LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] tyrax

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Hilma van het Hoge

tyrax

Ongelezen bericht door Hilma van het Hoge »

Al jaren gebruik ik tyrax voor een te langzaam werkende schildklier. Elke 3 maand wordt er bloed geprikt voor de bepaling van de hoogte van de medicijnen. Regelmatig moet de dosis verhoogt worden. Elke keer na een verhoging krijg ik last van angsten en hartkloppingen,en over het algemeen een vervelend gevoel (lichaamelijk). volgens mijn huisarts is dit niet mogelijk, toch heb ik mijn twijfels hierover. zijn er meer mensen met deze klachten. dat hoor ik dan graag. groetjes hilma

Lieneke

Re: tyrax

Ongelezen bericht door Lieneke »

Beste Hilma,

Was toevallig informatief aan het kijken over de anti depressiva Seroxat totdat ik "tyrax" zag staan.
Ik slik ook Tyrax voor een schildkier die helemaal niet meer werkt en dat doe ik nu al 8 jaar. In die tijd heb ik veel psychische klachten gekregen en heel veel gewichtstoename. Nu weet ik niet of dit kan komen door Tyrax. Maar wel duidelijk is dat het veel hormonen bevat wat ook alles op je stemming uitwerkt.
Mijn enige klachten zijn de kilo's die erbij zijn gekomen en misschien ook haargroei?
Zelf heb ik al geruime tijd dezelfde hoeveelheid en heb volgens mij tijdens het starten van Tyrax geen bijwerkingen gehad.

Lieneke

Esther

Re: tyrax

Ongelezen bericht door Esther »

Beste Hilma,

Ruim een jaar slik ik Thyrax. Mijn schildklier is te langzaam gaan werken door het slikken van Lithium. Een tijdje terug heb ik de dosis moeten ophogen en daarna ook weer moeten verlagen. Onlangs heb ik weer de dosis moeten verhogen. De klachten die jij hebt na een verhoging, heb ik gelukkig niet. Wel ben ik net als Lieneke enorm in gewicht toegenomen en mijn gewicht is helaas nog niet stabiel. Die gewichtstoename komt door m'n traagwerkende schildklier (heeft mijn internist gezegd). Het schijnt heel moeilijk, bijna onmogelijk om die kilo's eraf te krijgen.

Wat betreft jouw klachten; misschien vind je meer info op onderstaande sites of kun je een oproepje doen op een van de forums. Ik denk nl. dat de kans klein is dat je op dit Radarforum iemand vindt met dezelfde klachten, omdat het merendeel over anti-depressiva gaat.
http://www.schildklier.nl/ (schildklier stichting)
http://www.hypomaarniethappy.nl/
http://www.medicity.nl/main.forum.html
http://groups.msn.com/schildklierlotgenoten

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Goed van je dat je niet zomaar klakkeloos aanneemt wat je huisarts zegt. Een huisarts kan zich ook vergissen en is geen schildklierspecialist.

groetjes,
Esther

Wil

Re: tyrax

Ongelezen bericht door Wil »

Hallo, Hilma

Ruim 3 jaar slik ik Thyrax. Mijn schildklier werkt niet meer door een auto-immuunziekte. In het begin wed de dosis heel langzaam opgevoerd. Uiteindelijk is deze nog eenmaal verhoogd en nu ben ik echt sinds 1 1/2 jaar stabiel. Enige schommelingen hou je altijd wel, dat is afhankelijk van bepaalde factoren. In het begin had ik ook last van hartkloppingen en een opgejaagd gevoel maar dat kwam omdat ik iets te snel de dosis verhoogde. Nu voel ik me prima en heb nergens meer last van. Mijn gewicht is ook eigenlijk best constant. Ik ben niet echt aangekomen. Nee, ik kan alleen maar zeggen dat ik me weer prima voel. Bijna nieuw, zeg ik altijd

wil

Re: tyrax

Ongelezen bericht door wil »

Sorry wat vergeten, groetjes, Wil

mikels
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 feb 2006 18:06

Re: tyrax

Ongelezen bericht door mikels »

Ook ik gebruik tyrax ; dosis 0,15 mg elke morgen een half uur voor het broodje eten .
Het is gekomen door een beschadiging van de hypofise .
Moet zeggen dat ik mij elke dag goed voel , ik merk er niets van. Doe dit nu 5 jaren en de dosering is een keer verlaagd .
Gewicht vertoond geen toename en ook geen hart klachten .
Ieder jaar bloedprikje om de waarde nuchter te bekijken .
Heb er dus geen last van , Groetjes Mike. :)

Cornal
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 jun 2005 10:35

Re: tyrax

Ongelezen bericht door Cornal »

Sinds 1 jaar gebruik ik Thyrax omdat de TSH heel hoog was (58) nu is hij 1,4,ik slik de ene dag 0,75 en de andere dag 100 mg.
Nu krijg ik steeds bij inspanning b.v sporten ,een hele hoge hartslag en pijn op de borst.Daar krijg ik nu een beta-blokker voor maar eigenlijk vind ik dit niks en komt het denk ik door de Thyrax. Moest een ECG laten maken ,niets geen afwijkingen gelukkig,3 okt fietsproef .Ik ben 62 jaar ,weeg heel mijn leven al rond de 65 kilo en kom niets aan ondanks de trage schildklier en de Thyrax,is een raadsel voor mij.
Zijn er meer mensen die pijn en benauwd gevoel op de borst hebben en een hoge hartslag?
Volgens mijn huisarts heeft dit niets te maken met de schildklier of de Thyrax maar volgens mij wel.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: tyrax

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Thirax en vergelijkbare medicijnen als schildklierhormoon.

Uit 'Medicijnen' uit uitgave 98/99. Ivan Wolffers.

Daarin wordt genoemd: "Trouw slikken, effecten op het hart,geringe botontkalking maar wel als zeer belangrijk om te weten is dat dit middel, samen met bloedverdunnende middelen (aspirine is er zo een !!) wel een gevaarlijke complicatie kan opleveren."

De mogelijke bovengenoemde bijverschijnselen blijken overigens niet iets waar de slikker angst voor zou moeten hebben al wordt er duidelijk op gewezen dat dit nu niet een medicijn mag zijn om te vermageren!

Een trouwe sliktijd, regelmatig bloedprikken en het vermijden van bloedverdunnende middelen zijn de meest belangrijke in dit verband.
Zeker als men al een hartkwaal zou hebben die met bloedverdunnende middelen bestreden zou (gaan) word(en).
--------------------------------------------------------
De niet alwetende maar goed lezende,

Grootvader (de echte)

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2008 22:54

Re: tyrax

Ongelezen bericht door [email protected] »

Gebruik het middel ongeveer 18 maanden, hartkloppingen soms. Vermoed echter dat het ook mijn spierenstelsel nadelig beinvloed. Weet iemand een natuurlijk alternatief.

zwaantientje
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 apr 2008 14:53

Re: tyrax

Ongelezen bericht door zwaantientje »

op 14-maandige leeftijd werd ik gediagnosticeerd op een te trage schildklierwerking, in mijn jeugd eltroxin gebruikt, later op thyrax overgegaan, in de zwangerschappen (x4) heel veel spiegelschommelingen, en veel emotionele schommelingen mijn leven door. blijkt nu pas dat ik bipolaire stoornis heb, en kan niemand vinden die ook gezegend is met deze combinatie, en al dan niet lithium gebruikt, of iets anders wat samengaat met thyrax, mijn psychiater stelde voor om dan de schildklier 'gewoon' lam te leggen, maar daar wil ik niet zomaar mee beginnen voor ik research gedaan heb, en evt lotgenoten gesproken heb. door de jaren heen heb ik ook aardig wat lichaamsgewicht erbij, en durf dus ook niet zomaar andere medicijnen, waarvan bekend staat dat ze daar nog een schepje bovenop doen, te gebruiken.


zwaantientje

r boersma
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 aug 2008 16:17

Re: tyrax

Ongelezen bericht door r boersma »

Als je een schildklier probleem hebt kan ik je aanraden om te kijken op www.schildklier.nl Hier kun je veel informatie vinden. Ik zelf ben na veel dokter bezoeken, sins begin 1990 schildklier patient 'hypo' en gebruik Thyrax. Nu in de overgang is het weer schommelen. Vaak moe en spierpijn, darmklachten en alle bekende klachten die er bij horen. Ook is nu bekend dat schildklier ook invloed heeft op RLS ( rusteloze benen)
Wat voor mijn nu naast de Thyrax belangrijk is geworden, is dat de energiebalans goed is. Niet te veel dierlijke gerechten bv vlees, kaas. Als je 4 dagen werkt is dit soms moeilijk, naast de vrijwilligers werk voor de schilklierstichting en sport. Om de drie maanden laten prikken en een half uur voor ontbijt de Thyrax en een regelmatig leven is het beste. Voorkom stress. Verder veel plezier
Groeten Reina

fotina
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 apr 2007 12:43

Re: tyrax

Ongelezen bericht door fotina »

Ja, Hilma dat heb ik nu ook sinds kort.. ik ben blij dat ik jouw verhaal nu lees. Volgende week moet ik weer naar de arts daar mijn Thyrax omhoog moest van hem.Echter ik voel me geheeeeel niet beter!!
Ook angstgevoelens en hartkloppingen. Dus ja, ik denk ook dat het niet goed is.
Maar wat dan?
Hoor ik nog even hoe het met jou verder gaat..
vrgr
Fotina

VandenBlink
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mar 2009 19:40

Re: tyrax

Ongelezen bericht door VandenBlink »

Naar aanleiding van een brief die ik van de apotheek ontving, is mij duidelijk waarom de tableten eind vorig jaar niet blauw, maar wit waren. Nieuwe verpakking waren ze in eens weer blauw. De thyrax duotab 0,025mg waren verwisselt bij de fabrikant met de witte thyrax duotab van 0,100mg. Ik heb dus 3 maanden de verkeerde dossis geslikt.
Hoe verder ? ? ?

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: tyrax

Ongelezen bericht door eeliane »

Men moet naar het bekijken van de schildklier functie niet kijken naar de TSH, dat is het aansturende hormoon, de T4 moet een bepaalde waarde hebben en als je binnen de normaal waardes zit maakt het niet uit welke TSH je hebt als de T4 maar in orde is, Ik wil maar zeggen dat de TSH niets zegt alleen of er aansturend hormoon aanwezig is, maar de T4 meldt of de schildklierfunctie weer doel heeft.
Dat een wijziging in de dosering een verandering in het lichaam ten gevolge heeft lijkt mij dan ook wel duidelijk, zou bij mensen die geen hormonen gebruiken ook zo zijn.

Gesloten