LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Van Herk/Nagron wil 8000 euro voor berging

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
arvandongen
Berichten: 1353
Lid geworden op: 09 mar 2011 12:03

Re: Van Herk/Nagron wil 8000 euro voor berging

Ongelezen bericht door arvandongen »

crazyme schreef:Dan zou ts dus een beroep op dwaling moeten doen bij de verkopende partij ?
Ofwel een advocaat opzoeken ?
Eerst bewijsstukken zoeken. Als die er niet zijn, dan houdt het op en moet je je verlies nemen.

Moneyman
Berichten: 30112
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Van Herk/Nagron wil 8000 euro voor berging

Ongelezen bericht door Moneyman »

arvandongen schreef:
Moneyman schreef:Toch wel, want de notaris heeft kadastraal onderzoek gedaan en de kadastrale kaart, met daarop de berging, in het dossier voor zich op tafel liggen. Nog los van het (waarschijnlijke) gegeven dat dezelfde makelaar waarschijnlijk woningen met en zonder berging heeft verkocht.

Primair is en blijft het de verantwoordelijkheid van TS om te checken of die berging in de koop begrepen is. Ik snap heel goed waarom mensen dat niet doen, maar dat ontslaat hen niet van die verantwoordelijkheid.
Ik vermoed dat het hier gaat om appartementen in een flatgebouw. De bergingen liggen bijvoorbeeld in de kelder. Die bergingen blijken eigen kadarsternummers te hebben. Voor de notaris is het logisch dat uitsluitend een appartement verkocht wordt en zal daar geen vraagtekens bij zetten. De notaris gaat bovendien uit van wat er in het voorlopig koopcontract is opgenomen.
Ik denk niet dat er sprake is van een flat met bergingen in de kelder, gezien de omschrijving van TS. Een berging in een dergelijke flat heeft meestal ook geen eigen kadastrale aanduiding, maar hooguit een indexnummer. Meestal worden de bergingen bij dergelijke flatgebouwen in de koop- en leveringsakte omschreven als "met bijbehorende berging, genummerd X" of zoiets. Bij (portiek)woningen met bergingen los van (of aan) de woning, krijg je wel eigen kadastrale nummers. Maar wellicht kan TS even duidelijkheid scheppen over de concrete situatie ter plaatse én de exacte manier waarop een en ander in de koopakte omschreven is. Want de opmerking "Ook stond er in de koopakte niet duidelijk vermeld dat er ook een berging bij het huis zat." roept ook vragen op. Wat was er niet duidelijk en wat stond er dan wel (of juist niet)?
MariekevanHoogdalem schreef:Wij hebben in 2009 een huis gekocht in Blijdorp. De makelaar destijds leidde ons door het huis en liet ons ook de berging in het portiek zien en toen we het huis kochten kregen we die sleutel erbij.

Gesloten