LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Lange levertijd van Auping

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
pabloenlucky
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 okt 2020 11:02

Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door pabloenlucky »

Hallo allemaal!

Op 4 juli j.l. hebben mijn man en ik een Auping bed besteld via een tussenpartij (beddenwinkel Frans Mets). Er werd toen gemeld dat de normale levertijd (2-3 weken) niet haalbaar was in verband met een computer storing bij Auping, en dat we moesten rekenen op 6 tot 8 weken. Dit was voor ons te overzien, dus zijn we akkoord gegaan. Deze levertijd staat ook op de factuur.

Helaas werd het bed niet geleverd binnen deze tijd. Na het verlopen van de termijn hebben we contact opgenomen met de beddenzaak om te vragen wat de verwachting was; het bed zou waarschijnlijk snel geleverd worden en we hebben een afspraak gemaakt voor de montage. Helaas kregen we 2 dagen van tevoren telefoon dat het bed "toch niet in de vrachtwagen zat". Dit proces heeft zich een paar weken later nogmaals herhaald. Inmiddels zijn we 14 (!!) weken verder, en is het enige wat we van de beddenzaak te horen krijgen dat zij "geen toezeggingen meer durven te doen, omdat ze van Auping niet te horen krijgen wat de prognose is".

In een poging te achterhalen wat er aan de hand is hebben we ook de klantenservice van Auping zelf gebeld, die inderdaad bevestigen dat er problemen zijn met de levering en dat er geen uitspraken gedaan kunnen worden over wanneer wij ons bed kunnen verwachten.

Helaas is ons huidige matras helemaal 'op', en begint de situatie voor ons nu echt vervelend te worden. Zijn er mensen die op dit moment in hetzelfde schuitje zitten, en/of hebben jullie advies? We denken er nu over de order te annuleren (dit zou moeten kunnen volgens de voorwaarden omdat de tegenpartij in gebreke blijft), maar anderzijds hebben we natuurlijk liever dat het op een andere manier wordt opgelost.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door berndv »

Ik vrees dat er 2 opties zijn, zoals u zelf ook benoemd, dat is óf annuleren óf wachten, ik zie geen andere smaakjes mogelijk.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door crazyme »

Kan auping of de winkelier geen leenmatrassen leveren ?

Auping opjagen heeft totaal geen zin, die trekken zich niets van hun klanten aan, arrogantie ten top daar.

Zelfs geen indicatie kunnen geven wanneer je wel iets kunt verwachten is natuurlijk te schandalig voor woorden.

Lady1234
Berichten: 27131
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar als u gaat annuleren, zult u bij een andere beddenzaak ook op korte termijn geen Auping matras kunnen kopen. Dus dan zult u een ander merk moeten kopen.

Ray173
Berichten: 37
Lid geworden op: 16 sep 2020 18:17

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door Ray173 »

Ik heb zelf ook een Auping bed. Met de levertijden kan het inderdaad wel eens spaak lopen. Ik zou toch wachten, fijn bed vinden wij.

Hopelijk komen ze snel bij u langs voor het leveren van het bed. Veel slaap Plezier alvast.

Jablan
Berichten: 6184
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door Jablan »

pabloenlucky schreef:
01 okt 2020 11:25
Helaas is ons huidige matras helemaal 'op', en begint de situatie voor ons nu echt vervelend te worden. Zijn er mensen die op dit moment in hetzelfde schuitje zitten, en/of hebben jullie advies?
Ik zou de order niet annuleren, maar wachten. Wanneer de oude matrassen op zijn, heb je voor < € 100 bij een budgetzaak al twee matrassen. Geen Auping-kwaliteit, maar goed genoeg als noodoplossing.

jls630430
Berichten: 47
Lid geworden op: 14 nov 2006 09:58

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door jls630430 »

Auping en vele andere bedden en meubelbedrijven hebben bijna allemaal aanvoerproblemen van grondstoffen. De normale levertijd bij Auping is 4 - 6 weken, vakantie's niet meegeteld. Auping is op dit moment bezig met het maken van mondkapjes.
Het materiaal waarvan dit gemaakt wordt zit in sommige matrassen verwerkt. Door de grote vraag naar dit materiaal voor het maken van mondkapjes wereldwijd, is hier nu moeilijk aan te komen. En dit vertraagt de productie en uitlevering van matrassen en meubels.

pabloenlucky
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 okt 2020 11:02

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door pabloenlucky »

Hartelijk dank voor jullie reacties allemaal! De optie van een leenbed hebben we eerder al besproken met de beddenzaak, die toen aangaven dat dit niet mogelijk is. Afgelopen vrijdag opnieuw contact opgenomen om aan te geven dat de situatie zo niet acceptabel meer is voor ons, met de gedachte toch maar te gaan annuleren. Nu is de optie van een leenbed wel geboden, dat morgen zal worden geïnstalleerd. Voorlopig wachten we dan verder maar af...

Lieske1958
Berichten: 430
Lid geworden op: 14 jun 2005 18:12

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door Lieske1958 »

Is die Frank Mets wel een Auping-dealer? Wij hebben, inmiddels zo'n 26 jaar geleden, ook een leuke Auping-aanbieding gekocht. Ergens in de omgeving van Eindhoven. Bij montage bleek in 1 van de zijkanten (verbinding tussen hoofdeind en voeteneind) een scheur te zitten. Toen bleek dat deze beddenwinkel geen officiële Auping-dealer was en dit via een bevriende beddenwinkel ging. Dus ook de vervanging van dat zijstuk ging via via.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Lange levertijd van Auping

Ongelezen bericht door crazyme »

Zeker is dat een aupingdealer. Dat had je zelf ook op de website van auping kunnen vinden.
Keurige reviews.

Gesloten