LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] RITALIN

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
ck

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door ck »

Allereerst,
Waarom toch altijd druktemakers? Wel eens goed gekeken naar alle lieve, verlegen, dromelotjes die in de klas en in de auto zitten weg te mijmeren? Wel eens over nagedacht dat deze kinderen en volwassenen de minste aandacht krijgen juist wanwege hun aandachtsprobleem? Bij deze mensen kan Ritaline heel goed helpen!

In mijn werk (orthopedagoog) en in mijn familie (met adhd en add als toverwoord) heeft de werking van Ritaline me echt een aantal keer verbaasd doen staan. Verslavend of niet, als iemand zich gelukkiger voelt en beter het leven aankan, dan is het echt een geweldig middel!! Hoeveel mensen slikken er geen medicijnen? Als je chronische hoofdpijn, asthma of reuma hebt slik je toch ook zware medicijnen? Waarom dan niet voor iets in je 'hoofd'? Omdat het stiekum toch niet helemaal geacepteerd is?

Een tip, laat je nooiiiiit een ander merk aansmeren bij de apotheek. Als een arts jou dat middel heeft voorgeschreven moet je dat ook meekrijgen! De stoffen die erin zitten zijn hetzelfde, maar soms kan de samenstelling net een tikkie anders zijn waardoor je heel anders kunt reageren!

RuMoDe

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door RuMoDe »

Mijn zoon van 17 is de afgelopen kerstvakantie gestopt met het innemen van Ritalin. Daarvoor nam hij 2 x 10 mg per dag.
Niet één keer heeft ie om een tabletje gevraagd.
Ook vergat ie ze nog wel eens in te nemen.
Is Ritalin verslavend? In zijn geval absoluut NIET.

henriet

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door henriet »

volgens de kinder psychiater van mijn zoon (4 jaar) is het helemaal niet goed om ritalin te slikken. Het is namelijk niet bekend wat het op langere termijn met je hersenen doet. Wij moesten het vergelijken met drugs. wij zijn gelukkig niet aan de medicijnen gegaan maar hebben hulp in huis gehad.
Ik weet niet wat er straks gebeurd wanneer hij echt moet leren op school en veel concentratieproblemen heeft maar 1 ding weet ik zeker van mij krijgt hij geen ritalin!!!!!!
een kind moet zichzelf blijven en niet gedrogeert worden door medicijnen.

mmstolk
Berichten: 8
Lid geworden op: 21 jan 2005 18:20

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door mmstolk »

Dus je kiest liever voor speciaal onderwijs voor een kind met waarschijnlijk een normaal IQ dan een tijdje medicijnen te gebruiken.
Besef je dan wel dat een kind wat op speciaal onderwijs zit voor de rest van z'n leven een stempel mee krijgt?
Mijn kids functioneren dankzij de medicatie prima op normaal onderwijs en als ze straks volwassen worden zal niemand ze vragen welke medicijnen ze gebruiken als ze een baan zoeken.....

sjoera1

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door sjoera1 »

mijn zoon zat in groep 3 voor de 2e maal en was veel te druk en te ongeconcentreerd. Eerst dachten we dat hij gewoon nog erg speels was en ik was natuurlijk niet anders gewend. Maar toen werd er gedacht aan speciaal onderwijs voor hem en ben ik snel aan de slag gegaan met kinderarts en kinderpsychiater. Het bleek ADHD te zijn en alhoewel ik niet zo kien op medicijnen ben heb ik toch besloten samen met de specialist om hem Ritalin te laten nemen tegelijk met remeadial teaching en bijles thuis door mijzelf. Wat ben ik blij!! Hij is nu al jaren van de Ritalin af, zit in 3 Havo en is overal overheen. Het heeft hem er dus doorheen gesleept. NB op woensdagmiddagen, weekends en in vakanties kreeg ie het niet van me. Zodoende (denk ik) is het ook niet moeilijk geweest om er mee te stoppen.

w de boer- de wit

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door w de boer- de wit »

ik heb een dochter van 9 jaar ook adhd en nog wat aanverwante aandoeningen en gebruikt nu ook bijna een jaar ritalin 5 mgr per tablet en ze krijgt er 2 en half per dag en het gaat prima maar wel op het speciaal onderwijs vanwege de aanverwante aandoeningen maar soms gaat het zo goed dat je een bieper nodig hebt om de ritalin niet te vergeten maar we hebben er ook dagen bijzitten dat ik denk van volgens mij doet de ritalin vandaag even helemaal niets dan is ze zo druk en vreselijk hyper dat iedereen hier in huis vraagt mama heeft ze wel haar ritalin gehad en nee ik ben niet bang dat het verslavend is want het is na 1 en een half uur uit je bloed en ze krijgt s'middags om uiterlijk 1600uur haar laatste ritalin en om te slapen een 5 mgr melatonine tablet en dat gaat super en volgens de artsen als je ouder word,wordt je vaak ook rustiger waar door je dus ook minder ritalin gaat gebruiken of zelfs helemaal zonder ritalin door het leven kan en daar hopen we dan maar op maar wij zijn erg in onze nopjes met ritalin en wat de toekomst brengt zien we dan wel weer,maar ook dan zijn we er voor haar.het is alleen jammer dat mensen hun oordeel al van te voren klaar hebben over ritalin gebruikers kom hier maar eens in huis als ze zonder ritalin door het leven gaat en dan pas commentaar geven....

adhd-ouder

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door adhd-ouder »

Geplaatst op 10 Jan 2005 12:54 door adhd-ouder


--------------------------------------------------------------------------------

Kijk eens op www.balansdigitaal.nl

stichting speciaal voor ADHD/ADH/PDDNOS etc.

Zeer de moeite waard. Wij zijn al jaren lid. Hier vind je alles wat je wilt weten.

Overigens onze zoon van 16 is sinds een jaar aan de CONCERTA
(werkzame stof hetzelfde als ritalin alleen met gedoseerde afgifte)
Ideaal medicijn alleen de eigen bijdrage is wat minder.

succes
gr
Rob

B.g van der Lek

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door B.g van der Lek »

Lekker hoor die rotzooi van een Ritalin,kijk toch uit voordat je die troep slikt of nog erger het aan je kinderen geeft.Een mooi mode verschijnsel ADHD het lijkt wel of half nedreland het heeft.Het is de mazzelen,of de griep niet,
Echte ADHD ers zijn er niet zo veel.Veel leraren<resen>hebben het al gauw over ADHD als de kinderen een beetje druk zijn,mijn advies ga lekker terug naar de pabo,en leer eens hoe je echt met kinderen om moet gaan.Met Ritalin gaat het net als met Prozac eerst lekker voorschrijven slikken en later ko0men de problemen.
Ritalin is op een basis van amfitamine,en niet zo"n klein beetje ook.
Verbieden die handel,behalve voor de extreme gevallen.Alleen laten voorschrijven door mensen met echte kennis.Ga eens wat doen met je kinderen,en leer ze strengere regels,dan weten ze gelijk waar ze aan toe zijn ook.Dag ADHD.
Boudewijn

[/b][/url]

Suzy

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door Suzy »

Damn moe wordt je ervan
ik slik zelf ook 5 x per dag 10 mg ritalin
ben zelf ( 23 voor dat je weer vraagtekens krijg )
En als ritalin verslavend was waarom zou een Psychiater het dan voor schrijven
Een psych mag het ook alleen maar voor schrijven een arst mag het niet eens
En Dat andere dat methyleen fidaan werkt niet eens
daar moet je er 10 op een dag van slikken en na een half uur heb je al een rebound zowat
Ik vind zelf ritalin het beste wat er voor adhd is
op concerta na dan maar das beetje te duur
Dus mensen waarom altijd klagen over medicijnen als je het er niet mee eens ben slik het dan niet of laat je kinderen iets anders slikken dan merk je zelf wel hoe je zelf of hoe je kind wordt !!!!

Groetjes
Suzy

Andre.v.W

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door Andre.v.W »

Beste redactie

Mijn vraag was:

Ik heb buikpijn en last van misselijkheid
komt dat wel meer voor als je de ritalin moest nemen
en een opgeblazen gevoel plus veel stoelgang is dat normaal

nightcritter

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door nightcritter »

Ik wordt er onderussen behoorlijk moe en boos van die eeuwige vooroordelen van mensen die kennelijk niet weten waar ze over praten.

“Ze hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt!”

De discussie over medicijnen als Ritalin is compleet onzinnig te noemen net als de discussie over de validiteit van de diagnose Adhd, Ritalin bestaat inmiddels al bijna 25 jaar en is goedgekeurd voor gebruik bij onder andere Adhd, alle geneesmiddelen die enkel op recept verkrijgbaar zijn, worden in Nederland uitvoerig getest voor toelating op de markt. Zoek en lees voor de gein maar eens het rapport over Adhd van de gezondheidsraad aan het kabinet( ik heb het gelezen!), en oordeel dan opnieuw.
Volgens Dhr Buitelaar (ADHD-Specialist) is er zelfs sprake van ONDER-DIAGNOSE in tegenstelling wat ik lees in een eerdere posting "een mooi mode verschijnsel", wereldwijd onderzoek heeft ook aangetoond dat Adhd geen westerse ziekte is, maar zich in alle lagen van de bevolking voordoet onafhankelijk van de lokatie, er wordt gesproken over een percentage van 3 tot 5% van de kinderen, waarvan er een deel in de adolescentie hier over heen groeit.
Adhd is ook zoals veel mensen niet weten een niet vastomlijnde diagnose, er zijn verschillende variaties in de verhouding in symptomen, zoals concntratie, hyperactiviteit en impulsiviteit bijv.
Daarnaast komen vaak ook nog andere problemen voor zoals Odd, CVS etc...
Feit is dat medicatie enkel goed werkt bij mensen (jong en oud) die Adhd hebben, evenals dat het een feit is dat enkel een psychiater na gedegen onderzoek een diagnose mag stellen en daarna medicatie kan voorschrijven, bij kinderen altijd in overleg met de ouders!

Uiteindelijk heeft een ieder de vrije keus om wel of niet de medicatie te gebruiken voor zichzelf of zijn kinderen als dit wordt geadviseerd door een psychiater.
Wat je ook kiest, zorg er voor dat je kan motiveren waarom je die keuze hebt gemaakt als het om je kinderen gaat.

Ik ben zelf 35 jaar heb een ruim bovengemiddelde intelligentie, maar heel veel problemen met concentratie en verwerking van de prikkels uit mijn omgeving aardoor ik dus enkel LBO heb gedaan, ik heb ook een werkverleden van meer dan 80 werkgevers, moeite met vasthouden van vriendschappen en relaties.
Ondanks dat alles vervul ik een functie op HBO-niveau.

Mijn oudste zoon van 8 jaar heeft op 5-jarige leeftijd de diagnose ADHD-ODD gekregen, naar aanleiding daarvan heb ik ruim twee jaar geworsteld met de vraag of ik me zou laten testen op ADHD.
In mei 2004 heb ik dan uiteindelijk de diagnose: ADHD-ODD gekregen, ons vermoeden was bevestigd, mijn school- en werk-verleden gaven dit eigenlijk al aan.
Momenteel gebruik ik Methylfenidaat(merkloze Ritalin, 4*20mg) met zeer goed effect, dit is duidelijk te merken in sociaal contact, concentratie, impulsiviteit en minder hyper.
Dat ik nu medicatie gebruik betekent dat ik nu ook zonder probleem een opleiding kan gaan volgen en mijn ware capaciteiten zich beginnen te tonen

Als ik met mijn ervaring alleen al kan voorkomen dat mijn zoon van 8 jaar mee moet maken wat ik heb mee gemaakt ben ik al heel tevreden.

Ga niet zomaar af op de mening van anderen, maar laat je goed informeren over de voor- en na-delen van medicatie, de psychiater of apotheek is een goede start.
Ook kan je kijken bij www.adhdplus.nl voor meer informatie, dit is een site van Adhders voor Adhders...

Groeten Jeroen

nightcritter

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door nightcritter »

Helemaal vergeten.... ADHD-geheugen werkt ook niet goed...

Ritalin is in de dosering waarin een ervaren psychiater het voorschrijft niet verslavend, het voorkomt zelfs dat men verslaafd raakt aan andere middelen die men zoekt om rust te vinden...

Echter bij misbruik is het net als bij vele andere medicijnen wel
verslavend...

Dat is dus een stukje eigen verantwoording die men heeft...

Groeten Jeroen

Jasmijntje

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door Jasmijntje »

:shock: Wow Dat dat Ritalin spul zo verslavend kan zijn...
Das nie zo fijn :x :x :x :x
Maar vertel eens , wat is Ritalin , waar tegen werkt het??? :?:



Groetjes!

Gast

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door Gast »

ja luitjes ritalin is gewoon normale dagelijks leven speed amphetamine drugs dus en ja het is moelijk om daar van af te blijven maar ja das legaal en speed zelf nie een beetje krom maar goed :lol: :lol: :lol:

Gast

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door Gast »

help tegen hdad verder nergens tegen ja om verslaafd te worden
:twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :D :D :D :D

nightcritter

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door nightcritter »

ritalin is alleen verslavend als je het niet gebruikt volgens de aanbevolen dosering... dus te veel...

het is idd een amfetamine, maar als je per 4 uur slecht 20milligram gebruikt is het effect optimaal op je concentratie, bij meer krijg je een soort van strak gevoel als bij coke...

maar daar is het niet voor bedoeld als je het krijgt als je adhd hebt...

w de boer- de wit

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door w de boer- de wit »

ik wil hier toch even reageren op het berichtje van nightcritter/jeroen,

het is niet helemaal waar dat ritalin alleen voor geschreven mag worden door een psychiater,ook een specialist mag dit voorschrijven maar niet door een huisarts, wij hebben ritalin nl gekrgen voor onze dochter van 9 jaar van de kinderarts er was zodanig adhd,nld syndroom en dyslexie aanwezig dat zij niet door een psychiater onderzocht hoefde te worden wij lopen nl al sinds haar geboorte bij deze arts en nu eindelijk eindelijk resultaat dankzij de ritalin....

groetjes en sterkte allemaal in de strijd tegen de vooroordelen.

een moeder

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door een moeder »

Ook ik wil even reageren, onze dochter (10) heeft ook Ritalin, gelukkig!!! bij haar hebben de testen uit gewezen dat ze adhd van het onoplettendheids type, dit wil zeggen dat ze de aandacht er niet lang bij kan houden.
ze heeft nog steeds een lage dosis nodig: in de ochtend 1 heel en in de middag een 1/2 pilletje, daar op doet onze dochter het prima, wat zelfs heel goed.
ze doet weer mee, play back show, spreekbeurt, open lessen,maar ook iets simpels als afspreken met vriendinnen, gaat nu goed.
ze haalt goede punten door dat ze op school beter op kan letten.
ze heeft een tijdje het "eigen" merk ritalin gehad FOUT, het ging echt mis ze werd depressief, alles was fout op school ging het niet goed, weer zat ze bijna op een speciaale school,wij ( na een tip van een vriendin) terug op de echte ritalin.
nu gaat het weer goed, het matige eten maakt regelmatig plaats voor goed eten, ze groeit goed en slaapt goed.
wat ik nog wel wil zeggen is dat onze dochter door de kinderarts goed in de gaten gehouden wordt. van ons mag ze ritalin hebben ze heeft er een goed en fijn leven mee!!! en dat wens ik iedereen toe met of zonder ritalin. een moeder

--CYBORG--

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door --CYBORG-- »

mijn broer heb ook hoge doseringen gehad en heb ze aantal jaren moeten slikken... en we weten de bijwerkingen... nu is hij daarmee gestopt en gaan blowen... daardoor word hij er net zo rustig op... dus mensen... een joint in de morgen is een dag zonder zorgen...:D:D:D

huszy
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jan 2005 09:44

Re: RITALIN

Ongelezen bericht door huszy »

je raakt alleen verslaafd als je je niet aan de juiste dosering houd mijn dochter van 9 krijgt s'morgens 1 hele van 10 mgr en s'middags 1 hele en om 15.30 uur evt nog een halve tablet en het gaat super met haar,soms heeft ze zo'n goeie dag dat die van 15.30uur niet eens nodig heeft en ze staat om de 3 maanden onder controle bij de kinderarts,wij hebben jaren getobt en nu hebben we onze fijne en vrolijke meid weer terug dankzij de ritalin en ja ook dankzij het speciaal onderwijs ze gaat weer met plezier naar school en dat had ze met haar 9 jaar nog nooit gedaan net zo als heel veel andere dingen ik kan nu pas van haar genieten zoals het hoort dus ik ben heel blij dat we ja hebben gezegd tegen ritalin en we hebben heus alles goed overwogen en overal geweest. :P :P :P

Gesloten