LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ernstige plooivorming van leren bank

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Jos van Wijngaarden

Ernstige plooivorming van leren bank

Ongelezen bericht door Jos van Wijngaarden »

in oktober 2003 hebben wij een bankstel gekocht bij van vliet woonwinkel in Krimpen a/d ijssel.na twee weken bleek dat de bank ernstige plooien begon te vertonen,toen we naar de winkel terug zijn gegaan ,hebben we een onderhouds briefje gekregen met de uitleg over het leder(pulipo).daar in stond dat het leder plooivorming kon vertonen.omdat het leder nog zwaardere plooien begon te vertonen zijn we weer terug gegaan naar de winkel ,alwaar we weer een onderhoudsbriefje kregen maar nu met de mededeling dat het leer wel 8% kon plooien.Uiteraard zijn we daar niet mee accoord gegaan.De bank is uiteindelijk door de fabriek ook afgekeurd.We zitten na de reparatie van de bank nu weer met de zelfde plooien.We zijn nu een juridische procedure begonnen om,ons geld terug te krijgen.Van Vliet woonwinkel geeft naar ons toe geen enkele reactie meer.Het zal uiteindelijk wel op een rechtzaak uitlopen.We zijn nu meer als een jaar verder en er is nog geen oplossing.De woonwinkel heeft in eerste instantie naar ons verkeerde voorichting gegeven over het leder van het bankstel maar geeft dat niet toe.Misschien zijn er meer mensen die met van Vliet woonwinkel in Krimpen a/d Ijssel problemen hebben.Wij hebben er al enkele opgespoord.Het is erg vervelend om met een winkelier voor de rechter te staan.De winkel is overigens aangesloten bij het garantie fonds wonen maar die moet je eerst betalen voor een uitspraak.Over het garantiefonds wonen wordt ook niet zo positief gesproken.Ze doen meestal een uitspraak in het voordel van de winkelier want, het garantiefonds is immers opgezet door de winkeliers zelf.Het zal uiteindelijk wel in het voordeel van ons beslist worden maar via een deurwaarder geld innen is niet leuk voor de winkelier omdat hij op hoge meer kosten uitkomt.Zijn er meer mensen met de zelfde ervaring,laat het weten.[/i]

Tresco

Re: Ernstige plooivorming van leren bank

Ongelezen bericht door Tresco »

Beste Jos,

Het zg. garantiefonds is beslist niet partijdig. Het is de Stichting Geschillencommissie (SGC) in Den Haag. De samenstelling van deze commissie bestaat uit;
1. Voorzitter (dit is meestal een Kantonrechter),
2. Een persoon van de Consumentenbond,
3. Een deskundige voorgedragen door de CBW (Centrale Branchevereniging Wonen).

Ook wordt je bankstel thuis onderzocht door een deskundige, welke eventueel gemachtigd is om ter plekke met jou en de ondernemer tot een schikking te komen.

De totale behandelingskosten voor jou als consument is slechts € 150,-, welke je overigens weer terug krijgt als je in je gelijk gesteld wordt. Dit is een voordelige en gemakkelijke manier om dit soort kwesties op te lossen. Je hebt ook geen jurist nodig, de gehele procedure is heel erg eenvoudig gemaakt. Je moet echter wel eerst de ondernemer in gebreke stellen en een termijn gunnen om de kwestie op te lossen (schriftelijk doen).

Vervolgens binnen 3 maanden voor leggen aan de SGC.

Let wel, een leren bankstel mag een bepaalde mate van plooivorming hebben, dit is ook nodig omdat anders het leer zou gaan scheuren. Als het leer echter dubbel ligt (dus op elkaar) is dit bovenmatig en heb je recht van spreken.

Succes en laat het hier weten, hoe het verder loopt.

Groet,

Tresco

Gesloten