LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Keukenconcurrent in Utrecht

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
karin75
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 feb 2006 12:09

Keukenconcurrent in Utrecht

Ongelezen bericht door karin75 »

Wij hebben onze keuken besteld bij de Keukenconcurrent in Utrecht.
Toen wij een de keuken gingen uitzoeken zei iedereen: er gaat altijd was mis! Er mist altijd wel een greepje, deurtje of iets anders. Bij ons was alles in 1x goed!

Ze kwamen eerst met een prijs van 11000 euro en dat was al met korting op de apparatuur, normaal zou het 18000 zijn. We hadden dezelfde keuken gezien bij een andere keukenwinkel en daar konden we hem voor 6500 euro krijgen. Toen ze dat hoorde zakten ze naar 9000 euro, maar dat was de uiterste prijs. Dat vonden we nog teveel. Uiteindelijk gingen ze akkoord met 6900 euro, maar dan wel meteen tekenen. Dan komt de vestigingsmanager erbij en doen ze alsof ze moeten overleggen, maar 6900 euro was goed.
Kan je nagaan hoeveel verschil daarin zit!!!

Ook al weet je niet wat die keuken bij een ander kost, dan zou ik gewoon bluffen. Je ziet hoeveel je van de prijs af kunt krijgen. Stel dat we akkoord waren gegaan met hun uiterste prijs, dan hadden we nog 2100 euro teveel betaald. En nog maken ze winst hoor!

Pluspunt: we hoefden geen aanbetaling te doen!

Toen we terug kwamen voor de details zoals de greepjes nam de verkoper steeds de telefoon op en liep steeds weg. Dat was wel irritant. Verder was de service prima.

Voor 1200 euro extra zouden ze de keuken plaatsen. Dan zou er ook nooit discussie ontstaan bij beschadigingen, dan is het altijd voor hun rekening. En 1200 euro is geen slechte prijs. De installateur heeft heel netjes werk afgeleverd, op wat kleine kitresten op het aanrachtblad na. Maar we zijn erg tevreden.

Maar goed, de keuken zit er in, alles ziet er super uit. Dus een aanrader. Maar wel goed onderhandelen over de prijs!
Laatst gewijzigd door karin75 op 10 feb 2006 10:36, 1 keer totaal gewijzigd.

kzin
Berichten: 216
Lid geworden op: 12 aug 2005 19:22

Re: Keukenconcurrent in Utrecht

Ongelezen bericht door kzin »

Gezien de leverancier waar je gekocht hebt is het idd goed dat je zo stevig hebt onderhandeld. Persoonlijk zou ik er niet gekocht hebbenal gaven ze geld toe. Hoe geloofwaardig is een firma die je met droge ogen zoveel duizenden euros "korting" geeft?
Je had i.m.h.o. zwaar beledigd moeten zijn dat ze je eerst zo probeerden op te lichten. In plaats van trots op je onderhandelkwaliteiten.

Hoe dan ook veel plezier met je nieuwe keuken

karin75
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 feb 2006 12:09

Re: Keukenconcurrent in Utrecht

Ongelezen bericht door karin75 »

Volgens mij begrijp je de boodschap inderdaad niet helemaal.

Als je de moeite zou nemen om het bericht goed te lezen, dan zou je zien dat het een tip is voor andere mensen en een voorbeeld dat het je een hoop geld kan schelen. Niet om op te scheppen over mijn 'onderhandelkwaliteiten'.

En als je het heet sec bekijke: je kan overal over onderhandelen, want je betaalt overal standaard te veel. Zelfs in de supermarkt. Dan zou je kwaad moeten zijn op elke verkoper/bedrijf. Dus.....

FCF
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 feb 2006 13:26

Re: Keukenconcurrent in Utrecht

Ongelezen bericht door FCF »

Was die andere keuken ook afgeprijst > Van 18.000 voor 6.500 of had deze zaak wel netjes in 1 keer de prijs erop gezet.

karin75
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 feb 2006 12:09

Re: Keukenconcurrent in Utrecht

Ongelezen bericht door karin75 »

Alle keukenbedrijven waar wij geweest zijn geven een veel hogere prijs op dan waar ze uiteindelijk op uit willen komen.
Geen enkele of weinig keukenleveranciers willen in de eerste instantie met een scherpe offerte komen, zodat je kunt vergelijken. Want er is veel concurrentie en daarom doen ze dat blijkbaar niet.

Toevallig had dat bedrijf van die 6500 iemand werken die wij kenden en vandaar dat we de prijs doorkregen. (niet op schrift natuurlijk) Anders hadden ze dat nooit gedaan, zei hij. Zij vroegen wel een aanbetaling en gezien de waarschuwingen die op TV geweest zijn daarover en de faillissementen wilden we dat perse niet.

We hebben zeker geen spijt dat we bij de KC hebben gekocht. Uiteindelijk hebben we een mooie keuken voor een goede prijs gekregen en alles was in orde bij de plaatsing. Daar gaat het uiteindelijk toch om?

Gesloten