LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Keuken kopen

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

Hallo allemaal,

We zijn van plan om onze nieuwe keuken te kopen bij Tieleman keukens maar voordat we overgaan tot koop wil ik me eerst nog eens goed verdiepen in de mogelijkheden. We zijn erg goed en kundig geholpen van de week en er is een mooie opzet gemaakt van een keuken zoals wij die graag zien. Maar, jaja een maar, nu twijfel ik toch over het merk (keller) of deze wel degelijk is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een leek ben en er eigenlijk geen kijk op heb. Ook twijfel ik over de keuze van het blad, composiet (wat nu op de offerte staat) of toch graniet..en het pelgrim fornuis, of toch beter een atag. Leuk (zacht uitgedrukt) dat er eindelijk een nieuwe keuken komt maar als ik me dan ga verdiepen dan zie ik door de bomen het bos niet meer..alle tips, opmerkingen en voorkeuren zijn van harte welkom!

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

Waarschijnlijk een beetje te summier voor een reactie. Probeer het nog eens!!

De kook spoelzijde is in een u vorm, in het midden het fornuis pelgrim 90 cm breed. aan weerszijde van het fornuis een hoekonderkast met legplank en doorlopende deur van 100 cm, aan de rechterzijde van de kast 2 draaiplateaus die volledig uitrekbaar zijn (doeco) . Aan de linkerzijde de spoelbak (betegeld in blokmotief, twijfelgeval) met doorlopende deur 60 cm. Daarnaast vaatwasmachine (miele, gratis) met frontmeubeldeur 59,4 cm. Aan de andere kant van de spoelzijde komt een zitgedeelte, het werkblad is doorlopend zonder onderbreking. Aan de rechterzijde onderkast met lade (bestek) en 2 uittreklades in volle breedte 120 cm (ook twijfel ivm stabiliteit en praktisch oogpunt) Boven het fornuis komt een ingebouwde afzuigkap (pelgrim) met schouw en sierlijsten. Aan de rechterzijde boven de lades staan nu 2 planken met inbouwspots maar we willen daar toch liever 2 kasten van 60 cm breed voor het glasservies.

Dan de kastenwand aan de andere kant van de keuken, hoge kast 60cm breed 190 cm hoog voor koelkast (AEG) ernaast hoge kast waar de magnetron (pelgrim) op stahoogte wordt ingebouwd. boven de magnetron een kast, eronder 3 lades. daarnaast weer een hoge kast voor de vrieskast (AEG) 60 cm breed 190 cm hoog. Deze kastenwand wordt tegen de muur ingebouwd zodat het een geheel wordt.

Apparatuur:

Vaatwasser: Miele die krijgen we gratis (verder nog geen gegevens van)
Fornuis: pelgrim NF940BANTA
Magnetron: pelgrim MAG546MAT
Afzuigunit: pelgrim ISW870RVS
Koelkast: AEG SANTO KD 71800 F
Vrieskast: AEG ARCTIC GN 71800 F

Werkblad: Arte silestone 2 cm inclusief verlijmde waterkering
randafwerking 20FW06. Het blad wordt opgedikt tot 6 cm.
Kleur: Arden blue ( maar dat is een detail en smaakgevoelig)

Totaalprijs inclusief btw en montage 19.500 daar gaat wel de vaatwasser vanaf (die staat op de offerte wel berekend) dat is ongeveer 1000 euro en als we het bedrag volledig op een rekening zetten, wat we wel van plan zijn (bankgarantie) scheelt dat ook 1000 euro dus dan komen we uit op 17.500 euro.

De keuken is van keller, model Orleans met folie ommanteld front in venstermodel.
De spoelbak willen we toch gewoon rvs omdat we bij nader inzien toch twijfel hebben over het schoonhouden van zo'n betegelde bak en hij kost rond de 1700 euro, dat is 10 procent van het totaal wat wel erg veel is. Onze keuken moet ook nog helemaal gerenoveerd worden voordat de keuken kan komen, denk aan muur uitbreken, nieuwe tuindeuren, stucwerk en vloer. Daar hebben we een budget van 10.000 euro voor.

Zooo dat is een heel verhaal, hoop op eerlijke reacties, tips en adviezen.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door sjoegel »

Miele die krijgen we gratis
Daar maakt U een denkfout. Die miele is niet gratis maar zit verrekend in de totaalprijs.

Wanneer ik die zaak binnen loop en vraag om de gratis Miele actie van Tros Radar dan ga ik met lege handen weg. :cry:

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

Ok, die zal inderdaad wel ergens in de prijs zitten maar ik moet zeggen dat we geen vervelend gevoel hebben gekregen bij de jongeman die ons geholpen heeft. We hebben eerlijk gezegd dat we niet van afdingspelletjes houden en we een goed en eerlijk advies wilden met dito prijs. Heeft u daar ook een mening over als U mijn verhaal leest?

Edit: Ons is het zo uitgelegd dat ze bij Miele 50 of 500 dat durf ik niet te zeggen vaatwassers in een koop hebben gedaan zodat ze nu met hun 5 jarig jubileum een leuke actie hebben voor hun klanten. We zijn in het magazijn geweest van Tieleman en daar stonden inderdaad rijen met dozen Miele vaatwassers.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door sjoegel »

De prijs lijkt mij redelijk goed. Wanneer U de jongeman vertrouwd en het is geen groot bedrijf, de jongeman krijgt boze klanten zelf op zijn dak, dan staan de meeste lichten wel op groen.

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

De jongeman heeft zelfs voorgesteld om met een aannemer langs te komen om de overige werkzaamheden te bekijken en of de opstelling zo goed is of dat we toch nog een andere opstelling gaan bekijken. De andere werkzaamheden willen we graag ook op een goed en eerlijke manier laten uitvoeren. We betalen liever iets meer voor kwaliteit en service en weten dat het goed is!

En de apparaten van Pelgrim, zijn die vergelijkbaar met Atag of is Atag toch betere kwaliteit?

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

@Vogels, Goeie tip! Dank!

dacara
Berichten: 16
Lid geworden op: 26 aug 2011 20:09

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door dacara »

Tsjah, het is uiteraard aan jullie. Maar zou zelf niet als eerste uitgaan van "het goede contact" met de verkoper. Het is zijn vak en hoort bij het saleswerk. Lijkt negatief, maar bedoel het prikkelend. Uiteindelijk gaat het om zaken doen. Niets meer en niets minder. En in deze tijd van crisis iets om te onthouden. Ik zou na 1 maart insteken op een bedrag van 15.000 euro voor de keuken, met hoogwaardige apparatuur. Take it or leave it. En zet alles erg goed tot in detail op papier.
Het is aan te bevelen om je in apparatuur te verdiepen. Per slot van rekening wil je toch jaren veel plezier van de apparatuur beleven, niet? En moet de vaatwasser erg stil (b.v. bij een open keuken erg belangrijk), veel inhoud (aantal couverts) of juist erg zuinig zijn? Het is wat werk, maar het gaat dan ook ergens over.
Ik vind de combinatie van een nu nog onbekende Miele, met AEG en Pilgrim apart. Heb je geen voorkeur voor 1 merk voor de apparatuur (ook uit oogpunt van de gratis verlengde garantie of indien van toepassing panorama-opstelling)? Je kunt alleen al op deze forum informatie over Pilgrim vinden. Pilgrim is zeker geen topkwaliteit.
Ik heb zelf okt. 2011 de 3e keuken laten plaatsen en ben nog steeds erg gecharmeerd van Siemens/Neff of Bosch.
Veel suc6 met de aankoop.

Fauser
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 jan 2011 09:48

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Fauser »

Tsjah, het is uiteraard aan jullie. Maar zou zelf niet als eerste uitgaan van "het goede contact" met de verkoper. Het is zijn vak en hoort bij het saleswerk. Lijkt negatief, maar bedoel het prikkelend. Uiteindelijk gaat het om zaken doen. Niets meer en niets minder. En in deze tijd van crisis iets om te onthouden.
Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens en gedeeltelijk mee oneens. Je wilt je keuken toch kopen bij iemand die enthousiast is over je plannen en oprecht geïnteresseerd is in je als klant ? Of kijk je echt alleen maar naar het eindtotaal en koop je je keuken bij die niet of minder geïnteresseerd keukenzaak omdat deze een fractie goedkoper is ? Wellicht zit er de helft niet bij.
Kopen is nog steeds ( gelukkig ) emotie. Natuurlijk wil een verkoper verkopen, maar het inleven in een koper als mens is een uniek iets en dat voel je als klant. Koop gewoon waar je je veilig voelt en het beste gevoel hebt.
Ok zaken zijn zaken natuurlijk. Maar zeker in deze tijd van crisis schelen de onderlinge offertes echt niet zo heel veel meer. Iedereen wil graag verkopen.
Ik zou willen adviseren gewoon een aantal keukenzaken af te gaan en offertes te vergelijken. Geef de verkoper die het meeste voor je doet in combinatie met het goede gevoel een kans.

Ik heb nog nooit van Pilgrim gehoord. Wel Pelgrim.

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

Overal is wat voor te zeggen natuurlijk, ga je onderhandelen en ga je voor de goedkoopste deal of inderdaad daar waar je een goed gevoel krijgt en service. Wij kiezen voor het laatste, we willen niet 10 zaken aflopen met zoveel verschillende offertes maar wel graag waar voor ons geld krijgen. Omdat ik al 2 jaar een nieuwe keuken wens heb ik best veel gelezen over de aanschaf en ook over de DMG groep. Dat is dus wat we echt niet willen! Service ook na levering vinden wij belangrijk en daar hebben we op gaan zoeken en kwamen zo bij Tieleman keukens uit. Maar inderdaad het is wel wijs om toch nog 1 a 2 andere keukenzaken te bezoeken.

Waar we dus niet veel verstand van hebben is de prijs in verhouding met het geleverde zoals keukenkasten en werkbladen. Vandaar mijn verhaal hier in de hoop op kennis die wij in deze niet bezitten.

Wat betreft de apparatuur daar hebben we gisteren nog over geboomd met zijn 2en en we willen toch wel graag hoge kwaliteit dus gaan we voorstellen om koelkast, vrieskast, magnetron en afzuigkap van het merk Siemens te krijgen. Dat zal duurder uitvallen maar daarmee wel ook 10 jaar garantie! Jammer genoeg heeft Siemens geen fornuis wat ik zo graag wil namelijk een vrijstaande 6 pits met grote oven! (of heb ik niet goed genoeg gezocht?) Dus dat wordt dan toch waarschijnlijk een Atag, wat me weer terug brengt bij mijn vraag, is Atag kwalitatief beter dan Pelgrim?

Bedankt voor jullie meedenken, stel ik zeer op prijs!

Groet

Corsarob
Berichten: 48
Lid geworden op: 23 mei 2012 23:08

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Corsarob »

Beste Dreeke72,

als ik de opzet zo eens bekijk, heb je een leuk ontwerp. Jouw vertwijfeling over de lade van 120 cm begrijp ik niet helemaal: lades lijken instabiel, maar geven een zee van ruimte en gemak. Je vertwijfeling over de tegeltjesbak begrijp ik wel.. veel haakse hoeken, voegjes die los kunnen laten (lees: prijs/kwaliteit is minder).

Over de AEG apparatuur: deze machines zijn erg goed, vriezer is voorzien van NoFrost (!) en zijn prijstechnisch een stuk lager dan welke gelijke apparatuur ook. Er zijn weinig leveranciers die een grote koeler met NoFrost leveren voor dat bedrag. Voorbeeld Siemens: nettoprijs van €1869,-. Is dus zo'n €650,- duurder.

Wellicht heeft ATAG ook mooie producten. In tegenstelling tot Siemens leveren ze standaard 8 jaar garantie (zonder meerprijs of moeilijke aanvraagformulieren). Pelgrim heeft dit ook, als ik het goed heb.

Hier trouwens ook nog een aanvulling op het verhaal van Fauser: ''the bitterness of poor quality, remains longer than the sweetness of a low price!''

Dirkie
Berichten: 2933
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dirkie »

Misschien een tip. Bij het woonwarenhuis uit Zweden kun je gratis en voor niets je keuken plannen. Kijk eens of het mogelijk is om daar de keuken die je wil te maken. Je krijgt dan meteen een prijsindicatie wat dit zou gaan kosten. Tel daarbij de kosten voor het plaatsen op, die je ook zelf kunt berekenen aan de hand van de folder, en je hebt een indicatie wat deze keuken daar zou kunnen gaan kosten. Een keuken specialist zal waarschijnlijk wel duurder zijn, maar je hebt een idee van de kosten.
In mijn geval heb ik die tekening meegenomen naar de keukenboer (was wel onderdeel van DMG), maar nog niet laten zien oid. Nadat ik daar een keuken had uitgezocht met de tekening in gedachten kwamen we tot een eerste prijs (3 maal zo hoog). Daarop volgde het bekende toneelstukje tussen de verkoper (weggaan zodat we kunnen denken, filiaal manager erbij halen, en daarna ook nog een regiomanager die toevallig aanwezig was, want zelf mocht hij niets beslissen enz enz) en koper (waarom moet het zo duur zijn, kijk maar op deze tekening enz enz) zijn we op een prijs uitgekomen, die uiteindelijk maar iets hoger lag dan die van het woonwarenhuis, maar wel met betere apparatuur.

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

@Corsarob: De twijfel over de lade is ontstaan na het lezen van de instabiliteit en dat er dan niemand naast je moet staan wanneer je de lade openen moet. Ook heb ik graag een aparte lade van 30 cm breed waar ik mijn kruiden en olieflessen in kwijt kan. Dus dacht ik een ladeblok van 90 cm en een soort van apothekerskastje ernaast maar geen idee of dit mogelijk is. De spoelbak laten we voor wat het is en gaan toch voor een rvs spoelbak. Bedankt voor het meedenken!

@Dirkie, je tip ter harte genomen van de Zweedse winkel en ook ik kom uit op 1 derde van de huidige prijs. Maar dan heb ik geen losstaand fornuis, merken waar ik nog nooit van gehoord heb en beuken fineer kastjes :) toch niet echt wat we zoeken! Wat betreft het onderhandelen, echt daar zijn wij de mensen niet voor, we houden niet van die spelletjes vandaar dat we al op voorhand de keukenzaken op hebben uitgezocht! Ook bedankt voor het meedenken!


Even een productvergelijk gemaakt.

Zoals omscheven op offerte:

Koelkast AEG 909,-
Vriestkast AEG 845,-
Fornuis Pelgrim 1544,-
Magnetron Pelgrim 629,-
Afzuigunit Pelgrim 359,-

Totaal 4286,-

Siemens apparatuur:

Koelkast 1289,-
Vrieskast 1869,-
Magnetron 659,-
Afzuigunit 679,-
In combinatie met een Atag fornuis 3499,-

Totaal: 7995,-

Alles van Atag:

Koelkast 1639,-
Vrieskast 1739,-
Magnetron 829,-
Afzuigkap 659,-
Fornuis 3499,-

Totaal: 8365,-

Er zit dus nogal een verschil tussen de aangeboden apparaten op de offerte of de apparaten die wij eigenlijk prefereren. Is er iemand die mij kan vertellen waarom we voor het een of het ander moeten kiezen? Oh en bij Atag is 8 jaar garantie, bij Siemens 5 jaar en bij Pelgrim ook 5 dacht ik maar weet ik niet zeker.

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door pfffff »

Atag Pelgrim en Etna zijn 1 ( Gorenje )
Etna is low budget en dito kwalteit, Pelgrim was dit 20 jaar gleden ook, maar is 'geupdate" tot een merk wat de vergelijking met Siemens zou moeten aankunnen ( Daar Siemens steeds iets verder afglijdt, worden Bosch en Neff de speerpunten van de BSH groep)
Atag positioneert zich hier iets boven, niet heel veel, maar toch.
De door jou genoemde prijs lijkt mij erg fors, heb je wellicht ook typenummers, dan zal ik eens een markt comforme prijs geven.
Tja en AEG, niet duur en daar is de kwailteit ook naar. ( Ze geven wel altijd leuke presentjes aan de verkopers, dus een AEG verkoper is niet geheel onbevooroordeeld )

21 % naar 6 % is aardig, scheelt alleen niet zo veel op een montage bedrag van zeg maar 1200 euro, en de software zal deze btw verlaging automatisch meenemen na 1 maart

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

Het eerste rijtje van de offerte met AEG staan de typenummers bovenaan in mijn 2e post.

Siemens:

Afzuigunit LC76BA540
Koelkast KI38RA55
Vrieskast GI38NP60
Magnetron HF25M6L2
Daarbij het Atag fornuis FG9070EA

Atag:

Afzuigunit WU7011GM
Koelkast KF8178ADR
Vrieskast KF8178CDL
Magnetron MA45706
Ook hier hetzelfde fornuis als bovenstaand

AEG valt dan af, we willen wel goede kwaliteit. We denken dat deze keuken ons dienst moet doen de komende pakweg 20 jaar en dan kun je beter een keer goed investeren dan 3 x half. Dank pfffff voor het meedenken!

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door kweenie »

Ik denk dat je op de lange termijn vooral veel profijt hebt (of ergenissen bespaart...) als het geluid van je afzuigkap en eventueel vaatwasser niet te storend is. Ik zou die apparaten dus wel zorgvukdig uitzoeken. De rest moet natuurlijk ook niet slecht zijn, maar met een 'redelijk' apparaat ben je dan al een eind op weg. En dan vooral: beter een degelijk apparaat dat misschien een paar snufjes minder heeft, dan een apparaat met veel foefjes dat in no time stuk is.

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

@kweenie, daar heb je een punt. De vaatwasser hoeft niet muisstil te zijn aangezien we niet in de keuken gaan eten maar de keuken is wel met een open deuropening en de eetkamer grenst aan de keuken. Wat je zegt over de afzuigkap klopt, ik heb er nu een hangen waar ik tijdens het koken wel eens gestoord van wordt! Hier staat altijd de radio aan in de keuken en die is dan nog nauwelijks hoorbaar. Koken is mijn hobby dus ik breng aardig wat uurtjes door in de keuken, alle tips schrijf ik op en neem ik mee!

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

Geen reacties meer op de apparatuur helaas.

Andere vraag, heeft iemand ervaring met ASWA keukens in Dordrecht?

Corsarob
Berichten: 48
Lid geworden op: 23 mei 2012 23:08

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Corsarob »

Hallo Dreeke72,

probeer eens te zoeken in het forum op aswa :wink:

Dreeke72
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 feb 2013 20:23

Re: Keuken kopen

Ongelezen bericht door Dreeke72 »

@corsarob, dat had ik al gedaan maar er staan geen recente berichten bij. We hebben de planning om onze keuken bij Tieleman in Middelharnis te kopen, we hebben een erg goed gevoel bij deze zaak maar willen toch een vergelijk maken zodat we niet achteraf denken dat we dat toch hadden moeten doen! We hebben een budget van 30.000 k maar daar moet dan ook alles van gebeuren dus ook de tegelvloer, muur gesloopt, kozijn geplaatst, stucwerk, plafond lampen de hele mikmak dus :) Maar ik denk dat je voor dat geld toch een mooie goed afgewerkte keuken met kwalitatief hoogwaardige apparatuur moet kunnen kopen. Het is best een uitzoekerij zo'n keuken, maar beter vooraf dan achteraf klagen!

Gesloten