LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NTI - Opzeggen

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
camillaganzevles
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 sep 2008 19:32

NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door camillaganzevles » 20 sep 2008 19:52

Hallo allemaal

Ik ben afgelopen Juni begonnen met de opleiding Commerciele Economie bij het NTI. Ik heb me telefonisch aangemeld en ze hebben me vertelt dat ik het beste een contractjaar kon gaan doen. Dat heb ik dus gedaan alleen bevalt het me helemaal niet.

Ik krijg mijn huiswerk pas na zes weken terug en ik moet minimaal wachten drie weken wachten op antwoorden op de mailtjes aan de mentoren terwijl er antwoord binnen twee dagen word beloofd! Toen heb ik besloten contact op te nemen met Els Beltman. Zij beloofde mij uiteraard beterschap, maar nu vier weken later is er helemaal niets veranderd.

Afgelopen week heb ik weer contact met haar opgenomen en uiteraard beloofd ze weer beterschap, alleen heb ik weer aangegeven dat ik wil stoppen. Ze vertellen mij dat dat niet mogelijk is omdat ik een contract jaar heb. Daarna werd ik teruggebeld door meneer Damhuis, hij gaf toe dat het NTI zich niet aan zijn beloftes houd en zegt dat als ik tot December betaal en dus nog drie maanden lid blijf dat ik dan kan stoppen met de opleiding en niet meer hoef te betalen.

Mijn vraag is dus nu of ik hier juist blij mee moet zijn en per December moet stoppen of dat ik kan zeggen dat ik per direct stop en misschien zelfs wel kan eisen dat ze mij de afgelopen maanden gewoon terugbetalen. Het NTI maakt tenslotte zijn beloften niet waar!

Wie helpt mij verder???

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Els Beltman » 22 sep 2008 08:40

Geachte mevrouw Ganzevles,

Als aanvulling op uw reactie wil ik melden dat u conform voorwaarden inderdaad de opleiding niet kunt annuleren, maar dat ik, zoals toegezegd, uw klacht voorgelegd heb bij het hoofd studiebegeleiding. Hij heeft vervolgens op basis van de door u aangegeven situatie besloten een coulant voorstel te doen, en u toch de mogelijkheid te geven de opleiding te annuleren, omdat de ontstane vertraging voor u niet acceptabel was. Overigens heb ik van mijn collega vernomen dat hij nog geen reactie op zijn voorstel heeft ontvangen.

Met vriendelijke groet,

NTI
Els Beltman, hoofd klantenservice

M.R.T.
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 okt 2007 21:13

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door M.R.T. » 24 okt 2008 00:26

Ik zou er niet blij mee zijn. Waarom tot december betalen? Je gaat de opleiding toch niet volgen. Het NTI wilt nog eventjes geld van je rekening halen tot december, waarvoor?

Deze student heeft bijna het zelfde probleem als ik. We krijgen maar 7 werkdagen de tijd om de opleiding te annuleren. 7 dagen? Dat is een veel te korte tijd om een opleiding van 3 jaar te beoordelen. En je hebt niks aan die 7 dagen als je merkt dat je huiswerk pas na 6 weken bekeken wordt. In 7 dagen kan niemand weten of de opleiding bij je past. Het NTI maakt simpel gebruik van de wet Verkoop op Afstand, de consument kan dan de opleiding binnen 7 dagen annuleren. Maar wat heeft de consument aan deze wet als de consument het huiswerk pas na 6 weken terug krijgt. Niets! Het NTI misbruikt deze wet.

Hierdoor schrijft het NTI al bijna 2 jaar €60 van mijn rekening!

Absurd! Oplichterij! Schandalig!

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Els Beltman » 24 okt 2008 07:11

Beste M.R.T.,

Indien u van mening bent dat het NTI u geen goede begeleiding biedt, wilt u dan zo vriendelijk zijn contact met mij op te nemen via [email protected] . Dan kan ik de situatie nagaan en op een juiste wijze handelen.
Overigens vindt de inschrijving voor een HBO opleiding in principe plaats voor drie studiejaren (waar het NTI nog eens drie kosteloze jaren aan toe voegt!) maar krijgt iedere student de gelegenheid conform voorwaarden per studiejaar te annuleren. Mocht pas na de periode van 7 werkdagen blijken dat de studie toch niet aansluit, dan zijn er zeker mogelijkheden tot annuleren van de opleiding.

Met vriendelijke groet,

Els Beltman

M.R.T.
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 okt 2007 21:13

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door M.R.T. » 24 okt 2008 11:53

Beste, Els

Ik ben niet van plan u weer te gaan bellen of te contacteren via e-mail, want het heeft geen zin. Ik ben ook niet van plan me aan te melden voor de andere studiejaren, want ik ben er niet voor gemotiveerd net zoals in het begin het geval was.
Die €1400 die ik bijna heb afbetaald krijg ik toch niet terug. Geniet ervan!

De groeten,

Castell
Berichten: 12
Lid geworden op: 25 nov 2008 13:57

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Castell » 25 nov 2008 13:59

Hier hetzelfde verhaal! Begeleiding is er zeker niet! Mensen weten niet wat ik allemaal meemaak daar. Toen ik belde zei ik dat ik zeker wel begeleiding nodig had en dat ik hiernaast nog een studie volgde. Ze vertelden me dat het zeker goed zou komen.. Bla bla bla, praatjes allemaal. Wat ik van nti over heb is per maand 74 euro van mijn rekening en verder helemaal niets!!!

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door D1RK » 25 nov 2008 17:45

Vooraf zoeken voor je zoiets cursus tekende voorkomt veel ellende.
Ook goed de voorwaarden lezen want dat is de grootste fout!

De meeste schriftelijke van afgelopen 40 jaar hebben klachten want het werkt traag en als je echt niet anders kan zou het kunnen.
Ik kocht dit soort opleidingen vaak goedkoop op 30 april en dan is het wel leuk.
Zonder huiswerk ben ik toch redelijk ver gekomen!
Zelfstudie dus!

Castell
Berichten: 12
Lid geworden op: 25 nov 2008 13:57

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Castell » 25 nov 2008 21:23

Tjah, nti heeft het ook over de goeie begeleiding die ze geven. Niet dus.. Ze komen hun beloftes niet na dat is wat ik wil zeggen. Natuurlijk onderzoek je alles eerst voordat je het gaat tekenen. Als ze mij vertelden dat er dus zeker geen begeleider aanwezig zou zijn in mijn opleiding had ik het zeker niet gedaan!! :?

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Els Beltman » 26 nov 2008 10:12

Beste Castell,

Het NTI biedt zeker begeleiding in de vorm van een persoonlijke mentor en via de docent. Bij veel opleidingen is de docent online bereikbaar via de DLO. De mentor heeft dagelijkse spreekuren en reageert verder via e-mail. Als u mij uw situatie wilt mailen via [email protected] dan zal ik nagaan wat er aan de hand kan zijn.

Vriendelijke groet,
Els Beltman

Castell
Berichten: 12
Lid geworden op: 25 nov 2008 13:57

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Castell » 02 dec 2008 11:25

En toen zat ik nog steeds op hetzelfde lijn van een paar dagen terug. Dus tijd insteken in emails heeft ook geen zin..

rojo66
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 dec 2008 21:56

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door rojo66 » 07 dec 2008 22:01

Ook hier het zelfde probleem, met een opleiding in April 2008 begonnen, krijg nergens antwoord op, geen respons op vragen en het huiswerk moet je zelf maar na kijken!
Je mag helemaal zelf uit zoeken waneer je een toets of examen moet doet en als je een vraag over stage heb, stellen ze een weder vraag terug!
Ik heb nu de opleiding opgezegt en wat krijg ik als antwoord: u ben te laat.. had in sept-okt al moeten opzeggen toen begon nl het nieuwe studie jaar??
Als je in April begint dan begint toch ook het nieuwe studie jaar weer in April dus ik ben ruim schoots op tijd!!
Nee hoor ik MOET tot aug 2009 blijven betalen!!
en wel 74,- per maand!
kan ik hier echt niet vanaf want er staat op de site
"Indien u niet meer wilt deelnemen aan het volgende studiejaar dient u dit uiterlijk 2 maanden voor het verstrijken van het studiejaar te melden"
Als het om een studie periode gaat moeten ze er niet inzetten studie JAAR!

Ik vind dat NTI er mooi uitschiet zo!

Dit kan toch niet??

trishh
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 dec 2008 12:40

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door trishh » 10 dec 2008 12:45

Ik heb al weet ik hoevaak nti proberen te bereiken nooit gelukt natuurlijk. Ik had mn studie materiaal deel 2 al moeten hebben
en acceptgiro kaarten maar heb nog helemaal niets !!
In het begin kregen we een mailtje dat er een storing zou zijn bij de telefoonlijnen nu naar zoveel maanden nog zeker?
ik moet zeggen dat ik meer dan zat ben een opleiding te volgen via hun
ik heb er echt totaal geen zin meer in. heb hun ook vaak gemail waar je ook geen reactie op krijgt. alleen mn mentor geeft nog een reactie terug als ik haar mail maarja.

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Els Beltman » 11 dec 2008 08:18

Beste Trish en Rojo,

De bereikbaarheidsproblemen, waarover iedere student inderdaad door de directie geïnformeerd is, zijn inmiddels verholpen, en studenten die nu bellen of een e-mail sturen krijgen binnen de normale tijd een reactie. Zonder uw beider cursistnummer kan ik de situatie niet nagaan, maar als u zo vriendelijk wilt zijn te mailen naar [email protected] , dan zal ik u direct informeren.
Over de annuleringsvoorwaarde kan ik nog melden dat conform het studiereglement annuleren bij hbo- en mbo opleidingen altijd geaccepteerd wordt voor de volgende periode indien minimaal twee maanden voor het verstrijken van de huidige studieperiode geannuleerd is. Bij hbo hebben we het dan altijd over een jaar omdat een studieperiode per jaar is ingedeeld, bij mbo kan dit variëren omdat er ook mbo opleidingen zijn die bijvoorbeeld ingedeeld zijn in 3 perioden van 8 of 10 maanden.
Heel graag zie ik uw reactie tegemoet.

Vriendelijke groet,

NTI
Els Beltman

M.R.T.
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 okt 2007 21:13

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door M.R.T. » 15 dec 2008 11:44

Het NTI doet zich voor als een onderwijsinstelling, maar dat is het niet.
Het gaat alleen om onze geld. Mailen heeft geen zin want je krijgt toch alleen maar de voorwaarden voorgeschotelt. En daar heb je niks aan want je moet je er aan houden. Dat mag zich geen onderwijsinstelling noemen.

Laten we massaal schrijven naar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Postadres:

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag

Bezoekadres: Rijnstraat 50

rojo66
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 dec 2008 21:56

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door rojo66 » 15 dec 2008 14:33

Els die hulp van NTI ben ik allang vergeten!
Enige hulp wat ze bieden is hoe je je geld kwijt kunt raken!
ik laat het hier ook echt niet bij zitten en ieder die ik hoor zal ik NTI NOOIT NEVER aanraden!

De studie is in April 2008 begonnen, volgens NTI moest ik dan voor okt hebben opgezegt.. aangezien ik al tig mailtjes bezig ben om het op te zeggen ben ik nu dus te laat en mag ik tot aug 2009 blijven betalen!
De Hoofd studie begeleider nam nu ook contact op en vertelde mij dat ik pas 1x gemaild had (dat zou hij nl kunnen zien op studie plein dus ze zetten je nog voor leugenaar ook!! ) laat ik nu bijna 25 mails nog in mijn outlook hebben staan waar zeker 3 verschillende mentors hebben geantwoord, goh toch handig af en toe mails bewaren!
maar geen 1 mentor beantwoord de vraag die ik stelde.. kreeg alleen weder vragen!!
Maar dan geeft meneer Joost Damhuis geen antwoord meer!!

Zou Radar hier niet eens naar kunnen kijken want hoe meer ik op internet kijk hoe meer gedupeerde mensen ik tegen kom.
RADAR zouden jullie je licht eens niet kunnen laten schijnen op NTI ik heb nog nooit zo'n zooitje mee gemaakt!!

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door Els Beltman » 16 dec 2008 07:00

Beste Rojo,

Jammer dat je er in overleg niet uitgekomen ben, duidelijk is dat het NTI in haar voorwaarden aangeeft dat annuleren minimaal twee maanden voor het einde van de lopende studieperiode dient te gebeuren, en dan wel aangetekend. Echter, als annuleringen in een e-mail aangegeven worden, worden deze ook geaccepteerd. Jij zegt dat het hoofd studiebegeleiding slechts 1 mail van je kan vinden, maar zelf heb je de berichten waarschijnlijk nog wel als verzonden items in je computer staan. Stuur deze berichten dan naar mij, zodat ik kan kijken waarom deze berichten dan niet bij ons aangekomen zijn, en dan kunnen we natuurlijk ook kijken of je inderdaad - zoals je aangeeft - recht hebt op eerdere annulering.
Overigens zijn er ook redenen en situaties aan te geven waarbij het NTI aanleiding ziet om van de standaard voorwaarden af te wijken, bijvoorbeeld in het geval van calamiteiten of zeer onvoorziene omstandigheden. Indien bij jou sprake is van dergelijke omstandigheden, dan verneem ik dat natuurlijk ook graag.
Ik denk dat je je voor kunt stellen dat het, met een onderwijsinstituut met 60.000 studenten op jaarbasis, nodig is dat men zich aan bepaalde regels zal houden. Dat neemt niet weg dat de weg van overleg altijd open staat.
Nogmaals, ik hoor het heel graag.

Vriendelijke groet,
Els Beltman [email protected]

rojo66
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 dec 2008 21:56

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door rojo66 » 16 dec 2008 21:24

Els,
Wat jij zelf al zegt studie periode dat is nl geen studie jaar zoals op de site vermeld staat van NTI!
bij mij is een studie jaar (bij velen) een jaar dus van april tot april! (de data dat ik begonnen ...ben bij een normale school duurd de periode 10 maanden dus zou dat ook bij NTI zijn dan nog zou mijn afloop periode januarie zijn en zou ik op tijd wezen!) en inderdd heb ik alle mails nog en uhhh die zijn ALLEMAAL aangekomen bij nti en ook beantwoord (heb je mijn vorige posting wel goed gelezen?) door 3 verschillende mentoren ook hun antwoorden heb ik nog in mijn outlook staan!
Maar Joost Damhuis zegt dus dat er op studieplein maar 1 posting is ontvangen... hij liegt!!!!!
De mails zijn Namelijk allemaal terug beantwoord door de betreffende mentoren!
ik vertel echt geen fabels hoor.. anders had ik er geen melding van gemaakt bij Radar en geloof me ik ben hier ook echt nog niet klaar mee!

Kijk ik wil jou best wel mailen (geen idee wat jij precies doet of bent bij NTI ) maar ook bij jou krijg ik het zelfde antwoord, wat dat betreft houden ze allemaal het hand boven het hoofd!

Ik weet dat ik in mijn recht staat anders zou ik gewoon betalen en mijn mond verder houden.
Juist omdat ik weet dat ik in mijn recht staat doe ik dat niet!

M.R.T.
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 okt 2007 21:13

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door M.R.T. » 16 dec 2008 22:16

Beste, Rojo

Ik maak ongeveer het zelfde mee als jij.

Het NTI plukt nu nog steeds geld van mijn rekening zonder dat ik voor dat geld ook maar iets voor terug krijg en dat alleen maar omdat we de opleiding niet kunnen annuleren. Als je klant wil worden bij het NTI doen ze niet moeilijk, maar zodra je daar weg wilt krijg je enorm gezeik over betalingsplichten. En als je een keer niet betaald dan krijg je een aanmaning en zo kom je er dus ook niet vanaf.

Het NTI misbruikt het vertrouwen van de klant. Rekeningen plunderen van mensen omdat ze geen klant meer willlen zijn!

rojo66
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 dec 2008 21:56

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door rojo66 » 17 dec 2008 12:39

M.R.T

Ik hoop dan ook dat Radar er zijn licht op wil gaan laten schijnen,
en een onderzoek insteld.

Heb echt nog nooit zo'n instelling meegemaakt als die NTI heeft!

suontio
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 jan 2009 11:49

Re: NTI - Opzeggen

Ongelezen bericht door suontio » 05 jan 2009 12:15

Op 14 februari 2007 sloot ik een overeenkomst voor de studie HBO Psychologie cohort 06 bij NTI. Op grond van de door NTI verstrekte informatie meende ik een overeenkomst te zijn aangegaan voor een studie die te combineren zou zijn met een fulltime baan. Ook al zou de huidige baan niet direct aansluiten op de desbetreffende branche. Tevens zou ik als student gebruik kunnen maken van een deskundige mentor, die goed bereikbaar zou zijn voor al mijn vragen over de studie. Na bijna twee jaar te hebben doorbetaald aan lesgeld, boeken en verschillende examens en praktijkdagen, ben ik van mening dat de door NTI geschetste situatie niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Ik ben zeer ontevreden over de kwaliteit van deze opleiding en van de service van NTI. Toen ik met deze studie begon, werd mij verteld, dat ik te allen tijde met al mijn vragen naar mijn mentor zou kunnen gaan. Helaas zijn de mentoren werkelijk zeer moeilijk te bereiken, en reageren zeer traag op via e-mail gestelde vragen. Als ik had geweten hoe de situatie werkelijk zou zijn, had ik geen overeenkomst gesloten. Nadat ik de zoveelste keer tevergeefs mijn mentor bij NTI had geprobeerd te bereiken, had ik mijn overeenkomst bij hun schriftelijk opgezegd.

In plaats van een bevestiging van deze opzegging ontving ik als reactie van de NTI een nota voor 650,- euro voor de zogenaamde resterende cursus periode. Tevens zou NTI de door mij behaalde studie punten aan mij niet overhandigen voordat ik deze 'belachelijke' nota heb voldaan. Uiteindelijk na een verhitte discussie met een van de mentoren hebben zij mij alsnog een "printje" van de studieoverzicht verzonden...weer de zoveelste tegenstrijdigheid, dat ik met NTI tref!

Ik ben van mening, dat NTI mij absoluut de onjuiste informatie bij aanvang van deze studie heeft verstrekt en ernstig tekort geschoten heeft in zijn service richting mij als een student en als een betalende klant. Helaas heb ik het gevoel, dat ik met NTI hier niet uit kom. Ik ben blij, hoe vervelend ook, dat er nog meer mensen zij die het zelfde doormaken. Iemand ergens moet ons toch serieus nemen...zou je denken!

Na de vele brieven, e-mails of telefoontjes zowel met NTI als met de Consuwijzer hebben niets opgeleverd. Wellicht dan toch maar een brief schrijven naar de Ministerie van Onderwijs?

Gesloten