit dan weten. Ik zal mij dan terugtrekken en niet meer reageren op dit forum.

Rene Palland

16again
Berichten: 16130
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door 16again »

Ik heb Mr.P. nooit kunnen betrappen op reclame of wervende uitingen.
In zijn antwoorden, die getuigden van gedegen markt&product kennis, stond het belang van de consument altijd centraal.

Of Mr.P. zich moet terugtrekken zou hij eigenlijk aan toekomstige topicstarters hier moeten vragen. Zij krijgen immers andere/slechtere/geen antwoorden....

Scara

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Scara »

Geen probleem mee vanaf deze kant .

Gastvrij

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Even een reactie van mijn kant.

Ik dacht dat het een ongeschreven wet is dat je in een forum geen eigen bedrijfsnaam noemt en geen e- mail adres van eigen- of ander bedrijf afgeeft. Dit zijn in wezen toch reclame- uitingen?
En om die reden niet netjes naar je concurrenten toe?
Ik kom op meerdere forums en als iemand bewust of onbewust deze fout maakt, dan is het een goede gewoonte om elkaar daar op te wijzen.

Omdat ik Mr.P( of mag ik René zeggen), inderdaad nooit op reclame of wervende teksten heb kunnen betrappen, verbaasde mij dit.
Uit je antwoord blijkt dat je dit niet als vorm van klantenwerving bedoelt hebt..
Maar waarom geen privé mailadres opgeven of MSN / ICQ ?
Het "door google gooien"van een e-mail adres zie ik als goede gewoonte en niet als blijk van wantrouwen. Vind het prettig om te weten waar mijn mail terecht komt, net zoals ik ook nooit lukraak een onbekend telefoonnr. zal gebruiken.

Eigen naamgebruik;
Ik heb mijn bericht onder topic "keukenspecialist" gezet welke eigenlijk als subtitel "open communicatie" heeft.
Dit om de reden dat het m.i onverstandig kan zijn om onder eigen naam te deelnemen.
Vooral omdat het om een commerciële branche gaat. Je kunt dan zo de desbetreffende firma opzoeken. Degene die het meest tot de verbeelding weet te schrijven kan mogelijk een goede toestroom van klanten tegemoed zien. Dit bedoel ik met mooipraterij naar de broodheer toe, welke o.a te lezen zijn onder topic van dhr. Bareman.

Mr. P., je detacheerd ook verkopers, wat als nou blijkt dat je mijn baas bent? Is er dan nog een pittige discussie tussen ons over kastfrontjes mogelijk?
Achter sommige gebruikersnamen vermoed ik top functionarissen, wat als iedereen , monteur, verkoper etc. onder eigen naam post, dan worden toch op hiërargische gronden bepaalde deelnemers monddood gemaakt?
Het leuke wat anonimiteit met zich meebrengt is dat deze verschillen min of meer wegvallen en een ieder zich kan uiten zonder kans op represailles.

Mr.P., ik hoop dat je blijft, je bijdragen zijn inhoudelijk sterk en m.i correct. Het is niet mijn bedoeling om je dwars te zitten, geef hier enkel mijn gedachten weer.

Hopelijk is dit een duidelijke uiting. Zal er geen literatuurprijs mee winnen :oops:, wil enkel duidelijheid scheppen.

gastronoom

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door gastronoom »

Laat ik mij dan ook maar even in deze discussie mengen.

Het is niet aan mij om te oordelen of de bijdragen van Mr. P. op prijs worden gesteld door de consument. De consument is heel goed zelf in staat om aan te geven of e.e.a. op prijs wordt gesteld.

Mr. P. heeft inderdaad tot op heden geen reclame voor zijn eigen activiteiten gemaakt. Dat kan a. Heel slim zijn, een betrouwbaar imago opbouwen en dan opeens zichzelf (per ongeluk) bekend maken.
Ik denk echter dat het b. een foutje van Rene Palland was. Hij was lekker aan het typen en had niet in de gaten dat hij met zijn pseudoniem moest ondertekenen.

Maar nogmaals, laat de consument lekker de bijdragen van Rene op waarde schatten en van een concurrentiestrijd zal het m.i. echt niet komen. Ik heb daar in ieder geval totaal geen interesse en belang bij.


Dus wat mij betreft, vooral doorgaan.

Gastronoom
Pseudoniem

JeBe1

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door JeBe1 »

Ben nieuw op dit forum. Ik ken dus beslist niet alle reacties van dhr. Palland. Zijn reacties op mijn vraag (waar ik voor een keuken goed terecht kan in mijn omgeving) vind ik objectief, zakelijk en nuttig. Wat mij betreft blijven dus.

Hoewel ik bij het lezen af en toe ook wel eens erg nieuwsgierig wordt naar de functie van bepaalde deelnemers, ben ik het met gastvrij eens dat anonimiteit de mogelijkheid biedt dat eenieder zich kan uiten zonder kans op represailles van zijn baas of branchegenoten.

gastig

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door gastig »

Zijn reacties op mijn vraag (waar ik voor een keuken goed terecht kan in mijn omgeving) vind ik objectief, zakelijk en nuttig.
Heb op zich ook geen problemen met Palland!

Vraag me alleen wel af, hoe betrouwbaar de informatie van een keukenboer uit Nunspeet is, als het gaat om het zoeken van een goede keukenzaak in de regio Zoetermeer.

Wat dat betreft sluit ik mij aan bij de allereerste vraag van Gastronoom nadat mr. P. zich opwierp als vraagbaak voor consumenten op dit forum: Geef eens een CV?

Gast

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gast »

Ik denk echter dat het b. een foutje van Rene Palland was. Hij was lekker aan het typen en had niet in de gaten dat hij met zijn pseudoniem moest ondertekenen.
Inderdaad, het sloop er doorheen en toen dacht ik, ach iedereen wil het zo graag weten, laat het maar zo.
Dat het zelfs een mogelijk reclame-effect zou hebben is niet in mij opgekomen noch de bedoeling geweest.
r. P., je detacheerd ook verkopers, wat als nou blijkt dat je mijn baas bent? Is er dan nog een pittige discussie tussen ons over kastfrontjes mogelijk?
Moet kunnen. Met mijn enig personeelslid heb ik ook regelmatig discussies over keukenontwerpen en waarom hij nou dit of dat bedenkt in een keuken.
Met als uiteindelijk doel opbouwende kritiek te zijn.
Overigens Gastvrij, een pretiige reactie! Bedankt.


[quote.....b]ij het lezen af en toe ook wel eens erg nieuwsgierig wordt naar de functie van bepaalde deelnemers, ben ik het met gastvrij eens dat anonimiteit de mogelijkheid biedt dat eenieder zich kan uiten zonder kans op represailles van zijn baas of branchegenoten.
 [/quote]
Zelfs ik heb dat Jebe, ik lees wel eens opmerkingen van mensen die zich voordoen als consument maar informatie geven die je niet echt van een consument verwacht. Wat me op het volgende onderwerp brengt;
raag me alleen wel af, hoe betrouwbaar de informatie van een keukenboer uit Nunspeet is, als het gaat om het zoeken van een goede keukenzaak in de regio Zoetermeer.

Wat dat betreft sluit ik mij aan bij de allereerste vraag van Gastronoom nadat mr. P. zich opwierp als vraagbaak voor consumenten op dit forum: Geef eens een CV?
Opgegroeid in de detailhandel, het verkopen letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Als klein jochie al in de werkplaats (van een keukenshowroom met 20 opstellingen! in 1969) al druk met de krullen (toch veel mooier dan al die keukenkasten).
Na de schooltijd in het grootwinkelbedrijf terecht gekomen. Op een gegeven moment gestart als zelfstandig ondernemer tot een zwaar auto-ongeluk mij dwong rustiger aan te gaan doen. Per ongeluk begin jaren '90 zo, als verkoper, in de keukens gerold. Het vak geleerd in een zeer drukke servicegerichte zaak, een korte uitstap gemaakt naar de zelfde keukenzaak als 1969 (ja, hij bestond nog!). Toen het grote werk : de grootste keukenzaak van Nederland (Mandemakers kwam toen nog niet echt buiten Waalwijk), 125 opstellingen, heel veel keukenmerken van Ballerina tot Siematic en Bulthaup en heel veel afspraken.
Een faillissement van de moederorganisatie deed de zaak sluiten. Een korte periode voor een toeleverancier van de aannemer gewerkt (keukens uiteraard) maar die mentaliteit beviel niet zo.
Inmiddels wijzer geworden van faillissementen een aantal keren gevraagd consumenten te begeleiden bij een failliete keukenzaak.
Tegelijkertijd de keukenverkoop bij een grote luxe bouwmarkt hetgeen handig was om de gestrandde klanten onder te brengen. Overigens, en daar kunnen cbw-leden nog een puntje aanzuigen, werden klanten die elders hun aanbetaling waren verloren, geholpen door zelfs keukens tege kostprijs te leveren.
Een twee jaar terug weer 100% zelfstandig gaan werken. Thans actief als leverancier van massief houten keukens (meer hobby). Adviserend en ondersteunend betrokken bij het opzetten van een nieuwe startende keukenzaak. Daarnaast ook begeleiding van gestrandde consumenten of adviserend bij failliete maar levensvatbare keukenzaken.

Wel, lijkt mij dat u genoeg weet zo.
Wat ik nu wel op prijs stel is de cv's van de collega's hier.

Mr.P.

Gast

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gast »

Eigen naamgebruik;
Ik heb mijn bericht onder topic "keukenspecialist" gezet welke eigenlijk als subtitel "open communicatie" heeft.
Dit om de reden dat het m.i onverstandig kan zijn om onder eigen naam te deelnemen. Achter sommige gebruikersnamen vermoed ik top functionarissen, wat als iedereen , monteur, verkoper etc. onder eigen naam post, dan worden toch op hiërargische gronden bepaalde deelnemers monddood gemaakt?

Als je eerlijk bent heb je niets te verbergen alleen mensen die laf zijn gebruiken deze site op een anonieme manier om zo hun uitlatingen te doen.

Het leuke wat anonimiteit met zich meebrengt is dat deze verschillen min of meer wegvallen en een ieder zich kan uiten zonder kans op represailles.

Voor Gastvrij is anonimiteit heeeeeeeeeelll belangrijk blijkbaar omdat hij niet durft bekent temaken wie hij is.Hij heeft op alles op en aanmerkigen vertel eens wat over jezelf!!! Waarom op laffe wijze reageren.

Vooral omdat het om een commerciële branche gaat. Je kunt dan zo de desbetreffende firma opzoeken. Degene die het meest tot de verbeelding weet te schrijven kan mogelijk een goede toestroom van klanten tegemoed zien. Dit bedoel ik met mooipraterij naar de broodheer toe, welke o.a te lezen zijn onder topic van dhr. Bareman.
Op dit forum maakt de een de ander af op een anonieme naam. Dit is niet goed voor de klant ze zullen alleen meer angst krijgen om een keuken te kopen.
Erik- JAn,

Waarom pleiten voor openheid op dit forum en er zelf niet aan ( durven) voldoen? Laat jou msn maar achter op deze site Gastvrij... Mischien toch raadzaam om wat te leren van Alia!

Zullen meerdere het goede voorbeeld nemen? Meneer Palland is te vertrouwen hij durft met naam en toenaam erop te staan.Hij is nergens bang voor en geeft tips en advies.

Erik-JAn

Gast

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gast »

achter op deze site Gastvrij... Mischien toch raadzaam om wat te leren van Alia!
En wat kunnen we van de persoon leren?

consumentenadvies
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 nov 2004 20:52

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door consumentenadvies »

Collectief NIET reageren op ongeregistreerde oproerkraaiers lijkt me een goede optie.....

Gastvrij

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Consumentenadvies,

U werkt met een dubbele agenda.
Eerst een discussie aangaan en daarna al uw berichten verwijderen/ aanpassen, zodat de discussie niet meer relevant is.

Dit is niet netjes.
Zal om deze reden dus nooit u om advies benaderen.

11111

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door 11111 »

Consumentenadvies,

U werkt met een dubbele agenda.
Eerst een discussie aangaan en daarna al uw berichten verwijderen/ aanpassen, zodat de discussie niet meer relevant is.

Dit is niet netjes.
Zal om deze reden dus nooit u om advies benaderen.[quote]

Deze persoon maakte zich bekend daar kan jij niet over meepraten gastvrij.Jij doet je voor als een klant maar bent zelf als keukenhoer actief. Dus over open en eerlijk gesproken maak jezelf eens bekend dan

Gastvrij

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Dus over open en eerlijk gesproken maak jezelf eens bekend dan.
Staat niet netjes om niet eerst jezelf voor te stellen, maar direct beginnen te schelden.
Vreemde reactie vind ik dat. Werkt niet uitnodigend voor nadere kennismaking.
Nee, dan loop ik liever een topic -je om :wink:

Gastvrij

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gastvrij »


Geplaatst op 22 Nov 2004 21:11 door consumentenadvies

Geplaatst op 23 Nov 2004 17:00 door Gastvrij



Geplaatst op 23 Nov 2004 21:31 door 1111


Geplaatst op 23 Nov 2004 23:42 door Gastvrij
Heb de internetredactie per email verzoek gedaan om verwijdering van bovenstaande berichten.
Hopelijk kan een ieder zich hierin vinden.

Zo blijft de discussie duidelijk en in de juiste context.

Gast

Re: bekendmaking

Ongelezen bericht door Gast »

Heb de internetredactie per email verzoek gedaan om verwijdering van bovenstaande berichten.
Hopelijk kan een ieder zich hierin vinden.
Akkoord!

KS

Gesloten