LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wel-niet goed Furosemide

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Intergast
Berichten: 88
Lid geworden op: 28 mei 2004 12:59

Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Intergast »

Het gebruik van Furosemide is dit wel goed voor je ?

Hoelang mag/kun je het gebruiken en zijn er neven effecten.

Gebruik dit nu 3 maand (40 mg) en heb de indruk dat het niet helpt, maar arts zegt van wel. Wat is wijsheid hierin ?????
Wat ik niet begrijp staat op etiket "alleen bij maagklachten na het eten"
en moet dit volgens arts 1 x daags innemen. Wat heeft mijn maag er mee te maken ?

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Beste intergast met maag klachten heeft de arts bedoeld dat je tussen buik en borst je een vervelend gevoel geeft en soms ook pijn en dat moet dat medicijn tegen gaan.Alleen wanneer je er geen last van hebt hoef je het niet in te nemen.Dat wordt ermee bedoeld.Mocht je wel last van hebben of krijgen neem het dan in.En je merkt zelf wat de bij verschijnselen zijn.Ik heb zelf ook medicijnen en als ik last hebt dan neem ik er een en anders doe ik het niet.Net zo iets al het in slaap komen heb ik ook daar iets voor en dan kan ik in slaap komen.Maar vaak heb ik het niet nodig en dan heeft het geen zin.Hopelijk begrijp je me en doe voorzichtig.En anders overleg het met je arts.
Succes ermee intergast en blijf voorzichtig.Ik had hoofdpijn en nam panadol plus.Later nam ik er nog een en toen ging er iets mis want ik had medicijnen die er excakt het zelfde eruit zagen.Moest toen de spoed arts bellen en die kon mij helpen .Later vroeg zei of ik nog hoofdpijn had en ik zei ja.Nu zei ze toen neem een aspirientje.Heb ik dus niet gedaan want ik vond het wel genoeg geweest.Dat wil ik ermee zeggen VOORZICHTIG te zijn . groetjes........nel

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

P.S ga eens uitvoerig een gesprek aan met je arts om goed uit te laten leggen over dat medicijn lijkt me erg belangrijk.Lat hem vertellen waarom dat medicijn aan je voorgeschreven wordt.Veel succes

apothekers assistente

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door apothekers assistente »

Het hierbovenstaande advies is onzin. Deze meneer is waarschijnlijk vaste klant in het ziekenhuis.
Furosemide wordt voor de maaltijd ingenomen, dan werkt het beter. Maar als U last heeft van uw maag als u dit doet, dan is het verstandiger om het na de maaltijd te doen. Dan ontstaan minder maagklachten.
Furosemide 40 mg wordt vaak bij hoge bloeddruk gebruikt. Hoge bloeddruk is een aandoening waarbij de patient zelf weinig last heeft. U heeft het gevoel dat het niets helpt, maar uw huisarts kan dit zien aan de daling van uw bloeddruk. Een te hoge bloeddruk kan gevaarlijk zijn, uw arts schrijft ze niet voor niets voor. Mijn advies is om ze wel dagelijks in te nemen.

moos

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door moos »

Ik wil even reageren op u reactie apothekersassistente.Op de eerste plaats moet de huis arts duidelijk heid geven aan de patient waarom hij het uitschrijft en wat het gaat doen.En ok nog een opmerking dat je een hoge bloeddrukniet merkt,maar dat is wel degelijk onzin van u kant Je merkt het zelf wel degelijk als je bloeddruk hoog is.En mijn huisarts vertelt mij precies hoe het zit.Maar ik ben een patient die daar ook heel excact erin is.En dat ik zelf heb ondervonden dat ik verkeerde medicijnen van een apotheek kreeg en ik met spoed het zieken huis in moest dat was ook een fout van arts en apotheek.Vandaar dat ik heel vooezichtig ben met medicatie.Ik slik ook pillen voor hoge bloeddruk en werkt heel goed .Ook een per dag en doe het savonds.Al jaren zo.
Maar bedankt voor u reactie voor mij.Ik weet wel beter door ondervinding. Bedankt mevr n de jong

Intergast
Berichten: 88
Lid geworden op: 28 mei 2004 12:59

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Intergast »

Ik heb contact gehad met apotheek vanmorgen, die vertelde mij dat het een soort vocht uitdrijvers zijn ( bij vocht ophooping ) en waarom arts deze voorgeschreven heeft moest ik aan arts vragen. Daar ben ik vanmiddag, dus ik hoor het.
Je begrijpt wel dat ik het nu niet weet wat het met de maag te maken heeft, ik heb geen last van mijn maag. Het etiket zegt toch "alleen bij maagklachten na het eten".
Zo te zien gebruiken weinig mensen dit.

tot later

Lammert

moos

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door moos »

Heb ik toch niet geheel onzin vertelt maar ik zal daarom maar niks meer zeggen.Door ervaring wordt je wijzer.En goed dat je met de huisarts ga praten.Dat doe ik uitgebreid voor dat ik naar de apotheek ga
Dan weet je precies hoe en wat.Succes bij je arts en dan verneem ik het wel van je .gr nel

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

P s Leg het uit betref je maag en luister heel goed naar je huisarts. En als je tweifelt en het niet goed verstaat nogmaals vragen Doen hoor!!!!! nel

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Fluosiel word voor de maaltijd ingenomen volgens apothekersassistente nou aan mijn hoela.Denk er maar eens over en heb het met je arts over en anders neem iemand mmee naar je arts die je helpen kan.Kan geen kwaad.Doe ik heel soms ook twee weten er meer dan een Laatste maal !!!!!!!!!!!!!! nel moos

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Waarom wordt zulke vragen hier gesteld?

Volgens mij kun je dit soort zaken beter overlaten aan de vaklui, die zijn er voor opgeleid.

Nu denkt iedereen hier dat ie door ooit eens in een medisch boekje gekeken te hebben wel weet hoe jou te adviseren. De een nog mooier dan de ander, de een nog meer tegensprekend dan de ander.

Snap ook niet waarom je voor iedere "scheet" een nieuwe topic moet starten. Missschien kick je er wel op om wat reacties los te weken zoals dat nu plaatsvindt.
En jij bent de lachende derde.

Op andere topics kom je "intelligenter" over dan je hier doet voorkomen, nietwaar Moos en Nel?

moos

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door moos »

Ik heb heel lang al in deze wereldje rond gehobbeld ..Ik hou me liever bezig met mensen die ik menig maal van advies kon zijn.Leer jij maar eerst een een paar goede levens lessen.Zal je goed doen.

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Geplaatst op 02 Jun 2004 11:52 door moos


--------------------------------------------------------------------------------

Ik heb heel lang al in deze wereldje rond gehobbeld etc....
Maar dat wil nog niet zeggen dat je kundig bent.

Mensen die beweren op grond van hun levenservaring (al heel lang in dit wereldje rond te hobbelen) kundig te zijn, zijn juist de gevaarlijkste mensen.
Het lezen van een bijsluiter, andere lectuur of gewoon levenservaring maken je nog geen medisch adviseur.

Medische zaken behoor je over te laten aan die mensen die er voor opgeleid zijn.

Waar het hier verder om gaat is het feit dat er om niks een nieuwe topic gestart wordt en dat ook jij meestal van de partij bent bij de eerste reacties als ik hier zo rondkijkt.
Het lijt er op dat geprobeerd wordt reacties van anderen uit te lokken waar jullie weer verder mee aan de slag kunnen.
Zo ook deze reactie op dit onderwerp.

Maar toch mogen anderen die wat minder vaak op deze forums komen weten dat ze hier ook misleid worden.
Vandaar deze reactie.

En natuurlijk volgen zo meteen weer de kinderlijke reacties, scheldpartijen, "uit de hoogte" reacties enz. enz.
Brand maar los......

arts

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door arts »

Furosemide (Lasix) is inderdaad een vochtafdrijvend medicijn (plastablet), maar wordt ook voorgeschreven bij hoge of verhoogde bloeddruk. De meeste patienten hebben geen klachten van hoge bloeddruk, die ontstaan meestal pas als de bloeddruk langdurig veel te hoog is. Hetgeen de apothekersassistente beschrijft is dus volledig correct. Het is ronduit gevaarlijk om eigenhandig te experimenteren met geneesmiddelen. Wanneer een middel niet werkt of men er klachten van krijgt, moet men teruggaan naar de arts en niet op eigen houtje de dosering veranderen of stoppen, laat staan advies uitbrengen aan andere mensen!! Werking van medicijnen kan voor iedereen anders uitpakken en dat is alleen aan een arts ter beoordeling die de ziektegeschiedenis van de patient kent. Overigens kunt u ook altijd bij uw apotheek terecht.

Intergast
Berichten: 88
Lid geworden op: 28 mei 2004 12:59

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Intergast »

Gast 2-6 11:40 Dit is geen scheet onderwerp maar velen weten meer dan 1. De artsen weten ook niet alles en zijn vaak niet op de hoogte van schadelijke eigenschappen. Zie maar aan medische missers per jaar ruim 1000 doden.
Gast 2-6 11:52 Niemand beweerd hier dat hij/zij een medisch adviseur is. Er worden ervaringen uitgewisseld en als je goed verantwoordelijk bezig bent met je leven luister je ernaar en neem je je eigen verantwoordelijkheid. Kijk nu naar middellen die achteraf blijken slecht voor je te zijn en mag je die openbaar maken. Je komt er alleen achter als je er over praat en van gedachten wisselt.

Ja inderdaad ik ben vaste klant ziekenhuis en heb het niet van horen zeggen het betreft mij zelf. Deze medicijn wordt bij mij gebruikt als vocht afdrijver ( plas tablet ) Door nw onderdelen aan mijn hart die elders verwijderd zijn, houd door niet goede werking hart, vocht vast. En dat is niet goed voor je hele lichaam. En het werkt ook niet goed bij mij ( middel ) maar daar gaat het niet om. Door veel medicijnen te moeten slikken vraag je wel eens af is dat nodig. Je wordt ervoor gewaarschuwd in diverse programma's Mag ik dan weten wat ervaringen zijn ?????
Niemand heeft hier gezegd ( of ze het wel of niet weten )dat dit middel goed voor je is of niet te lang gebruiken. Zijn er naslag werken hierover ? ik weet het niet en daarom vraag ik het.

LC

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Indien jij liever afgaat op adviezen van mensen op dit forum, dan is dit
mijn advies:

Ik zal het nog maar eens herhalen:

Laat medische vragen over aan de mensen die er voor zijn opgeleid.

Daarnaast is het wel een beetje raar dat je hier de vraag gaat stellen of er evt. naslagwerken zijn.

Je hebt de weg naar dit forum toch ook gevonden?

Volgens mij belazer jij de boel een beetje...

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Ik geloof beste gast dat intergast niet zomaar klakkeloos het forum waar adviesen staan zal aan nemen.Want daar gaat een arts over,zijn arts.Die kan deze persoon helpen.Dat is ook de weg die je moet gaan.Zo hoort het ook en geen boeken op naslaan om te kijken wat bepaalde medicijnen voor jou goed is.Iedereen zit anders in elkaar en voor iedereen zal het zelfde medicijn anders weken.Maar je moet je eigen arts of specialist raad plegen voor de werking van het medicijn.Als je het niet begrijpt naar de arts gaan en vragen en zeker goed luisteren.Schrijf je vragen op van tevoren zodat de arts of specialist
Je daarop kan antwoorden.Maar dan wel in klink heldere taal.Gelukkig is de mens mondiger geworden en kan zelf informatie vragen aan de enige juiste persoon en dat is je huis arts.En dat is ook de juiste plaats,
Hierop een reactie van mij dat ik iemand niet in het wilde weg zomaar
iets loopt te roepen.Maar ik stop ermee en hij is verstandig genoeg om de juiste weg te bewandelen en dat is zijn eigen arts,en dat hoort ook zo..


Met vriendelijke groet Nel

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Geplaatst op 04 Jun 2004 09:06 door Gast


--------------------------------------------------------------------------------

Ik geloof beste gast dat intergast niet zomaar klakkeloos het forum waar adviesen staan zal aan nemen.
Nee, maar hij vraagt wél om adviezen van mensen die het misschien wel goed bedoelen, maar geen ballen verstand hebben van het medische aspect.

Bovendien vraagt hij naar de bekende weg.
Het valt mij op dat Intergast wél de weg weet op internet naar Tros Radar forum, maar aan ons vraagt of er meer informatie beschikbaar is.
Beetje dubieus vind ik dat.

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Weet u gast er zit wat in.Alleen weet ik het nog niet.Maar er worden wel meer adviezen gevraagd alleen zou ik dat met mijn arts bespreken en specialist en niet op dit forum.Maar dat ben ik.je weet eigenlijk niet eens wie je voor je hebt.Maar ik kom hier zelden op eigenlijk en daarom ga ik verder. Maar zeker zit er in u antwoord wel wat in.
Het was fijn dat u reageerde alleen de persoon om wie het gaat zie ik er niet op. met vr. gr N D J

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

P.S Gast ik zie nu wat u bedoeld Bdankt daar voor Ik krijg nu het gevoel dat niet prettig is.Maar dat zie ik wel.Je moet niets uit boeken halen , maar gewoon naar artsen gaan en het daar op het bordje leggen ,En inderdaad niet op het forum voor boeken door te nemen .Dat kan wel eens gevaarlijk zijn.Ik ga nu weg en ga naar mijn favoriete pagina waar ik me heerlijk op voel nogmaals dank en groeten
N de

Gast

Re: Wel-niet goed Furosemide

Ongelezen bericht door Gast »

Het laatste berich van degene die het onderwerp heeft gestart en om advies heeft gevraagd, dateert van 3 juni jl.; 14:09 uur.

Ondanks de eerdere adviezen om iets wat medisch is aan een/zijn arts te overleggen, wordt in het laatste bericht weer een andere vraag gesteld.

En weet u wat nu het mooiste is:
Intergast zie je vanaf 3 juni 14:09 uur niet meer, geen enkele reactie!!!

Lijkt mij dat je toch nieuwsgierig bent naar antwoord(en) cq advies op je vraag.

Zullen we het inderdaad maar houden op een misleiding?

Gesloten